A ​férfi, aki boldog akart lenni 74 csillagozás

Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Balin nyaral, és nem sokkal a hazaindulása előtt kíváncsiságból, minden különösebb ok nélkül felkeres egy öreg gyógyítót, akiről már rengeteget hallott.
A diagnózis egyértelmű: ön tökéletesen egészséges, ám boldogtalan.
Kiderül, hogy a végtelenül bölcs öregember jobban ismeri önt, mint ön saját magát. Új megvilágításban látva az életét, ön különös és lenyűgöző kalandba – önmaga felfedezésébe – vág bele. Az eközben átélt tapasztalatok fenekestül felforgatják az életét, és eljuttatják oda, hogy megpróbálja megvalósítani az álmait.
A férfi, aki boldog akart lenni egészen új lehetőségekkel teli világot nyit meg az olvasó előtt. Mire végére érünk a magával ragadó történetnek, megtanuljuk, hogyan szabaduljunk meg mindattól, ami megakadályozza, hogy igazán boldogok legyünk.

Megjelent Az ember, aki boldog akart lenni címmel is.

Eredeti cím: L'homme qui voulait être heureux

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546490 · Fordította: Morvay Zsuzsa

Enciklopédia 3


Kedvencelte 12

Most olvassa 5

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

olvasóbarát P>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

„Az vagy, amit gondolsz. A világodat a gondolataidból építed fel.”
Egy üdülés Balin, egy különös gyógyító, aki betegséget nem talál, de boldogtalanságot igen és megtanítja a férfit hogyan legyen boldog, merje vállalni az álmait, legyenek pozitív gondolatai.
Elgondolkodtató történet a magunkba vetett hit erejéről.

Mariann_ P>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Mit minden könyv az írótól, ez is tanmese.
Ha nyitottak vagyunk , átültethetjük az életünkbe, aztán másképp látunk dolgokat.
Én nagyon szeretem , mindig más oldalamon segít igazítani egy kicsit.
Koromnál fogva hajlamos vagyok táplálni egy-egy ilyen történettel a bölcsességemet.

julcseee P>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Én ezt a könyvet legszívesebben kötelező olvasmánnyá tenném! Ezt a könyvet egyszerűen MINDENKINEK. EL. KELL. OLVASNIA!
Rövid kis könyv, és nekem még a történet is tetszett ami köré az igazi mondandó fel volt építve. De a mondanivaló a lényeg, hogy ne törődjünk azzal más mit mond, úgy éljük az életünket ahogy mi szeretnénk élni, és nem ahogy elvárják, hogy merjünk kérni… stb. Nem is sorolom tovább, mert ezt elmondani nem lehet, ezt (csak ismételni tudom magam) el kell olvasni!! :)

1 hozzászólás
Aquarius P>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Csak bele akartam nézni… és azt vettem észre, hogy már a felénél tartok. A következő nekifutásra ki is olvastam. Nem az újdonság fogott meg, bár az is van benne, inkább a kerettörténet, és a vonalvezetés volt az, ami nagyon tetszett. Játékos és komoly egyszerre. Különleges és lebilincselő volt a placebo-kutatásokról szóló rész, de még sorolhatnám… nem teszem.
Találékonyak és érdekesek voltak Julian számára kifundált feladatok. Ahogy Samtyang mester mondja: „- Nem ugyanaz végighallgatni egy információt, vagy megkeresni az eredeti forrást. (…) Az ember különben sem akkor fejlődik, amikor előadásokat hallgat, hanem, amikor végigcsinál, megél valamit, és tapasztalatokat szerez.”
Kezdőknek, haladóknak egyaránt kellemes olvasmány. Nekem bekerült a kedvenceim közé.

2 hozzászólás
Galambdúc>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

@MiraRami, köszi a könyvet, már ki is végeztem. Tényleg vannak benne jó és megfontolásra érdemes gondolatok. Viszont szerencsének érzem magam, hogy nem kellett ezekért a felismerésekért Balira elutaznom, ugyanis oda történetesen nem vágyom. Mindegy is, a könyvben fény derül rá, milyen korlátozó hiedelmek akadályoznak szinte mindnyájunkat, hogy valóban azok lehessünk, akik vagyunk, és ezzel nekem újabb bizonyítékát adja a nyugati társadalmak megbetegítő hatásának.

1 hozzászólás
Lori_ P>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Nem az első könyvem az írótól ez a mű. Tetszett, akárcsak a korábbiak. Egyszerűen, közérthetően beszél fontos dolgokról. Olvasmányos, könnyen lehet vele haladni. Ajánlom azoknak, akik kicsit el szeretnének gondolkozni az életükön.

palnorbert>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Nekem nagyon tetszett a könyv, főleg az a pozitív hozzáállás amit sugároz végig. Rávilágít ugyanakkor arra is, hogy életünk legnagyobb akadályait – ami miatt jó lehetőségeket szalasztunk el – saját magunk, különféle hiedelmeink és félelmeink jelentik. Tanulságos kis könyv.

chilisauce>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Egyszerű könyv, sok sablonos, de néhány jó gondolattal. Az az érzésem volt, hogy instant megoldásokat akar kínálni az író. Figyu, olvasd el ezt a 200 oldalt és boldog leszel. A mester által elmondottakkal alapvetően egyetértek, vélekedésem a világ dolgairól és az emberekről hasonló, mégsem gondolom, hogy boldognak lenni ennyire egyszerű.

Anett_>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Hát igen… ez egy odamondós könyv a javából. Kicsit az Ízek, imák, szerelmek jutott eszembe, a mondanivalója miatt. Különbség köztük, hogy ez a könyv elég izmosan odamondja egyik mondanivalóját a másik után. Ha nem lennék ilyen tudatos, szerintem nem is tudtam volna feldolgozni ennyi információt, mert sok volt és ehhez mértem szerintem rövid a könyvecske. Nagyon sok minden ismerős volt, nekem ez egyfajta megerősítés volt a rohanó hétköznapokban. Akinek új ez a fajta látásmód, amivel a könyvben is találkozhatunk, brutál dózis lehet, amit ad a könyv. :) Összességében jónak tartom.

lizke>!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni

Nem is tudom igazán megfogalmazni, mit vártam, nem is a mondanivalóval volt bajom, hanem inkább a tálalásával. Ez nekem így túlságosan is szájbarágós volt, még akkor is, ha úgy gondolom, némely gondolatról igenis érdemes beszélni, elmélkedni. DE ezt most ilyen formában valahogy nem tudtam befogadni, sőt néha igencsak zavartak is a sorok.


Népszerű idézetek

Kkatja P>!

– A hindu filozófia szerint az élet egyik szakaszában elfogadható cél a pénzkereset. Nem szabad azonban ennél leragadni, mert az életünk csak akkor lesz sikeres, ha egy idő után más értékek felé fordulunk.
– Mi számít sikeres életnek? – kérdeztem kicsit naivan.
– Akkor élünk sikeresen, ha a vágyaink szerint élünk, mindig a saját értékrendszerünknek megfelelően cselekszünk, a legjobb tudásunk szerint csinálunk mindent, harmóniában vagyunk önmagunkkal, áldozatot hozhatunk másokért és végtelen alázattal tehetünk valamit az emberiségért, bármilyen csekélység legyen is az. Egy szélnek eresztett madártoll. Egy mosoly.

155. oldal

4 hozzászólás
Aquarius P>!

Sose hidd el, ha valaki azt mondja neked, hogy úgyse fogod tudni megcsinálni. A saját életedről mindig neked kell döntened.

191. oldal

Aquarius P>!

Van úgy, hogy az embernek választania kell, és lemondania valamiről, amihez ragaszkodik, egy fontosabb dolog kedvéért. (…) Ha nem mond le semmiről, akkor soha nem is választ. Aki pedig nem választ, az soha nem fogja a saját életét élni.

109. oldal

Klári_Filutás>!

Új világ nyílik meg az előtt, aki megtanul az emberekhez közeledni, aki megtanul kérni. Az élet lényege nem a bezárkózás, hanem az, hogy megnyíljunk mások előtt. A kapcsolatteremtésre való legapróbb kísérlet is pozitív eredményt hoz.

130. oldal

Szelén>!

Oscar Wilde is megmondta, hogy kizárólag az őrültségeinket nem bánjuk meg soha.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oscar Wilde
Lori_ P>!

Ha csak akkor szeretünk valakit, ha a mi értékrendünk szerint él és cselekszik, az nem szeretet…

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Aquarius P>!

Ha csak akkor szeretünk valakit, ha a mi értékrendünk szerint él és cselekszik, az nem szeretet. (…) Mindenkinek a maga életét kell élnie. Persze, figyelni kell egymásra, különösen arra, hogy ne ártsunk senkinek, de lehetetlen mindenki óhaját teljesíteni, és főleg nem szabad úgy táncolni, ahogy mások fütyülnek. Mindenki a maga döntéseiért felel.

131-132. oldal

Aquarius P>!

Azok, akik sokszor csalódnak az emberekben, megkeményítik a szívüket, és elhatározzák, soha többé semmit nem várnak a többiektől, hogy ne kelljen újra csalódniuk.

141. oldal

Aquarius P>!

Az anyagi jólét önmagában nem szül boldogságot, de hiánya sokszor megkeseríti a mindennapokat.

148. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Belső Nóra: Veled maradok!
Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami
Maurice Druon: Az elátkozott királyok I-III.
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
Daniel Pennac: A karabélyos tündér
Romain Gary: A virradat ígérete
Robert Merle: Mesterségem a halál
Émile Ajar: Előttem az élet
Pierre La Mure: Moulin Rouge
Émile Zola: Germinal