Wonder ​Woman: Tempest Tossed 1 csillagozás

Laurie Halse Anderson: Wonder Woman: Tempest Tossed

New York Times bestselling author Laurie Halse Anderson (Speak, Shout) and artist Leila del Duca reimagine Wonder Woman's origins in this timely story about the refugee experience, teenage activism, and finding the love and strength to create change.

Princess Diana believes that her 16th birthday will be one of new beginnings--namely acceptance into the warrior tribe of Amazons. The celebrations are cut short, however, when rafts of refugees break through the Themysciran barrier. Diana tries to help them, but she is swept away by the sea--and from her home--thus becoming a refugee herself.

Now Diana must survive in the world outside of Themyscira for the first time; the world that is filled with danger and injustice. She must redefine what it means to belong, to be an Amazon, and to make a difference.

Wonder Woman: Tempest Tossed is a story about growing into your strength, battling for justice, and the power of friendship.

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
DC Comics, Burbank, 2020
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401286453 · Illusztrálta: Leila Del Duca

Kiemelt értékelések

littlelinda P>!
Laurie Halse Anderson: Wonder Woman: Tempest Tossed

Egy átlagos Wonder Woman eredet történetként indul a képregény: bemutatásra kerül Themyscira , a sziget szabályai, az amazonok mindennapi élete, és Diana különleges születése, amely egyben kívülállóvá is teszi, hiszen nem rendelkezik az amazonok erejével. Egy nap azonban menekültek sodródnak Themyscira partjára, de Diana az egyetlen, aki a segítségükre siet, és a tengerben vetve magát visszahúzza a hajóra a fuldokló gyerekeket – ám ezzel átlépi a Themyscirát védő mágikus határt, és számára is láthatatlanná válik a sziget. Az Amerikába vezető útján Diana megtapasztalja az emberek kegyetlenségét a menekültekkel, a nőkkel, a gyengébb és szegényebb emberekkel szemben, és eldönti, hogy ebben fog a változás élére állni. Egyfajta mondern Wonder Woman képregény, ahol a társadalmi problémák ellen folyik a küzdelem, olyan fontos témák előtérbe helyezésével is, mint a gyerekkereskedelem. Az egyetlen probléma számomra az, hogy egyik téma se volt igazán részletesen kifejtve – érződött, hogy Anderson nagyon sok jelenleg is fennálló társadalmi problémára szerette volna felhívni az olvasók figyelmét, de így sajnos nagyon felszínesek lettek, és nem mutattak fel sok ellenállási lehetőséget. Kicsit úgy éreztem, ez a képregény inkább fiataloknak szól, hogy bemutassa számukra, milyen kegyetlen tud lenni a való világ, de egy olyan ismert szuperhős, mint Wonder Woman is küzd a mindennapi igazságtalanságokkal szemben – ezért ők is megtehetik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gerard Way: The Umbrella Academy 1. – Apocalypse Suite
Cassandra Clare: The Mortal Instruments – The Graphic Novel 1.
Catana Chetwynd: Snug
Catana Chetwynd: Little Moments of Love
Sarah Andersen: Adulthood Is a Myth
Alan Moore: Watchmen (angol)
Catana Chetwynd: In Love & Pajamas
Bill Watterson: The Complete Calvin and Hobbes
Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Head Games
Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile