A ​baj nem jár egyedül (Jack Reacher 11.) 98 csillagozás

Lee Child: A baj nem jár egyedül Lee Child: A baj nem jár egyedül

Ne ​húzz ujjat a különleges nyomozókkal! – ez volt a rettenthetetlen parancsnok, Jack Reacher és egykori csapatának jelmondata. Valaha csakugyan legyőzhetetlen volt a hat férfi és a két nő. Évek múltán egyikük holttestét a sivatagban találják meg – kidobták egy helikopterből. Reacher kódolt üzenetet kap egykori katonatársától: a riadólánc körbemegy Amerikán. Él még a régi szellem, jöjjön a bosszú, de vajon hol van a csapat fele? A volt katonai rendőr és fellelt társai nyomozni kezdenek, miközben újra és újra felbukkan egy-egy régi barát a kaliforniai sivatag homokján – holtan. A mozaikdarabkákból riasztó kép rajzolódik ki, s a baj egyre nagyobb. Hogy csalhattak tőrbe többet is közülük, s elég lesz-e vajon a régi rutin, hogy a megmaradt társak megfejtsék a rejtélyt, megmentsék a még élőket, és méltó bosszút álljanak?
Lee Child (Eltűnt ellenség, Kétélű fegyver, Csak egy lövés, Rögös út) népszerű hősének, a szűkszavú, számmágus és világcsavargó Reachernek a jelenléte mindig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

>!
General Press, Budapest, 2020
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439286 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2016
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439286 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2016
360 oldal · ISBN: 9789636439613 · Fordította: Gieler Gyöngyi

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jack Reacher


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Egyike a még nem olvasott Reacher könyveknek. Ez a történet kissé rendhagyó. A régi 110.-esekről van szó, akik közül valaki segítséget kér, s így újra előkerülhet a régi csapat, s előtérbe a hűség, a bizalom, az összetartás. Csapatmunkát végeznek a megmaradottak a többiekért, áldozatukat megbosszulva, s közben megoldanak egy nemzetbiztonsági vészhelyzetet is a régi magas színvonalon. Child kifogyhatatlannak tűnik a cselekményes, pergő történetekből és én szívesen kikapcsolódom vele…

Roszka>!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Reacher régi csapata ismét összejön, bár hiányosan. Többüket kegyetlenül megölték, ezért találkoznak, hogy kiderítsék mi történt. Jó volt olvasni, hogy olyan emberek között milyen is a főszereplő viselkedése, akik őt jól ismerik. Végre felszabadultabb sokkal nyitottabb embert látunk. Ismét jó kis történetet olvashatunk, ami egy percre sem engedi lankadni a figyelmet.

DreamR IP>!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Ünnepélyesen jelentem, hogy új Lee Child és Jack Reacher rajongó született szerény személyemben.
Atyaég, mennyire bejött ez a könyv! Lehengerlő stílus, imádtam a fanyar humorát is. Nem egyszer előfordult, hogy nyilvánosan, hangosan felröhögtem olvasás közben. Az első olyan könyv, mely annak ellenére nem untatott egy cseppet sem, hogy sok helyen kimondottan részletesen és hosszasan van megfogalmazva.Jöhet a következő a szerzőtől!

robinson >!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Reacher volt társai közül több eltűnik. Az egykori csapattagok összefognak egymásért.
Önző, politikai cselszövés és a barátság ereje. Sok akcióval, humorral.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/08/lee-child-baj-nem-…

kvzs P>!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Klasszikus hálivúdi igazságosztós történet, de abból a jobbik fajta :)
Végre megtudunk néhány dolgot és megismerünk néhány személyt Reacher múltjából. Persze ez nem ad hatalmas mélységeket a karakternek, de ehhez a sorozathoz az nem is szükséges. Itt a nyomozás, az akció és az izgalom a lényeg, azt pedig bőven kapunk. Kikapcsolódni még mindig tökéletes.

jaspi >!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

A könyv értékelésénél muszáj megemlítenem, hogy a borító picit félrevisz. A történetben fontos szerepet kap egy helikopter, de az egy polgári gép. A könyvben sem harci helikopter, sem légicsata nem szerepel.
A könyvet kinyitva vérbeli, izgalmas, olvasmányos Reacher krimiben merülhetünk el. Nekem nagyon tetszett, ahogy Reacher a régi csapatával együttműködve felderíti az ügyet. Természetesen most sem hiányzik az „igazságosztó”-ra jellemző pörgő akciók sorozata, a bűnökkel szembeni katonai fellépés. Lee Child az eddig olvasott fél tucat könyv alapján azok közé a szerzők közé tartozik, aki megbízhatóan jó színvonalon, regényről, regényre remek kikapcsolódást nyújt.

2 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Ezt már jobban élveztem, mint az előző könyvet. Azt hittem, hogy Reacher-ből csak egy van, de most még három hasonló típusú embert ismerhettem meg. Mind a négyen hihetetlen módon gondolkoznak. Érdekes volt látni a logikájukat, ahogy haladtak a megoldás felé. Tetszett Reacher stílusa, hihetetlen, ahogy gondolkodik. Nem semmi, hogy pénz utalással tudnak egymásnak kódokat küldeni. :-) Karla és Reacher nem semmi párosítás, bár nem értettem miért kellett titkolózni.

Arett001>!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Ez volt a második könyvem az írótól, illetve ebből a sorozatból (nem tudom írt-e mást), de ez most jobban tetszett.
Szerintem sokkal izgalmasabb volt, mint amit először olvastam tőle. Meglehet, hogy csak azért, mert abból már láttam a filmet (habár nem sok köze volt a könyvhöz). A lényeg, hogy tetszett és nagyon izgalmasnak találtam. Egy idő után úgy éreztem, hogy mindjárt fény derül a rejtélyre, na de akkor mi fog történni még a könyv egyharmadában? Hát nem volt gond vele, tökéletesen ki tudta tölteni a fennmaradó oldalakat is és cseppet sem lett unalmasabb utána.
Jack Reacher sokszor számomra már inkább tűnik szuperhősnek, semmint katonának, de mégsem érzem nevetségesnek a történetet. Meg tud venni és elhiszem, hogy létezhetnek ilyen képességű emberek.
A vonalvezetés nagyon jó, nem egy vérfolyós krimi, mégis legalább olyan izgalmas. Van egy érdekes stílusa az írónak, amihez szerintem hozzá kellett szoknom. Sokszor olyan jelentéktelen információkat ír le, hogy nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek…
Szóval érdekes volt, de mindenek előtt csupa izgalom, valószínűleg nem az utolsó, amit elolvastam tőle.

Manoli>!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Reacherre mindig lehet számítani. MIkor Child harcba küldi, akkor biztosak lehetünk mi olvasók, hogy odaszegez a székhez és fáradhatatlanul olvasunk. Most is ez történt. Izgalom, rejtély, nyomozás és nagy-nagy összetartás. Nagyon jó volt egy csapatról is olvasni Reacher mellett, így most egy kicsit más képet is kaptunk róla, nem csak a magányos hős figurát. Hihetetlen és kifogyhatatlan ötleti vannak az írónak, szórakoztató, izgalmas, megunhatatlan.

Maryse>!
Lee Child: A baj nem jár egyedül

Nincs mese, én imádom ezeket az akciódús thrillereket Lee Child -tól, ez is teljesen kikapcsolt, és remekül szórakoztam. Különös esemény történik a kaliforniai sivatag felett, és az biztos, hogy nagy árat kell fizetnie annak, aki az akcióért felelős mert megjelenik Jack Reacher és az általa vezetett egykori elit csapat néhány tagja, na meg Neagley. Kibontakozik egy összeesküvés, veszélyben a nemzetbiztonság és Reacher kemény döntéseket kénytelen hozni, vannak ugyan kételyei, de sejtései általában igaznak bizonyulnak, ha pedig feltételezései mégis tévesek mindig van egy újabb elgondolása. Szeretem, ahogy Reacher megközelíti a rejtélyeket, ahogy logikusan felépíti, megtervezi lépéseit. Szeretem Lee Child stílusát, kreativitását, bár el kell ismerni, hogy azért vannak ismétlődő motívumok a történeteiben, de még ez sem baj mert soha nem unalmas, nem kiszámítható.


Népszerű idézetek

robinson >!

– Miért akartál hívni?
– Magányos voltam
– Te, magányos?
– Hát persze. Reméltem, hogy te is.
– Szóval, bemehetek?

197. oldal

Pepitamacska P>!

– Van végrendeleted? – kérdezte.
– Nem lenne értelme – felelte Reacher. – Most, hogy összetörték a fogkefémet, nem maradt semmim.
– Milyen érzés?
– Pocsék. Szerettem azt a fogkefét. Elég régóta megvolt.

301. oldal

Smicka>!

Az egyetlen, ami nekünk van, és neked nincs, az a bőrönd – mondta O'Donnell.
De mi van nekem, ami nektek nincs? – kérdezte Reacher.

robertbardos >!

Reacher fogta a CD-t, és beállt a sorba egy lány mögé, akinek annyi pirszing volt az arcán, mintha gránátrepeszekkel lett volna teleszórva.

158. oldal

robertbardos >!

Soha nem vett feliratos holmit. Túlságosan hosszú időt töltött egyenruhában. Névtáblák, jelvények, a kantinban betűtészta a levesben, tizenhárom hosszú éven át.

161. oldal

robinson >!

– Már hárman vannak. Azt hiszem, az újonnan érkezett O'Donell. Úgyhogy a csavargó külsejű Reacher lehet. Úgy látom, ráharaptak a csalira.

87. oldal

robinson >!

– Vannak CD-id? – érdeklődött Reacher.
– Nincsenek – mondta Neagley. – Főleg nem Jimi Hendrixtől. Nem szeretem.

155. oldal

robinson >!

Azhari Mahmoud viszont egy zilált külsejű óriással találta szemközt magát. Legalább két méter magas, száztíz kiló, vagy talán százhúsz is,majdnem kopasz fej,a csuklója olyan vastag és kemény, mint egy gerenda, a kezei mint két lapát, poros szürke farmerben és bakancsban. Egy őrült tudós, gondolta.

349. oldal

robertbardos >!

Reméljük a legjobbakat, készüljünk a legrosszabbra.

77. oldal

robertbardos >!

A jelszavakat a lelke legmélyéről választja az ember.

65. oldal


A sorozat következő kötete

Jack Reacher sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok
Sienna Cole: Elmejáték
Steve Cavanagh: Tizenhárom
Chris Carter: Vadász
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
J.D. Barker: A negyedik majom
Angela Marsons: Elfojtott sikoly