Csak ​a te hangodat hallom 199 csillagozás

Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

„Én ​voltam az egyetlen, akiben megbízott, az egyetlen, aki nem árulta el. Én voltam az, akit szeretett, az egyetlen, aki hitt neki, még akkor is, amikor a tulajdon anyja behozatta ide, hogy többé már ne szabadulhasson ki. Végig fogok menni a fehérre csempézett folyosón, bekopogok az orvosa szobájába, lecsapom az asztalra, a doktornő elé a rejtélyes füzetet, elolvastatom és megértetem vele, hogy Jonah mit titkol, felfedem előtte, amire eddig csak én lettem figyelmes.”

April nem fog csak úgy, minden harc nélkül lemondani Jonah-ról, aki a fiúja, egyben a legjobb barátja is. Bármit megtenne, hogy biztonságban tudhassa. Ám ahogy Jonah egyre mélyebbre süpped sötét depressziójába, hogy így szabaduljon múltja gyötrelmes megrázkódtatásaitól, a lány vívódni kezd. Megpróbálhatja megóvni szerelmét, de ezzel azt kockáztatja, hogy elveszít minden mást: a családját, a barátait, a lehetőséget, hogy egy komoly hírnévnek örvendő művészeti iskolában tanuljon zenét. Vajon mekkora áldozatot… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2016
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062493 · Fordította: Gázsity Mila
>!
GABO, Budapest, 2016
444 oldal · ISBN: 9789634063353 · Fordította: Gázsity Mila

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Jonah Golden · April Wesley · Ms. Lowry


Kedvencelte 50

Most olvassa 9

Várólistára tette 246

Kívánságlistára tette 200

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

„ Előbb magamban kell biztosnak lennem, csak azután kérhetek meg bárkit arra, hogy velem legyen.”

Nem először fordul velem elő sajnos, hogy borító, illetve az első 50 oldal alapján ítélek meg egy könyvet.
Szó szerint az első oldalakon (bár néhol felnevettem) éreztem, hogy ezt már nem nekem írták.
A sablonos iskolai szerelmi történetek, már nem nekem szólnak és félre is tettem pár napra.
De csak nem hagyott nyugodni, hogy valamiért folytatnom kellett.
És milyen jól tettem, te jó ég, teljesen összetört a történet további része.
Végig reménykedtem, féltem, izgultam és a végén könnyekkel teli szemmel raktam le a kötetet.
Elképesztő hangulatváltozáson ment át a történet, a szereplők egytől egyig szerethetőek voltak, és csak faltam a sorokat.
Ahogy a borítón is rajta van, sokkal több, mint egy átlagos tinirománc.
Olyan érzelmeket és eseményeket boncolgat, ami mai világunk aktuális problémáinak egyike és igenis nagyon fontos többet tudni róla.
Ettől függetlenül a vége számomra gyönyörű lett és később is szívesen újra olvasom.
Sokat gondolkodtam, és végül a kedvencek között landolt. Ajánlom!

K_A_Hikari>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

„Jonah az én hangomat akkor is meghallotta, amikor senki másét nem.”

Én valami YA könyve számítottam, ergó: fiatalok, akik szerelmesek lesznek egymásba, a szerelem kinyitja számukra a világot, és boldogan élnek, amíg…
Ilyesmit vártam.
Ehelyett, pofán vágott a történet.
(…)
Jonah… *sóhaj* Drága, drága Jonah… Aki már olvasta a könyvet, azoktól kérdezem: csak én akartam megölelni Jonah-t jó szorosan, és biztosítani róla, hogy minden rendben lesz? Annyira aggódtam érte, és annyira megszerettem…
(…)
Délután fél négy körül kezdtem, és hajnali egykor fejeztem be. Ez kilenc óra olvasást jelent, ha jól számolok. És több, mint négyszáz oldal a könyv. Gondolom, ennél többet nem kell mondanom, hogy mennyire szerettem.
Most szólok azoknak, akik még az olvasása előtt állnak: legyen mellettetek zsebkendő és csokoládé. Ez a könyv olyan valós és nyers, hogy a rózsaszín felhők után szinte elszívja az emberből a boldogság érzését.
Még a könnyek ellenére is szerettem.
April miatt…
Jonah miatt…
Mindenki miatt, aki hangokat hall…
Az űr miatt, amit bennem hagyott a könyv…
Egy hang miatt, amit nem ismertem, de azt suttogta: „Ez az élet. Ennek így kellett lennie”
Én pedig elhittem. De attól még fáj.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/09/leah-scheier…

10 hozzászólás
CsakSimánDorka>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

Nagyon nehéz erről a könyvről bármit is írni. Elég nehéz témát dolgoz fel, mégpedig a skizofréniát. Ezzel nem árultam el nagy titkot, mert a címkék között is ott van. April szemszögéből olvashatunk a betegségről, annak a viszontagságairól, és hogy hogy próbál kitartani szerelme mellett és segíteni a betegség legyőzésében. Jonaht az elején nagyon szerettem, mert egy hihetetlen srácot ismerhettünk meg, de sajnos ez a későbbiekben már nem elmondható róla és egyre kiszámíthatatlanabb lesz. Persze az egész történet elég depresszív emiatt, így nem is haladtam vele úgy, ahogy az elképzeltem, mert engem is hatalmába kerített ez a sok szomorúság és kiláthatatlanság. Csak akkor ajánlom elolvasását, ha lélekben is fel van rá készülve az ember.

Bővebben:
https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu/2016/11/leah-scheier…

2 hozzászólás
Lanore P>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

Úgy alakult, hogy csak tegnap kezdtem bele ténylegesen a könyvbe, és az a helyzet, hogy este már nem bírtam letenni, amíg meg nem tudtam, mi lesz a vége – olvasási maraton az utóbbi hónapjaimhoz képest. Nem volt ez egy tökéletes könyv, megvannak a maga hibái, mégsem tudtam szabadulni a hangulatától, tudni akartam, mi történik, miért történik. Mindkét főszereplőt megkedveltem, és átéreztem a szenvedésüket, számomra igaz szerelemről adtak bizonyítékot a lapok, feltétel nélküli, igazi, elfogadó szeretetről.
Hasonló történeteknél szerintem elkerülhetetlen, hogy az ember beleélje magát a karakterek helyzetébe, én is kénytelen voltam elképzelni, továbbgondolni, én mit tennék a helyükben, mit tennék, ha a másik felem, a lelki társam a szemem előtt omlana össze, és mit tennék a másik oldalon, amikor próbálnám megvédeni, megóvni a társam attól, ami ránk vár. Ráadásul a szülők szempontját is megismertem, és őszintén szólva, nagyon remélem, hogy soha nem kerülök hasonló helyzetbe.
Aprilnek és Jonahnak is nehéz döntéseket kell meghozni, és fiatal koruk ellenére sikerül – nekem ezért volt működőképes ez a könyv. A cím is nagyon találó, tökéletesen visszaadja a lényeget. A fél csillag levonás az első pár fejezet miatt van, ott kicsit elvesztem a „sulis-tinis” történések közt (klasszikus egyszerű lány, helyes fiú, gyönyörűdegonosz hárpia osztálytárs, stb.), de aztán sikerült átlendülnöm, és félig-meddig elégedetten fejeztem be az olvasást… megértettem a végét, megértettem a miérteket, és megértettem azt is, hogy hiába értünk mindent, az nem jelent feltétlenül boldogságot.

2 hozzászólás
hpatrik97>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

Számomra ez a könyv volt az, ami végre kimozdított egy régóta tartó, kilátástalan reading slumpból.

Ez a regény pont olyan volt, amire már régóta vágytam. Látszólag egyszerű, középiskolai tinirománc, azonban hamar nyomasztó, nehéz történetté válik. Különösen tetszett az írónő egyszerű írásmódja, ennek következtében a regény szinte olvastatta magát!

April és Jonah története minden, de nem mindennapi, nem átlagos, és szinte biztos, hogy ilyen szerelmi történetről még nem nagyon hallottál! A központi témájában a tinédzserkori depresszió, illetve skizofrénia áll, amit egy tizenéves művészlelkű fiú, Jonah szerepében ismerhetünk meg. Az egészben az a csavar, hogy nem első kézből, Jonah szemszögéből ismerjük meg a betegséget, hanem barátnője, April szemszögéből. Így még érdekesebb volt, hogy mint külső szemlélő, sőt, a beteg párja, hogyan éli meg a betegséget, a tüneteket, a hallucinációkat, illetve az egész utat, ami a betegséghez köthető.

Csodálatos volt látni, ahogy April még a legnehezebb pillanatokban is kiállt Jonah mellett, a végsőkig elment érte, és még akkor sem hagyta el, amikor teljesen kilátástalan volt a helyzet!

Úgy gondolom mindenképp érdekes azok számára ez a könyv, akik nem egy könnyed tini-románcra vágynak; akik érdeklődnek a mentális betegségek iránt; vagy akik csak szimplán valami újra vágynak!

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

„Előbb magamban kell biztosnak lennem, csak azután kérhetek meg bárkit arra, hogy velem legyen.”

Eleinte tipikus kis könnyed YA-nak indult. De folyamatosan érezni lehetett, hogy valami sokkal mélyebb, elgondolkodtatóbb dolgot fogunk kapni. Meg is kaptuk. Nem egy szokványos történet, nehéz témát boncolgat, amelyről eddig eléggé keveset tudtam. Mélyen megérintett, elgondolkodtatott és szívembe zártam. Számomra felejthetetlen élményt nyújtott.

efenera>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

Húha, ez egy fantasztikus könyv volt! Nagyon nehéz a témája, nem lehet a tipikus YA kategóriába beskatulyázni.
Az eleje egyébként igazán vidáman indult, April zárójeles gondolatain jókat nevettem. Kicsit visszahozta a gimi 10. életérzését, ami egy idő után persze megváltozott… April annyira hihetetlenül bátor és kitartó és igazán, mélyen szerelmes! Pont ezért vele együtt pityeregtem a végén. Szívem szerint még olvasnám tovább, érdekel Jonah fejlődése, érdekel mi lesz Aprillel!
Csodálatos könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom, nálam már a felénél kedvenccé lett avatva! ❤

tmezo P>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

Bajban vagyok, mert sokáig nem tetszett, aztán mégis. Nagyon vártam azt a pontot, amikor majd én sem tudom letenni. Nagyon vártam, hogy megtudjam Jonah titkait.
Aprilt nem szerettem. Nem tetszett a hozzáállása, még akkor sem, ha tudom miért.
Ez az: „Úgy kell tennem, mintha minden rendben lenne.” nálam kiverte a biztosítékot.
Nagyon tetszett viszont a Jonah második bevonulása utáni rész, az új terápia, és April iskolai projektje.
Érdekes volt minden, ami Jonahban lezajlott, az ő érzései abszolút átjöttek, ellenben Apriléi nem. Nekem a lány aggódása, vagy éppenséggel ragaszkodása nem volt olyan erőteljes.

1 hozzászólás
ggizi P>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

Amennyire egy könnyed és laza gimis történetnek indult az eleje, úgy vált az egész egyre nyomasztóbbá és szomorúbbá, ahogy haladtunk előre az eseményekben. Nagyon komoly és elgondolkodtató témát feszeget, ami nem hagyja nyugodni az olvasót. Rögtön beszippantott az egész és mivel sejtettem mire számíthatok, erősen felértékelődtek bennem a kezdeti könnyed pillanatok.
April szemén át egy kicsit mi is beleláthattunk a Jonaht körbevevő zűrzavarba és a környezete reakcióiba spoiler Nagyon erős és biztos pont volt ez a lány és a köztük lévő érezhetően szoros kapocs ebben a kétségbeejtő helyzetben. Persze, hogy megkönnyeztem a végét…

3 hozzászólás
KATARYNA>!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom

Ha átvágsz tengernyi emberen,
Egyik sem tudja neved,
Mind hátat fordít mereven,
Utat nem ad neked,
Lepereg róluk minden szavad,
Húzd meg biztos helyen magad,
Mit rengeteg mélye rejt,
hol kidőlő fa sem csap zajt.

95% 19 értékelés
Mind 4-5 csillag…
De én lesz.rom.

Nem a molyok értékelését, véleményét a könyvről. NEM!

Van akit beszippantott vagy be fog ez a történet. Engem nem. Csalódtam.
Egy szerelmes, nagyokat sóhajtozó, a végén elepedő történetre számítottam.
Young Adult… hát legyen mondtam az elején.
Majd kaptam két tizenévest, akik hipp hopp egymásba szeretnek, igen, én is voltam szerelmes na de kérem már. Ez így sok volt.
Nem volt entyem pentyem… de spoiler

Miért kellett ennyire erőltetni ezt az egészet? spoiler

Elég… pedig milyen jól indult még az elején. :/

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Tóth_Orsolya_3 P>!

Hogyan menthetünk meg valakit, aki nem hagyja, hogy megmentsék?

Kapcsolódó szócikkek: April Wesley · Jonah Golden
Berí>!

Mindig annak könnyebb, aki elmegy.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: April Wesley
Tóth_Orsolya_3 P>!

Néha az a legjobb tanács, ha fenéken billentik az embert.

Kapcsolódó szócikkek: April Wesley
2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!

Jonah az én hangomat akkor is meghallotta, amikor senki másét nem.

Kapcsolódó szócikkek: April Wesley · Jonah Golden
Tóth_Orsolya_3 P>!

Előbb magamban kell biztosnak lennem, csak azután kérhetek meg bárkit arra, hogy velem legyen.

Kapcsolódó szócikkek: Jonah Golden
CsakSimánDorka>!

– A legtöbben valószínűleg emlékeznek még rám – kezdte halvány kaján mosollyal. – Én adtam elő a Harry Potter és Voldemort párviadalába illő görcsrohamot.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ms. Lowry
CsakSimánDorka>!

Halk koppantás az ajtón,
A holtakat is felveri.
Ott kint madár zsivaly szól,
Elmém sikolyként észleli.

144. oldal

CsakSimánDorka>!

Szép vagy, mondja,
Miért nem látod?
Senki sem néz vissza rám szeméből.
Körvonalam elmosódik
Lepel fedi a tükröt, üvege elsötétül.

338. oldal

2 hozzászólás
CsakSimánDorka>!

A kamaszok úgy megérzik a készülő botrányt, mint cápák a vért a vízben.

145. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Gayle Forman: Ha maradnék
Gayle Forman: Itt voltam
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül
Jay Asher: Tizenhárom okom volt…
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Ava Dellaira: Hazatérés
John Green: Csillagainkban a hiba
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!
Amy Harmon: Arctalan szerelem