Rítus 19 csillagozás

Leda D'Rasi: Rítus

A ​Boszorkánydinasztia sorozat írónője legújabb könyvében fejest ugrik a sötét thriller világába és ezzel új oldalát fedi fel az olvasók előtt! Kegyetlen rítusok, sötét istenek, és a nyomozás, ami talán a pokolba vezet…

Las Vegas a bűn városa. Drog, prostitúció, maffia, és a legdurvább gyilkosságok. A helyi nyomozók ehhez edződtek, és hiszik, őket semmi nem lepheti meg, amit ember elkövetni képes.

Ebben ringatja magát Nick Eckerton is, mégis eláll a szava, amikor egy megnyúzott holttest ügyében kezdi követni a nyomokat. Amit talál, túlmutat a hatóságok munkáján, Nick pedig eddigi hitét átgondolva kezd ráébredni az igazságra: van, amit még Las Vegas bűnben fogant városa sem látott. Egy titkos társaságot, akik sötét rítusokkal szólítják az elfeledett isteneket, és hússal, vérrel, csonttal lakatják jól őket a segítségükért cserébe.

Ismeretlen terep ez, ahová nem rendőr kell, hanem valaki, aki otthon van ebben a világban. És ki lehet az?

Egy fiatal nő,… (tovább)

>!
Mogul, Budapest, 2021
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156170255

Kedvencelte 5

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

Tímea_Szabó_4 >!
Leda D'Rasi: Rítus

Első könyvem az Írónőtől, de biztos, hogy nem az utolsó. Maga a fülszöveg is jól előrevetítette, hogy mit várhatok a könyvtől. Kicsit alábecsültem. A könyv első részében több szálon futnak az események és más-más évben játszódnak. Ez engem néha megzavart. Nem is értettem először minden szál lényeget. Viszont amikor összeértek a szálak kigyúlt a fejem felett a villanykörte. A könyv második részben már sokkal jobban pörögtek az események, már nagyon kíváncsi is lettem, hogy ér véget a történet. Hát egyáltalán nem úgy, ahogy sejtettem. Nem lett pozitív a végkimenetel. Illetve szeretném megemlíteni, hogy az utolsó fejezetekben akkora csavar van, hogy csak na. Írhatnám, hogy lett kedvenc szereplőm, de sajnos az illetőről az utolsó pillanatban kiderült, hogy nem az akinek hittem. ‍♀️
A szereplők többsége nagyon titokzatos! Én szerettem volna több információt is megtudni róluk. A vallás, amire a történet felépült számomra eléggé borzasztó. Gondolkodtam róla olvasás közben, hogy kellene – e róla több infó, avagy nem. Arra az elhatározásra jutott, hogy amit megtudtam is róla, bőven sok volt.
A könyv egész hangulata beférkőzött a bőröm alá. Sötét és nyomasztó hangulata volt, ennek ellenére az írónő humoros párbeszédekkel próbálta valamelyest oldani a hangulatot, amit nagyra értékelek.

Szavak_erdeje>!
Leda D'Rasi: Rítus

„A széles látókör az elme villanykapcsolója!”

Leda lett az egyik kedvenc hazai szerzőm. Már A Dög című könyvével meggyőzött, de a Rítus… hát ez a kötet mindent vitt. Nagyon köszönöm a Mogul Kiadónak, hogy elolvashattam.

Ez a kötet az eddigi olvasmányaim közül a legdurvább, legbrutálisabb, és egyik legjobban megírt thriller egyike.
Több szálon fut a cselekmény. A könyv végére ezek a szálak szépen lassan összeforrnak, és mindenkinek meglesz a szerepe. De ahogy ezt Leda végigvezeti, az elképesztő. A végkifejlet pedig ledöbbentett. Még mindig azon gondolkodom, hogy hol siklottam el felette? Volt rá utaló jel, csak én nem vettem észre?

A könyv egész hangulata nyomasztó, de mégis beférkőzött 1-1 humorosabb mondat, vagy gondolat, ami valamelyest oldotta ezt a feszültséget, amit az olvasó érez. Emiatt is, és a történet miatt is csak azoknak ajánlom ezt a kötetet, akik meg tudnak birkózni a sötét hangulattal, és nem rettennek el az okkultizmus világától.

Bővebben a blogon:
https://fairypowderbooks.blog.hu/2022/04/11/leda_d_rasi_ritus

Vandaboszi P>!
Leda D'Rasi: Rítus

Kezdem azzal, hogy idén áprilisban vártam a könyvet, de sajnos mind sok minden csúszott a megjelenés a Könyvhétig. Eljött a várva várt Ünnepi Könyvhét és az első dolgom a Mogul kiadóhoz vezetett, hogy végre átvegyem a Rítust :) !
A borító már lenyűgözött pedig akkor még nem is olvastam a könyvet… Két nap alatt ki is olvastam, mert alig bírtam letenni és amikor nem olvastam akkor is azon kattogtam, hogy mi lesz hogy lesz tovább a sztoriban…. off Amikor a történet végére értem úgy csuktam be a könyvet, hogy cifrákat káromkodtam és az járt a fejemben, hogy hát mi a jó fene volt ez a végén :O ??? A hatása alá kerültem teljesen beszippantott az egész világ brutálisan jó volt a könyv, izgalmas, kalandos, humoros néhol hátborzongató és rémisztő :D, de imádtam minden sorát. A szereplők többsége szimpi volt csak a végére csalódtam Nickben….. Remélem hamarosan jön a folytatás, mert még van hova tovább fűzni a Rítust ;) :) ! Abszolút kedvenc lett, többször olvasós történet!!!
Leda ismét bebizonyította számomra, hogy világszínvonalú regényeket tud alkotni és remélem még nagyon nagyon sok mindennel fog meglepni ♥ :) ♥ !!!

inci81 P>!
Leda D'Rasi: Rítus

Részt veszek E.K.Mindaleth #ZsánerTúra kihívásán, ami az egyik kedvencem, mert nem egy meghatározott regényt kell olvasni, hanem ugye zsáner van meghatározva, meg az, hogy magyar kortárs szerző írja. Ezen túl viszont számtalan lehetőség adódik. Na és nem mellesleg a régebb óta olvasatlan könyveim is örülnek ennek a kihívásnak, mert több is sorra került végre közülük.

Augusztusban a horror/thriller van soron a #ZsánerTúra folyamán, amihez kapcsolódóan határozott tervekkel rendelkezem. Nos, mostanra sikerült is az első könyvet elolvasnom, ami nem más, mint Leda D'Rasi: Rítus című története, ami egy misztikus thriller.

Az egyik kedvenc magyar szerzőm Leda D'Rasi, eddig bármit olvastam tőle, azt imádtam. Amivel megfogott, amivel a rajongójává tett, az a Boszorkánydinasztia sorozata. Ennyi könyv után eljutottam oda, hogy bármit írjon, azt én biztosan olvasni fogom, azt sem kell tudnom miről szól igazából, az a lényeg, hogy ő írja.

Na de nézzük azt a történetet, amit legutóbb olvastam, azt a misztikus thrillert, ami elég rendesen borzolta az idegeimet. Annyira, hogy magamat ismerve jobbnak láttam este nem olvasni annak érdekében, hogy nyugodtan tudjak aludni.
Amikor jó egy könyv – márpedig a Rítus az –, akkor lelkileg mélyen benne vagyok a sztoriban, ez pedig egy ilyen durvább olvasmánynál nem túl előnyös, mert este olvasva az a vége, hogy napokig rosszul alszom, vagy nehezen alszom el. Egész egyszerűen félek, mert szinte megelevenednek az olvasottak. Jó, hát élénk a fantáziám, ez van.

Hogy akkor mégis miért olvasok ilyeneket?
Semmi esetre sem azért, mert sötét terveim lennének (bár ha így lenne, azt nem vallanám be), de viccet félretéve, az ember nem hangoztatja, hogy érdeklődik a sötétebb hangulatú, misztikus sztorik iránt, ha bármi rossz szándék vezérelné. Akkor inkább titkolózna. Szóval mindenki megnyugodhat, abszolút tiszták a szándékaim.
Igazából mindig vonzottak a misztikus sztorik, azok, amelyek valamely legendát, mondát mesélnek el. Talán tudat alatt is azt gondoltam, hogy nem árt tudni minél több dolgot, ki tudja mikor jön jól ez a tudás. Valami ilyesmit fogalmazott meg a könyv egyik szereplője is, amikor felvetették neki, hogy az okkult tudományok (is) érdeklik.

A Rítus cselekménye több szálon fut, amely szálak idővel egyre jobban összeérnek, hogy a végén mindennek a jelentőségére fény derüljön. Aztán amikor már úgy gondoljuk, hogy mindent tudunk, az írónő bedob egy olyan fordulatot, ami kapcsán csak néz az ember és csodálkozik, hogy akkor ezt mégis hogyan?
Bár Leda D'Rasinál ezen nem is kellene csodálkoznom, mert tudhatnám már, hogy nála semmi sem biztos, nincsenek kiszámíthstó történetek, mert mindig jöhet valami váratlan mozzanat.

Augusztus első napjának reggelén, hétfőn kezdtem el olvasni a Rítust, majd csütörtök estére eljutottam addig, hogy az sem érekelt, ha nem alszom miatta, de már nem akartam félre tenni kevéssel a vége előtt, hanem én bizony befejezem. Bevallom hajtott a kíváncsiság, meg akartam fejteni a történet összes titkát, tudni akartam mi lesz a vége.

A Rítus egy sötét hangulatú sztori, ami mélyen felkavarja az embert, egyes részek meg kimondottan ijesztőek, de egy jó, veszett jó misztikus történet.

Amiről nem beszéltem eddig, az a könyv borítója. Nem is értem miért, hiszen nem csupán a történet nagyon jó, hanem annak borítója is csodás. Ugyanaz a sötét hangulat jellemzi, mint a mögötte rejlő olvasmányt, így betekintést ad arról, miféle eseményeknek lehetünk tanúi a regényt lapozva.

EditVagyok>!
Leda D'Rasi: Rítus

Ez a könyv nekem az év egyik hatalmas meglepetése volt.
Egyszerre voltam rá kíváncsi, féltem tőle és izgultam. Nos, a koktél megtette a hatását! XD Hatalmasat ütött! ;P
Nagyon várós volt, és el sem tudom mondani, mennyire örülök, hogy minden reményemet túlszárnyalta. Aki már elolvasta, tudja miről beszélek, aki még nem, az meg fogja tudni.
Én meleg szívvel ajánlom a történetet. Ez a könyv bárhol a világban megállná a helyét.
Az értékelésemet a blogon tudjátok elolvasni, nem fogtam vissza magam és nem szeretem az automata korrektort…
Link: https://endiallthatiam.blogspot.com/2021/10/leda-drasi-…

Currie P>!
Leda D'Rasi: Rítus

Sok szálon futó, gótikus ködben lassan a bőröd alá osonó történet…
De ne menjünk ilyen messzire, engem már a borítóval megvett a könyv: Szemeztem már vele a molyon, de élőben a Könyvfesztiválon láttam meg, és képtelen voltam otthagyni. A fantasztikus kép mellett a cím tipográfiájában az a ferde kis vonalka, ami félbevágja a címet… már az első oldalakat olvasva egészen más jelentést nyert. Külön apró figyelmesség, hogy minden oldalszám mellett ott figyel, ezzel is emlékeztetve az olvasót a könyv egyik alappillérére.
Eddig csak egy könyvet olvastam az írónőtől (A Dög), amit szerettem, de a Rítus teljesen más magaslatokba emelte nálam a szerző ázsióját.
Több szálon, több helyszínen, és még az is lehet több idősíkon játszódik ez az ördögi macska-egér játszma, sok szereplő – legtöbbjük természetesen a homályból – mozgatja a szálakat. Imádom a csavarokat, csattanókat és a Rítus tartogatott is belőle jópárat, még úgy is, hogy az egyik legfőbbre sajnos valamiért ráéreztem. De engem lepett meg a legjobban, hogy bevált a jóslatom :D Az első pár oldal bitang erősen belecsapott a lecsóba, jelezve, hogy nem árulnak zsákbamacskát a fülszövegben, de az utána következő pár fejezet lelassult, majdnemhogy szétforgácsolódott a sok szál/hely/szereplő, majd mikor a közepétől kezdtek összefonódni ezek a bizonyos szálak, kezdett igazán magára találni a regény és lubickolva brillírozni a sötét rituálék nyomasztó légkörében.
Az utolsó fejezetek bennem a megnyugtató lezárás helyett inkább számos kérdést vetettek fel, amik jelenleg annyira zsizsegnek a bőröm alatt, hogy lehet nagy szemtelenül megpróbálkozom az írónőtől gyertyalángot kérni, hogy segítsen kitalálni ebből a gótikus rejtélyes labirintusból, amit az utolsó fejezetek maguk után hagytak.
Nagyon örülök, hogy olvashattam, büszkeség, hogy egy magyar írónő tollából született egy ilyen remek regény, amely szerintem a nemzetközi porondon is bátran megállná a helyét. (Nem akarok elfogultnak tűnni, természetesen találtam benne elgépelést, voltak laposabb részek, hézagok a történetben, de én olvasás közben nem a hibákra, szőrözésre fektetem a hangsúlyt, hanem hogy mennyire tud magával ragadni a történet, szippant be a kreált világ hangulata, és ebből a szempontból 6 csillagos a történet.) Bátran ajánlom minden – kissé akár dark lelkű – könyvmolynak, szerintem nem fognak csalódni a Rítusban :)

feheranita2503>!
Leda D'Rasi: Rítus

Direkt akartam ezt a könyvet, mert az első könyv, amit az írónőtöl olvastam kifejezetten pozitív élmény volt. Egy szombati napon ki is olvastam, ugyanis nagyon pörgeti az olvasót. Van benne pár szörnyen rémes jelenet, ami miatt pár napig féltem a lakásban, de nagyon jól megírt történet.


Népszerű idézetek

Niki_Salamon P>!

Inkább az álmatlanság,mint a rémálom, amiből nincs kiút.

Niki_Salamon P>!

-Amikor elkezdtem ismerkedni a szakmával, te még az oviban tologattad a csattogós lepkét.

Niki_Salamon P>!

Erőszakkal készül a meghívó, amelyre a halál lehelete nyomja rá a pecsétet.

Niki_Salamon P>!

Fura. Más számára az idő múlása a megélt élet idejének hosszát jelzi. És nekik? A meg nem élt életét.

Niki_Salamon P>!

Aki nap, mint nap túl korán vagy éppen kegyetlenül meghalt emberek testei között kutatja az okokat, az igazságot, attól az emberek nem várnak humort. Viszont aki halottak között él, annak a humor legalább olyan létszükséglet, mint az oxigén meg a gumikesztyű.

inci81 P>!

– Barátocskám, engem minden, de minden érdekel, ami ezt a világot mozgásban tartja! – világosította fel Hugo. – A széles látókör az elme villanykapcsolója! Ugyanúgy járok komolyzenei koncertekre, mint felolvasóestekre, és képes vagyok átrepülni az államok másik felébe egy entomológiai vagy politológiai kurzusért. Ezekkel összehasonlítva az okkultizmus sem áll távolabb, mint a többi. És ha elég időt eltöltesz ebben a szakmában, rájössz, hogy előbb vagy utóbb felbukkan egy ügy, amiben olyan ismeret fog jól jönni, amiről előzőleg nem is gondoltad volna, hogy a hasznodra válik majd.

142. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: Pillangók kertje
Steve Cavanagh: Tizenhárom
Helena Silence: Ezüsthíd
Blake Crouch: Hamis emlékek
Karen Rose: Vigyázz rám
Chris Carter: Vadász
J.D. Barker: A negyedik majom
M. J. Arlidge: Üsd, vágd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Paula Hawkins: A lány a vonaton