Így ​fotózz az Instagramra 23 csillagozás

Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

"A közösségi média nagyszerű megjelenési felületként és gazdag inspirációs forrásként szolgálhat a feltörekvő fotósok számára. Egy új accountot könnyű létrehozni, de ahhoz, hogy valóban kihasználjuk a benne rejlő lehetőségeket és jelentős számú követőre találjunk, két további dologra is szükség van: személyiségünk erőteljes jelenlétére és mások számára is vonzó stílusra, amelyet szívesen utánoznának. Könyvünk ebben nyújt segítséget.

Leela Cyd étel­ és életmódfotózással foglalkozik, képes útibeszámolókat készít, emellett stylistként is tevékenykedik. Az Instagramon hatvanezren követik. Szabadúszó fényképészként olyan magazinoknak is dolgozott, mint az Apartment Therapy, a Condé Nast Traveler, a Kinfolk és theKitchn.com weboldal.
Leela a kaliforniai Santa Barbarában él. Sokat utazik, fotói a természetes szépséget a maga tökéletlenségben mutatják be, bárhol találjon is rá."

>!
Scolar, Budapest, 2018
192 oldal · ISBN: 9789632449005 · Fordította: Nyuli Kinga

Most olvassa 3

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Molymacska>!
Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

Megint egy kicsit elcsúsztunk: én, amit vártam, és a tartalom, amit kaptam. Kicsit olyasmire számítottam, ami megvilágítja számomra, hogy kell jó fotókat csinálni, moderneket, és az instagram mellesleg hogyan tud ebben segíteni.
Amit kaptam az alapvetően fényképészeknek szól, legalábbis én így éreztem. Mármint nem titok, hogy alapvetően könyveket, és a kutyámat fotózom, és hát nagyon tudtam örülni neki, hogy a könyv fele azzal megy el, hogy portréfotózás, és mit csinálj az emberrel. Az én szemszögemből meg felesleges információ, mert embereket (és állatokat komolyabban) soha nem fogok fotózni.
Borzasztóan sok volt a portrékon kívül a helyszínekről szó, és arról, hogyan fotózzunk idegen helyszínen, hogyan alakítsunk át minden, és olyan random ötletek, amelyeket én biztosan nem alkalmaznék. Aki ezzel foglalkozik, annak biztos hasznos, de nekem olyan… felesleges.
Jó tippek is voltak benne, és érdekes információk, vagy inkább olyan alap hasznos információk, amikkel lehet dolgozni. Ilyen a fény, a színek, a kompozíciók, amik elgondolkoztattak, és néhány ötlet már fejben készül. Egyenlőre fejben.
Az instagramról kevés információ volt, és annyira sok pluszt nem sikerült mondania, mint amennyit vártam. Olyan alapinformációk hangoztak el, amelyeket talán még én is tudok, ha használni nem is feltétlen sikerült mindig (na igen… :D )
A könyv gyönyörű fotókat tartalmaz, szóval ha más miatt nem is, de a minták miatt mindenképpen érdemes legalább belelapozni. Nem találtuk meg egymással a hangot, de másnak, aki jobban arra készül, mint amit ez a könyv adni fog, lehet jobban fog tetszeni. Na meg ki tudja: lehet egy olyan személy kezébe kerül majd, aki a jövendő instasztárja lesz.

theodora>!
Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

Nekem ez a könyv inkább inspiráló volt – pl. a negatív terekre, a minimalista koncepciókra, a mélységekkel való játékra szeretnék jobban figyelni ill. az újszerű, látványos szemszögekre, mert ennyi év után már sokszor unalmasnak érzem a képeimet. A teljesen kezdőknek egy kis utánaolvasással ajánlom – mert van pár tipp, amit nem fejt ki, csak bedobja (derítés, harmadolás, stb).

Összességében ez egy nagyon szép kiadvány (néhány gépelési hibával), ami főleg az életmód-étel-úti fotósoknak lesz hasznos. Érdemes belelapoznia annak is, aki 'csak' fotózni szeret – nem kimondottan az Instagramra.

Aurinko>!
Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

Igazából az instagram szót akár ki is hagyhatták volna a címből, mert a leírt tanácsok nagy része egy kezdő fotós számára is hasznosak, nem kell ehhez instagram. Sőt, arról kifejezetten kevés szó esik, bár több profilt is bemutat a könyvben, akik inspirálhatnak minket, és mesélnek pár apróságot a munkásságukról.
Nagyon szép képek vannak benne, és remélem azért tudok majd valamit hasznosítani abból, amit elolvastam :D

Keissye >!
Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

Egyértelműen meghozta a kedvem a fotózáshoz! *.* Tele van kreatív ötletekkel, élettel, színekkel, hasznos tanácsokkal, pozitív gondolatokkal.
Viszont én hobby szinten vártam tanácsokat, ez úgy a könyv első egy harmadára igaz is, aztán szépen lassan átesünk a ló túloldalára olyan szövegekkel, hogy mindig legyen nálad valami apróság/kiegészítő, amivel feldobhatsz egy képet, legyen valami ami megfelel derítőlapnak vagy diffúzornak… Én értem, hogy elég egy fehér poló és karton lap vagy fehér festékkel bekent karton és otthoni körülmények között rendben is van, de például túrázni nem szoktam egy kartonlappal… ಠಿ_ಠ I know my bad… Szóval sokszor profi fotósképzésnek éreztem, de attól függetlenül sok jó tanácsot kaptam és tudom hogy ez próbál összefoglalni mindent is, hogy mindenki találjon magának valami újdonságot benne. Szerintem ez tipikusan az a könyv, amivel kevés ember lehet teljesen elégedett, aki portrét akar, aki tárgyakat, aki profi, aki kezdő, mindenki megtalálja benne azt ami neki szól, ami jó, viszont ebből adódóan az ami nem rá vonatkozik az meg felesleges lesz… ¯_(ツ)_/¯
Illetve így végig olvasva, röviden, tömören álhatna a könyv egy mondatból is: „Csinálj, amit akarsz, jó lesz!” :'D

etothjudit I>!
Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

Hasznos olvasmány, bár leginkább azoknak ad új információt, akik most ismerkednek az Instagrammal és a fotózással is.

lucus_97>!
Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

Őszintén nekem tetszett mivel nem vagyok nagyon otthon fényképek készítésében, ezért nagyon érdekes volt számomra. Hiába hogy leginkább csak amolyan intések és útmutatás szerű (számomra). Mégis sok újat mondott, amit remélhetőleg tudok majd alkalmazni.

BBarb>!
Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

A cím figyelemfelkeltő, de egy kicsit becsapós is. Tényleg megjelenik az instagram, sokszor említi az instagram fal kinézetét is, de inkább alapvető fotózási tudnivalók vannak benne. Elvileg teljesen mindegy, hogy hova szánjuk a képeket és milyen eszközzel készítjük, bár én néhány tippnél érzetem, hogy inkább fényképezőgéppel valósítható meg. A felépítés könnyen követhető, minden fejezetben kapunk jó sok tippet és a végén egy konkrét fotós képeit nézhetjük meg, amely a témakörhöz kapcsolódott. Nekem egy kicsit sok volt a portréfotózáshoz kapcsolódó tipp. Kezdő fotósoknak tudom ajánlani és azoknak, akik egy kis inspirációra vágynak a képek készítéséhez.

rokaregeroka>!
Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

Jó kis ötlet- és inspiráció-gyűjtemény fotózáshoz, kreativitásunk, térlátásunk, szépérzékünk fejlesztéséhez – függetlenül attól, hogy munkáinkat Instagramra szánjuk-e vagy sem. Kezdő- vagy hobbifotósoknak ajánlom elsősorban.

Danadia >!
Leela Cyd: Így fotózz az Instagramra

Jó kis könyv ez. Hasznos dolgok voltak benne, hogy hogy fényképezzünk és tegyük fel az instára. Egyáltalán nem értek a fotózáshoz, de most már sejtem, hogy mire kell figyelnem.


Népszerű idézetek

theodora>!

Egy okostelefonnal a kezében bárki képes fotókat készíteni.

(első mondat)

theodora>!

A negatív tér kiváló eszköz arra, hogy a néző figyelmét a témára vagy annak hiányára irányítsd.

137. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Megan A. Moreno: Szex, drogok, Facebook
Robert Caputo: Portré és riport
David Gibson: Streetfotózás
Shane Birley: Légy te is menő blogger és vlogger 10 lépésben!
Megan Poore: Hogyan használjuk a közösségi médiát az oktatásban?
Nagy Róbert: Influencer videók készítése netre
Roger McNamee: Zuckolva
Vancsó Zoltán: Facebook
Martin Baxendale: Túlélési útmutató Facebook függőknek
Ramhab Gyula: A retus