Micsoda ​család! 42 csillagozás

Lawrence Schimel: Micsoda család!

Egy kisfiú korábban ébred, mint mindenki más…vagy csak majdnem mindenki más?

Ideje ágyba bújni, de Rexnek, a kislány kutyájának más tervei vannak…

Két szivárványcsalád története, akiknek épp úgy telnek a mindennapjaik, mint bárki másnak: tele vidámsággal és szeretettel.

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150110523 · Fordította: Szabó T. Anna · Illusztrálta: Elīna Brasliņa

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 41


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Lawrence Schimel: Micsoda család!

Hű, ez aztán tényleg rendkívül kártékony! ;-) Két aranyos mese, cuki, színes rajzokkal, kedves, vicces, hétköznapi szituációkkal. Rövid szöveg, strapabíró kivitel, pont a legkisebbeknek való. Csak annyiban különbözik a megszokottól, hogy az egyik mesében két anyuka, a másikban pedig két apuka alkotja a szülőpárt. Hogy mik vannak! :-) Aki az ilyeneken fennakad, annak javaslom a Modern család című sorozat megtekintését, hogy szélesítse egy kicsit a látókörét. Piros pont a győri könyvtárnak, hogy beszerezte.

1 hozzászólás
atalant I>!
Lawrence Schimel: Micsoda család!

Ez egy rettenetesen jópofa mesekönyv modern és aranyos rajzokkal.
Valószínűleg már megint meg fog történni az, ami meg szokott ilyenkor (ne legyen igazam, UPDATE: de volt…), de nincs ebben semmi, ami bárkinek bármilyen korban ártana. Ez csak két család egy-egy átlagos napja (jobban mondva az egyik egy reggeli, a másik egy esti történet), ahol a gyereken és egy háziállaton van a fókusz.
A szivárványcsaládban élők mindenképpen örülni fognak, hogy magukra ismernek a mesében. Mások, akik megveszik (vagy megvennék) a gyereknek, jó eséllyel amúgy is elfogadónak nevelnék a csemetét enélkül is. Akik meg höbörögni akarnak, azoknak úgyis mindegy, mert hozzájuk egyébként sem jut el. Mindössze lesz valami, amire egy darabig lehet majd ujjal mutogatni. Csak egy dolgot felejtenek el, amikor azzal jönnek, hogy elveszik tőlük a szülői jogukat, hogy a gyerekük mivel ismertessék meg: ez egy egyszerű könyv. Amit előbb meg kell venni, hogy elolvashassuk. És éppen ezért nem is fogja alattomban rávetni magát a gyanútlanokra egy sötét sikátorban…

3 hozzászólás
Dün P>!
Lawrence Schimel: Micsoda család!

Öt csillagos, mert pont ilyennek kell lennie egy tökéletes lapozónak: kisméretű, kevés szöveg van benne, színes, cuki illusztrációkkal teli, vicces és a mindennapokat mutatja be, tudnak kapcsolódni hozzá a gyerekek. Az anyukák kedvesek, az apukák gondoskodóak…
Egy friss skandalum miatt vettem meg, mielőtt még eltűnne a polcokról, s hogy támogassam az alapítványt, mutatva, hogy semmiképp sem a sötétebbik, színtelenebb oldalt vallom a magaménak.
Több szó erről nem is kell, hogy essék (mert úgyis hiába), mindenesetre örülök, hogy vannak ilyen kötetek, s hogy olvashattam e kedves kis könyvet.

1 hozzászólás
EgyKönyvmoly>!
Lawrence Schimel: Micsoda család!

“Megdöbbentő” hogy a Szivárványcsaládoknál is ugyan úgy kezdődnek a reggelek, mint más családoknál :D
Egy aranyos kis lapozó könyv már egészen kicsiknek is.
Egyszerű de nagyszerű! ♥
Örülök, hogy megvásároltam, és ezzel tudtam tàmogatni az alapítvànyt is!
Mert a család az család! ♥

Judit_Megyeri IP>!
Lawrence Schimel: Micsoda család!

Nagyon cuki könyv! A rajzok aranyosak, a szöveg pedig dallamos (remek a fordítás). Lapozgató, így az egészen picik kezébe is odaadható.

nagytimi85>!
Lawrence Schimel: Micsoda család!

Egy kisfiú és a macskája hamarabb ébrednek, mint a család többi része, ezért kettejüknek kell valahogy reggelit szerezni.
Egy kislány már alváshoz készülődne, de a kutyája még játszani akar.
Ez egy teljesen átlagos mesekönyv két teljesen átlagos családról. :) (Szivárványcsaládokról, hiszen a kisfiúnak két anyukája, a kislánynak két apukája van, de hát szemmel láthatóan náluk is csak ugyanazok a történések, mint minden családban.)
Vidám, szépen illusztrált két verses mese, pont annyi dráma van benne, amennyi a kicsik életébe kell. Spoiler: spoiler.

zsani_konyvespolca>!
Lawrence Schimel: Micsoda család!

Aranyos kis lapozó, egy kisgyereknek pont ideális hosszúságú történetekkel. Szerintem fontos, hogy már egészen kicsi kortól elfogadásra neveljük a gyereket, ez a kis könyv pedig pont ezt próbálja elősegíteni. Semmi tolakodó vagy durva nincs benne, egyszerűen két anyukát, utána pedig két apukát említenek. Lehet elsőre fel sem tűnik egy kisgyereknek, ha pedig igen, a saját nyelvén el lehet neki magyarázni, hogy miért van ez így. Nem látom ördögtől valónak egyáltalán.

skyguard P>!
Lawrence Schimel: Micsoda család!

Hogy ne csak felnőtt olvasóként értékeljem, megvártam, amíg célközönségen is ki tudom próbálni. A célközönség egy markosabb kislegény volt, úgyhogy sajnos első saját lapozgatás közben elgörbült a könyv és azóta csálén áll, még nem sikerült visszaegyenesíteni. (De csálén is ugyanolyan cuki, így is szeretjük.)
Ez így nagyjából az egyetlen negatívum, amit el tudok mondani erről a könyvről (leszámítva talán azt, hogy a cicának nem szabad tejet adni, de akinek van cicája, úgyis tudja, akinek nincs, attól meg eleve azt várják, hogy azt mondja, hogy a cica tejet iszik, majd később megtanulja ő is, hogy nem). Nagyon aranyos, vicces rajzok vannak benne, és a történetek is kedvesek, humorosak.
A célközönségnek a kutyus volt a kedvence belőle.