Nincs ​mit veszítened (Jack Reacher 12.) 87 csillagozás

Lee Child: Nincs mit veszítened Lee Child: Nincs mit veszítened

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Két ​kisváros a semmi közepén Coloradóban. Hope – a reménység, és Despair – a kétségbeesés városa. Közöttük semmi, csak néhány kilométernyi üres út. Azt hinné az ember, hogy a két várost csak ez a pár kilométer választja el egymástól. De van még más is, ami megkülönbözteti őket. Egy leszerelt katona, Jack Reacher, csak egy kávéra szeretne beugrani Despair városába. A helyiek ezt rossz néven veszik. Összeakad négy polgárőrrel, akik fizikai erőszakkal akarnak megszabadulni tőle. Kevés sikerrel. Bíróság elé állítják csavargás vádjával, és kiutasítják a városból. De nem a megfelelő emberbe kötnek bele. Reacher, az örök kíváncsi, nem hagyja annyiban a dolgot, és szövetségesével, a titokzatos Vaughan rendőrnővel nekiáll kideríteni, hogy mi is az a rejtély, amelyet Despairben mindenáron el akarnak titkolni a kívülállók elől. Lee Child (A baj nem jár egyedül, Rögös út, Csak egy lövés, Kétélű fegyver) legújabb könyvében Reacher szembeszáll Despair városával és annak urával, hogy a végén… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521204 · Fordította: Mártha Bence
>!
General Press, Budapest, 2018
384 oldal · ISBN: 9789634521211 · Fordította: Mártha Bence
>!
General Press, Budapest, 2008
374 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636430306 · Fordította: Mártha Bence

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jack Reacher


Kedvencelte 1

Most olvassa 7

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Hirtelenjében a harmadik Lee Child regény, amit rövid időn belül olvasok, megkedveltem a szerzőt és Jack Reacher karakterét. Ez tán egy kicsit gyengébbre sikerült regény, de a maga nemégen jó. Nem unatkoztam, sőt, kíváncsi voltam hová alakul ez a történet, s nem is csalódtam. Tán kicsit kevesebb akcióval, de „a háborús borzalom” és következményei kellő mélységű ábrázolásával ott a helye a Jack Reacher sorozatban.

robinson P>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Child érezhetően mindent beleadott annak ellenére, hogy a történet érzésem szerint menet közben alakulhatott ki. A sorozat rajongóinak ajánlom elsősorban. Aki még ismerkedne Reachrrel, ne ezzel kezdjen.

https://gaboolvas.blogspot.hu/2018/05/nincs-mit-veszite…

altagi P>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Soha nem gondoltam volna, hogy Jack Reacher könyvet lehet ennyire unni. :( Olyan volt, mint amikor az óvodások játszanak: „Ezt te tedd ide. Nem akarom. Menjünk hintázni! Jéééé, csúszda! Akkor most homokozunk? Mé' romboltad le?”
A mellékszereplők is csak rontottak az amúgy sem fényes élményen, nem sikerült egyiket sem megismerni, nagyon kidolgozatlanok maradtak.
Ezek eléggé fájtak, de azért csak hű marad a regény a többihez, mert a szokásos íve szépen végigvezeti a megoldáshoz a cselekményt, és a végére sok hibát meg lehet bocsájtani.

1 hozzászólás
briggg>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Hát az eddig olvasott Jack Reacher sorozatban ez tetszett a legkevésbé. Nekem vontatott volt és mindig azt érzetem, hogy nem történik benne semmi. Nem is értettem, hogy mit ér miért is nyomoznak benne.

Cherrytree P>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Nekem ez most nagyon nehezen állt össze, és kicsit zavartak a hosszasabb fejtegetések erről-arról, de összességében egy összeszedett, kemény sztorit kaptunk, a megszokott elemekkel is megpakolva. A végére már szépen kirajzolódott minden, az utolsó harmadban már alig akartam letenni, annyira vártam a végét!

Maszatostappancs>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Egymás után van szerencsém Reacher történeteihez és az egész sorozat nagyon kellemes és végig izgalmas, de valamiért ez a rész nem annyira nyerte el a tetszésemet. Reacher most is hozza a formáját, rájön és megold, de valahogy az alapmotiváció, ahogy az egész ügybe keveredik, nekem valamiért kevéssé hihető/érthető. Miért űz el Reménytelenség mindenkit és miért izgatja ez annyira Reachert hogy ezért majd 40 mérföldet gyalogol. De amikor már benne van a történetben akkor szokás szerint végig feszes a könyv és a szokott végkifejlett sem marad el. Mindenesetre elsőnek nem ezt ajánlanám.

bogcica>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Imádom a Jack Reacher sorozatot. Ez a könyv is a jobbak közül való, végig magasan tartja a feszültséget az író. Nagyon jó karakterek, szövevényes, rejtélyes történet. A végén picit hiányoltam, hogy Reacher megoldása miatt csak azt ismerjük meg, neki mi volt a feltevése, de azt nem, hogy valójában mi volt Thurman célja a spoiler konténerrel. Nagyon izgalmas könyv, nagyon jó cselekményleírásokkal, és sok-sok titokkal. :D

petrozy>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Izgalmasan kezdődött a regény, de számomra csalódást okozott a cselekmény kibontakozása. Izgalmasabb, érdekfeszítőbb történetre számítottam.

varsanyim>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Végre megint egy remek könyv, ahol Reacher nem találja ki később az indítékokat, mint én (lásd előző két könyv az olvasmánylistámban) stb… A végjáték szokatlanabb, mint a többi könyvnél, talán durvább is, szerintem sokkal rizikósabb, amiben nem is egészen értettem, miért és hogyan vállalja be azt a rizikót, amit bevállalt. Ha egyszer lenne egy író-olvasó est Lee Child-dal, akkor erre biztos rákérdeznék.

nagyi77>!
Lee Child: Nincs mit veszítened

Ez a könyv elég sok negatív jellegű értékelést kapott. Igazából mindben volt igazság. Ennek ellenére én pozitívumként tudom értékelni azt a szarkasztikus humort, mely kb. 60-70 oldalig jelen van. Aztán már nem igen volt fellelhető. Addig pörgött is a történet, utána leült.
A történet több szálon fut, szerintem sokat markolt az író, és keveset fogott. Igazából még logikailag is sántított egy kicsit a dolog.
Még egy érdekessége ennek a résznek, hogy többször átverik főhősünket, és ehhez nem vagyunk hozzászokva. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem kapott olyan jó értékeléseket. (A tudatalattink dolgozik!) Ennek ellenére én végig olvastam a szokásos stílusomban, ahogy a Lee Child könyveknél teszem általában, a felesleges bekezdéseket átugrom. Igen, mert minden könyvében vannak olyan bekezdések, amiket nem igazán érzek informatív jellegűnek, indokoltnak. Csak kitöltő szerepük van. Én ezeket a részeket átugrom.


Népszerű idézetek

robinson P>!

— Az apám azt szokta mondani: minek újjászületni, amikor fel is nőhetünk?

robinson P>!

— Nem akarjuk, hogy itt legyen — szólalt meg az álló fickó.
— Összekever valakivel, aki nem szarja le, hogy mit akarnak — mondta Reacher.

1 hozzászólás
robinson P>!

Hope éttermében korlátlanul lehetett kávét fogyasztani, amit Reacher szemtelenül ki is használt. Már majdnem egy teljes kancsónyit megivott egymagában. A pincérnőt teljesen lenyűgözte a látvány.

robinson P>!

Semmi sem volt a zsebében, csak néhány bankjegy, egy lejárt útlevél, bankkártya és egy összehajtható fogkefe.

1 hozzászólás
altagi P>!

– Mindannyian ateisták vagyunk. Maga sem hisz Zeuszban, Thorban, Neptunuszban, Augustus császárban, Marsban, Vénuszban vagy Ré napistenben. Visszautasít vagy ezer istent. Miért zavarja, ha valaki éppen egy ezeregyedik létezését tagadja?

295. oldal

mdmselle I>!

– Mi történt a polgárőrökkel?
– Csatlakoztak két rendőr cimborájukhoz a gyengélkedőn.
– Mind a négyen?
– Mind a hatan. Kaptak egy kis erkölcsi támogatást a helyszínen.
– Maga egy egyszemélyes bűnözési hullám.

robinson P>!

— A csavargás nem csak a férfinemhez kötődő kihágás.

mdmselle I>!

– Milyen napja volt? – kérdezte Reacher.
– Egy rágógumipapírt sodort elém a szél az utcán. Éppen a fényszóróim elé. Valaki áthágta a szemetelés elleni szabályt. Nagyjából ennyire izgalmasan zajlik az élet Hope-ban.

[…]

– Megtalálta a szemetelőt?
– Nem. Pedig most már sorozatos bűnelkövetővel állunk szemben. Később megtaláltam az aluminiumfóliát is. Formailag ez két különböző kihágás.

Kapcsolódó szócikkek: szemetelés
robinson P>!

— Most komolyan beszél?
— Olyan komoly vagyok, akár egy szívroham.

imprill>!

A dühödt, szervezett tömeget, ha lehet, még kevésbé szívelte. Járt Szomáliában, Boszniában, a Közel-Keleten, és látta, mire képes a feldühödött tömeg. Akárcsak azt, hogyan működik a csordaszellem, a névtelenség, miként szűnnek meg a gátlások, és hogyan érzik magukat az emberek felhatalmazva attól a tudattól, hogy a tömeggel együtt cselekszenek. Látta, hogy a dühödt tömeg a legveszélyesebb állat a világon.


A sorozat következő kötete

Jack Reacher sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos árnyékok
Chris Whitaker: Ahol az égbolt véget ér
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Agatha Christie: Gyilkosság a paplakban
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Robert Bryndza: Lány a jég alatt
Mark Edwards: Nincs menekvés
Chris Carter: Egy gonosz elme
Robert Galbraith: Zavaros vér
Sienna Cole: A köd után