Téli ​mese 14 csillagozás

Lázár Zsófia: Téli mese

Batein Kaitos, az északnyugati erdők réme tartja rettegésben a környéket. Az udvar és a kis királylány, Bellatrix mindent megtesznek azért, hogy megóvják Sarkcsillagváros békéjét, miközben a lakók izgatottan készülődnek a Hóünnepre, melyre idén maga Hóapó látogat el. A Bogármese népszerű írónőjének meséjét Faltisz Alexandra rajzai elevenítik meg.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Holnap, Budapest, 2010
70 oldal · ISBN: 9789633469354 · Illusztrálta: Faltisz Alexandra

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

csakegyluca P>!
Lázár Zsófia: Téli mese

Igazán érdekes téli történetet mesélt el. Picit fura volt. A szereplők nevei mindenki érdeklődését felkeltik. Ami megfogott nagyon engem, az a borítója és a benne lévő illusztrációk voltak. Szépen lettek festve a képek. A kis község csak akkor tágíthatja ki a kapuit, hogy biztonságban megérkezzék Hóapó, ha az ellenség megüzeni, hogy nem lesz vele harc. Mindenki izgul, érdemes e félni és állandóan, biztonságban tudni mindent, vagy lehet kockáztatni. Még most is kicsit furcsa.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2019/12/ket-mesekonyv-…

_natalie_néven_ IP>!
Lázár Zsófia: Téli mese

engedi látni, hogy a csoda nem onnan érkezik, ahonnan várjuk nagyon, ha szűk a kapu, akkor lepottyan az égből. egyszerű ez, a csodák tudnak ilyet, egyszerűen ilyen a természetük. várni kell őket, és készíteni magunkat a (be)fogadásukra.

1 hozzászólás
Dettig P>!
Lázár Zsófia: Téli mese

Olyan ez a könyv, mint egy tévés mesejáték. Az a jófajta, amit gyerekkoromban, a nyolcvanas években szinte naponta adott a televízió (legalábbis én úgy emlékszem). Ahogy kinyitom a könyvet, épp csak belelapozok, máris magával ragad Sarkcsillagváros hangulata, mintha már ezer éve ismerném ennek a habókos királyi udvarnak az életét. És ez egyértelműen a illusztrációnak köszönhető. Az egész oldalas, színes, csodaszép rajzok fantasztikusan idézik meg ezt a mesebeli birodalmat, meg a téli (khm… karácsonyi) hangulatot. Csak nézegetni is kész élmény. (Tudom, nem illik ilyesmi, de én bevallom, hogy egyértelműen a rajzok miatt vettem meg a könyvet)
Maga a mese ehhez a vizuális élményhez jött tejszínhabnak a tetejére :) Édes, aranyos, kicsit Süsü-feelinges, szerethető, újraolvasós…

Futtetenne I>!
Lázár Zsófia: Téli mese

A képek szépek, kedvesek, a történet viszont nem fogott meg. Ennyi.:)

Molu >!
Lázár Zsófia: Téli mese

A mese nem igazán tetszett – a valóvilágra való kioktató utalások bele vannak szőve a mesevilágba, még az illusztrátort is megzavarta ez, pl. a mesekirályt napszemüveges testőrökkel ábrázólt. Amúgy az illusztrációk nagyon szépek, részletesek, kreatívak és mesebeliek (én miattuk vettem meg a könyvet). Mivel ez amolyan két világ egyvelege, nem nagyon érzi magát a (felnőtt) olvasó mesevilágban. Az „itt a vége, fuss el véle” érzés van az elolvasás után, mert itt egy összedobott rövid kis történet, de minek?

meseanyu P>!
Lázár Zsófia: Téli mese

Ezt kapta a gyerek a Jézuskától, és még azon melegében elolvastuk. A cím nem hazudik, igazi kedves, bájos téli mese, a képek is elbűvölőek.

martinovickij>!
Lázár Zsófia: Téli mese

Aranyos mese, nem több, és nem is kevesebb. 20 perces kis olvasmány, bátran ajánlom minden gyermeklelkű nagy gyereknek. :D

Jeffi P>!
Lázár Zsófia: Téli mese

Érdekesnek érdekes, bár kicsit erőltetettnek éreztem az egészet. A rajzok viszont szépek :)

Uzsonna>!
Lázár Zsófia: Téli mese

Hívogató a könyv és a név, aranyos a mese, csodálatosak a képek, de nekem mégis hiányzott belőle valami, de nagyon, mert nem varázsolt el… – egy mesétől viszont azt várnám el.


Hasonló könyvek címkék alapján

24 mese téli estékre
Mirela Toma: Mesés téli álmok
Kovács Barbara: A legszebb varázslat
Ida Bohatta: Jégmanócskák
Z. Tábori Piroska: Dugó Dani Télországban
Karin Jäckel: Mikulástól karácsonyig
Juhász Magda: Teddy mackó – A hóember
M. Christina Butler: Jó barátok hóban-fagyban
Vladimír Hulpach (szerk.): Négy évszak meséi – Tél
Micimackó Daloskönyve