Confessions ​of a Jane Austen Addict 6 csillagozás

Laurie Viera Rigler: Confessions of a Jane Austen Addict Laurie Viera Rigler: Confessions of a Jane Austen Addict

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In ​this Jane Austeninspired comedy, love story, and exploration of identity and destiny, a modern LA girl wakes up as an Englishwoman in Austens time.

After nursing a broken engagement with Jane Austen novels and Absolut, Courtney Stone wakes up and finds herself not in her Los Angeles bedroom or even in her own body, but inside the bedchamber of a woman in Regency England. Who but an Austen addict like herself could concoct such a fantasy?

Not only is Courtney stuck in another womans life, she is forced to pretend she actually is that woman; and despite knowing nothing about her, she manages to fool even the most astute observer. But not even her love of Jane Austen has prepared Courtney for the chamber pots and filthy coaching inns of nineteenth-century England, let alone the realities of being a single woman who must fend off suffocating chaperones, condomless seducers, and marriages of convenience. Enter the enigmatic Mr. Edgeworth, who fills Courtneys borrowed… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Plume, 2008
304 oldal · ISBN: 9780452289727
>!
Bloomsbury, London, 2007
288 oldal · ISBN: 9781408800997

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

szakriszt P>!
Laurie Viera Rigler: Confessions of a Jane Austen Addict

A cím és fülszöveg alapján vettem meg ezt a könyvet, de aztán egy kicsit féltem elolvasni, mert nem kapott túl jó kritikákat. Nekem viszont tetszett annyira, hogy kíváncsi legyek a folytatatásra is. Könnyed, olvasmányos, tele van Jane Austen utalásokkal, párhuzamokkal. Tetszik az alapötlet, hiszen ki ne szeretne egy kis időre valaki más testében élni, főleg ha az illető csinos és gazdag? Ráadásul mindezt úgy, hogy a XXI. századi tapasztalataival a XIX. században teszi egy Austen-féle hősnő testében. Viszont így megtudunk olyan részleteket is, amit Austen elhallgat, mert nem tart fontosnak vagy ildomosnak megemlíteni, mint például a menstruáció kérdése. Biztos sok kutatást igénylt, hogy ezt kiderítse, illetve beszámoljon a korabeli Bathról. Londonról és társadalmi viszonyokról. Nem tetszett viszont a hősnő kérdésözöne, amikre persze nem kapunk választ. A XXI. szálat számomra kurtán-furcsán fejezte be, de gondolom az lesz a folytatás sztorija.

Amonitas>!
Laurie Viera Rigler: Confessions of a Jane Austen Addict

Érdekes ötlet az alapsztori. De mégis ez kevés volt ahhoz, hogy egy minden oldalon élvezhető regénnyé váljon.
Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen reménytelen,vannak benne érdekes szálak. A főhősnő helyzetébe különösen izgalmas volt beleképzelni magam.
Amire számíthatsz:
Jane Austen hangulat
18. századbeli Anglia
Jóképű férfiak
Idegesítő női szereplők :)
A 4 csillagot azért kapja meg tőlem,mert nagyon jó angol gyakorlás volt. Éppen ezért ajánlom azoknak, akik nem mernek még belevágni az angolul olvasásba. Nagyon sok hasznos kifejezés szerepel benne, nagyon jó szókincsbővítésre,szótanulásra(az általában zavaró szóismétlés előnye ;-)) és nem utolsó sorban nincs túlbonyolítva kacifántos mondatszerkezetekkel . Az történet könnyen érthető.

vikiniki2>!
Laurie Viera Rigler: Confessions of a Jane Austen Addict

Az ötlet nagyon jó, csak sajnos az írónőnek nem sikerült különösebben a megvalósítás. Megjelentek benne érdekes mozzanatok, de nagyrészt inkább unalmasnak volt nevezhető. A vége pedig egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet.

2 hozzászólás
Lobo P>!
Laurie Viera Rigler: Confessions of a Jane Austen Addict

Voltak benne nagyon érdekes felvetések, hogy mégis tudnánk-e élni a régensség korában 21. századi fejjel stb. Kár, hogy a stílusa kicsit egysíkú volt, a humorforrások nem voltak kiaknázva és még a főszereplőt se sikerült igazán szívbe zárni. De ennek ellenére a folytatásra a másik oldalra kíváncsi vagyok.
http://bit.ly/mQWH2e

Lady_L>!
Laurie Viera Rigler: Confessions of a Jane Austen Addict

Aranyos könyv. Nem nagy durranás, de aranyos. Felhívja az ember figyelmét olyan dolgokra, amikre nem is gondol akkor, amikor romantikusan Jane Austen világáról ábrándozik. Pl a higiénia hiánya, az unalom, stb. Az borzasztóan zavart, hogy a főszereplőnő 21. századi modern gondolkodása, tudása, tapasztalata a cselekedeteiben nem nagyon jelent meg, nekem valahogy az nem elég, hogy csak hangoztatja a mindezt, vagy hogy egyszer (a legrosszabb pillanatban) nekiáll a moziról magyarázni. Mondjuk ezt betudtam annak, hogy amerikai női regény, azok mindig egy fokkal bárgyúbbak brit társaiknál. Vannak részek, amik kicsit összecsapottak, van, ami jól meg van írva. Az ötlet tetszett, még ha nem is mondhatnám eredetinek, összességében azért jó volt, most már érdekel a történet folytatása is.
Egy plusz csillag azért, amit a hímzésről írt.


Népszerű idézetek

Lady_L>!

I never thought I'd have a crush on a man wearing knee-length white stockings.

169. oldal

Amonitas>!

Who is this? What Martha Stewart-like demon of a Stepford wife is possessing me?

36. oldal

Amonitas>!

This isn't any celebrity sighting, and living in L.A. I've had my share of those. She isn't even a person in the normal sense of the word, and no matter how much celebrities are adored, it's hard to forget they are also real people who can be caught with their tops off on a beach or trashing in a hotel room after checking out of rehab. But She isn't a person in that sense of the word. She is a legend, an icon, an object of speculation by people who have made her life their life's work, or her work their life's focus.
She's also been dead for almost two hundred years.
This can't be happening. More than the can't-be-happening aspect of everything that is happening to me,this definitely cannot be happening.
I've just about caught up to her. Please let it be her.
'Excuse me, are you Miss Austen? Miss Jane Austen?'

235. oldal

Amonitas>!

And if you ask me cousin, I'll tell you what a clever character in a clever novel I read once said: 'The person, be it gentleman or lady,who has not pleasure in a good novel,must be intolerably stupid.'

60. oldal

szakriszt P>!

„Let's read Sense and Sensibility! Or better still,” I say, thinking that perhaps Willoughby's villainy might be too reminiscent of Will Tempelton's, „Pride and Prejudice. Nothing beats the blues better than P&P.”
„Thank you, but I have already read them both.”
I try to hide the shock and disappointment that must be apparent on my face by busying myself with replacing the books in my armoire. Poor Mary. I cannot imagine a world in which one can read Jane Austen only once. Perhaps I can persuade her of the unnecessary poverty of such an existence…

204. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gavin Pretor-Pinney: The Cloudspotter's Guide
Michael Bright: The Pocket Book of Weather
Gavin Pretor-Pinney: The Cloud Collector's Handbook
Steve Dashew – Linda Dashew: Mariner's Weather Handbook
Robert J. Sawyer: FlashForward – A jövő emlékei
Bill Bryson: Majdnem minden rövid története
Joseph Heller: Isten tudja
Sándor Valéria – Wantuch Ferenc: Repülésmeteorológia
Friedl Hofbauer: Ősszel szép az erdő
Aujeszky László: Értsük meg az időjárást