Ne ​add fel könnyen (Jack Reacher 2.) 98 csillagozás

Lee Child: Ne add fel könnyen Lee Child: Ne add fel könnyen Lee Child: Ne add fel könnyen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy napfényes nyári nap Chicagóban Jack Reacher céltalanul sétálgat az utcán, és szinte beleütközik egy tisztítóból kilépő csinos, fiatal nőbe, aki enyhén sántikál, és mankóját elejtve kis híján kiejti kezéből a frissen tisztított ruhákat. Reacher megáll, hogy segítsen, a lány talpra áll, és egyszerre találják magukat szembe két, hasuknak szegezett fegyverrel. Pergő stílusú, új és új fordulatokkal teli, lebilincselően izgalmas történet az új brit tehetség, LEE CHILD legújabb könyve, amely méltó követője a szerző első sikerének, az ELVARÁZSOLT DOLLÁROK-nak, mely szintén kiadónk gondozásában jelent meg, a VILÁGSIKEREK sorozatban.

Eredeti megjelenés éve: 1998

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522317 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
>!
General Press, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9789634522324 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
>!
General Press, Budapest, 2010
402 oldal · keménytáblás · Fordította: Sárossy-Beck Anita

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jack Reacher


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bla I>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

@Márta_Péterffy tanácsára olvastam el gyors egymás utánban a sorozat első két kötetét. Nem csalódtam sem a regényekben, sem az ízlésében. A második rész is izgis kis történet volt. Egy véletlen félreértés és kulcsszereplője lett Reacher egy FBI-os nemzetbiztonságot, ill. a dollár hitelét veszélyeztető ügynek , Ezután nem is csodálkozom, hogy az afrikai valutát létrehozni szándékozó Kadhafit, hogyan söpörték el amerikai segítséggel. Kitűnő könyv, ajánlom én is!

1 hozzászólás
robinson P>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Jack Reacher nem okozott csalódást. A későbbi történetek nem ennyire katonaiak, itt kissé túl sok volt nekem ez a „magánhadseregesdi”. Viszont az összes rész közül talán itt kerül igazán véletlenül az események sodrába. Kicsit nekem túlbonyolított lezárása van. Persze ez is profi és kellően izgalmas, váratlan fordulattal, olvastatta magát.
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/03/ne-add-fel-konnyen.html

2 hozzászólás
Márta_Péterffy P>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Érdemes volt visszamennem a Reacher-történetek elejére, ezzel a kötettel együtt nemrég elolvastam az első három regényt.
A későbbi sztorikat én korábban olvastam-most úgy látom, az első három volt a legjobb!/bár még egy pár könyv kimaradt./
Megismerjük a főhős családi, neveltetési hátterét, hogyan is lett ilyen különös figura-nyomozó is meg,nem is-én mindenesetre kedvelem.
Öntörvényű különc, intelligens és mindig extrém helyzetekbe keveredik!
Lee Child stílusa tömör, cseppet sem ömlengő-igazán ajánlom mindenkinek!Az Elvarázsolt dollárokban és ebben a regényben is sok érdekes infó volt, az izgalmas cselekmény mellett, megtudtam például, hogy mi is az a Stinger rakéta:)

bokrichard>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Nem a kedvenc, de nagyon erős! Militarizmus a köbön!! A téma nem különösebben az én világom, de a néhány plusz infó és technikai részlet kifejezetten érdekes. Ami a történet izgalmasságát, pörgősségét, az akciókat illeti, abban viszont Child nem ismer tréfát, most is odarakja magát!

Balázs_Erőss>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Kissé lassúcska történet, de vannak kifejezetten jó momentumai, ami miatt előrrébb sorolódott a folytatás elolvasása.
Reacher esetlensége és bénázása nyom nélkül eltűnt, ez az arc jobban hasonlít a filmbeli figurára.
A történet eleinte akadozik, de kb a felétől felveszi azt az egyre gyorsuló tempót, ami miatt élvezet volt a végére jutni.
Pasikönyv.

>!
General Press, Budapest, 1999
400 oldal · ISBN: 9639076589 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
2 hozzászólás
kvzs P>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Jó volt látni Reacher kicsit esetlen, nem tökéletes oldalát -már amennyire nála beszélhetünk ilyenekről. Kicsit emberi, fél, hibázik, nem jön rá mindenre rögtön. Persze a végén megment mindenkit, és hősként kerül ki a történtekből.
Számomra ez a sorozat a tökéletes, egyszerű szórakoztatás mintapéldája.

Llorente>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Ez a könyv nagyon bejött, az utolsó oldalig izgamlas thriller. Lee Child stílusát hamar megszerettem, nagyon jól követhető a volt történet a sok információ mellett. Jack Reachert meg egyszerűen imádtam, a mindig kalkuló exkatona, aki próbál hidegfejjel végig venni minden lehetséges kimenetelt. Valahogy a film miatt mindig Tom Cruise-t képzeltem el Reacherként, pedig Tom nem éppen 195 centi magas, és nem is szőke, de a szerepet jól hozta.

Manoli>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Nagyon izgalmas krimi volt. Reacher egy szuperhős, mindent tud, mindent kibír, és mindig igaza van. A fegyverekhez pedig annyira ért (az író is), hogy a könyvben 3 egész oldalon keresztül, csak arról olvashatunk, hogy kell egy jó lövést leadni. Van itt minden, a fegyverekről, a körülményekről, kémiáról, mechanikáról, optikáról, geofizikáról, meterológiáról és biológiáról. Elképesztő részletességgel. Reacher figuráját már ismerjük, most Holly csatlakozott hozzá, aki szintén megérdemli a figyelmet. Nem adja fel, méltó társa Reachernek a harcban és kitartásban. Pont jó a figurája, nem túl férfias, de mégis erős nőt játszik végig, még sérülten is. Az apjáról mindez nem mondható el, bár szintekkel feljebb mozog a ranglétrán és egy egész hadsereg irányít, mégis kevés volt a súlya a történetben.

Röfipingvin P>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Újabb véletlen egybeesés, és Reacher természetesen.
Szerintem, attól eltekintve, hogy az alapséma felismerhető, teljesen jó kis kötet volt ez is. Akciódús, fordulatos.
Számítok arra, hogy lesznek gyengébb kötetek, hogy talán Child sem mindig volt a toppon, és adott esetben ismételni fogja önmagát, de egyelőre itt ez még nem volt.

11 hozzászólás
atzilla P>!
Lee Child: Ne add fel könnyen

Lee Child tőle megszokottan hozza az amerikai krimikre jellemző stílust ebben a könyvben is. A színvonal azért hullámzó, vannak rosszabb és jobb kötetek is a sorozatban, ez az egyik igazán jól sikerült részek közül való. Nem csoda, hogy immár 3 kiadást is megélt a könyv a 20 évvel ezelőtti első magyar nyelvű megjelenése óta.

Azért szeretem a Jack Reacher regényeket – mert ellentétben a Sherlock Holmes regényekkel – a legtöbb információ rendelkezésre áll ahhoz, hogy magam is végiggondolhassam amit a szereplők, és ugyanazokra – vagy más – következtetésekre jussak. Éppen az benne számomra az izgalmas, hogy tényleg eltaláltam-e a történet jövőben felsejlő kimenetét. És ebben Lee Child nagyon jó.

Hogy valamit írjak a könyvről is: A cselekmény nagyon izgalmas, az egyes fejezetekben több szálon is követhetjük a július 4-i hosszú hétvégét megelőző és azt követő eseményeket. Elgondolkodtató a politikai szál, és a mögötte rejlő – az amerikai alkotmányban foglalt – szabadságjogok értelmezésének kérdése, valamint a könyvben leírt milicista közhangulat és ideológia.


Népszerű idézetek

robinson P>!

– Olyan, mintha tűt keresnénk a szénakazalban – mondta Brogan.
McGrath vállat vont.
– Akkor keressük meg előbb a kazalt – mondta. – Utána a tűt.

122. oldal

robinson P>!

– A pasasnak teljesen tiszta a múltja. Ő az egyetlen Wimbledon-győztes, aki nem volt tengerészgyalogos.
Webster felkapta a fejét.
– Tenisz? – kérdezte.
A segédtiszt kurtán elmosolyodott.
– Nem az a Wimbledon – mondta. Ez egy Wimbledon-kupa, amit tengerészgyalogos mesterlövészeknek szerveznek. Bárki részt vehet rajta, de Reacher előtt, mindig tengerészgyalogos nyerte.

193. oldal

robinson P>!

Reacher nem az a fajta ember volt, aki szükségszerűen rosszul érezte magát, ha nem kap elég információt. Egy tengerészgyalogos fiaként gyakorlatilag egész életében katonák között élt. Így aztán hozzászokott már a zavaros és kiszámíthatatlan helyzetekhez. Most azonban kicsit túl sok volt a hiányosság.

robinson P>!

Jack Reacher azért maradt életben, mert óvatos volt. Azért volt óvatos, mert figyelmeztette őt a múlt.

6. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Reacher
Röfipingvin P>!

Reacher nem akart lelőni egy kutyát, csak azért, mert valami ostobaságra tanították be.

robinson P>!

Reacher egyszerre két dolgot csinált. Először is lépést tartott az idő múlásával. Közel két órája nézte meg utoljára az óráját, mégis szinte húsz másodpercnyi pontossággal meg tudta volna mondani, mennyi az idő.

robinson P>!

Reacher úgy érezte, mintha nagyon régóta álldogálnának már így. De tudta, hogy az érzés csalóka. Az egész talán úgy másfél másodpercig tarthatott.

robinson P>!

Reacher az embereket már jól ismerte. A kutyák azonban másképp viselkedtek. Az embereknek megvolt a lehetőségük a választásra. Ha egy ember vicsorogva rohan utánad, akkor azt saját döntése alapján teszi.

320. oldal

robinson P>!

Reacher meglehetősen ironikus helyzetbe került. Életében először azt kívánta, bárcsak az ellenfelei jobb céllövők lennének.

338. oldal

robinson P>!

És abból ítélve, amit most visel, nem öltözködik olcsón. Egy-egy kosztüm megér vagy négyszáz dolcsit, tehát ruhában áll legalább nyolc lepedője. Ebből feltételezem, hogy meglehetősen gazdag, és ezért mondtam, hogy rendszeres életet él.


A sorozat következő kötete

Jack Reacher sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Tűz és jég
Tom Wood: Az ellenség
Tom Rob Smith: A 44. gyermek
M. J. Arlidge: Erdő mélyén
Ian Fleming: James Bond – A gyémánt örök
Steve Berry: Az elveszett parancs
Dan Brown: Az elveszett jelkép
James H. Cobb: Sarkvidéki küldetés
Frei Tamás: A bankár
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák