A ​titokzatos látogató (Jack Reacher 4.) 108 csillagozás

Lee Child: A titokzatos látogató Lee Child: A titokzatos látogató Lee Child: A titokzatos látogató

Az amerikai hadseregből leszerelt nők titokzatos körülmények között gyilkosságok áldozatai lesznek. Az FBI pszichopata gyilkosra gyanakszik, mert mindegyik áldozat korábban feljelentést tett szexuális zaklatás miatt. Külsérelmi nyom nincs rajtuk, ezért komoly fejtörést okoz megállapítani haláluk okát. Az FBI erre a nyomozásra a legalkalmasabb személy segítségét akarja igénybe venni. De egy Jack Reachert nem könnyű ismét csőbe húzni. Csellel ráveszik ugyan, hogy segítsen, azonban egy idő múlva úgy tűnik, még ő is arra kényszerül, hogy feladja a nyomozást. A véletlenen múlik, hogy Reacher végül is hihetetlen logikával lépésről lépésre megfejti a gyilkosságok motívumát. Az izgalmas rejtvény kibogozásának szinte észrevétlenül maga az olvasó is részesévé válik.

Eredeti megjelenés éve: 2000

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2019
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522652 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2019
384 oldal · ISBN: 9789634522669 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2013
392 oldal · ISBN: 9789636434533

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jack Reacher


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Kókuszka>!
Lee Child: A titokzatos látogató

Jack Reachert, a hadsereg katonai rendőrségének egykori tagját az FBI zsarolással ráveszi, hogy tanácsadóként járjon el azon gyilkosságok megoldásában, ahol a női áldozatok anno szexuális zaklatási ügy után hagyták el a hadsereget. A sorozatgyilkos semmiféle nyomot nem hagy a tetthelyen, kérdéses a tényleges halálok is. Reacher miközben elméleteket gyárt, megpróbál az FBI szorításából is szabadulni. Már-már megoldódni látszanak a dolgok, de az igazi csavar csak ezután következik. A karakterek jól megformáltak, a történet jól felépített, az eltusolások igencsak drámaian életszagúak.

Bla I>!
Lee Child: A titokzatos látogató

Egy kétéjszakás kaland Jack Reacherrel, akit az FBI megzsarol, hogy dolgozzon nekik egy nyomot soha nem hagyó sorozatgyilkos felderítésében és elfogásában. Egy nagyon izgalmas krimi óriási csavarral a végén. Megtanulhatjuk belőle, hogy az amerikai szövetségi nyomozóiroda nem nagyon foglalkozik a munka morális kérdéseivel, fenyegetik, zsarolják a velük együttműködőket – ha kell – céljaik szentesítik eszközeiket. Child ismét jó szórakozást biztosított!

Roszka>!
Lee Child: A titokzatos látogató

Nagyon jó krimi, teli csavarokkal, és a vége igazi meglepetés. Egyre inkább tetszenek Child történetei.

gyuszi64>!
Lee Child: A titokzatos látogató

2020/191. könyvtár (24. értékelés)

Jó kis izmos krimi, nagyon behúzó és szórakoztató, igazi ismerkedés a szerzővel. A Csak egy lövés c. filmadaptációt ismertem tőle korábban, a pozitívumokat megkapjuk ebben a regényben is, sőt stilárisan összefogottabbnak tűnt, mint a film. Nagyjából azt mondhatom, kevésbé tartalmas és mély, mint egy erős skandináv újgenerációs krimi, viszont érdekfeszítőbb és szórakoztatóbb, a könnyedsége pedig kissé csalóka.

robinson P>!
Lee Child: A titokzatos látogató

Ez megint nagyon nagyon jó volt! Halvány sejtésem volt, de nem akartam elhinni, ki a hunyó… Letehetetlennek bizonyult, izgalmas és jó történet a kapzsiságról.
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/06/a-titokzatos-lat…

2 hozzászólás
Gyöngyi69>!
Lee Child: A titokzatos látogató

Első olvasásom az írótól, de nem az utolsó, mert ez a krimi első pillanattól fogva lekötötte a figyelmemet, végig foglalkoztatott, és még ha a sztori háromnegyede tájékán rá is jöttem, ki a gyilkos, azért nem lehettem benne teljesen biztos. Ráadásul voltak olyan kérdések, amikre sosem jöttem volna rá, így az utolsó oldalakig szolgált Lee Child meglepetéssel. A végén éreztem egy-két bizonytalan / elkapkodott / eltúlzott részletet, de azért marad az öt csillag. Majd legközelebb szigorúbb leszek.

kvzs P>!
Lee Child: A titokzatos látogató

Kicsit más, mint a többi Lee Child regény, ugyanis Reacher nagyon nem akar részt venni a nyomozásban, amibe belecsöppen, és mindent meg is tesz, hogy ki tudjon szállni…
A regényen nagyon érződött a hadsereg-FBI ellentét, és néha már fájdalmas volt, amennyire hülyének tűntek a nyomozók. Ennek ellenére kikapcsolódásnak már megint tökéletes volt.

Balázs_Erőss >!
Lee Child: A titokzatos látogató

Hehhe… Reacher olyan szarkasztikus lett, hogy időnként hangosan felnevettem. Aztán a könyv harmadánál belibben egy újabb szép nő, és már nincs kedve a srácnak a szarkazmushoz.
Az egyszemélyes igazságszolgáltató rendszer ismét arat. Rendet tesz a védelmi pénz piacon, a katonaságnál és az FBI-nál is. Mindezt egyetlen könyvben.
A teljes „megfejtést” azért nem lehet előre megjósolni, de nekem hamarabb volt spúrom, mint Reachernek. Pedig se rendőr, se katona, se FBI-os nem vagyok. Lehet, hogy pont ezért.
Ideális olvasmány, a habkönnyű kategóriában. Sokat nem érdemes várni tőle, de lekötheti a figyelmed.

nyolcadikutas>!
Lee Child: A titokzatos látogató

Látva a Jack Reacher című filmet, gondoltam, ideje, hogy tiszteletemet tegyem Lee Child papírra vetett világába, hogy találkozhassam ezzel a híres karakterrel, aki már egy egész regényfolyam főszereplője.
Ami biztos: a sehová sem tartozó, semmivel sem rendelkező volt katonatiszt alakja kifogástalan. A történettel sincs baj, bár nem örültem neki, hogy a könyv felénél megmondtam ki, hol és miért. S mivel Reacher szürkeállománya glédában áll a pipázó angol és a kackiás bajszú belga mellett, ki is húztam magam egy pillanatra, mikor a könyv végén az önigazolásomba futottam.
Talán írnom kellene nekem is!
(Azért a kisördög nem alszik bennem. A regény hőse majdnem két méteres. Cruise meg a filmben alig170 cm. Magas sarokkal. És az a szcientológiai felső test!)

laca_bácsi>!
Lee Child: A titokzatos látogató

Izgalmas fordulatos könyv részben folytatása a 3. résznek! Talán a vége egy kicsit gyors volt …


Népszerű idézetek

robinson P>!

Megcsókolták egymást. Hosszan és lassan, hogy sokáig eltartson az emléke.

73. oldal

robinson P>!

Azt szokták mondani, a tudás hatalom. Minél több a tudás, annál nagyobb a hatalom.

robinson P>!

– Ugye, emlékszik, hogy én nem zsaroltam, hanem a zsarolókat intéztem el? Úgy fognak rám tekinteni, mint Robin Hoodra.

robinson P>!

– Azt hiszi, ki akarok kezdeni magával?
– Miért, nem?
Reacher megint megrázta a fejét.
– Egy kóbor kutyával is előbb kezdenék ki mondta.

24. oldal

robinson P>!

– Akkor most már barátok vagyunk?
– Soha nem leszünk barátok – mondta Reacher. – Ezt felejtse el.

Ingryd>!

– A profilalkotás nagyon precíz tudomány

45. oldal

Ingryd>!

Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

94-95. oldal

Ingryd>!

Élete során az ember állandóan döntéseket hoz, ítéleteket alkot, és folyton találgat mások indítékaival kapcsolatban, míg végül eljut egy olyan pontra, amikor már annyira hozzászokott ehhez, hogy akkor is ilyesmin töri a fejét, amikor nincs rá igazán szükség.

8. oldal

Ingryd>!

Az embernek hinni kell önmagában, ez a lényeg.

201. oldal

Ingryd>!

Az ember csak ül, mintha mindenre ráérne, miközben a világ tombol körülötte.

150. oldal


A sorozat következő kötete

Jack Reacher sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maya Banks: Hajnali visszhangok
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Chris Carter: Halállista
Terry Hayes: Nevem Pilgrim
Karen Rose: Sikíts értem
Robert Galbraith: Zavaros vér
Steve Cavanagh: Tizenhárom
Réti László: Kaméleon