Utolsó ​kívánság (Boszorkánydinasztia 1.) 62 csillagozás

Leda D'Rasi: Utolsó kívánság Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

„Perzselően forró mese…”

…felnőtteknek, modern formában. Ha megkérnének rá, hogy a lehető legtömörebben foglaljam össze a Boszorkánydinasztia sorozat lényegét, ezzel az egy mondattal tenném meg. Mert ebben minden benne van. Olyan olvasóknak ajánlom, akik szeretik a többféle műfaj keveredését, és izgalmasnak találják, ha megannyi hatás éri őket olvasás közben. Akik vágyják a romantikát, akarják a kalandot, és hajlanak a lehetetlen felé is. Akik nem sütik le a szemüket, ha borzongató szex fűti át a lapokat. Mélyen tudják (és akarják is) gyűlölni a történet gonoszát, teljes szívükkel átérzik a szereplők érzéseit, bírják a bicskanyitogató szóhasználatot, és értékelik a csípős humort. Igen, a Boszorkánydinasztia története valóban egy mese. De aki Andersen, vagy a Grimm testvérek féle történetre számít, azt komoly meglepetések fogják érni. A Dinasztia a mesék új generációját képviseli.

>!
Mogul, Budapest, 2017
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027298
>!
Mogul, Budapest, 2016
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027298

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Fairy · Una · Angel Ivy Stanford · Lazarus · Lilian · Luna · Ruehl


Kedvencelte 12

Most olvassa 4

Várólistára tette 167

Kívánságlistára tette 189

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Evika82 P
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

Kicsit félve kezdtem bele a történetbe miután azt olvastam az egyik figyeltem értékelésében, hogy ez a könyv teljesen a Halhatatlanok alkonyat után sorozatra hajaz. Azért csak belevágtam, és nem bántam meg… igaz voltak hasonlóságok… több is… de miután el tudtam vonatkoztatni a másik sorozattól, akkor tudtam értékelni ezt a történetet. A könyv eleje az nagyon tetszett, a végére ez a lelkesedés a végére kicsit visszaesett nálam, de nem tudom azt mondani, hogy rossz volt a könyv, mert érdekes volt. Tetszik az írónő stílusa, az erotikus jelenetek is rendben voltak, Lazarus nagyon alfa, és ez nagyon tetszik. ;)
Angel is kedvemre való karakter volt, nem egy nyafka kislány, hanem egy vagány csaj.
Ha lehetőségem nyílik rá, akkor el fogom olvasni a következő kötetét is a sorozatnak.

>!
EditVagyok P
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

„Volt egy elképzelésem. Vagyis azt hittem, hogy van egy elképzelésem arról, hogy mi vár rám a lapok között. Nos, kb 10 másodperc után dobtam a kukába.”

„A helyzet az, hogy esélyem sem volt.”

"Szeretem, ahogy Leda ír, ezt már a Végzetnél is elmondtam. Különleges, laza, mégis körmönfont és hétköznapi egyszerre. Nagyon könnyű olvasni és élvezni a történeteit.
Ez a könyv pedig maga volt a régen várt enyhülés az én kicsi szívemnek! Imádom a fantasy-t, és az egyik leginkább szeretett teremtményem az alakváltó farkas. Előre is bocs az irodalomban jártas és/vagy szakmában dolgozó barátoktól, de itt most rohadt sok lesz a szóismétlés… XD Mert ha csak kimondom, hogy Lykae, leírom, hogy Lykae, vagy meglátom, hogy Lykae, a pillanat tört része alatt rezonálni kezd a bensőmben az az apró húr, ami beindítja az egész testem remegését és a lelkem legmélyéig hatol… hát igen, mint mondtam, esélyem sem volt…."

Nos, sikerült egy olyan értékelést összehoznom, amiben itt túl sok lenne a $@!%, így bővebben itt lehet megtekinteni a véleményem:
https://endiallthatiam.blogspot.com/2019/10/leda-drasi-…

>!
Merielle
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

Az írónő többféle lényt is beletett a regénybe, nem csak az unalmas vámpír-vérfarkas-boszorkány téma jelenik meg, hanem démonok, lidércek is életre kelnek a kezei alatt. Az alaptörténet az újjászületéssel nagyon jól indul, tetszett, hogy egy ilyen téma köré építi fel az író a vérfakas-boszorkány szálat. A humor is nagyszerű volt, Luna karaktere vitte az egészet, és akármikor fellépett a színre, mosolyt csalt az arcunkra. Egyszerűen annyira jól kidolgozott jellem, vitte az egész regényt a hátán, és alig vártuk, hogy újra felbukkanjon a sorok között. A sajátos bolondos, perverz stílusával szerintem sokak kedvencévé vált.

Bővebben a blogon     SAJÁT RAJZZAL     illusztrálva: http://meriellekonyvei.blogspot.hu/2017/04/leda-d-rasi-…

>!
DreamR IP
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

Figyelmeztettek, hogy vigyázzak vele. Szóltak, hogy legyek óvatos, mert magába szippant… és így is lett.
Az igazság az, hogy a fantasy eddig teljesen ismeretlen terep volt számomra. Sosem olvastam ilyesmit ezelőtt, de ez a könyv meghozta a kedvem hozzá, hogy tovább kalandozzak a halhatatlanok világában. A 'recept', amit az írónő alkalmaz, ugyanazokat a bevált hozzávalókat tartalmazza, amiket megszoktunk és szeretünk a romantikus/erotikus műfaj kedvelőiként, háttérként megtoldva az alakváltók, boszorkányok, lidércek stb. misztikus világával. Élmény volt. Mindenképp szeretném tovább olvasni a sorozatot.

>!
Annie04
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

Mindig nagy kedvvel vágok neki egy új könyvnek, még akkor is, ha tudom, hogy a piacon mennyi hasonló történet van. Ilyenkor egy kicsit hasonlítgatok, de nem viszem túlzásba, mert tudom, minden egyes könyv, minden világ egy másik kalandot tartogat. Vagy jobbat, vagy rosszabbat, esetleg egy teljesen új élményt nyújt. A Boszorkánydinasztia első felvonásában mindezeket megkaptam. Voltak felemás érzéseim, előolvasóként és olvasóként is, már a kész könyvet bújva, de azt már az elején világosan éreztem, hogy ez a történet bizony nekem íródott, és ha voltak is döcögős pillanatai, az összhatás mégis meggyőzött, és azóta is gyakran gondolok a könyv végén található második kötetből csempészett ízelítőre, és arra, meddig kell még várnom a következő részig?

A történet középpontjában a szerelem áll. Annak is egy olyan bonyolult formája, amikor az egyik fél meghal, de évszázadok múlva reinkarnálódik, így a két személy még egy esélyt kap az élettől, hogy boldogan élhessen, ám a rózsaszín ködig elég macerás az út, főleg ha a leányzónak fogalma sincs a régi „életéről”, és arról, hogy az a férfi aki hitetlenkedve fürkészi az arcát, nem más, mint az ő elrendelt szerelme. És ha ez még nem lenne elég bonyodalom, ott van még az újonnan felfedezett boszorkányság, plusz az, hogy a nagy Ő egy lykae nevű faj halhatatlan vezetője, ráadásul itt az Itész is, a boszorkányüldözők csoportja, aminek tagjai eltökélt feladata a bűbájos banyák kiirtása. Amint látjátok, az alaptörténet nem unalmas, amit szerencsére az írónő megdob még pár aduásszal.

A történetet szerettem. De nem tagadom, néha ellaposodottnak éreztem. Körülbelül ennyit tudok felhozni negatívumnak, mert a többi dolog rendben volt. Kaptam sok-sok kisebb és ultranagy emlékezetes jelenetet, mint például főszereplőnk, Angel szökési kísérletét Lazarus autójából, vagy ott van a kávéházas jelenet Luna merész versével, de említhetném még Angel és Lazarus első együtt alvását, vagy azt, amikor a főszereplők végre engedtek az érzéseknek, és gyűrték is a lepedőt, nem csak aludtak rajta. Jah rendesen gyűrték… *visszaemlékezik… elpirul…nagyon-nagyon elpirul…

Kevés olyan urban fantasy-val, meg egyáltalán kevés olyan történettel találkoztam, még a chik-lit műfajban is, ami ennyi komikus helyzetet és röhögőgörcsöt okozott volna. Egy kezemen megtudom számolni, hány könyvön nevettem ennyit. Több ilyen sztori kellene! A humortól válik a könyv még szórakoztatóbbá és kiemelkedőbbé. Ami nagyban köszönhető a karaktereknek. Itt pedig szeretném kiemelni Lunát, a kissé zakkant holdboszit, akiről jó ideig nem tudtam eldönteni, hogy szeressem vagy gyűlöljem, mert mindenből szexuális tartalmú viccet csinált, és ez néha átlökte a ló túloldalára, de idővel és a pajzán versének köszönhetően engedett a jég, és most már 100%-ig azt érzem, hogy kell egy önálló könyv Lunának is, mert erről a csajról még többet akarok olvasni!

Ha egy jóféle történetet olvashatok magyar szerzőtől, az sokkal közelebb áll a szívemhez, mint egy külföldi író tetszetős története. Megtisztelve és mázlistának érzem magam, hogy ezt a könyvet még a kezdeti fázisban olvashattam, és hamarabb belecsöppenhettem a Dinasztia világába, aminek első könyve bőven megfelel egy jó urban fantasy-nak. Ha néha le is ülepedett a történet, de a szerelmi-szál, az izgalmas jelenetek, az erotikus részek, a klassz karakterek és a csattanós humor kellemes szórakozást nyújtottak.

Leda D'Rasi első könyve jól sikerült, ettől már csak felfelé vezet az út, én pedig kíváncsian várom a boszorkányok újabb és újabb lebilincselő kalandjait.

>!
KrenczNóra I
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

Régóta szemeztem ezzel a könyvvel, és terveztem is, hogy megveszem, amikor a szerencse váratlanul rám mosolygott: megnyertem tombolán! :) Nagyon örültem neki, s már ez hihetetlenül jól esett a lelkemnek, pedig ekkor még nem is tudtam, hogy milyen a könyv.
Nos, magabiztosan állítom, hatalmas veszteség lett volna, ha kihagyom! Már az első szavaival magához láncolt. Számomra rekord idő alatt olvastam el, hisz általában két-három hétig tart nekem egy regény az általános elfoglaltságaim mellett. Ezt a könyvet négy nap alatt kivégeztem. Minden apró, szabad percemet ennek szenteltem és teljesen kizártam a külvilágot.
Ha jellemeznem kéne egyetlen szóval a történet egészét: tökéletes(!). Minden mozzanata pontosan ott van, ahol lennie kell. A világ hihetetlenül kidolgozott, a karakterek színes egyéniségek, a stílus egyszerűen fantasztikus.
Kedvenc szereplőm Luna lett, aki oly mértékben őrült, hogy lehetetlenség nem szeretni. Ő az a fajta személy, aki megtestesíti mindazt, amilyen szívesen lenne az ember, ha nem kötnék meg a szabályok, a normák, az illem.
Angel remek főszereplő. Akkor kedveltem meg leginkább, amikor évődése megkezdődött Lazarusszal.
Faltam a lapokat, de közben végig rettegtem, hogy egyszer véget ér és el kell szakadnom ettől a világtól. Szerencsére lesz lehetősegem visszatérni a boszorkányok közé, hiszen ez még csak egy első kötet volt. ;)

>!
Biry P
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

Nem leszek népszerű ezzel, de sajnos ez van :)
A történet maga jó… Lenne
A világ is nagyon jó… Lenne
A szerelmes pár is jó… Lenne..
Ha az a lenne ott nem lenne…
Az ok pedig nagyon egyszerű, hogy sajnos ezt már olvastam, kb egy az egyben… Méghozzá Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után sorozatában eredetileg. :(
Már a könyv elején a fogalomtár annyira felcseszett, hogy 1 napig el sem kezdtem olvasni magát a történetet, ugyanis már ott nagyon sok az egyezés, esetleg szinonímája az eredeti fogalomnak. Ez végtelenül bosszantott, és bár ugyanúgy olvastatja magát a könyv, mint Cole, attól még végig ellenérzésem volt, mert ez sajnos jobb szó híján koppintás…
Lehet engem ezért utálni, de ez van, Cole az eredeti és pont. Inkább azt javaslom olvasásra!
Amúgy nem rossz, a fordulatok kiszámíthatóak, szokásos fantasy sztori. Egyszer majd elolvasom a folytatást, mert legalább érdekes karakterről szól majd. Mindenesetre nekem ez csalódás volt. :(

6 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

Ajánlás: Az idei év folyamán írtam már egy könyvről, amit a 2018-as év abszolút kedvencévé avanzsáltam! Most azt kell, hogy írjam, trónfosztás történt! Leda D’Rasi Boszorkánydinasztia: Utolsó kívánság című könyve számomra világszínvonalú lett. Mindezt írom úgy, hogy tőlem nagyon messze állnak a romantikus, és erotikus töltetű könyvek, de Ledának sikerült egy olyan fantasztikus művet írnia, ami alapjaiban változtatta meg a véleményem. Kérem tisztelettel így kell megírni egy romantikus fantasy regényt, amely az olyan olvasókat is magához láncolja akik kerülik ezt a zsánert.

“Először is Piroska piros köpenyt viselt, amit ártatlan cuccnak állítottak be, pedig egyértelműen a csaj látens domina beállítottságát jelképezi. Aztán ott volt a farkas, aki felvette a nagyi hálóruháját. Mégis kinek jutna ilyen az eszébe? Szerintem ő tutira egy transzvesztita ordas….”

Ajánlás folytatás a linkre kattintva elérhető:

https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/02/10/leda…

>!
Virág_Krencz
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság

Elég sokáig tartott, mire végre el tudtam olvasni a regényt, de minden várakozást megért. Már a legelején mágával ragadott, és már akkor tudtam, hogy imádni fogom ezt a regényt. A karakterek fantasztikusak (főleg a boszorkák :D), a cselekmény pedig pörgős. A csatajelenet eseményei, leírási, ahogy egyéb fejlemények is a történet során, hibetetlen részletességgel és pontossággal voltak megfogalmazva, de mégsem túl nyersen. Nem is hiszem, hogy képes lennék felhozni akár egy dolgot is ami nem tetszett a könyvben. Számomra azért is volt nagyon élvezhető, mert mintha egyfajta Szépség és a Szörnyeteg sztorit is felfedezhettem volna benne, bár nem hiszem, hogy az írónő erre törekedett volna. Összességében tényleg egy olyan olvasmány, amit csak ajánlani tudok és már alig várom, hogy elolvassam a második részt is.


Népszerű idézetek

>!
Szelén P

Jobb egy őszinte ellenség egy megjátszott kebelbarátnál.

34. oldal

>!
KockaCica

A kérdés olyan volt, mint egy csipkébe csomagolt, selyemszalaggal átkötött kézigránát. Nem számít a csomagolás, ha gyilkos szándékkal postázzák.

47. oldal, II. rész, Negyedik fejezet

>!
KockaCica

– Apropó – szólalt meg Una –, felvennél végre valamit? Kiver a víz a gondolatra, hogy így jössz velem végig a városon. Hol a francban vannak a ruháid?
– Otthon.
– Otthon? – Una azt hitte, rosszul hall. Ez még Lunától is meredek volt. – Pucéran jöttél idáig?
– Hát a metrón kicsit furán néztek, de nem akartam ilyenkor taxiba ülni.
– Te normális vagy? – Una úgy nézett rá, ahogyan minden épeszű ember nézett egy olyanra, aki papírokkal igazolhatóan bolond.
Luna nem értette a felháborodás okát. Számára teljesen logikusnak tűnt, hogy az egyszerűség kedvéért otthon hagyta a ruháit.
– Most miért? Ha itt veszem le, hova tettem volna a cuccaimat, amíg töltődöm? És ha elfelejtem, melyik fa alatt hagytam őket? Esetleg egy koszos csöves megfogdossa vagy ellopja a bugyimat? Más se kell, minthogy belerejszoljon a csipketangámba. Sokan nem is sejtik, milyen nehéz kimosni a spermát a ruhából.
– Hülye!

61. oldal, II. rész, Ötödik fejezet

>!
Anarchia_Könyvblog P

Először is Piroska piros köpenyt viselt, amit ártatlan cuccnak állítottak be, pedig szerintem egyértelműen a csaj látens domina beállítottságát jelképezi. Aztán ott volt a farkas, aki felvette a nagyi hálóruháját. Mégis kinek jutna ilyen az eszébe? Szerintem ő tutira egy transzvesztita ordas…

Kapcsolódó szócikkek: Luna
>!
Annie04

Vannak boszorkányok és vannak, akik megakarják ölni őket. A két ellentétes pólus, amely örök és elszakíthatatlan egymástól. Csak a hely, az idő és a technika változott, de a végkifejlet nem.

>!
Annie04

A szíve olyan hevesen vert, hogy attól félt, még néhány dobbanás, és úgy szakítja át mellkasát, mint az alien filmek szörnye, mikor kitör a gazdatestből, és csak a kiálló bordacsontok maradnak utána.

>!
Annie04

Ha túl tudsz lépni a múlton, végre lehet jövőd is.

>!
Chriss P

– Azt hiszem, az öcsédnek fogalma sincs, milyen nagy fába vágta a fejszéjét – tájékoztatta Lazarust arra az esetre, ha még nem lenne ezzel tisztában. – Fairy nem az a típus, akit csak úgy randira lehet hívni. Már magától a szótól kiveri a háromnapos ragya.

258. oldal (Angel - Lazarus)

>!
KockaCica

Olyan volt, mintha dorombolna. Meghitten. Csak neki.

250. oldal, V. rész, Huszonnegyedik fejezet

>!
KockaCica

– Megmondtam, hogy nem érek hozzád!
– Engem nem érdekel, mit mondtál, mert én nem fekszem egy ágyba egy vadidegen meztelen férfival, az tuti! Akár hozzám akar érni, akár nem! Ez nálam elvi kérdés!
Hosszú másodpercekig néztek farkasszemet egymással. Angel elhatározta, hogy inkább nem alszik egész éjjel, de ebben a kérdésben nem enged. Voltak dolgok, amikben nem volt hajlandó kompromisszumot kötni. Az pedig, hogy az ágy, amilyekben ő alszik, „szigorúan meztelen férfi mentes övezet”, a sor elején foglalt helyet.

262. oldal, V. rész, Huszonötödik fejezet


A sorozat következő kötete

Boszorkánydinasztia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Attila koporsója
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Karen Chance: A hajnal átka
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Rachel Hawkins: Hex Hall
Sylvia Day: Megigézve
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna