Közelebb ​Istenhez 3 csillagozás

Lawrence J. Crabb: Közelebb Istenhez

E ​könyv nagyon „forró” és nehéz témát boncolgat, mivel napjainkban nagyon divatos lett sok olyan gyülekezet, ahol az u.n. „Jólét és egészség” evangéliumát hirdetik. Olyan téves tanításokkal próbálnak hívőket toborozni, amelyeket szívesen hallgat ez ember. Istentől elvárhatod, hogy minden nehézséget elhárítson boldogságodnak az útjából. Ha „igazi hívő” leszel, akkor az Úr megáld és gazdag leszel…Isten meggyógyít minden betegségedből. Akinek elég hite van a gyógyulásában, elfogadhatja azt Isten kezéből…
Ezekkel csak az a baj, hogy nincsenek benne a Bibliában.
L. J. Crabb prófétai éleslátással mutat rá korunk kereszténységének halálos betegségére: Isten helyett az ember került a középpontba. A legfőbb erény önmagunk szeretete lett. Isten helyett az ember került a középpontba, a mai ember Istent problémáinak megoldására használja. Célja nem az Istenhez való közeledés, hanem a fájdalommentes élet. Jézus soha nem probléma mentes életet, hanem örök életet ígért!
A… (tovább)

>!
Harmat, Budapest, 1998
208 oldal · ISBN: 9639148040

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

MosolyMűvek>!
Lawrence J. Crabb: Közelebb Istenhez

Nem szabad egyhuzamban olvasni, mert megfekszi az ember gyomrát.
Kis adagokban veendő be, mint a gyógyszer, és mindenképpen hangulat kell hozzá.
Ha erre vigyázunk, akkor meg lehet emészteni minden oldal mondanivalóját, sokat gondolkodva tisztán igyekezni meglátni, hogy a témák hol érintik a saját életünket.
Biztos, hogy sokat lehet belőle tanulni azon kívül is, hogy a jólét és egészség evangéliuma dühítő butaság. Istennel való egyéni kapcsolatunkat is újabb alapokra tudja helyezni.


Népszerű idézetek

Viki77>!

Nem találjuk meg Istent, ha kiszakítjuk magunkat a minket körülvevő vagy bennünk létező világ csúnya, fájdalmas valóságából. Ha nem vagyunk hajlandóak magunkénak vallani mindazt, ami az életünkben végbemegy, ha sohasem mondjuk el történetünket egymásnak, istenkeresésünk csupán egy sor tevékenység jól szervezett sora lesz, amelyet csak a fegyelem büszke szenvedélye hajt.

155-156. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ferenc pápa: Nyitott ész, hívő szív
Gyökössy Endre: Jézusi fokozatok
Hetényi Varga Károly (szerk.): Beszélgetés a Mesterrel
Ben Alex (szerk.): A folyók énekei
Michel Quoist: Itt vagyok, Uram!
Szeghy Ernő: A belső várkastély kapuja
Boldog Bartolo Longo: A rózsafüzér tizenöt szombatja
Horváth István Sándor: Szívem első gondolata 2013
Carlo Carretto: Boldog vagy, mert hittél
Thomas Merton: A szemlélődés magvai