A ​negyedik szerető 24 csillagozás

Leda Schwartz: A negyedik szerető

Szofi ​lelkét sorozatos tragédiák mérgezik. Vajon el tudja feledni élete legnagyobb szerelmét, túl tud lépni az Erik okozta fájdalmakon, csalódásokon? Visszatalál-e érzelmileg a férjéhez, lehetnek-e ők egy igazán boldog család? És Yvett, a fiatal, számító, önző bestia beengedi-e szívébe a romantikus érzelmeket? Képes őszintén szeretni? Hogyan fonódik össze két teljesen különböző női sors, két ellentétes életvitel? Mi az a kapocs, ami örökre egybefűzi őket?

LEDA SCHWARTZ, A harmadik szerető szerzője ismét kemény, realisztikus tabutémákat boncolgat, miközben magasságokba emeli és porba taszítja karaktereit. Különleges, váltott szemszögben íródott regényében két eltérő sorsú nő gondolatait ismerhetjük meg. A történet során a valóság, a képzelgés, a vágy és az álom határai meglehetősen összemosódnak, a romantika, az erotika és a pszichodráma szálai egymásba keverednek, vegyülnek. Ha A harmadik szerető megérintett, készülj fel rá, hogy a negyedik még jobban meg… (tovább)

>!
Colorcom Media, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155665776

Kedvencelte 6

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Alexandra0924 P>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Most, hogy jó pár napja befejeztem a könyvet, talán most már fogok tudni írni róla egy két egybefüggő mondatot. Szerintem ha az utolsó pár mondat olvasása után kezdek neki, az valahogy így nézett volna ki: „ MIVAN??? MITÖRTÉNT?? HOLATÖBBIOLDAL?? NEEEE…”

Rá kellett jönnöm arra, hogy nekem ez a könyv, az élet „sötétebb” oldalára való betekintés és itt most nem a bűnözőkre vagy ilyesmire gondolok. Nekem, aki általában optimista vagyok, sőt a családom, a férjem, és a barátnőm (@Zso89) szerint néha rohadt naiv is tudok lenni, nekem szó szerint fájt belegondolni abba, hogy vannak akik ilyen problémákkal élnek és küzdenek meg nap mint nap. Nem voltam még ilyen helyzetben, és nem is szeretnék, de én szerintem már hamarabb spoiler
Továbbra sem tudtam megkedvelni a szereplőket, de az írónő elérte, hogy foglalkozzam velük, hogy igenis érdekeljen a történetük…. és természetesen a folytatást is várom, mert így félbehagyni egy ilyen jelenetet????

Kedves @Leda_Schwartz!
Továbbra is az a véleményem, hogy nagyon jól tudsz írni. Egyszerűen képtelen voltam letenni a könyvet, hiába tudtam, hogy itt (még) nem lesz happyend. Remélem még számos könyvedhez lehet szerencsém, és köszönöm!

3 hozzászólás
Zsófia_Unger>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Egy történet, ami egyszerre meglep, sírva fakaszt, boldoggá tesz, elcsábít és lesokkol! Hihetetlen magasságok és mélységek váltakoznak a könyvben, ami magával ragadja az olvasót is. Annyi kedvenc részem van, hogy az egész könyvet fel tudnám sorolni. Erik továbbra is egy szenvedélyes macsó, akinek nem lehet ellenállni. Szofi pedig egy érzékeny nő, aki örök harcos. Harcol a gyerekeiért, küzd a házasságáért és végül az igaz szerelemért is! Imádtam minden sorát! Köszönöm az élményt Leda! Remélem minél előbb jön a folytatás is!

1 hozzászólás
Nyctea P>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Nehéz megszólalni ezután a könyv után… Felkavaró, érzelemdús, sokkoló történet, arcba tolósan nyersen, őszintén megírva.
Az elejét görcsbe rándult gyomorral olvastam, többször sírtam rajta, és a befejezés is döbbenetes volt. spoiler
Napok óta nem megy ki a fejemből ez a történet. Rágódok, agyalok rajta, pár dolognak utána is néztem. A vége ismeretében sok minden összeállt és értelmet nyert, amit első olvasatra nem tudtam hová tenni. Ez nem az a könyv, amit gyorsan elolvas, aztán el is felejt az ember…

Az írónő stílusa érezhetően sokat fejlődött az első kötet óta. Amit negatívumként tudnék felhozni:
spoiler
spoiler

A könyv utazókönyvként jutott el hozzám, ezúton is köszönöm a lehetőséget!
Azoknak ajánlom, akik kedvelik az erotikus irodalmat, de nem riadnak vissza a kemény, lelket kínzó témáktól sem.

1 hozzászólás
Szidónia_Hajnal>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Hűhaaaa!!! Tudtam, hogy nem lesz egy egyszerű olvasmány, mivel az előző rész sem volt az, de annyi meglepetés ért, hogy azt lehetetlenség lenne felsorolni. Ami szembetűnő, hogy milyen sokat fejlődött az írónő stílusa, A harmadik szerető című könyvét is nagyon szerettem, ezt viszont egyenesen imádom. Változatos, jól megírt, alaposan megfontolt cselekményszálak, fordulatos, meglepő, abszolút nem kiszámítható vagy klisés történet. Külön imádat a két különböző szemszögért! :) Annak ellenére, hogy mennyire megdöbbentő a sztori, igazán élveztem az olvasást, köszönöm az élményt!

1 hozzászólás
katica_bogar>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem ezt a könyvet, azt mondanám: „aztamindenit!” A harmadik szerető sem volt semmi, de a folytatása tökéletes. Nehéz spoilerezés nélkül értékelni, és nem akarom felfedni a meglepetéseket, ezért inkább csak azt mondom, olvassátok el, nem fogjátok megbánni. Óriási érzelmi hullámvasút mély mondanivalóval. Sokkoló, megdöbbentő, imádnivaló történet, abszolút letehetetlen könyv. Köszönöm az élményt az írónőnek!

1 hozzászólás
Ian_Dunross>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Az írónő a Harmadik szerető folytatásaként egy merőben új és merész történettel lepte meg az olvasókat. A könyvet olvasva fejezetről fejezetre szaporodnak a kérdőjelek, hogy utána a végén hanyatt dobja magát az ember. Az elolvasást követően ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy férfi és egy nő miután kerülgetik egymást hosszú időn keresztül, mint macska a forró kását, végre tartanak egy hosszú előjátékkal felvezetett sexmarathont és végén üveges tekintettel néznek egymásra a gyönyör okozta rózsaszín ködön keresztül.
A könyv a cselekményen kívül nagyon sok érdekes történettel és leírással is kedveskedik az olvasónak, ami nagyon pihentető az érzelmi hullámvasutazás között.
Az írói stílus teljesen más „A HARMADIK SZERETŐ”-höz képest. Ez is alátámasztja az írónő sokoldalúságát és kreativitását.
Ha tényleg lesz folytatás és elkészül a trilógia befejező része, akkor nagyon kíváncsian várom.
Nehéz lesz ezt még tovább fokozni!

1 hozzászólás
pufivipi>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Először is köszönöm az írónőnek, hogy ismét eljuttatta hozzám utazókönyvként.
Ez a rész sokkal jobb volt,mint az első. Az elején jobban kedveltem Szofit, bár meg kell valljam elég egyedi és nem mindig szerethető karakter. Gyermekvállalási vívódása kivívta a sajnálatom és az együttérzésem. De utána ismét távolodott tőlem, egészen a csavarig, na erre nem számítottam és a vége, hát jól ott lettem hagyva.
Szalai Erik személye sem lett kedvenc, kifejezetten irritált. Miroslavban még mindig kételyeim vannak.Szeressem vagy ne?Néha túl nyers és bunkó, máskor odaadó.Kicsit háttérben éreztem, és ő még biztosan rejteget valamit…Én kíváncsi vagyok a folytatásra!

2 hozzászólás
Szabadosi_Irén>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Egymás után olvastam el A harmadik szerető és A negyedik szerető című könyveket, ezért együtt szeretném értékelni őket. Először is el kell, hogy mondjam, a komoly témák azok, amelyek felkeltették a figyelmemet: házasság, megcsalás, meddőség, pszichiátriai betegség. Sejtettem, hogy nem lesz könnyű olvasmány egyik sem, és nem is lettek azok, én nem sorolnám őket a szórakoztató irodalom közé, inkább nagyon mélyreható, női lélektani regényeknek titulálnám a két kötetet. Esküszöm, ilyen könyveket én még nem olvastam, amelyek ilyen mély nyomot hagytak volna a lelkemben. Napokig töprengtem a történeten, egyszerűen nem bírtam kiverni a fejemből. Nem mondom, az írónő stílusán lehetne még egy picit csiszolni, viszont olyan megdöbbentő módon, durván, valósághűen, a maga kegyetlen valóságában tárja elénk az eseményeket, hogy az valami csoda. Felfedezhető az alkotói fejlődés a második könyvben, sokkal kifinomultabban, részleteket feltáróan, izgalmasabban, érdekfeszítőbben ír Leda Schwartz, mint az elsőben. Ezért lett A negyedik szerető abszolút kedvenc. Nehéz bármit is hozzátennem még az értékeléshez úgy, hogy ne spoilerezzek, tény, hogy óriási meglepetések várják az olvasót. Soha nem az történt, amire épp számítottam, meg lettem vezetve rendesen, de nem bánom. Az ilyen könyvek ritka nagy kincsek!

1 hozzászólás
Xenia_Kiss>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Néha nem értettem, hogy mi is történik és miért, nehezen követtem az eseményeket, de az utolsó fejezetekben helyreállt, értelmet nyert minden. Imádtam a könyv minden betűjét, minden sorát, a végén a csattanótól pedig egyenest padlót fogtam. Nagyon tetszett a könyv, ajánlom azoknak, akik a valósághű történeteket részesítik előnyben a habos-babos tündérmesékkel szemben.

1 hozzászólás
Kiss_Lili_07>!
Leda Schwartz: A negyedik szerető

Romantikus-erotikus könyv nem lepett meg még ennyire, mint ez. Csak értetlenül pislogtam a végén, hogy ez most komoly? Abszolút 5 csillag!!!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Leda_Schwartz I>!

Nem érintettem női mellet a sajátomon kívül még soha, Yvett bája azonban magával ragadott.

(első mondat)

katica_bogar>!

Bébi, te nem a világ legszebb nője vagy, és én sem a legjobb pasi a földön. De a párkapcsolat arról szól, hogy egymásnak megfelelünk, és nem keresünk szebbet, jobbat, okosabbat. Megelégszünk azzal, ami van.

Leda_Schwartz I>!

Úgy simultam a férjem karjaiba, mint egy könyvjelző a lapok közé.

Szidónia_Hajnal>!

A szeretetet és a szerelmet nem lehet kierőszakolni. Ha magától nem jön, akkor nincs, nem létezik.

Szidónia_Hajnal>!

Igen, lehet két teljesen különböző személyt egyforma intenzitással szeretni. Én mind a kettőbe szerelmes voltam, csak másképp.

l_moni>!

Nem nagy kunszt szerelembe esni, no de ott is maradni és évtizedekig nem kimászni belőle az aztán az igazi kihívás.

Garbai_Ildikó P>!

Mindenki teszi a dolgát.A kutya ugat,a pénz meg kifizeti azt,amire szükségünk van,ami akarunk.Adott esetben az odafigyelést és a normális eljárást,kezelést.

377. oldal

Xenia_Kiss>!

Ha egy férfi bosszantani akarja a párját, akkor tegyen nem tetsző megjegyzést a hátsójára, vagy ami még hatásosabb, dicsérje meg egy másik csajszi kerek popóját. Öri hari garantálva. A fenék minden nőnél tabutéma! Mikor tanulják már meg ezt a hímneműek?


Hasonló könyvek címkék alapján

Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Sue Dylen: A római szerető
Christine Anne Colman: Elveszetten
Ruby Saw: Csak két lépés Észak
Borsa Brown: Az Arab szeretője
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre
Julia Lewis Thomson: Többek között
Baráth Viktória: Egy év Rómában