A ​baj nem jár egyedül (Jack Reacher 11.) 55 csillagozás

Lee Child: A baj nem jár egyedül Lee Child: A baj nem jár egyedül

Ne ​húzz ujjat a különleges nyomozókkal! – ez volt a rettenthetetlen parancsnok, Jack Reacher és egykori csapatának jelmondata. Valaha csakugyan legyőzhetetlen volt a hat férfi és a két nő. Évek múltán egyikük holttestét a sivatagban találják meg – kidobták egy helikopterből. Reacher kódolt üzenetet kap egykori katonatársától: a riadólánc körbemegy Amerikán. Él még a régi szellem, jöjjön a bosszú, de vajon hol van a csapat fele? A volt katonai rendőr és fellelt társai nyomozni kezdenek, miközben újra és újra felbukkan egy-egy régi barát a kaliforniai sivatag homokján – holtan. A mozaikdarabkákból riasztó kép rajzolódik ki, s a baj egyre nagyobb. Hogy csalhattak tőrbe többet is közülük, s elég lesz-e vajon a régi rutin, hogy a megmaradt társak megfejtsék a rejtélyt, megmentsék a még élőket, és méltó bosszút álljanak?
Lee Child (Eltűnt ellenség, Kétélű fegyver, Csak egy lövés, Rögös út) népszerű hősének, a szűkszavú, számmágus és világcsavargó Reachernek a jelenléte mindig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2016
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439286 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2016
360 oldal · ISBN: 9789636439613 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2008
356 oldal · ISBN: 9789636430269 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jack Reacher


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Reacher volt társai közül több eltűnik. Az egykori csapattagok összefognak egymásért.
Önző, politikai cselszövés és a barátság ereje. Sok akcióval, humorral.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/08/lee-child-baj-nem-…

>!
kvzs P
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Klasszikus hálivúdi igazságosztós történet, de abból a jobbik fajta :)
Végre megtudunk néhány dolgot és megismerünk néhány személyt Reacher múltjából. Persze ez nem ad hatalmas mélységeket a karakternek, de ehhez a sorozathoz az nem is szükséges. Itt a nyomozás, az akció és az izgalom a lényeg, azt pedig bőven kapunk. Kikapcsolódni még mindig tökéletes.

>!
jaspi
Lee Child: A baj nem jár egyedül

A könyv értékelésénél muszáj megemlítenem, hogy a borító picit félrevisz. A történetben fontos szerepet kap egy helikopter, de az egy polgári gép. A könyvben sem harci helikopter, sem légicsata nem szerepel.
A könyvet kinyitva vérbeli, izgalmas, olvasmányos Reacher krimiben merülhetünk el. Nekem nagyon tetszett, ahogy Reacher a régi csapatával együttműködve felderíti az ügyet. Természetesen most sem hiányzik az „igazságosztó”-ra jellemző pörgő akciók sorozata, a bűnökkel szembeni katonai fellépés. Lee Child az eddig olvasott fél tucat könyv alapján azok közé a szerzők közé tartozik, aki megbízhatóan jó színvonalon, regényről, regényre remek kikapcsolódást nyújt.

2 hozzászólás
>!
Paulina_Sándorné P
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Ezt már jobban élveztem, mint az előző könyvet. Azt hittem, hogy Reacher-ből csak egy van, de most még három hasonló típusú embert ismerhettem meg. Mind a négyen hihetetlen módon gondolkoznak. Érdekes volt látni a logikájukat, ahogy haladtak a megoldás felé. Tetszett Reacher stílusa, hihetetlen, ahogy gondolkodik. Nem semmi, hogy pénz utalással tudnak egymásnak kódokat küldeni. :-) Karla és Reacher nem semmi párosítás, bár nem értettem miért kellett titkolózni.

>!
Tercia
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Az első Reacher könyvem. Volt annyira jó, hogy külön polcot nyissak a pasinak.
Könnyű kikapcsolódásnak tökéletes.
És egyáltalán, mindenkinek járna egy személyes Reacher ebben a mai világban.
Mondom ezt suttogva, hogy nehogy komplexusai legyenek házireacheremnek.

>!
Maszatostappancs
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Érdekes volt, hogy Reacher régi kollégái felbukkanak és ismét csapatban dolgoznak. A fél csillag levonás, amiért ezúttal simán hamarabb volt sejtésem a történésekről, mint ahogy a könyvben oda jutottunk. Talán most volt ilyen előszőr és ettől még nagyon izgalmas volt az újabb kaland és biztosan nekifutok a következőnek. Abszolút ajánlom a kalandos, nyomozós történetek kedvelőinek!

>!
lyneth
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Nagyon izgalmas volt olvasni Reacher volt kollégáiról.

>!
briggg
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Szuper jól megírt és nagyon jól összeszedett törénet. A régi múltban együtt doglozó csapat újra összeszedése és újbóli együttdolgozása, valamint az együttgondolkozás nagyon tetszett. Nem volt hiány izgalomban sem.

>!
petrozy
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Izgalmasan indul a történet,de kissé vontatottá válik a folytatás. Persze tovább olvastam, mert érdekelt mi lesz a befejezés. Összeségében azt kaptam, amit vártam, szokásos igazságosztó Reacher krimit. Eltekintve attól, hogy itt-ott kiszámítható volt a cselekmény.

>!
sanni243
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Ez egy jó krimi. A történet egy pillanatra sem ül le, olyan, mint egy akciófilm.


Népszerű idézetek

>!
robinson P

– Miért akartál hívni?
– Magányos voltam
– Te, magányos?
– Hát persze. Reméltem, hogy te is.
– Szóval, bemehetek?

197. oldal

>!
robinson P

– Már hárman vannak. Azt hiszem, az újonnan érkezett O'Donell. Úgyhogy a csavargó külsejű Reacher lehet. Úgy látom, ráharaptak a csalira.

87. oldal

>!
robinson P

– Vannak CD-id? – érdeklődött Reacher.
– Nincsenek – mondta Neagley. – Főleg nem Jimi Hendrixtől. Nem szeretem.

155. oldal

>!
robinson P

Azhari Mahmoud viszont egy zilált külsejű óriással találta szemközt magát. Legalább két méter magas, száztíz kiló, vagy talán százhúsz is,majdnem kopasz fej,a csuklója olyan vastag és kemény, mint egy gerenda, a kezei mint két lapát, poros szürke farmerben és bakancsban. Egy őrült tudós, gondolta.

349. oldal

>!
AgiJovi

Egy tucat sportfegyver sorakozott egy állványon a függőlegesen meredező gitárnyakak mögött. Elég szép fegyverek voltak, bár Reacher nem igazán tudta sporteszköznek tekinteni őket. Nem valami sportszerű dolog lepuffantani egy szarvast úgy, hogy száz méterrel odébb elbújik valaki egy fa mögött. Reacher úgy vélte, sokkal sportszerűbb lenne, ha a vadász a fejére csatolna egy agancsot, és szemtől szemben megküzdenének. Akkor legalább lenne ötven százalék esélye annak a szerencsétlen állatnak. Vagy talán még több is. Valószínűleg a vadászoknak ezért nincs bátorságuk megpróbálni.

Kapcsolódó szócikkek: Jack Reacher
>!
robinson P

Tehát 1030.
Ezerharminc.
Valami tévedés lehet.
De az is lehet, hogy nem az.

10. oldal


A sorozat következő kötete

Jack Reacher sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból
Paula Hawkins: A víz mélyén
Blake Crouch: A pokol kapujában
Linwood Barclay: Széthullás
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Iris Johansen: Gyilkos játszma
M. J. Arlidge: Bújócska
Tony Parsons: A Mészáros
Robert Bryndza: Lány a jég alatt
Katerina Diamond: A tanár