Hancúrozni ​jó! 4 csillagozás

Apás játékok otthon és a szabadban
Lawrence J. Cohen – Anthony T. DeBenedet: Hancúrozni jó!

A hancúrozás:
– fejleszti az érzelmi és értelmi intelligenciát
– növeli az önbizalmat
– megoldja a viselkedési problémákat
– örömet okoz gyereknek és felnőttnek egyaránt.

Miért jó birkózni a gyerekekkel? Miért szeretik, ha dobáljuk őket? Miért fontos a párnacsata? A Hancúrozni jó! a régi jó játékok védelmében született. Gyakran veszélyesnek vagy túl vadnak minősítjük őket és inkább leszokunk róluk. Pedig nemcsak az élet, a kutatás is rávilágít, hogy a közös játék közelebb hozza a felnőtteket és gyerekeket, megerősíti a kapcsolatukat és emellett értelmi és érzelmi intelligenciájukat is fejleszti, nem beszélve testi egészségükről, erejükről, rugalmasságukról.

A Hancúrozni jó! a rövid elméleti fejezeteken túl számos kicsikkel és nagyobbakkal játszható játékot ismertet: régi kedvenceket és újakat. A könnyen követhető leírások és kedvcsináló ábrákúj ötleteket adhatnak, különösen, ha nagyobb gyerekekkel támad kedvünk összemérni az erőnket.

Eredeti cím: The Art of Roughhousing

Eredeti megjelenés éve: 2010

Libri, Budapest, 2013
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102084 · Fordította: Kelemen László · Illusztrálta: Carl Wiens

karolka P>!
Lawrence J. Cohen – Anthony T. DeBenedet: Hancúrozni jó!

Ez aranyos. Sosem gondoltam volna, hogy valaki könyvet fog írni, hogy kell hancúrozni. De írt. S nem is rosszul. Sokat beszél a hancúrozás gyerekre gyakorolt lelki hatásairól. S engem is meglepett, mennyi mindent lehet ezzel a kis játékkal elérni.

karolka P>!

A játékos mozgás fejleszti a fiatal agyat, azonban a felnőttek agyának is szükség van gyakorlásra.

karolka P>!

A vizsgálatok szerint a rejtvényfejtés, a játékos testgyakorlás és általában a játékok minden formája csökkenti a neurodegeneratív megbetegedések iránti fogékonyságot. Van tehát egy újabb jó okunk arra, hogy felpattanjunk a pamlagról, és elkezdjünk hancúrozni: megelőzhetjük az Alzheimer kórt!