Új ​nemzedék (Boszorkánydinasztia 5.) 14 csillagozás

Leda D'Rasi: Új nemzedék

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Seuso, ​királya parancsára Prágában kutat a lidérc hordában rejtőzködő árulók után. Nyomok helyett azonban egy nőre bukkan, és olyan történik, aminek nem lenne szabad: érezni kezd. Ami a legrosszabb, hogy egy halandó iránt!

Healy azt hitte, az európai álomnyaraláson álomférfit is talált. Az illető viszont gyorsan összetöri a reményeit, nem sokkal később pedig ismeretlen alakok veszik üldözőbe. Csakhogy nekik nem ő kell. Hanem a gyermek, aki a rejtélyes idegentől fogant.

Közben három halhatatlan faj képviselői sorsdöntő csatában zárják le a boszorkányok életét megkeserítő évszázadokat… Legalábbis ők így gondolják.

Ha a kedves olvasó azt hitte, a Dinasztia története véget ért, nagyobbat nem is tévedhetett volna! Mert lehet, hogy az Ítész vezér halálával a legádázabb ellenség eltűnt a színről, viszont ezzel egy időben a legősibb úgy dönt, hogy előbújik a színfalak mögül, és új szintre emeli a játékot.

Azt a játékot, amely évezredekkel ezelőtt kezdődött,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Mogul, 2022
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156170545

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Luna · Healy Rasmus · Seuso Wishdrom


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

krisztiii88>!
Leda D'Rasi: Új nemzedék

Tartottam kicsit ettől a résztől, mert egy olyan szereplőről szól, akit csak néhányszor láthattunk eddig, és sok mindent nem tudtunk meg róla.
A történet azonban elég izgalmasra és egyedire sikeredett. Az előző rész végén az Ítészekkel vívott háború egy szakasza véget ért, és új korszak kezdődik. (Ami egyébként számomra izgalmasabbnak ígérkezik, mint az eddigiek). Az ellenség vezetőjét homály fedi, nem tudjuk ki lehet az, de az elhintett utalásokból egyértelmű, hogy évezredekre nyúlik vissza az utálata és előítélete a boszorkányokkal kapcsolatban. Kíváncsian várom, hogy kiderüljön ki ő, a legvégén lezajlott cselekményt tekintve pedig izgalmasnak ígérkezik a boszorkányok jövője is.
Nagyon tetszett, hogy fel-felbukkantak ebben a részben az Istenek, és apró bepillantást nyerhettünk az életükbe, valamint, hogy őket is fenyegeti veszély.
A főszereplőinket tekintve Healy-t imádtam, talpraesett, tudja mit akar és mindent meg is tesz azért, hogy megvédje, akit szeret. Az spoiler fejezetek nagyon tetszettek, imádom, bármilyen könyvben is tűnjön fel, engem levesz a lábamról. Az emberek is szerethetőek voltak, bár szívesen megismertem volna Sue múltját.
Seuso nem nyerte el maradéktalanul a szeretetemet, bár ellenszenvesnek sem mondanám, valahogy inkább a közömbös felé hajlok. Nem igazán tudott lekötni, mikor ő volt főszerepben, és a tetteivel sem igazán értek egyet, holott megértem mit miért tett.
Összességében nagyon tetszett, és mivel rengeteg kis kapu maradt nyitva mindenütt, megválaszolatlanul, alig várom, hogy megjelenjen a folytatás.

inci81 P>!
Leda D'Rasi: Új nemzedék

Uram atyám! Remélem már íródik a következő történet, mert ez a rész rengeteg kérdést hagyott maga után. Nem, nem függővéges, már úgyértve Seuso és Healy tekintetében. Az ő sorsuk így, vagy úgy, de elrendeztetett. Viszont a dinasztia történetéből még bőven van mit mesélni, még bőven vannak kérdések, amelyek válaszra várnak. spoiler

Ez a kötet felvillantja annak lehetőségét, amire eddig talán nem igazán gondolt az olvasó, hogy sokkal, de sokkal többminden van itt a háttérben, mint eddig sejthető volt. Már a cím is igen elgondolkodtató.
Eddig is imádtam ezt a sorozatot, de most ha lehet, még jobban rajongok érte, és az írónőért is. Bízom benne, hogy soha nem hagyja abba az írást, mert valami csoda, amit a szavakkal művel.

Mindig nagyon lendülettel telinek éreztem a Boszorkánydinasztia sorozatának részeit. Forr bennük az energia, lüktetnek az életerőtől. Na és a humor, ami átszövi őket. Elérik, hogy a soraikat olvasva, a borús hangulatom is derűsre forduljon.

A mostani rész kicsit más hangulatot árasztott, csendesebb, visszafogottabb volt. Legalábbis eleinte. Érezni lehetett a vihar előtti csend baljós szelét. Aztán eljött egy pont, ahol megszűnt a visszafogottság, és hirtelen minden pezsegni kezdett. Mindezek mellett mégis annyira jellegzetesen dinasztiás volt ez a kötet is.
Pont ez a kettősség mutatja azt, hogy minden változik. Semmi sem maradhat örökké ugyanolyan. Ahhoz, hogy elénk táruljanak ennek a sorozatnak a titkai, új irányba kell fordulni.

Csupa misztikusság, rejtélyesség ez a történet. Egyik váratlan fordulat a másik után. Csak úgy faltam a sorokat. Minél előrébb haladtam, annál kevésbé bírtam félretenni, amikor nem volt lehetőségem olvasni. Persze ilyenkor is egyfolytában az járt a fejemben, hogy mikor folytathatom.

Amikor az ember már azt hinné, nem érheti meglepetés a Boszorkánydinasztia sorozattal kapcsolatban, az írónő bebizonyítja ennek az ellenkezőjét.

Igazán izgalmas rész. Olvassátok, higgyétek el megéri!

Vandaboszi P>!
Leda D'Rasi: Új nemzedék

Végre végre olvashattam a Boszorkánydinasztia következő részét <3 és huuu meg haaa elképesztő könyv.
Leda soha nem okoz csalódást és megmutatja, hogy mindig van tovább és eszméletlen sztorit kerekített ki az Új nemzedékből.
A borító lenyűgözően gyönyörű és jól érzékelteti a történetet, mert bizony sötét dolgok készülődnek…..
Az elején egy picit megijedtem, hogy is lesz ez folytatás, de aztán minden értelmet nyert. Healy szimpatikus szereplő és egy kemény talpraesett csaj, aki igazán jól illik Seusohoz :D ! Sokszor csak kapkodtam a fejem mikor úgy igazán beindultak az események, váratlanabbnál váratlanabb történések…. Azt hittem az Ítész vezér halálával nem utálhatok jobban gonoszt és de igeeeen :D ! Nem igazán lehet letenni a könyvet, mert ha mégis azon járt az eszem, hogy mi fog következni :D ! Tele rejtéllyel, misztikummal, izgalommal és az elengedhetetlen humorral!
Imádtam minden sorát és remélem hamar érkezik a folytatás, mert ezzel a sorozattal nem lehet betelni.
Leda írásra született, mert mindig csodákat alkot legyen szó a Boszorkánydinasztiáról egy jó thrillerről vagy éppen egy meséről. Szívből ajánlom mindenkinek a könyveit, aki egyszer a kezébe veszi az írásait örökre a bűvkörében marad <3 :) ! Boszipacsi <3 <3

KyraRose>!
Leda D'Rasi: Új nemzedék

Romantikus, feszültséggel teli és rejtélyes.

Mindent és még többet ad mint amit remélni mertem még se kaptam eleget. Ez a kötet merőben más mint az eddigiek, egy sokkal sötétebb cselekmény bontakozott ki az elejétől kezdve mint amit vártam és pont ez tette nagyon izgalmassá.
Folyamatosan újat és újat mutatott és meglepett. Izgatottan (tűkön ülve) várom a folytatásokat.


Népszerű idézetek

krisztiii88>!

Igazából pár perc alatt végzett, és maga is elcsodálkozott, hogy vészhelyzet esetén milyen gyorsan fel tudja mérni az ember, mi az, ami nélkül nem tud meglenni, és mi az, ami pótolható.

86. oldal

Annie04>!

– Nocsak! Úgy látom ideje leporolni a szülészeti tankönyvet. Matild! Vállalkozik-e önként egy gátvarrás-gyakorlatra?
– Csak gátmetszésre, doki. De magán!
– Nem kétlem, hogy megtenné.

EditVagyok>!

Egy megszállottól nem kell ésszerűséget várni.

316. oldal

krisztiii88>!

Dr. Angelo jó fej. Már ahhoz képest….
– Mihez képest?
– Hát ahhoz képest, hogy egy diplomás városi táposcsirke volt, amikor idejött.
Healy rövid ismeretségük alatt többször hallotta a „városi táposcsirke” kifejezést Russ-tól, és arra jutott, hogy ez olyan sértés, amit senki nem tud kikerülni, aki nem tősgyökeres helybéli.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Healy Rasmus
krisztiii88>!

– Tisztázzuk! – kérte Luna. – Ha megveszek egy telket, és azon a vásárlás pillanatában van egy medve, akkor az is az enyém? De mi történik, ha elkóborol?

271. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luna
Annie04>!

Seuso ezt a pillanatot választotta, hogy kilépjen a kapualjból. Nagyjából tizenöt-húsz méterre lehetett. Nem támadott, nem rohant nekik, nem csapott le rájuk. Csak hagyta, hogy észrevegyék, majd végignézzék, ahogy komótosan odasétál, és minden egyes megtett méterrel felmérjék az erőviszonyokat. Kiváncsi volt, játszani fogják-e a tökös gyereket, vagy belátják, hogy számbeli fölényükkel kitörölhetik a seggüket.

Kapcsolódó szócikkek: Seuso Wishdrom
Annie04>!

… Jane, bemutatom Angyal doki bájos asszisztensét, Matildot. Matild, ő Jane. Új nálunk.
– Jó napot – felelte félénken a lány, mire a válasz így hangzott.
– Hozta ördög.
– Máris megkedvelte! – örvendezett a kocsmáros, amit Healy kétkedéssel fogadott.


A sorozat következő kötete

Leda D'Rasi: Bűbáj Hivatalos Boszorkánydinasztia színező

Boszorkánydinasztia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Holdvadász
Gaura Ágnes: Kard által
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Kresley Cole: Vámpírharc
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Kayra B King: Chaos
Jeaniene Frost: A lángok mélyén
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
Richelle Mead: A szukkubusz dala