Ne ​add fel könnyen (Jack Reacher 2.) 145 csillagozás

Lee Child: Ne add fel könnyen Lee Child: Ne add fel könnyen Lee Child: Ne add fel könnyen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy napfényes nyári nap Chicagóban Jack Reacher céltalanul sétálgat az utcán, és szinte beleütközik egy tisztítóból kilépő csinos, fiatal nőbe, aki enyhén sántikál, és mankóját elejtve kis híján kiejti kezéből a frissen tisztított ruhákat. Reacher megáll, hogy segítsen, a lány talpra áll, és egyszerre találják magukat szembe két, hasuknak szegezett fegyverrel. Pergő stílusú, új és új fordulatokkal teli, lebilincselően izgalmas történet az új brit tehetség, LEE CHILD legújabb könyve, amely méltó követője a szerző első sikerének, az ELVARÁZSOLT DOLLÁROK-nak, mely szintén kiadónk gondozásában jelent meg, a VILÁGSIKEREK sorozatban.

Eredeti megjelenés éve: 1998

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522317 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
>!
General Press, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9789634522324 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
>!
General Press, Budapest, 2010
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636432058 · Fordította: Sárossy-Beck Anita

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jack Reacher


Most olvassa 4

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

@Márta_Péterffy tanácsára olvastam el gyors egymás utánban a sorozat első két kötetét. Nem csalódtam sem a regényekben, sem az ízlésében. A második rész is izgis kis történet volt. Egy véletlen félreértés és kulcsszereplője lett Reacher egy FBI-os nemzetbiztonságot, ill. a dollár hitelét veszélyeztető ügynek , Ezután nem is csodálkozom, hogy az afrikai valutát létrehozni szándékozó Kadhafit, hogyan söpörték el amerikai segítséggel. Kitűnő könyv, ajánlom én is!

1 hozzászólás
Roszka>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Akció dús, túszejtős, harcolós, katonás. Férfias. Izgalmas történet Amerikában, ahol egy csapat ember szembe száll a rendszerrel és úgy dönt, hogy függetlenítik magukat. Fegyveres szekta tulajdonképpen, akik közül többen szabadulnának. Jó kis történet, mindig valami új fordulattal, teli izgalommal és kegyetlenkedéssel.

robinson P>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Jack Reacher nem okozott csalódást. A későbbi történetek nem ennyire katonaiak, itt kissé túl sok volt nekem ez a „magánhadseregesdi”. Viszont az összes rész közül talán itt kerül igazán véletlenül az események sodrába. Kicsit nekem túlbonyolított lezárása van. Persze ez is profi és kellően izgalmas, váratlan fordulattal, olvastatta magát.
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/03/ne-add-fel-konnyen.html

2 hozzászólás
Márta_Péterffy P>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Érdemes volt visszamennem a Reacher-történetek elejére, ezzel a kötettel együtt nemrég elolvastam az első három regényt.
A későbbi sztorikat én korábban olvastam-most úgy látom, az első három volt a legjobb!/bár még egy pár könyv kimaradt./
Megismerjük a főhős családi, neveltetési hátterét, hogyan is lett ilyen különös figura-nyomozó is meg,nem is-én mindenesetre kedvelem.
Öntörvényű különc, intelligens és mindig extrém helyzetekbe keveredik!
Lee Child stílusa tömör, cseppet sem ömlengő-igazán ajánlom mindenkinek!Az Elvarázsolt dollárokban és ebben a regényben is sok érdekes infó volt, az izgalmas cselekmény mellett, megtudtam például, hogy mi is az a Stinger rakéta:)

Balázs_Erőss>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Kissé lassúcska történet, de vannak kifejezetten jó momentumai, ami miatt előrrébb sorolódott a folytatás elolvasása.
Reacher esetlensége és bénázása nyom nélkül eltűnt, ez az arc jobban hasonlít a filmbeli figurára.
A történet eleinte akadozik, de kb a felétől felveszi azt az egyre gyorsuló tempót, ami miatt élvezet volt a végére jutni.
Pasikönyv.

>!
General Press, Budapest, 1999
400 oldal · ISBN: 9639076589 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
2 hozzászólás
bokrichard>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Nem a kedvenc, de nagyon erős! Militarizmus a köbön!! A téma nem különösebben az én világom, de a néhány plusz infó és technikai részlet kifejezetten érdekes. Ami a történet izgalmasságát, pörgősségét, az akciókat illeti, abban viszont Child nem ismer tréfát, most is odarakja magát!

amanda888 P>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Jack Reacher hozta a formáját: ütött, vágott, lövöldözött, gondolkozott, viccelődött, és működésbe hozta a belső óráját. A sztori egyébként nagyon jól indult: Reacher beleütközik egy igen attraktív hölgybe, segít neki, majd hipp-hopp el is rabolják. Reacher fejében a kis fogaskerekek egyből működésbe lépnek, sok mindent kikövetkeztet, de az összkép homályos marad. Több mint 100 oldal után még mindig csak pislogtam, hogy vajon mi lesz ebből, aztán lassan oszladozott a kép. Kb. ezután egy kicsit le is ült a sztori, majd úgy az utolsó 50 oldalra felpörgött. Bár olyan sok Lee Child könyvet még nem olvastam, szerintem ez egy tipikus Jack Reacher könyv, és ezt jó értelembe gondolom. Minden megvan benne, ami kell: akció dús, fordulatos, némi Reacher humorral megfűszerezve.

Trillian>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Akciódús történet volt. Az első 100 oldal után nme nagyon értettem hol fog ez még 300 oldalig tartani, de aztán csak lett további izgalom is. Tetszett a könyv. Reachert elrabolják véletlen folytán, majd belekeveredik egy függetlenedési tervbe a föggetlenség napján. Jó volt a politikai szál, a milicisták is tetszettek. Várom a következőt.

kvzs P>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Jó volt látni Reacher kicsit esetlen, nem tökéletes oldalát -már amennyire nála beszélhetünk ilyenekről. Kicsit emberi, fél, hibázik, nem jön rá mindenre rögtön. Persze a végén megment mindenkit, és hősként kerül ki a történtekből.
Számomra ez a sorozat a tökéletes, egyszerű szórakoztatás mintapéldája.

Llorente>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Ez a könyv nagyon bejött, az utolsó oldalig izgamlas thriller. Lee Child stílusát hamar megszerettem, nagyon jól követhető a volt történet a sok információ mellett. Jack Reachert meg egyszerűen imádtam, a mindig kalkuló exkatona, aki próbál hidegfejjel végig venni minden lehetséges kimenetelt. Valahogy a film miatt mindig Tom Cruise-t képzeltem el Reacherként, pedig Tom nem éppen 195 centi magas, és nem is szőke, de a szerepet jól hozta.


Népszerű idézetek

robinson P>!

– A pasasnak teljesen tiszta a múltja. Ő az egyetlen Wimbledon-győztes, aki nem volt tengerészgyalogos.
Webster felkapta a fejét.
– Tenisz? – kérdezte.
A segédtiszt kurtán elmosolyodott.
– Nem az a Wimbledon – mondta. Ez egy Wimbledon-kupa, amit tengerészgyalogos mesterlövészeknek szerveznek. Bárki részt vehet rajta, de Reacher előtt, mindig tengerészgyalogos nyerte.

193. oldal

robinson P>!

– Olyan, mintha tűt keresnénk a szénakazalban – mondta Brogan.
McGrath vállat vont.
– Akkor keressük meg előbb a kazalt – mondta. – Utána a tűt.

122. oldal

robinson P>!

Reacher nem az a fajta ember volt, aki szükségszerűen rosszul érezte magát, ha nem kap elég információt. Egy tengerészgyalogos fiaként gyakorlatilag egész életében katonák között élt. Így aztán hozzászokott már a zavaros és kiszámíthatatlan helyzetekhez. Most azonban kicsit túl sok volt a hiányosság.

Röfipingvin P>!

Reacher nem akart lelőni egy kutyát, csak azért, mert valami ostobaságra tanították be.

robinson P>!

Reacher egyszerre két dolgot csinált. Először is lépést tartott az idő múlásával. Közel két órája nézte meg utoljára az óráját, mégis szinte húsz másodpercnyi pontossággal meg tudta volna mondani, mennyi az idő.

robinson P>!

Jack Reacher azért maradt életben, mert óvatos volt. Azért volt óvatos, mert figyelmeztette őt a múlt.

6. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Reacher
robinson P>!

Reacher meglehetősen ironikus helyzetbe került. Életében először azt kívánta, bárcsak az ellenfelei jobb céllövők lennének.

338. oldal

robinson P>!

Reacher úgy érezte, mintha nagyon régóta álldogálnának már így. De tudta, hogy az érzés csalóka. Az egész talán úgy másfél másodpercig tarthatott.

Röfipingvin P>!

– Egy Marshall Colt – mondta. Borken is bólintott.
– Pontosan – mondta. – Méghozzá egy eredeti, 1873-as Marshal Colt, amilyet az amerikai lovasság használt. Ez az én saját fegyverem.

1 hozzászólás
robinson P>!

Fowler bólintott, majd hidegen elmosolyodott.
– Loder egy idióta – közölte. – Öt nagy hibát elkövetett. Maga az egyik. Loder most nagy szarban van. Akárcsak maga.

148. oldal


A sorozat következő kötete

Jack Reacher sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Steve Berry: A Romanov-jóslat
Julie Garwood: Tűz és jég
A. J. Quinnell: A kék gyűrű
Robin Cook: Invázió
Tom Wood: A játszma
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Réti László: Kaméleon