Végzet 9 csillagozás

Leda D'Rasi: Végzet

Warrick Johnson nagybetűs rosszfiú: hivatásszerűen hazudik, csal, károsít meg másokat. Ez a munkája, napjai sikerét a másoktól kicsalt bankók száma határozza meg. Számára semmi sem szent, nincsenek álmatlan éjszakái, nincs lelkiismerete. Van viszont egy szép hosszú bűnlajstroma, ami felkelti Végzet figyelmét.
Nina Andrews jó ember. Az a típus, akit a Warrick-félék imádnak: kedves, segítőkész, naiv és egy balek. Tehát épp olyan, akit a világon a legkönnyebb becsapni.
Egy napon, a három szereplő élete összefonódik, a történet végére pedig mindenki számára egyértelművé válik a láthatatlan igazságszolgáltatás alapszabálya: Ha rossz ember vagy, ne bízd el magad! Mert menekülhetsz, de ugyan minek? Végzet végül úgyis megtalál téged!
És mi történik, amikor Végzet nem csak megtalálja célpontját, de még piszkosul dühös is rá? A válasz egyszerű: csúnya dolgok…

>!
Mogul, 2019
226 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668470

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Sors · Végzet · Warrick Johnson


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Leda D'Rasi: Végzet

"– Mi történik a világgal? – kérdezte magától már sokadszorra.
Minden tele borzalommal, elég csak a híradásokat figyelni. Szegénység, éhínség, van, ahol a tiszta ivóvízért is harcok folynak.
Kitett, egyedül hagyott, árva gyerekek, akik az utcán halnak éhen. Csonttá-bőrré fogyott kicsik a világ másik felén, ahol napi egy szelet kenyér életet menthet.
– Hová lett az emberség?"

Ezt az értékelést most nagyon nehezemre esik megírni.

Talán kezdeném avval, hogy bár mostanában sok nagyon jó és néha nagyon minősíthetetlen könyvet, volt szerencsém olvasni, de nagyon kevés olyan akadt, amely beleégette magát a lelkembe.

Sokszor hirdetem mennyire fontos, hogy meglássuk hol élünk, kik vesznek körül minket, és itt nem csak a közeli családtagok, vagy barátok, munkatársakat értem.
Ugyan úgy meg kell látni a szomszéd házaspárt a kutyával, vagy az idős nénit a saroklakásban, vagy a hajléktalant, aki napi szinten a túlélésért kunyerál.
Igen tudom, hogy nem lehetünk mindenkivel adakozóak, mert akkor magunkra sem jut és nincs az a havi fizetés ami elég lenne, legalább is ami az átlag keresetet illeti.
De sok kicsi sokra megy alapon gondolkodom, és ha mindenki csak picit segít, ami nem feltétlen az anyagiakat illeti, hisz segítség lehet az is, ha bevásárolsz a beteg idős hölgynek a saroklakásban, hisz pénze van, csak energiája nincs, akkor már többet tettél, mint az átlag emberiség.
Nem osztok tanácsokat, ez az egész csak arról szól, hogy szeretem ha egy könyv megérint, ha az adott történet még napokig velem marad és többször fellapozom, mert újra olvasok részeket.
Ez a kötet ilyen volt.

Lassan haladtam, sokszor időm sem engedte, hogy olvassam, hisz vizsgaidőszakom kellős közepén vagyok, mégis sokszor visszatértem hozzá.
Azt hiszem, amit ki lehetett írni idézetet én kiírtam, és nagyon komolyan vettem az olvasását.
Pedig ha azt veszem ez a könyv szórakoztató irodalom, csak éppen az okító szándék megbúvik a lapokban.

Tehát az első ami az írónőt illeti, az, hogy bár évek óta gyűjtöm a könyveit, nem olvastam egyet sem.
Viszont minden könyves eseményen váltok vele pár mondatot, és egyre szimpatikusabbnak ítéltem meg.
Tűzről pattant, szorgalmas és jó humorúnak ítéltem meg és ezt nagyon szeretem.
És két oknál fogva úgy döntöttem, ideje olvasni is az írásait.
Az egyik, hogy minek gyűjtöm ha nem olvasom, a másik pedig egy napló, amiről itt semmi értelme írni, de számomra hatalmas segítség a nehéz időkben.

Szóval, hogy ez a kötet került a kezembe, csak annak tudható be, hogy ezt vettem meg tőle utoljára, így evidens volt, hogy vele kezdem az ismerkedést.
És milyen jól tettem, hisz elemeiben határozta meg a véleményemet az írónőről és már nem csak, mint embert, de mint a munkája gyümölcse által is megismerhettem egy kis részletet belőle.

Elképesztő energia van ebben a kis könyvben.

Mert bár a mai világunk kiragadott „mocskából” választott egyet és e köré építette a fantasy elemekkel fűszerezett történetét, ez nem egy szimpla misztikus sztori.
Ez egy komoly horror is. Az élet horrora.
És ezt a címkét boldogan rakom rá, mert az elven hústól kezdve minden „finomságával” és részletességével élveztem a leírtakat.
Továbbá egy olyan lehetőséget tárt elém, amely még az olyan hitvilággal élő személyt is megérintette, mint amilyen én magam is vagyok.
Nem vagyok vallásos, hitem teljesen más mint az átlag, de igen is én is érzem, hogy kell legyen egy sokkal nagyobb erő, ami befejezi, amit mi „ítélő” lelkek elkezdünk.
Bár elég furán fogalmaztam meg a lényegen nem változtat, mégpedig azon, hogy az ilyen mocskoknak, mint Warrick Johnson meg kell kapnia azt amit megérdemel. Természetesen mindenkinek jár az esély és nem csak kétszer, hanem többször is. De van, aki nem tanul semmiből, vagy annyira elvan telve magával, hogy soha senki segítségét nem látja meg igazán, csak azt, hogy soha semmiért nem ő a felelős.
És meglehet ítélni, de utálom az ilyet és minden ehhez fogható gondokozást.
Ez a kötet ráébresztet a saját butaságaimra, és bár aprók más ember bűneihez képest, kifogom irtani magamból ezeket, mert bánt, hogy bennem is ott lakozik.

Ami a kötet erejét adja, az a hihetetlen erős alap sztori és a ráépített fantasy, de semmit nem ér ha nem adná meg azt az elképesztő jó írásmódot, amivel az írónő elém tárta ezt a könyvet.

Azt hiszem most először nem azon gondolkozom, hogy a karakterek fejlődtek e, vagy milyenek voltak.
Hanem összességében látom az erejét és azt, hogy méltánytalanul el van hanyagolva ez a kötet.

Tessék olvasni!
Tessék elgondolkodni!
És tessék megítéltetni!
Kinek milyen szája íze szerint!

Nálam csillagos ötös, mind a történet, mind az írónő stílusa!
És köszönöm, hogy megíródott! Rengeteget tanultam belőle, és nem utolsó sorban sokat változtatott rajtam.
Hálás vagyok!
Kedvenc! ♥

6 hozzászólás
>!
EditVagyok P
Leda D'Rasi: Végzet

Nos, először is, ez a borító rohadt jól sikerült! Imádom! Első látásra szerelem… ^^

Fura érzésekkel vágtam bele a történetbe, mert fingom nem volt, mégis mit várhatok tőle.
Most vesztettem el a Leda D'Rasi szüzességemet…
Olvastam már tőle blogbejegyzést, értékelést, de könyvet most először. Előbbiekben nagyon szerettem, ahogy elmondja a gondolatait, a szókincsét, a mondatszerkezeteit, az egyediségét. De, hogy ezt egy regényben hogyan adja majd nekem vissza…
Egyszerre vártam türelmetlenül és féltem kicsit, hogy túl sokat várok… A saját csapdámba estem! XD

A történet nem csak egyedi volt és érdekes, de izgalmas, tanulságos és szórakoztató (igen, tényleg az). Igazából tök más volt, mint amire számítottam, de kit érdekel!? Élveztem! Furán megbabonázott, egyszerűen nem tudtam letenni! Nem is tudom, mit gondoltam, mire számítottam… még csak nem is a nagyvárost képzeltem magam elé, amikor a fülszöveget olvastam.

Különleges volt. Olyan saját kis világot álmodott meg, ami akár még igaz is lehetne, mégis biztos vagyok benne, hogy totál hülyének nézne bárki, ha ezt teljes meggyőződéssel kezdeném hangoztatni. XD …pedig…

Csípem Végzetet. :) Tök jó fej. Sors is. Kíváncsi volnék a többiekre is… de tényleg! Bár érezhető (legalábbis nekem most), hogy ebben a történetben most ennyi van, lévén a tanulságot leszűrhettük, de azért biztosan történik még pár érdekes dolog Végzettel, Sorssal, Nina-val, Warrick-kal, Ricky-vel és a többiekkel… mert mindig történik valami… és senki nem menekülhet sem végzete sem sorsa elől! ;)

„- Lássuk, te mi leszel? Ostoba vagy gondolkodó? – fordult Végzet most Warrick felé. – Magadtól hajolsz, vagy kivárod, amíg végzeted tör ketté?”

>!
Chriss P
Leda D'Rasi: Végzet

Hú de jó, én vagyok az első :)
Tegnap 27-én kilátogattam a könyvfesztiválra, és ott volt szerencsém begyűjteni a Végzetet, mely Leda D'Rasi legújabb kisregénye. Kicsit bennfentes vagyok, de a recenzióm elfogulatlan. Most a boszorkányok pihennek. Helyettük egy antihős lett középpontba állítva. Warrick Johnson életének alakulását kísérhetjük figyelemmel, melyet Végzet és Sors egyenget. Mert megérdemli! Az Univerzum törvényszerűsége süt ki a sorok közül: mindent visszakapsz az életben, amit adsz, a jót és a rosszat egyaránt. Senki nem kerülheti el Végzetet: „A bűnös mindig megkapja, amit érdemel.”
Kicsit bővebb írásomat a blogomon olvashatjátok:
https://angeslwords.blogspot.com/2019/04/leda-d-rasi-ve…

>!
Marie_M I
Leda D'Rasi: Végzet

Ezt mindenkinek el kéne olvasnia. Tanulságos és továbbgondolkodásra késztet. Köszönöm Leda D'Rasi. Újfent felejthetetlen olvasási élményt kaptam tőled.
https://shop.konyvmogul.hu/leda-drasi


Népszerű idézetek

>!
Nikolett0907 P

Végül mindenki megkapja, amit érdemel. Az égi igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, de Végzet mindenkit elér.

97. oldal

2 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P

– A jó meg nem tétele legalább olyan negatív, mint a rossz elkövetése (…)

51. oldal

>!
Nikolett0907 P

– Mi a francért teszik ezt az emberek? Miért viselkednek így? Meg egyáltalán mi a nyavalya van velük? – fakadt ki. – Tiszta hülyék, mert még arra sem jönnek rá, hogy a maguk alakította világban élnek. Ha mindenki jót adna, szép és jó lenne a világban élhetnének! De addig, amíg egymás bántása, kizsákmányolása, átverése, megvezetése üzlet, a világ sem lesz más, csak pöcegödör. Csessze meg a sok hülye!

51. oldal

>!
Nikolett0907 P

Sors és Végzet kéz a kézben jár, és őrködik, hogy a jó elnyerje jutalmát, a bűnös pedig meglakoljon.

11. oldal

6 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P

Az étel nem játék. Ha valaki már a legalapvetőbb élelmiszereket sem tudja megvásárolni, és arra szorul, hogy másoktól kérje a falatot, az a világ egyik legszomorúbb dolga.

14. oldal

>!
Nikolett0907 P

A bűnös mindig megkapja, amit érdemel.

217. oldal

>!
Nikolett0907 P

(…-) Ha valaki, hát ő tudta, milyen a világ.
A pénz az úr. Az vette át az irányítást. Az ember bármire képes volt érte, nem érdekelték a következmények, bármit megtett, nem nézett semmit és senkit. Nem érdekelték más emberek sem.
Az emberiség égető problémája volt ez, de egyáltalán nem olyan probléma, amely titokban, a mélyben, mindenki tudta nélkül rombol. Naponta foglalkoztak vele a különböző hírműsorok, és globális szinten állt a politikai szemfényvesztés középpontjában az embertelenség, de mindenki csak a száját tépte. A hatalmak egymásra mutogattak, a magas pozícióban lévő emberek pedig flancos megbeszéléseket és csúcstalálkozókat tartottak a témában, mégsem történt semmi érdemleges. Az átlagember nem vette észre, hogy bármi is változna ebben az ügyben. Mintha a jó elveszett volna az egyre növekvő rossz árnyékában.
Mert a rossz szemmel láthatóan növekedett.
Mások kiszolgáltatottságán élősködő emberek, uzsorások, gyerekkereskedők, stricik, csalók, rablók, gyilkosok, kegyetlen önkényurak, terroristák, állatkínzók és még sok egyéb. Azok bezzeg megmutatták magukat és fokozott jelenlétüket.
Mi lesz így a világgal?

219. oldal

>!
Nikolett0907 P

Ahogy a rosszak terjedtek, úgy kezdtek el a jóravaló emberek is változni. Nem feltétlenül rossz irányba, bár ez az irány sem minősült jónak.
„Csak” visszahúzódtak. Gyanakvóak lettek, hidegek, egyre inkább kihalt belőlük a jóra, segítségre, együttműködésre való hajlam.
A megszégyenítéstől, átveréstől védve magukat feladták a segítést, adakozást, önzetlen jótéteményeket, hiszen bizonytalanok voltak.
Nem voltak gondolatolvasók, így nem tudhatták biztosan, tényleg olyannak segítenek – e, akinek szüksége van rá, vagy csalás áldozataivá válnak. Akit sok ilyen tapasztalat ért, az megkeseredett, és egy idő után örökre bezárta a szívét.

51. oldal

>!
Nikolett0907 P

– Mi történik a világgal? – kérdezte magától már sokadszorra.
Minden tele borzalommal, elég csak a híradásokat figyelni. Szegénység, éhínség, van, ahol a tiszta ivóvízért is harcok folynak.
Kitett, egyedül hagyott, árva gyerekek, akik az utcán halnak éhen. Csonttá-bőrré fogyott kicsik a világ másik felén, ahol napi egy szelet kenyér életet menthet.
– Hová lett az emberség?

14. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Veres Attila: Éjféli iskolák
Gabriel Wolf: A legsötétebb szabadság ura
John Cure: Hontalan lelkek
Kuruc Attila: Árnyak könyve
Veres Attila: Odakint sötétebb
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Dacre Stoker – J. D. Barker: Dracul
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.