A ​harmadik szerető 49 csillagozás

Leda Schwartz: A harmadik szerető

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Szofi ​élete az elvárásainak megfelelően, mesébe illően alakul. Horvát párjával egy egzotikus szigeten mondják ki a boldogító igent, és azt hiszi, hogy az álomesküvő egyenes hozadéka az álomgyerek és az álomotthon. Bár anyagi gondjaik nincsenek, rájön, hogy egyes dolgokat nem lehet pénzért megvenni. Ilyen például a baba. Lombik, lombik hátán, de az utód nem akar jönni. Jön helyette azonban egy jóképű, kigyúrt, szoknyabolond magyar rendőr, Erik. A zsaruval és feleségével egy horvátországi nyaralás alkalmával ismerkednek meg, és igazi kebelbarátokká melegednek. A két család az üdülés után is tartja a kapcsolatot, Erik azonban észrevehetően többet akar Szofitól, mint egy szimpla haverság. Két év ismeretség és folyamatos flört után a rendőr egyszer ezzel áll Szofi elé: „Végül is mindketten tudjuk, hogy mit akar a másik. Tisztában vagyunk vele, nem? Adott két intelligens, felnőtt ember, akik megkívánták egymást, és ezt a vágyukat ki szeretnék élni. És ki is fogják. Ugye tudjuk… (tovább)

>!
Colorcom Media, Budapest, 2017
434 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155665486

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Törpillaa P>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

Imádtam. Alig bírtam letenni a könyvet, nagyon tetszett a története. Romantikus, szenvedélyes, energikus, egy csodálatos könyv, szerelemről, szenvedésről, és a küzdelemről. Bár néha Szofi a vége felé táncolt az idegeimen, hogy annyira ragaszkodik azután aki nem is foglalkozik már vele. Tetszett, hogy nem az a rózsaszín cukormázas sztori, és nem csak a szexualitásról szólt, hanem komolyabb dolgokról is. Miro és Szofi tökéletes aranyos párosnak tűntek, tetszett, hogy sosem adták fel a reményt. Eriket is kedveltem, de Györgyit utáltam nagyon ellenszenves volt nekem az a nő. Rettentően sajnáltam miatta Eriket az egy kész hárpia. Csak ajánlani tudom. :) Leda Schwartz nagyon, de nagyon jól ír. :)

9 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

Azt kell, hogy írjam, nagyon érdekesen alakult a kapcsolatom a kötettel.
Egyszerre szerettem és utáltam.

Szerettem, mert nagyon valósághűen történtek az események.
Teljesen rideg valójában lett bemutatva a magyar egészségügy.
Én pedig teljes ámulattal olvastam a sorokat és fájt mikor fájni kellett, örültem mikor örülni kellett.

Bár az utálat szó nem helyes, még is nagyon ellenszenves volt a főszereplő hölgyemény. Azt a női típust testesíti meg, akitől a hideg ráz és ha az életben találkozom egy példánnyal rendszerint hideg légkör alakul ki.
Emiatt többek között, többször félre tudtam tenni – ha nagyon úgy éreztem megfojtom menten – pár órára, akár egy napra felé sem néztem.
Ami még zavart a többszöri szó ismétlések, helyenként pedig a betűk elhagyása.

Többnyire egy 400 oldalas könyv nekem egy napig sem tart, evvel viszont sajnos döcögősen haladtam.

Mindenesetre összességében, nem bántam meg, hogy elolvastam, és biztos kezembe fogom venni a folytatását is.

@Leda_Schwartz: Köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam és várom a következő történetedet! :)

2 hozzászólás
ZCsilla P>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

Soha nem voltam még ilyen nehéz helyzetben értékelés írása közben. Számomra ez a tipikus „az tetszett benne, ami nem tetszett” könyv volt. Nem is tudok róla úgy írni, mint az eddig olvasott könyvekről. Pár napja már befejeztem az olvasmányt, de még most sem tudom papírra vetni a gondolataimat. Tény, hogy elgondolkodtatott a történet …

Ha egy szóval kellene jellemeznem azt az érzést, ami végigkísért olvasás közben, akkor a düh lenne az. Dühös voltam és a szemöldökömet is sokszor felhúztam, hogy most mi a fene is van, mit akartok ti valójában? :)))

Olyan érzésem volt, mintha egy barátnőmmel beszélgettem volna 3 évig (vagy egy naplót olvastam volna), és mindig ugyanazt a „problémát” vázolta volna fel, de azért, hogy jobb legyen a helyzete párkapcsolat terén nem sokat tett. Kicsit hosszúnak éreztem a könyvet a történethez képest.

Hűtlenség: Maga a cselekmény tetszett, hiszen bármelyikünkkel előfordulhat az, ami a szereplőkkel is. Csak az a kérdés, hogy ki hogyan dolgozza fel, kit hogyan és mennyire érint meg ez a téma, illetve az, hogy ezek után ki tud igazán őszinte lenni. A korrektség nem volt jelen ebben a könyvben, ezt hiányoltam. Személy szerint nem hiszem, hogy lehet úgy élni hosszú távon, hogy azzal vagyok tisztességtelen, aki azt a legjobban megérdemli és a társamnak választottam. De lehet, hogy tévedek …

Meddőség: Ez az a téma a könyvben, melyről olvasva sokszorosan hálát adtam a Jóistennek, amiért ez az állapot nem volt jelen az életemben. Szomorúan olvastam azokat a sorokat, melyek a meddőségről és a magyar egészségügyről adtak némi leírást. Szörnyű lehet ezeket a pillanatokat átélni. :(

Engem pont onnantól érdekelne a történet, ahol befejeződött. Lehetnek ők igazán boldogok? Remélem a következő @Leda_Schwartz könyvből kiderül. :)

2 hozzászólás
l_moni>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

Kicsit megkínozta a lelkem ez a könyv. Nehéz téma, nem is lehetett könnyű megírni se gondolom.
Szofi-Erik-Miro-Györgyi kapcsolata igazi barátságnak indult, aztán Szofi és Erik között szép lassan átalakult.
Azt hinné az ember, hogy húúú csak a szex, de nem. Inkább a lélek…

http://akonyvekvarazslatosvilaga.blogspot.hu/2017/11/le…

2 hozzászólás
Laura_Bakos>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

Hogy mi tetszett a könyvben?
Az, hogy nem volt egy rózsaszín történet, olvastatta magát és bár több mint négyszáz oldal volt, mégis kevésnek tűnt számomra.
Ez a jó könyvek hátránya.

https://krvilagakonyvek.blogspot.hu/2017/07/leda-schwar…

2 hozzászólás
Alexandra0924>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

Hűűűha! Kérek egy pár percet…
.
.
Fogalmam sincs honnan induljak neki az értékelésnek. Annyi minden kavarog bennem…
Ha azt mondanám, hogy a történet két alaprugója a hűtlenség és a meddőség, akkor valamennyire hazudnék, mert ugyan ezek is fontos szerepet kaptak, de annyi minden történt a főszereplőkkel, hogy ezek majdhogynem eltörpültek. Vagyis nem… vagyis de…. Oh, AtyaÉg!
Szeretném elítélni Szofit és Eriket, tényleg! Nem helyes amit tettek, de pont itt van a csavar, hogy az írónő elhitette velem, hogy ez így rendben van, okés! Nincs ezzel semmi baj, szeretik egymást, ugyan miért lenne gond, hogy mind a ketten házasok… és tényleg ezt éreztem. Drukkoltam nekik, szerettem volna, ha HE a vége…
A meddőség és a teherbeesés leírása nagyon megrázott. Én nem tudtam, hogy zajlik ez az egész, igaz az unokatesóim (ikrek) beültetéssel jöttek össze a nagynénémnek, de akkor még én nagyon kicsi voltam, hogy ezt mind felfogjam. Szőrnyű, hogy nőknek ezen mind át kell esniük, ráadásul ilyen orvosokkal, mert az nagyon is eltudom hinni, hogy ilyenek a dokik. Borzalom, és mégis nem egy nő aláveti magát ennek, holott a sikeres végeredmény nem garantált… ezek után muszáj volt picit megszorongatnom az én kislányomat!!

Drága @Leda_Schwartz!
Köszönöm, hogy olvashattam a könyvedet! Megrendítetted a lelki világomat, és az „elfogadhatatlant” elfogadhatóvá tetted. Köszönöm az élményt, de a végével rendesen a padlóra küldtél, szóval, kérlek, folytasd, hogy a következő résznél már összetudjam szedni magam, és fel tudjak állni! :)

30 hozzászólás
Lang_Tünde IP>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

A harmadik szerető volt az első utazókönyvem (ezúton is köszönöm @Leda_Schwartznak a lehetőséget), úgyhogy mindig különleges marad számomra, de persze nem csak ezért. :)
Az egész könyvre jellemző az életszagúság, ez az egyik erőssége. Az írónő apránként sorakoztatja fel azokat a dolgokat, amelyek éket verhetnek egy kapcsolatba, szépen ábrázolja a szerelem természetét, egy titkos viszony születését, a nő és a férfi hozzáállását a kialakult helyzethez. Mindemellett realisztikus és egyben lehangoló képet fest a magyar egészségügyről.
Az érzelmek csodásan átjönnek; a szereplők erős jellemmel bírnak, és olyan valósnak tűnnek, hogy szinte kilépnek a könyvből.
Találkoztam pár szóismétléssel, oda nem illő kifejezéssel, de hamar elfogyott a több mint négyszáz oldal.
Néha mosolyogtam az eseményeken, máskor pedig elszorult a torkom. A harmadik szerető jó választás mindazoknak, akik többre vágynak egy könnyed történetnél; ajánlom a boldog házasságban élőknek, a gyermekért küzdőknek, a szeretőknek és a megcsaltaknak. Kíváncsian várom a folytatást!

Részletes értékelés a blogon: http://tclang.blog.hu/2017/10/17/ezt_olvastam_leda_schw…

1 hozzászólás
CsakSimánDorka P>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

A regény eleje nagyon tetszett, mindenkinek a környezetemben áradoztam róla, hogy milyen klassz az a nyíltság, amivel az írónő ír a meddőségi problémáról és arról, miként működik lombik-program. Aztán jött egy éles váltás: a történet ezt a szálat teljesen elhanyagolta, és helyette egy tiltott kapcsolatot helyezett az előtérbe. Nekem ez már annyira nem jött be. A főszereplő csaj is nagyot változott, és ez nem a meddőség miatt, hanem egy másik pasi számlájára írható. Sajnálom, hogy ennyire elment egy másik irányba, pedig imádtam volna, hogy csak a pár és a küzdelmük maradt volna előtérben.

csörizmus>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

Nagyon tetszett! Mindenkinek ajánlom Leda Schwartz első könyvét mivel nagyon jól ír! A történet olvastatta magát és az utolsó 10-15 oldalon azt kívántam, hogy „bárcsak ne fogynának el az odalak ilyen hamar..”

2 hozzászólás
Evika82 P>!
Leda Schwartz: A harmadik szerető

Ez volt az első utazókönyvem. :)
Még egyszer köszönöm a lehetőséget @Leda_Schwartz-nak. :)
Hol szerettem ezt a könyvet, hol utáltam, így ment ez felváltva egészen a történet végéig.
Erről csak és kizárólag Szofi tehet, egyszerűen nem tudtam megszeretni. Amikor a lombikprogramról olvastam, arról hogy mennyi doktorhoz, kivizsgálásra, kezelésre járt, milyen nehéz is a helyzete, akkor sajnáltam. Viszont a könyv fennmaradó részében egy egocentrikus hülye pics@nak tartottam. Bocsi @Leda_Schwartz, de ez van.
Ennek ellenére nem bánom, hogy elolvastam, és ha lehetőségem adódik a tervezett folytatást is szívesen olvasnám…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Leda_Schwartz I>!

Álmodtam. Sokszor ugyanazt. Visszatérő vágyálom melengette a szívemet. Volt egy pici babám. Pár hónapos. Én a hátamon feküdtem, ő pedig a pocakjával az én mellkasomon. Beszélgettünk. Én elmondtam neki, hogy mennyire szeretem, és ő visszagügyögött, valószínűleg azt, hogy ő is. Nem értettem, csak éreztem. Együtt nevettünk. Simogattam a selymes, puha bőrét, magamba szippantottam a bódító illatát. Babaillata volt, mi más is lehetett volna? Szerelmes voltam a gyerekembe. Anya voltam. Álmomban.

1 hozzászólás
Leda_Schwartz I>!

A férjem engem mindig szeret. Akkor is, ha szép vagyok vagy ronda, karcsú vagy kövér, sminkkel vagy anélkül, fürdőruhában vagy nagykabátban – neki teljesen mindegy. Mert ő belülről szeret engem.

ZCsilla P>!

– Olyan szép lesz a gyerekünk, mint te, és olyan okos, mint én – viccelődött.
– És ha buta lesz, mint én, és ronda, mint te, akkor mi lesz? – folytattam a poénözönt.
– Katasztrófa! – vágta rá hirtelen.
Erre mindketten hangos nevetésben törtünk ki, és egész éjjel boldogan szövögettük a közös álmunkat a gyermekvállalást illetően.

20. oldal

ZCsilla P>!

Számomra az érintés, az ölelés és a csók ugyanolyan lételem, mint másnak a levegő: elpusztulnék nélküle.

105. oldal

2 hozzászólás
ZCsilla P>!

– (…) Tapasztalatból mondom, hogy szülőnek lenni a világ egyik legcsodálatosabb dolga.
– Igen? És mi a másik? – hecceltem.
– Szerelmesnek lenni – mondta, mire mindketten elhallgattunk egy pillanatra.

220. oldal

Laura_Bakos>!

Azt mondják, ha valakit igazán szeretsz, el kell engedned.

424. oldal

ZCsilla P>!

És a sors kiszámíthatatlan, furcsa, bolondos akaratát – ugyebár – képtelenség kicselezni?!

60. oldal

2 hozzászólás
Mimi_Taylor I>!

És hogy mi lett a „Ne szeress bele a szeretődbe!” nevezetű aranyszabállyal? Nagy ívben, jó magasról letojtam…

133. oldal

ZCsilla P>!

– Mi tetszik neked rajtam?
Felkészületlenül ért a kérdés, nekem azonban nem kellett elméláznom, azonnal rávágtam:
– Én a hangodat imádom. Annyira kellemes, férfias és megnyugtató, hogy jó azt hallgatni. Teljesen elkábítasz vele.

128-129. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Tereza Boučková: A kakas éve
Katie Françoise: Utolsó. Esély.
Rona Fire: Vörös glória
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Sue Dylen: A római szerető
Christine Anne Colman: Elveszetten
Ruby Saw: Csak két lépés Észak
Borsa Brown: Az Arab szeretője