Az ​ügy (Jack Reacher 16.) 34 csillagozás

Lee Child: Az ügy

1997 ​márciusa. Egy fiatal nőt brutálisan meggyilkolnak Mississippi állam egyik álmos kisvárosában, Carter Crossingban. A tetthelyhez közel egy katonai támaszpont áll. Vajon a gyilkos helybéli, vagy esetleg a bázison szolgáló egyik közlegény? Jack Reacher a katonai rendőrség őrnagyaként azt a megbízatást kapja, hogy inkognitóban utazzon a helyszínre. A helyi rendőrfőnöknő, Elizabeth Deveraux a nyomozás során csak falakba ütközik. Valaki vagy valami akadályozza a munkáját? A hadsereg? Esetleg nem is akarja igazán megtalálni a gyilkost? Reacher a nyomozás érdekében kénytelen összefogni Deveraux-val, miközben kiderül, hogy nem ez az első gyilkossági ügy, ami megoldásra vár és nem is az utolsó. Sokak számára pedig az egyetlen cél az igazság eltitkolása. Az ügy fordulópontot jelenthet Reacher karrierjében: vagy azt teszi, amit elvárnak tőle, vagy egészen új életet kezd a hadsereg kötelékein kívül. A méltán népszerű brit szerzô akinek regényei hamarosan a filmvásznon is megelevenednek –… (tovább)

Eredeti mű: Lee Child: The Affair

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2012
368 oldal · ISBN: 9789636433796 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jack Reacher


Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Katherine_Grey
Lee Child: Az ügy

Ismét kiváló. ismét a múltba visz. Ismét letehetetlen. Jó!

3 hozzászólás
>!
robinson P
Lee Child: Az ügy

Nem akarok túl szigorú lenni, de ebbe Reacher is beleizzadt… Nagyon nagyon nyakatekert, sok felesleges kör és túlbonyolított volt Az ügy. A hadsereg és a mundér védelme sokba került, mindig. Az eddig olvasott esetek közül, bármelyik klasszissal jobb volt. Főleg a 61 óra, Csak egy lövés, Titokzatos látogató, vagy a Hiba nélkül.

>!
Krisztina_Martina_Varsányi
Lee Child: Az ügy

Ez a második Jack Reacher könyv, amit olvastam. Olvastatta magát, mint az előző, de kicsit döcőgősebben ment. Deveraux karaktere nem volt teljesen kerek, elképzelhető, hogy szánt szándékkal… Nehéz megmondani.

Ami viszont tetszett, hogy akárhányszor biztos voltam abban, hogy ki a gyilkos, jött egy fordulat, ami bizonytalanná tett. Ugyanakkor nagyon sok volt ez a hullámzás, úgy 2-3 csavarral a vége előtt le lehetett volna lőni a poént :) Így úgy éreztem magam, mint a túlfeszített íj, és csak tapasztalatomnak és vasakaratomnak köszönhetem, hogy nem lapoztam a legvégére, hogy megtudjam ki mit és miért csinált.

>!
jdorka
Lee Child: Az ügy

Végre kiderült, hogy pontosan miért is lépett ki a hadseregből Reacher. Lassan kezd összeállni az egész élete! :) Imádtam.

>!
jaspi
Lee Child: Az ügy

Első olvasmányom a szerzőtől, de biztosan nem az utolsó. Igazán kellemes kikapcsolódás volt ez a krimi. Egyszerű alaphelyzet, fokozatosan kirajzolódó részletek, amelyek tükrében egyre biztosabb, hogy mégsem olyan egyszerű a megoldás.
A hatásköri vívódások és felelősség tologatás bemutatása pedig külön is tetszett.
A kötet sorozat jellegével kapcsolatban talán annyit, hogy a kötet önmagában is érthető, élvezetes volt. Nem találkoztam olyan résszel, ami a korábbi regények ismerete nélkül érthetetlen lett volna.

>!
Mió
Lee Child: Az ügy

Egyik kedvenc íróm,egyik kedvenc főszereplőmmel.Mégis,most nekem ez erőltetettnek tűnt…Persze,a történet lekötött.
Hagyott bennem azért nyitott kérdéseket,pl. : a vonat vezetője észleli a felvillanó kosztümbélést,de a sínen álló autóra nem vészfékez ?

>!
laca_bácsi
Lee Child: Az ügy

Fordulatos, folyamatosan gondolkodásra serkent … talán egy kicsit sok benne az érzelgősség :))

>!
mdmselle IP
Lee Child: Az ügy

Szép lassan kirajzolódik előttünk Reacher életpályájának minden apró részlete. Tetszett.

(de a Nixon-adminisztrációért fél csillag levonás!)

>!
bokrichard
Lee Child: Az ügy

Ismét egy remekmű. Azok a kötetek, amik Reacher katonai rendőr karrierje során játszódnak a múltban, mindig különlegesek. Habár kissé kacifántos, mégis pörgős, és jó.

>!
briggg
Lee Child: Az ügy

Zseniálisan megírt, csavaros és gondolkozós. Nagyon szerettem. Azt hiszem el fogom olvasni a sorozatot az elejétől.


Népszerű idézetek

>!
Ciccnyog ISMP

Az okos, lelkiismeretes emberek gyűlölik, ha hibát követnek el. Nemcsak az egójuk miatt, hanem mert bizonyosfajta hibák olyan következményekkel járnak, amelyekkel lelkiismeretes emberek nem szívesen élnek együtt.

77. oldal

>!
Ciccnyog ISMP

A fejemben ketyegő óra hajnali ötkor ébresztett, két órával pirkadat előtt. 1997. március hetedike, péntek. Életem hátralévő részének első napja.

31. oldal

>!
Ciccnyog ISMP

Bármely nap lehet az ember életének vagy szabadságának utolsó napja, úgyhogy mindig érdemes kiélvezni az apró örömöket.

267. oldal

>!
Ciccnyog ISMP

Mindenkinek van egy terve, amíg be nem mosnak neki egyet.

333. oldal

>!
Ciccnyog ISMP

Ha egyenesen besétálok, és hagyom, hogy rögtön letartóztassanak, az nem a legkifinomultabb taktika, de néha úgy lehet kideríteni, hogy forró-e a kályha, ha az ember rátenyerel.

10. oldal

1 hozzászólás
>!
Ciccnyog ISMP

Megérkeztek a piték, és a kávé is. Egyikre sem figyeltem oda túlságosan. Az idő nagy részében Deveraux blúzának harmadik gombját bámultam. Már korábban is feltűnt. Ez volt az első, amelyik be volt gombolva. Tehát ez az első, amit ki kell gombolni.

185. oldal

1 hozzászólás
>!
Ciccnyog ISMP

Vettem egy levegőt, és úgy tettem, mintha mondani akarnék valamit. Aztán minden figyelmeztetés nélkül teljes erőből lefejeltem a fickót. Csak jó erősen megvetettem a lábam, derékból hirtelen előredőltem, és a homlokommal telibe találtam az orrát. Bang. Tökéletes kivitelezés. Időzítés, erő, becsapódás. Minden megvolt, ami kell. Plusz a meglepetés ereje. Senki sem számít arra, hogy csak úgy lefejelik. Az emberek nem szoktak a fejükkel megütni dolgokat. Valami mélyen gyökerező atavisztikus ösztön tiltakozik ellene. A lefejelés megváltoztatja a játékszabályokat. Egyfajta gátlástalan, barbár vadságot visz a játszmába. Egy provokáció nélküli lefejelés olyan, mintha valaki egy késsel folytatott verekedés közben előkapna egy lefűrészelt csövű puskát.

92. oldal

>!
Ciccnyog ISMP

Vettem fehér alsónadrágot és khakiszínű zoknit, aztán átmentem az illatszerosztályra, ahol találtam egy úti fogkefét, amit fele nagyságúra össze lehetett hajtani. Tetszett. A feje egy átlátszó műanyag tokban volt, és ha visszahajtotta az ember, akkor teljes hosszúságú lett a nyele. Nyilván arra tervezték, hogy zsebben lehessen hordani. Könnyen magával viheti az ember bárhová, és a sörtéi tiszták maradnak. Nagyon praktikus kis találmány.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Reacher
1 hozzászólás
>!
Ciccnyog ISMP

Soha nem láttam még olyat, hogy egy banda egyben maradt volna, miután az első néhány fej koppan a betonon.

177. oldal

>!
Ciccnyog ISMP

És néztem, ahogy Deveraux eszik. Ami egyfajta választóvonal volt. Az már jelent valamit, ha képes vagy közelről végignézni, ahogy valaki eszik.

182. oldal


A sorozat következő kötete

Jack Reacher sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó
Vavyan Fable: Jégtánc
Vavyan Fable: Vis Major
Vavyan Fable: A Hold forró jegén
Vavyan Fable: Ébredj velem!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek
Vavyan Fable: Mogorva nyár