A ​Bermuda-háromszög rejtélye – megfejtve 4 csillagozás

Lawrence David Kusche: A Bermuda-háromszög rejtélye – megfejtve

1935-ben Bermuda közelében egy szellemhajó kísértett a tengeren. Amikor az Aztec nevű kereskedelmi hajó matrózai rátaláltak a La Dahamára, a jacht békésen ringatódzott az alig fodrozódó vízen; árbocai a tengerbe lógtak, fedélzeti ablakait bezúzva találták.
Átvizsgálták a hajót, de nem tudták okát adni, mi késztette a legénységet a jacht elhagyására, hiszen elegendő élelemmel és vízzel rendelkeztek, maga a hajó pedig kifogástalan állapotban volt. Magukhoz véve a kapitány naplóját, a matrózok visszatértek az Aztecre és folytatták útjukat Angliába, ahol is beszámoltak a magányos hajó rejtélyéről. Legnagyobb elképedésükre megtudták, hogy a Rex nevű olasz óceánjáró néhány nappal azelőtt, hogy ők felfedezték volna a La Dahamát, megmentette a hajó legénységét, s azután a Rex fedélzetéről valamennyien végignézték, amint a jacht a víz alá merül. Tengeri sírjából feltámadt szellemhajó volt hát, amelyet az Aztec megtalált.

>!
Zrínyi Katonai, Budapest, 1979
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633267609 · Fordította: Elek István

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

MóroczMárk P>!
Lawrence David Kusche: A Bermuda-háromszög rejtélye – megfejtve

A könyv egyesével előveszi a Bermuda háromszög Legendáit.

Alapvetően száraz mert telis-tele van adatokkal.
Szépen egyesével, kronológiai sorrendben kapjuk meg a rejtélyesebbnél rejtélyesebbnek tűnő eseteket, majd a szerző valós tények után keres, és bizonyít.

A könyv tökéletes példája annak, hogy nem minden az, aminek látszik. Az akkoriban fel-hypeolt eltűnős sztorikat leginkább a mai clickbaitekhez tudnám hasonlítani, az ott elhangzottaknak nem a fele de a 80%-a sem igaz. Ha meg igen, akkor meg olyan apróságokat nem közölnek, hogy egy eset pl. a Bermuda háromszögtől 1300 mérföldre történt. A könyv ezekre világít rá és ezeket nyomozza ki.

Volt egy pár eset ami nagyon tetszett, borzasztó részletesen van levezetve (19-es repülőraj például).

Egyszer érdemes olvasni, ha többször nem is. Csak azt sajnálom, hogy 12 éve itt porosodik nálam és csak most olvastam ki.

Jaime>!
Lawrence David Kusche: A Bermuda-háromszög rejtélye – megfejtve

Érdekes dolog értékelni egy tényfeltáró könyvet. Egyfelől a szerző szépen, áttekinthetően szedte össze a legendákat, amiket utána a legtöbb esetben logikusan, tényekkel alátámasztva cáfolt. Azonban volt egy-két olyan történet, ahol kicsit elnagyolt volt magyarázat. Ettől még nem hiszek a Bermuda-háromszög rejtélyében, csak kicsit lehetett volna alaposabb az író. A végén a magyar utószó kifejezetten hasznos, valóban érdemi, természettudományos kiegészítést jelent az író könyvéhez (mágnessesség, viharok).


Hasonló könyvek címkék alapján

Hargitai Károly: Társbérlők a naprendszerben?
Nemere István: Idegenek a szomszédban?
Gulyás István: A teremtett szex
John Keel: Idegen lények az űrből és időből
Bolyki Tamás (szerk.): A világ legtitkosabb X-aktái
Kuczka Péter (szerk.): UFO-k és elsüllyedt világok
Nemere István: Tények és talányok
Erich von Däniken: A Minden-hatók nyomában
Földes Attila: Az ember a Marsról származik?