Az ​ördög Pradát visel (Az ördög Pradát visel 1.) 88 csillagozás

Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

Andrea ​Sachs friss diplomásként olyan állást kap, „amelyért lányok milliói az életüket is odaadnák". A Runway divatlap főszerkesztője, Miranda Priestly asszisztenseként egy számára teljesen új világban találja magát, ahol csakis Pradát, Versacét és Armanit hordanak. A nők elképesztően ápoltak és tűsarkakon tipegnek, a férfiak pedig izmosak és elbűvölők. De Miranda mindnyájukat képes hisztérikus kisgyermekké változtatni. Andrea megpróbál alkalmazkodni és megfelelni. Zokszó nélkül és legjobb tudása szerint teljesíti Miranda minden óhaját. Megszerzi a még meg sem jelent legújabb Harry Potter regényt, és különgéppel elküldi Párizsba, hogy Miranda lányai elsőként olvashassák. Felkutatja a közelebbről meg nem nevezett régiségkereskedést Manhattanben, ahol Miranda látott egy jópofa tálalót. Pontosan azon a hőmérsékleten tálalja Miranda ebédjét az irodában, ahogy a főnökasszony megköveteli. És szinte éjjel-nappal csörög a telefonja, mert Mirandának minden percben újabb és újabb lehetetlen… (tovább)

A főnöknőm egy boszorkány címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
GABO, Budapest, 2014
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898489 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
GABO, Budapest
416 oldal · ISBN: 9789636899462

Kedvencelte 5

Most olvassa 6

Várólistára tette 100

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Felixa P>!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

Ez a könyv tipikus példája annak, amikor a film (szerintem) fényévekkel jobbra sikerült. Tulajdonképpen az egészet unalmasnak találtam. A szereplők közül Andrea idegesített a legjobban, holott a filmben teljesen másképp jött át a karaktere. A könyv sokkal részletesebben taglalja a magánéletét, ami igazából nem érdekelt. Vontatottan jutottam el a könyv végére, sok volt a leírás, ami monotonná tette az olvasást. A párbeszédek pedig a leírásokhoz képest szinte alig voltak jelen.
Összegezve: film vs könyv: 1 : 0

5 hozzászólás
lettielena>!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

Mikor először láttam a filmet, az volt az első gondolatom, hogy én ezt többet soha nem nézem meg…
Majd megnéztem megint.
És megint.
Most pedig el is olvastam.

A problémám csak annyi volt vele, hogy túl feszült voltam a film alatt és után. Megijedtem, mi vár rám a jövőben. :D Azóta hellyel-közzel megbékéltem a helyzettel és jöhet, aminek jönnie kell. :D
Sosem voltam az a nagy divatőrült, de még én is sokáig irigyeltem Andyt, hogy hol dolgozik. Azt már nem, hogy ki a főnöke. Már a harmadik kihívásnál meghaltam volna. Respect for Andy.
Vegyes érzésekkel teli a kapcsolatom a történettel, de mára már eljutottam odáig, hogy szeretem.
A könyv kicsit mélyebben nyújt bepillantást a csajszi magánéletébe. Jobban megismertem a barátját, a családját és Lilyt. :) spoiler
Egy szó, mint száz a film vs. könyv versenyben jobban hajlok a könyv felé, de a film hangulata és színészei miatt kicsit nehezebb a döntés :D

Habók P>!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

No igen, ha valaki hagyja, hogy mindezt megtegyék vele, akkor bizony mindezt meg fogják tenni vele. Erről szól majdnem ötszáz oldal – változatosnak tűnően, de valójában elég egyhangúan. A harmadik harmadát már azért olvastam végig, mert vártam, hogy Andrea egyszer azért csak fellázad. Nem siette el. Én viszont majdnem abbahagytam.

3 hozzászólás
konnyufanni>!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

Van egy kiszámíthatatlan, nem túl kedves fönők Miranda. Annak van egy csicskája asszisztense, Andrea aki tökéletes asszisztens akar lenni a akaratlanul kis tökéletes fönökének Mirandának.

Igazság szerint, nekem nem jött be igazán a könyv. De nem azért mert rossz volt, hanem mert nem igazán az én műfajom volt ez a könyv. Inkább kikapcsolódás célra lehet kiolvasni ezt a könyvet, ne is várd el ettől a könyvtől, hogy jó hangulatod legyen vagy valami. Csak ilyen chill and relax féle katerógiában sorolnám ezt a könyvet.

_Katie_ P>!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

Mamáááám, hogy ez milyen rossz volt….brrrrr
Nagyon sokszor láttam a filmet és bíztam benne, hogy az esetek nagy részében igaz mondás – „a könyv mindig jobb, mint a film” – itt is megvalósul, de ez nem történt meg. Csak az író tudná megmondani mire is gondolt amikor ez megszületett a fejében. Ugyanakkor mekkora arc volt a forgatókönyvíró, hogy ebből azt hozta létre?
Összességében leírásokkal és megpróbáltatásokkal teli könyv, minimális párbeszéddel és számomra legalábbis nem sok mondanivalóval.

Scarlet_Rose P>!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

Eddig sosem volt gondom egy könyv èrtèkelèsèvel.
Imádom a filmet, ezèrt is vettem meg a könyvet.
TÈNY,hogy tetszett a könyv, ezèrt adtán 5 csillagot rá,de nem sok „ikonikus” momentum volt benne.
Ahogy a borítón is olvasható.. „ film alapjául szolgàló regèny”.. Sokszor eszembe jutott közben, hogy igencsak àt kellett dolgozni, hogy egy ilyen sikeres film, zseniàlis színèszekkel megvalósulhasson :)

1 hozzászólás
Barbcsie >!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

Számtalanszor láttam a filmes változatát. Azért is gondoltam, hogy nekikezdek a könyvnek is. Őszintén megvallva nekem a filmes változata jobban tetszett. Ez is jó volt, de összességében többet vártam.

hablaty P>!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

Habkönnyű olvasmány nem csak divat mániásoknak. Na jó azért kipróbálnám egyszer hogy milyen érzés egy Jimmy Choo cipő a lábamon, amitől ez a szerencsétlen Andrea annyira rosszul volt. Közben meg hogy bepillantunk a kulisszák mögé azért az emberi kapcsolatok alakulása is érdekes. A filmet, Meryl Streep miatt is imádtam, így olvasás közben pontosan láttam magam előtt a biccentéseket meg fapofákat. Ez az az eset amikor nem rontották el a filmet, mindkettő tetszett.

Chloe1>!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

Az a helyzet hogy imádtam ezt a könyvet(:Pörgött végig,cinikus volt,vicces és jó fordulatot vesz.Nem lett kedvenc de nem tudtam letenni.Jó karakterek és nagyon hihető történet,a divat és a média nagyon besszippantja az embert főleg ez a kettő eggyütt és komolyan melyik nő ne akarna kedvére bármit felvenni és egy Vogue nagyságú magazinnál dolgozni?!De mielőtt vki azt hinné hogy ez a könyv egy sznob libáról szól az rosszul gondolja..aki szereti a divatot annak kötelező olvasmány(:

AnnaSz>!
Lauren Weisberger: Az ördög Pradát visel

A filmet jóval az olvasás előtt láttam (rengetegszer), szóval hatalmas meglepetések nem voltak benne. Viszont így önkéntelenül is folyton a filmmel hasonlítottam össze és legnagyobb meglepetésemre a könyv alulmaradt ebben a versenyben. Nem tudom, hogy Meryl Streep és Anne Hathaway felejthetetlen és fantasztikus szereplése miatt – legalábbis számomra az volt –, vagy mert tényleg kevésbé jó, de mindenesetre a tény az tény.
Andrea hisztis volt és követelőző, néhol lenéző és nagyon-nagyon nemtörődöm. Persze, tudom én, hogy a munkája kényszerítette az ilyesfajta viselkedés nagy részére, de egy idő után már tényleg idegesítő volt és nem szánalomra méltó. A filmben valahogy sokkal jobban kezelték ezt a konfliktust.
Ezen kívül volt még pár változtatás, de nem nagy horderejűek, kivéve a végét ott meglepődtem kissé, bár lényegében hatalmas különbség ott sem adódott. Az oldalakon át tartó márkamegjelöléseket szintén nem élveztem, de voltak részek, amik ezért kárpótoltak.
Összességében nem volt egy rossz könyv, azt az elvárást teljesítette, ami miatt elkezdtem: kikapcsolt, és volt olyan nap amikor ez bőven elég volt.


Népszerű idézetek

Tóth_Kata P>!

A kis kopácsok, egész nap tűsarkúban vonaglanak az irodában.

_Katie_ P>!

Ami azt illeti, semmi sem tud olyan hirtelen véget vetni egy romantikus kapcsolatnak, mint egy trópusi vérhas.

_Katie_ P>!

Mivel lehetne jobban megalázni és semmibe venni valakit, mint következetesen másvalaki nevén szólítva, azok után, hogy még a jelenlétérôl sem vett tudomást a lakásában?


A sorozat következő kötete

Az ördög Pradát visel sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
Emily Giffin: Szerelem kölcsönbe
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Candace Bushnell: Carrie naplója
Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer
Lisi Harrison: Klikk 2. – Rossz barátok
Diane Chamberlain: Kegyes hazugságok
Meg Cabot: Menekülés
Cecily Von Ziegesar: Hot girl