Talán ​tündérmese (Boszorkánydinasztia 3.) 24 csillagozás

Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Az ​élet nem tündérmese… vagy mégis?

Fairy Sommers, a Dinasztia legtitokzatosabb és egyben legrettegettebb tagja, menekül nemcsak a múltja, de lehetséges jövője elől is. Halandó életének minden egyes pillanata a szenvedésről és a nélkülözésről szólt, amely örök sebet hagyott a lelkén. Hiába az idő gyógyító ereje, nem menekülhet az emlékei elől. Bár a Dinasztia megmenti őt, családjává lesz, sőt az Égiek még a párját is kijelölik Rhuel, az alakváltók koronahercege személyében, Fairy mégis ellenáll, bezárkózik.

A Boszorkánydinasztia felnőtt, és mi, Olvasók szembetaláljuk magunkat a rideg valósággal. Ki ne ismerné a belső démonok szorítását, vagy a múlt súlyát? Mindannyian viseljük, rejtegetjük, és ha szerencsénk van, legyőzzük őket. Ellenkező esestben örökre rabjuk maradunk.

Leda D’Rasi írónő olyan érzelmi mélységekbe viszi ezúttal a történetet, ami nekünk, nem boszorkányoknak is rémisztően ismerős lehet. A szerelem, a mágia és a megszokott, csipkelődő humor… (tovább)

>!
Mogul, Budapest, 2018
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668234

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Fairy Sommers · Luna · Ruehl (Ruevhlan Lykaender)


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Mint ahogy a fülszövegben is olvasható: az égiek Rhuelt, az alakváltót választották ki Fairy párjának. Ez mind szép és jó lenne. Tökéletesen egyszerű egy szerelmes regénynek. Gondolhatná ezt Rhuel és persze mi olvasók is, de lássuk be ezt most nagyon benéztük. Fairy semmilyen férfit sem akar az életébe, legfőképpen az alakváltót nem. És innen indul a galibák sorozata. A boszorkány menekülőre fogja a dolgot és a világ legkülönbözőbb helyein jelenik meg, csak azért, hogy Rhuel ne találjon rá. A férfi eleinte még élvezi is a dolgot, hisz ő is egy olyan férfi aki nem az unalmas, mondhatni egyből elfekvő nőkre bukik.
Teljes ajánló itt:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/09/leda-dr…

>!
EditVagyok P
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Röviden XD:
"Ez annyira nagyon jól esett!! Végtelenül szórakoztató volt, ahogy ezek ketten darabokra cincálták egymást! Minden értelemben! XD

Igazi harc volt! Egy – megjegyzem okkal – csendes és megfontolt csaj, és egy mindenre elszánt, ösztöne által vezérelt szelíden vad óriás! ^^

Ó… forrt itt a levegő és minden más is kilométeres körzetben! Utánozhatatlan, ahogy Fairy és Ruehl nem szerették és szerették egymást. Robbant a puskapor, perzselt a tűz és elevenen égett el benne mindenki.

Ez a történet egy igazi vadászat volt."

Bővebben :p :
https://endiallthatiam.blogspot.com/2019/10/leda-drasi-…

>!
Ameriel
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Stílusában a könyv nem sokat változott. Ugyanúgy hozza azt a könnyedséget és rugalmasságot, amelyet az előző részekben megszokhattunk. Az alapfelállással nem várat sokáig az írónő, hamar az események közepén találjuk magunkat. Szeretem Leda könyveiben, hogy mindig vicces és szórakoztató tud lenni, de ugyanakkor megjelenik egy mélyebb vonulata is a történetnek, ami sokkal közelebb hozza az olvasóhoz a karaktereket. Ez a változatosság teszi gördülékennyé és mozgalmassá a sztorit.

Bővebben: http://ameriel-konyvei.blogspot.com/2018/09/leda-d-rasi…

>!
schalby P
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Tetetett, bár az eddig olvasottak közül ez tetetett legkevésbé főleg Fairy miatt. Azthittem jobban fogom bírni őt az első két rész alapján de nem igazán jött be főleg a könyv elején a végére szerethető lett. Ezzel ezzel szemben vitte a prímet. Érdekes új szereplő került a képbe ő eléggé megbirizgálta a fantáziámat ki és mi lehet, Luna pedig a végen bedobott titokkal azt hittem eldobom a könyvet mért ugye a titkok titok maradt ebben a részben. Alig várom a következő kötetet remélem nemsokára jön a 6.rész is. Függő lettem ;)

2 hozzászólás
>!
KrenczNóra I
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Azt hiszem, már most megígérem, hogy Leda akármit is ad ki a kezei közül az a polcomon fog feszíteni, mert egyszerűen nem tud hibázni. Biztosan van olyan, akinek nem tetszik, de el sem tudom képzelni, hogy ne szeressem a történeteit. Különösen amíg Luna is szerepet kap benne. :D
Ez az őrült spiné mindent visz, basszus. spoiler

>!
Chriss P
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Sziasztok!

Volt szerencsém elolvasni a Boszorkánydinasztia harmadik könyvét, a Talán tündérmesét még megjelenés előtt, így gondoltam, megosztom veletek is a gondolataimat. A mostani események középpontjában Fairy Sommers áll, aki kitartóan menekül saját maga, sorsa és Ruehl elől. Számos helyzetkomikumon át követhetjük nyomon a világ egyik legerősebb boszorkányának élettörténetét. ;)
Kicsit bővebb beszámolót is készítettem a blogomra, amit itt olvashattok ;)
https://angeslwords.blogspot.com/2018/09/leda-d-rasi-bo…

>!
Dórica P
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Annyira tetszett a történet, a sorsok alakulása; csak ezek alapján biztosan garantált lenne az 5 csillag.
De nem tudom megállni szó nélkül a folyamatos trágár beszédet, ami jelen van a könyvsorozat nyelvezetében, és ezt nem a prüdéria mondatja velem. Egyszerűen csak zavar, mert ha épp egy jelenet hatása alatt állok, abból kirángat. Olcsó és illúzióromboló a hatásuk rám. Ennél a szerzőnél jóval kevésbé tehetségesek is képesek más nyelvi eszközökkel érzékeltetni a mélypontokat és drámákat, tehát akkor?… Sajnos mindez közepessé silányítja számomra a regényt.

>!
Bladri
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

A Talán Tündérmese nem okozot csalódást. Hozta az eddig is elvárt zseniális szintet ahogy azt az első könyv megkövetelte és azóta is fenttart. Alig várom a következő részét. A függő végeken táncolok!

>!
Annie04
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Nálam ez a könyv most nagyon betalált! Izgalmas volt, érdekfeszítő, szórakoztató. De volt dráma, ami kegyetlenül megszorongatta a szívemet, és romantika is, ami viszont megmelengette. A néhol felbukkanó akciórészek miatt pedig tapsolni támad kedvem – Fairy és az Itészek mesteri összecsapása, állati jó volt. Lunát (saccperkábé) idézve „Fairy cica, te arra születtél, hogy pics*kat rúgj szét”- az már biztos! Remélem olvashatok még a dokiboszi harcmodoráról.
Bővebben: http://izyanniemsm.blogspot.com/2018/10/leda-drasi-tala…

>!
JanaGoya
Leda D'Rasi: Talán tündérmese

Izgalmas, érdekfeszítő, humoros. Ha jobban belemélyedünk, láthatóvá válnak a mélyebb érzelmek gondolatok. Emellett persze nem győztem törölgetni a könnyeimet nevetés közben, mikor egy-egy Ruehl és Fairy összecsapást olvastam. De Lunát se felejtsük ki, hihetetlen egy nő. Majd megpukkadtam miközben mélyenszántó beszélgetést „folytatott” a prosti nyelvezetről. Mit ne mondjak kerekedett a szemem itt-ott. :)
Egy hibája van csak a történetnek, egy valamit nem szeretek benne. Túlságosan „előre utal” az írónő, több szálon (több szereplővel kapcsolatban) is. Ez kicsit számomra zavaró.


Népszerű idézetek

>!
EditVagyok P

– Jesszusom, te nő, remélem, tudod, mit csinálsz! Egy féltékeny alakváltó farkán taposol éppen, és nem lehet megjósolni, milyen reakciót vált ki belőle ez az akció! Vigyázz, mert megjárod!

160. oldal

>!
EditVagyok P

A szegény ember minden nap szegény, bárhogy nevezik is azt az adott napot. Az éhség pedig minden nap éhség, akár tél van, akár nyár, akár nagypéntek, akár az Úr napja.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fairy Sommers
>!
EditVagyok P

Itt a vége, fuss el véle. Nincs több idő, de ami még rosszabb, nincs kibúvó, nincs indok, és nincs semmi, csak a picsa sötét afrikai éjszaka.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fairy Sommers
>!
Niki_Salamon P

Mások bezzeg épp az esküvőn csücsülnek talpig tüllben. És én? Itt b*szom a rezet nyakig mocskosan. Ők pezsgős poharat szorongatnak, én C4-et. Annyira tipikus!

>!
EditVagyok P

– Provokálni akarsz, hogy elveszítsem az önuralmamat, ugye? – szegezte neki a kérdést az alakváltó, néhány percnyi csönd után.
Fairy kezdte megszokni, hogy olvas a gondolataiban. Nem is tagadott semmit.
– Igen, szó se róla, ez a tervem…
– Rendben.
– Rendben?

296. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fairy Sommers · Ruehl (Ruevhlan Lykaender)
>!
EditVagyok P

– Nem, tündérem… Még nincs vége!

304. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ruehl (Ruevhlan Lykaender)
>!
Niki_Salamon P

Gyönyörű,de fagyos. Arca egy porcelánmaszk, arckifejezése az unalom, a közöny és a ˇˇtelibe szaromˇ megfejthetetlen keveréke, amellyel milliókat kereshetett volna egy Las Vegas-i pókerasztalnál.

>!
Niki_Salamon P

Szóval ott tartottam, hogy Fairy a legönzetlenebb, legsegítőkészebb némber, akit ismerek. Csak valamiért az a fixa ideálja, hogy mindenkinek azt mutassa, hogy ő egy tarajos sül, akinek kiszáradt tengeri csillag szorult a nunijába. Érted, hogy értem, ugye?

>!
EditVagyok P

"Hiába a menekülés, a harc, a dac.
Romba dönthetünk mindent,
szétverhetjük az egész világot.
A legádázabb csatát mindenki
saját szíve ellen vívja,
s a jégből faragott maszk az,
mely a lélek sebeit takarja."

(első mondat)

>!
Annie04

– Örömmel jelentem tehát, hogy a park ma este csak a miénk!
Ruehl boldog volt, Fairy fortyogott. Úgy érezte, a sors folyton keresztbe tesz neki és a legkisebb esélyt is gondosan eltakarítja az útjából.
– Egyébként azt mondtam nekik, hogy minden vágyad vadállatokkal körülvéve szexelni. Ettől indulsz be. A veszély és a szex együttesétől.
– Megvesztél? Hogy mondhattál ilyet?
– Miért? Mondtam volna az igazat? Hogy azért jöttünk ide, mert ki akarsz csontozni?
– Még az is jobb lett volna…

Kapcsolódó szócikkek: Fairy Sommers · Ruehl (Ruevhlan Lykaender)

A sorozat következő kötete

Boszorkánydinasztia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Holdvadász
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott
Sylvia Day: Megigézve
Gaura Ágnes: Attila koporsója
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Deborah Harkness: Az élet könyve
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna