Kétélű ​fegyver (Jack Reacher 7.) 71 csillagozás

Lee Child: Kétélű fegyver Lee Child: Kétélű fegyver Lee Child: Kétélű fegyver

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emberrablás egy amerikai kisváros egyetemén, testőrök, rendőrök és egy gyanús figura tűzpárbaja pereg már az első oldalakon, akár egy filmjelenet. A feszültség a továbbiakban sem hagy alább: adott egy szabadúszó keményfiú, aki korábban katonai rendész volt, meg egy titokban dolgozó fiatal ügynöknő, sorsuk a véletlen jóvoltából, de közös érdekeik mentén összefonódik egy rövid időre. Az ügynöknő az állását kockáztatja, hogy megmentsen egy másik fiatal nőt; a kiválóan képzett és vakmerő egykori katona, Jack Reacher pedig évtizedes adósságát szeretné törleszteni egy katonai hírszerzőből lett, nagy hatalmú alvilági figurával szemben. Fegyver- és drogkereskedők, kishalak és nagykutyák, valamint az ellenük küzdő ügynökök kemény világába lépünk a jó nevű szerző révén, aki nemcsak a könyörtelen maffiavilágot ismeri kimerítően, de a gyorsan pergő, realisztikus, sokszor kegyetlenül véres akciók valósághű, részletgazdag ábrázolása közben a jó oldalon áll.

Eredeti megjelenés éve: 2003

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2020
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438586 · Fordította: Geller Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2020
384 oldal · ISBN: 9789634520863 · Fordította: Geller Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2016
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438586 · Fordította: Gieler Gyöngyi

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jack Reacher


Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Bla I>!
Lee Child: Kétélű fegyver

Kitűnő szórakozás, remek krimi. Ezúttal a múltból bukkan fel egy rosszfiú, akit egyszer már Reacher – bár nagy áldozat, aktuális partnere elvesztése után – kikapcsolt a játékból. Most vállalkozik rá, személyes okból, hogy végleg elvarrja a szálat. Fegyvercsempészekkel kerül szembe. Nagyon kockázatos, helyenként életveszélyes vállalkozás, de Reacher a garancia, hogy akár sikerülhet is….

Roszka>!
Lee Child: Kétélű fegyver

Sodró lendületű, vérbeli krimi. A vérbeli szó szerint értendő. Az általam olvasott kötetek egyikében sem volt ennyi gyilkosság és vér. Úgy érzem Reacher kezd elszabadúlni. Olvastam egy könyvben egyszer egy nagyon frappáns mondatot, ami erre a történetre is abszolút igaz: a múlt néha előlép és jól pofán csap. Reacherrel is ezt történik itt. Olyan valakivel kerül szembe, akit már korábban likvidált. Ami idegesítő volt számomra az a fiatal ügynöknő, aki teljesen hősünkre tászaszkodik, és állandóan kérdezgeti, mint egy három éves. Most mit csinálunk? Most hová megyünk? Most mi lesz? Akár egy amatőr.

robinson P>!
Lee Child: Kétélű fegyver

Rendkívül sodró, pörgős és sötét krimi a fegyverkereskedők világába viszi az olvasót. Egy régi ügy áll a háttérben. A macska-egér játék a végsőkig izgalmas és meglepetésekkel teli. Tudjuk ki a rossz fiú, de elkapni nem egyszerű. Maffiamódszerek, eltűnések és a pénz a háttérben. Reacher érzelmei is megmutatkoznak. Filmre illő.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/02/ketelu-fegyver.html

2 hozzászólás
kvzs P>!
Lee Child: Kétélű fegyver

Azt szeretem a Jack Reacher krimikben, hogy tudom, hogy mire számíthatok, mégis minden történet más egy kicsit. Irodalmilag persze nem kiemelkedő, kikapcsolódásnak viszont tökéletes.

Balázs_Erőss>!
Lee Child: Kétélű fegyver

Eleinte meglehetősen unalmasra sikeredett, pedig az első 30 oldal igazán jól indult. Utána viszont csúful megült a sztori, és meglehetősen döcögősen haladt előre. Valahogy olyan furcsa volt a történet, mert a gonoszok nem igazán gonoszok, aki viszont csak amolyan kísértetként lebeg a háttérben, na, az maga az ördög. Némileg életidegen a testépítő karaktere, aki szteroidokon él, de de gyorsabb a saját árnyékánál is, meg úgy eleve az egész Beck-família, külön-külön és családként is.
Azt, hogy milyen lehet egy örvény miatt fuldokolni, tökéletesen átadta, tehát víziszonyosoknak ellenjavallt az olvasmány!
Átlagos iparosmunka.
U.i.: A cím. Már megint. Honnan? Miért? Mire föl? Bahhh….

András_a_László>!
Lee Child: Kétélű fegyver

Jól megírt, teljesen korrekt krimi.
Igazából a 2012 -es film hozta meg a kedvemet ahhoz, hogy elolvassam.

Az első fejezet után kicsit hülyének nézve éreztem magam, az E/1 tárgyalás rendkívül becsapós használata miatt. Szerintem egyáltalán nem volt korrekt ez a felvezetés az olvasóval szemben. Bár imádom az E/1 narratívát, itt nem volt felvezetve, megindokolva, hogy most kinek „mesél”, miért, milyen keretek között.
Ettől eltekintve nagyon jól megírt történet. A legtöbb E/1 gyilkosság indokolt, és Reacher bőrébe bújva ugyanúgy én is minden egyes alkalommal meghúztam volna a ravaszt, vagy sokkal-sokkal kegyetlenebbül jártam volna el….

A végjáték sajnos nem volt annyira katartikus mint amilyenre vágytam, a hosszú felvezetés után.

semmilyen P>!
Lee Child: Kétélű fegyver

Ez a Reacher-történet számomra nem hozta azt a színvonalat, amit eddig. Nem jött be az E1-es vonalvezetés sem. A beépülés, az, hogy mit és hogyan csinált Reacher az ellenségei között jól meg van írva, bár ez nem is volt kérdés, mert Lee Child eddig is jól írt. Azonban valami hiányzott ebből az egészből. Talán az, hogy túl sokszor volt szerencséje, de az is életszerűtlen volt, hogy valakinek sokszor csonttörése van (még mellé nyílt!!!) simán megy és csinálja azt amit mondanak neki. Valahogy ezt végképp nem tudom elhinni. Az eddigi történetekben ilyesmi nem volt, vagy nem emlékszek rá.
Reacher hozza a szoásos formáját, semmi extra.

Zsomboor>!
Lee Child: Kétélű fegyver

A tortenet vegig izgalmas, de irodalmi szempontbol nem okozott sok gyonyort. Persze ha ez nem elvaras, akkor remek kis konyv.

vklara >!
Lee Child: Kétélű fegyver

Hű, szerintem ez volt a legbrutálisabb Reacher harcai közül.
Nem emlékszem rá, de úgy rémlik, nem volt olyan történet, amit Reacher személyesen mesél el. Tetszett.
Mint ahogy vezetni sem vezetett ennyit még soha.
Az pedig egész biztos, hogy nem verték meg. Persze, holmiféle szúnyogcsippentések érték, de ilyen komoly sérülések nem.
És mintha órája sem lett volna, mert minek az, ha ott van a fejében. De a Rolex-Swatch poén bejött.
Sok verekedés, sok halál, sok visszaemlékezés. Kifejezetten örültem Leon Garber atyai (katonai) tanácsainak a múltból.
A végső leszámolás korrekt, semmi felesleges cécó, mivel meglehetősen fáradt már az úszkálástól.
Azért arról olvastam volna pár mondatot, mi lett Richarddal és Elizabeth-el, a letartóztatások után, annak ellenére, hogy Reacher a jött-látott-győzött stratégiájában nem szokta senki lelkét pátyolgatni.

jaspi>!
Lee Child: Kétélű fegyver

A hetedik Jack Reacher krimi korábbi kiadást már antikváriumokból sem tudtam megszerezni, ezért is örültem az új kiadásnak.
A Kétélű fegyver azok közé a regények közé tartozik, ahol lehet hinni a fülszövegnek, mert tényleg azt kapjuk, amit ígér. Szórakoztató, akció dús és realisztikus krimit. Nagyon tetszett, ahogy a bűnszervezetbe beépült Reacher lassan összerakja a mozaik darabkákat, ahogy egyre több kérdésre talál választ. A szereplők elhalálozási aránya William Shakespeare műveit juttatta eszembe, és az is erősítette a párhuzamot, hogy minden olyan fegyvert elsütöttek, amely megjelent a „színpadon”.


Népszerű idézetek

robinson P>!

– Akkor mihez ért?
– Tudom, mi a különbség a Swatch és a Rolex között.
– Oké, mi a különbség?
– Nincs különbség. Mindegyik megmondja, hány óra.

169. oldal

robinson P>!

– Személyleírás van róla?
– Fehér bőrű, nagyjából olyan magas, mint te. De a fénykép alapján sokkal rondább.
– Ő az – mondtam.

159. oldal

Bla I>!

A német hadsereg találta fel az Extasyt, eredetileg étvágycsökkentő szer volt. Az LSD-t a CIA találta fel. és az amerikai hadseregen tesztelték.

32. oldal

robinson P>!

Duffy az a fajta nő volt, aki sokkal csinosabb meztelenül, mint felöltözve.

156. oldal

robinson P>!

– Lehet, hogy Quinn megváltozott – felelte Duffy. – Mégiscsak kapott két golyót a fejébe.

49. oldal

robinson P>!

Fontolgattam hogy levegyem a cipőmet. Zokniban könnyebb halkan osonni. De ha arra kerül sor, egy cipő az ember lábán nagyon jó fegyver.

123. oldal

1 hozzászólás
robinson P>!

Két kezével kisimította a homlokából a haját, és a szélvédő felé fordította a fejét, hogy láthassam a bal fülét. Nem volt meg.

17. oldal

Bla I>!

A sabot franciául bakancsot vagy csizmát jelent…
– A szabotázs szó is ebből ered – folytatta Kohl. Régen a francia munkások attól féltek, hogy elveszítik a munkájukat, és ezért szétrugdosták az új gépeket.
– A bakancsukkal – tettem hozzá.

194. oldal

robinson P>!

– Útban vagyunk Bostonba – mondta. – Találkozzunk háromkor, annál a nagy szobornál, nem tudom, kit ábrázol, lóháton ül, a Freedom Trail középtáján.
Nem volt túl pontos helymeghatározás, de tudtam, miről beszél.

36. oldal

robinson P>!

– Jól van? – kérdeztem.
Elfordult. – Nem számítottam rá, hogy lesznek áldozatok – mondta.
– Még több is lehet. Szokjon hozzá a gondolathoz.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Reacher

A sorozat következő kötete

Jack Reacher sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Robert Galbraith: A selyemhernyó
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jo Nesbø: Hóember
Stephen King: Mr. Mercedes
Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája
Steve Berry: A Romanov-jóslat
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz