Csak ​egy lövés (Jack Reacher 9.) 85 csillagozás

Lee Child: Csak egy lövés Lee Child: Csak egy lövés Lee Child: Csak egy lövés Lee Child: Csak egy lövés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Magányos ​mesterlövész irányozza fegyverét az amerikai kisváros sétálóutcájának forgatagára, és játszi könnyedséggel megöl öt ártatlan embert. Az értelmetlen mészárlást villámgyors rendőrségi akció követi – a profi rendőri munkával rögzített nyomok James Barr exkatonához vezetnek.
Jack Reacher, Lee Child regényeinek (Hiba nélkül, Eltűnt ellenség, Kétélű fegyver) kemény öklű, állandó hőse, mióta elbocsátották a seregből, állandóan úton van, s ha valaki meg akarná találni, a lehetetlenre vállalkozna.
Amikor azonban a letartóztatott orvlövész, Barr, a nyilvánvaló bizonyítékok ellenére nem tesz vallomást, s csak annyit hajlandó mondani, „kerítsék elő Jack Reachert”, a volt katonai rendőr már útban is van az indianai kisváros felé.
Mi köti össze a pszichopata gyilkost a vándorló exkatonával? Sötét, egészen magas körökbe vezető titkok tárulnak fel a múltból s nem kevésbé a jelenből: politikai színjáték, korrupció, piti bűnözők és hétpróbás maffiózók, árulás, csalás,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522836
>!
General Press, Budapest, 2012
344 oldal · ISBN: 9789636434922
>!
General Press, Budapest, 2006
340 oldal · ISBN: 9639648132 · Fordította: Erdélyi András

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jack Reacher


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Raizo P>!
Lee Child: Csak egy lövés

Ez egy nagyon jó könyv, nem csalódtam Jack Reacher eme kalandjában sem. Néhányszor láttam már a filmet, és azt kell mondjam, hogy a könyvnek a nyomába sem ér. Nem csak azért, mert a könyv részletesebb, hanem, mert több szereplő is van benne, akik a filmben fel sem tűntek. Bármennyire is bírom a filmet, azt kell mondjam, hogy egy csapnivaló adaptáció lett. A könyv ezzel szemben, sokkal szórakoztatóbb, pörgősebb, ütősebb. Ajánlom mindenkinek! :)

2 hozzászólás
Roszka >!
Lee Child: Csak egy lövés

Egyre jobbak ezek a könyvek! Egy egyszerű, gyorsan kinyomozható, orvlövész álltal elkövetet bűneset. Se perc alatt be is varják a gyilkost, aki csak annyit mond, hívják a volt katonai nyomozót, Reachert. Ahogy megérkezik, kiderül semmi sem egyszerű és semmisem az, aminek látszik!
Szuper zsaru, szuper történet.

4 hozzászólás
Lisie87 P>!
Lee Child: Csak egy lövés

Sejtettem, hogy ez egy jó könyv lesz! ^^ Bevallom csak azért vettem ki a könyvtárból, hogy meglegyen a Jai-os plecsnim! ^^
A filmet nagyon szerettem, és egy ideig kicsit követte is a könyv az eseményeket, de voltak eltérések. Annak ellenére, hogy tudtam, hogy mi fog történni, élveztem az olvasását, nagyon jól ír az író! Tetszik a stílusa. :)
Jól kitalált alapötlet, a szereplők nem annyira hangsúlyosak, kivéve Jack Reachert, de ez nem érződött hátrányként.

robinson>!
Lee Child: Csak egy lövés

Ez aztán eseményekben bővelkedik, fordulatokban nem kevésbé! Ütős! Semmi nem az, aminek elsőre látszik, avagy egyértelműen vesztes helyzetből fordítani. A megrendezett véletlen története. A Csak egy lövés egy igazi adrenalin löket, amely többszörösen meglepi az olvasót. Nem is csoda, hogy film is lett belőle.
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/07/csak-egy-loves.html

4 hozzászólás
tominho68>!
Lee Child: Csak egy lövés

Első könyvem Lee Childtól, izgalmas krimim egy halhatatlan szuperhekusról, aki megérkezik Indianába és két nap alatt megold egy tökéletesen kivitelezett bűntettet, felszámol egy retteget, könyörtelen bandát (akik azért feltűnése előtt sok mindent túléltek…), kideríti a belső informátor személyét és – igaz, csak futólag – de a városi korrupcióról is lerántja a leplet. Közben persze táplálkozik, új ruhákat vesz, rengeteg kávét iszik, és még egy kis erotikára is jut ideje. Nem kell ide Superman, hívjátok csak Jack Reachert!

Llorente>!
Lee Child: Csak egy lövés

Hat lövés, öt áldozat. Rendőrségi szempontból egy tökéletes tetthely, minden bizonyítek egy emberre mutat. A kerületi ügyész szemszögéből egy tökéletes ügy. A főgyanúsított pedig csak annyit mond, hogy keressék meg Jack Reachert. És kezdetét veszi egy izgalmas nyomázi történet. Annak ellnére, hogy korábban láttam már a filmet, és nagyjából tudtam milyen dolgok fognak történni, mégis nagyon élvezetes olvasmány volt. Élvezetes volt végig követni Reacher nyomozását a kisvárosban, hogy végül minden száll a helyére kerüljön.

nyolcadikutas>!
Lee Child: Csak egy lövés

Két este…
Nincs apelláta. Reacher az egyik legjobb. És tessék a szcientológus Tomot elfelejteni! 170 centijével köze sincs a két méteres regényhőshöz. De a művészi szabadság, ugye!
A Csak egy lövés egy nagy sebességű adrenalin löket, amely a film megnézése után is maradéktalanul befogadható.
Életemben rengeteg könyvet elolvastam, megtanultam dolgokat elengedni, mindent szelektálni. Ma ott tartok, írókat gyűjtök saját ízlés szerint. – Child regényeinek helye van a polcomon…

bogcica>!
Lee Child: Csak egy lövés

Korábban már többször láttam a filmet, ami egyébként tetszett. Így kicsit félve kezdtem olvasni. Alapból a filmbéli főszereplő választás is meglepő, de igazából csak azért, mert a könyvben elég hangsúlyos Reacher mérete/felépítése. Egyébként film után olvasva is nagyon jó, letehetetlen olvasmány! Szerintem elsöpri a filmet, pedig tényleg élvezetes az is. Nagyon tetszik a hőkamerás játszma, nem tudom, a valóságban mennyire kivitelezhető. Jó olvasást hozzá mindenkinek! :)

Petya15 >!
Lee Child: Csak egy lövés

Remek kötet, igazán tetszett, kellően olvasmányos történet és több csavar is jellemzi.
Igazi krimi, megfelelő arányú akcióval fűszerezve. A filmet korábban már láttam, ami szintén jól sikerült, sajnos, hogy sokan csak a negatív oldalát hozzák szóba, de még a második része sem volt olyan szörnyű, bár igaz az első rész jobb volt.
A film jól követi a kötetet, így még inkább átélhetőbb volt, de a kötet olykor több és ez most is így volt, bővebb, lendületesebb, informatív. Csak ajánlani tudom, kíváncsivá is tett a további kötetekre!

Titcsi>!
Lee Child: Csak egy lövés

Megint egy első könyv egy számomra új írótól, és persze így bele a közepébe, véletlenül se az elején kezdjem a sorozatot. :D
Bevallom azért választottam ezt, mert a filmet nagyon szeretem belőle, és remélem, hogy a könyv is lesz olyan jó, mint az. És nem csalódtam, persze vannak eltérések benne, mint mindig, de így is tetszett.
Az író nagyon jól ír, könnyen lehet vele haladni, és picit sem unatkoztam közben, pedig tudtam nagyjából miről szól a történet.
A szereplők közül leginkább Jack a hangsúlyos, de ez nem baj, gondolom ő a fontos a többi részben is. Nekem az eleje tetszik a legjobban a lövöldözős rész, az a legizgibb, a filmben is. :D
Azt hiszem tőle is fogok majd még olvasni.


Népszerű idézetek

mdmselle I>!

− Mindig együtt mutatkoztak? − kérdezte Reacher.
− Mint a mogyoróvaj és a lekvár − felelte Cash.

2 hozzászólás
Raizo P>!

– Csak egy totál őrült fizet parkolási díjat, mielőtt megöl öt embert.
– Az ember nem öl meg öt embert, hacsak nem teljesen őrült.

Raizo P>!

Egy lövés, egy halál. Ez a mesterlövész krédója. A sikerhez önfegyelem kell, nyugalom és csend.

Raizo P>!

Egyszer mindennek eljön az ideje. Csak ki kell várni. Várj, és a jó dolgok megtörténnek veled! Meg a rosszak is.

Raizo P>!

Az embernek olyankor soha nincs alibije, amikor szüksége lenne rá. Ez egyetemes természeti törvény.

Raizo P>!

– Van magának fegyvere? – kérdezte.
– Nem tartok – felelte a nő.
– Telefonja?
– Kikapcsoltattam. Spórolok. Meg aztán fölösleges is. Ha szükségem van rá, kölcsönkérem Jebtől.
– Az jó – mondta Reacher.
– Mi a franc jó van ebben? Jeb nincs itt.
– Pont ez a jó – felelte Reacher. – Én most szépen feltöröm az istállót, maga pedig nem tudja kihívni a zsarukat, mert nincs telefonja. És nem tud lelőni.
– Ez Jeb istállója. Maga nem mehet be oda!
– Nem látom, hogyan tudna megakadályozni ebben.

Raizo P>!

Reacher bólintott. – Igen, tudnám. De nem teszem. És ha még valamit kérdez, a fogsorát leküldöm a torkán.

Raizo P>!

Az egyik a puskával lő,
A másik puska nélkül követi.
Ha az egyiket, akinél a puska van, lelövik,
A másik, aki követi, felveszi a puskát, és lő.

Raizo P>!

– Hogyan?
– Még nem tudom, de meg fogom tudni. Holnap fölhívom magát.
– Holnap maga már börtönben lesz.
– Úgy leszek börtönben, ahogyan most. Álmodik a nyomor, Emerson.
– Hol van most?
– Közel – felelte Reacher. – Jó éjt, nyomozó! Aludjon jól!

Raizo P>!

– Tudom, ki maga – mondta a nő.
– Én is – mondta Reacher.


A sorozat következő kötete

Jack Reacher sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Robert Galbraith: Zavaros vér
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jo Nesbø: A fiú
Stephen King: Aki kapja, marja
Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája
Harlan Coben: Ne engedj el!
Santa Montefiore – Michael Connelly – Karen Harter – Tom Rob Smith: A francia kertész / Kilátó / A szeretet ára / A 44. gyermek