Mi ​lenne, ha átmennénk állatba? 10 csillagozás

Lauren Taylor – Marianne Taylor: Mi lenne, ha átmennénk állatba?

Mi lenne, ha ormányunk nőne?
Mi lenne, ha gyíkfarkat növesztenénk?
Mi lenne, ha hosszú szőr borítaná a testünket?
Mi lenne, ha fogak állnának ki a bőrünkből?

Engedd szabadjára a fantáziádat, és képzeld el, milyen bizarr lenne a világ, ha mi, emberek is képesek lennénk azokra a vagány, ijesztő, csodálatos és rettentően gusztustalan dolgokra, amelyekre az állatok! Fedezd fel a benned rejlő állatot! Garantáltan megdöbbent és megnevettet.

Mérhetetlenül gusztustalan és fenemód vad: OLVASD EL, HA MERED!

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2014
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633041734 · Fordította: Morvay Krisztina

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Bori_L>!
Lauren Taylor – Marianne Taylor: Mi lenne, ha átmennénk állatba?

Remekül eltalált ismeretterjesztő könyvecske, idősebbeknek sem kell megijedni attól, hogy elsősorban gyerekeknek van szánva (nekem is volt benne újdonság :)). Izgalmas felvetések sorakoznak a lapokon, nekem külön tetszett, hogy kérdésként vannak feltéve, ami gondolkodásra serkenti a lelkes olvasókat (mint például engem), és nem csak előre megírt válaszokat tol az arcukba (jó, nyilván azt is, de nyitva áll a továbbgondolás lehetősége): mi lenne, ha az élet egy musical lenne, ha kősziklát reggelizhetnénk, vagy ha egyszerre 850 kolbászt is megehetnénk? Esetleg ha örökre gyerekek maradnánk? Vagy parazita lenne a nyelvünk?

Az illusztrációk szuperek, a stílus néhol erőltetett nekem, de eléggé valószínűnek tartom, hogy a tizenegy éves kisöcsém visítva röhögne rajta, vagy felhúzott szemekkel botránkozna meg egy-egy felvetésen (ki is fogom próbálni rajta, ha legközelebb hazamegyek). Lapozgatásra és egyszeri végigolvasásra is alkalmas, foglalkozásokhoz remek alapanyag lehet, engem megvett kilóra.

Bővebben itt: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2016-05-28+…

Uzsonna>!
Lauren Taylor – Marianne Taylor: Mi lenne, ha átmennénk állatba?

Ez állatiii! :-) Nagyon érdekes megközelítése az állatvilágnak ez a könyv! Érzékletesen és sok-sok humorral mutatja be az egyes állati tulajdonságokat. Az emberbe/re helyezett állati dolgok nagyon viccesek és persze elgondolkodtatóak, s ezeket sokszor kiegészítik az illusztrációk. Időnként kuncogunk, néha elrettenünk, néha pedig az undor is kerülgethet bizonyos állati szokások láttán. (Ez utóbbiakra piktogram figyelmeztet, hogy a kényes idegrendszerű és gyomrú egyedek időben átugorják ezeket a részeket.) Tetszik a könyv tagozódása is, jó benne böngészgetni, de elolvasásra is jó.
Ma használtam egy vetélkedőmön egyes részleteket, jól szórakoztunk a gyerekekkel. :-)

Angele>!
Lauren Taylor – Marianne Taylor: Mi lenne, ha átmennénk állatba?

Sikerült megint egy jó könyvet vennem a fiamnak, és megint elhangzott, hogy akarok még olvasni!!
Gratulálok a készítőinek! Ez a könyv fantasztikus, ajánlom minden gyereknek úgy kb. 5 éves kor felett. Konkrét tényeket tartalmaz állatokról, például, hogy mekkorát ugrik, milyen a szeme, hogy táplálkozik és az egész át van ültetve az emberre, hogy mi akkor milyen magasra ugranánk és egyéb. Amitől ez nemcsak roppant szórakoztató lesz, hanem nagyon könnyen meg is jegyezhető. A fiam szerint nagyon izgalmas, és humoros, szóval keresse mindenki, aki szeret olvasni a gyerekeinek, vagy szeret könyvet adni a kezébe, mert nem dobja az ágy alá. Persze ehhez az kell, hogy jó könyvet adjunk a kezébe. Na ez pont ilyen!


Hasonló könyvek címkék alapján

Laurence Boukobza – Annick Moulinier: Állatok
Játssz és tanulj – Első könyvem a hegyvidékről
Émilie Beaumont – Valérie Le Du: A tenger
Émilie Beaumont – Lindsey Selley: Nézd milyenek az állatok!
Sabine Steghaus-Kovac: Hörcsögök, hódok és más rágcsálók
Kanalas István: Nyolc kis hattyú története
Edward S. Barnard: Rókák
Sarah Albee: Csimpánzok
Sarah Albee: Zsiráfok
Sarah Albee: Elefántok