Tünékeny ​lányok 78 csillagozás

Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dara és Nick korábban elválaszthatatlanok voltak ‒ azelőtt, hogy Dara csókolózott Parkerrel, azelőtt, hogy Nicknek le kellett mondania a legjobb barátjáról, és a baleset előtt, ami összeroncsolta Dara gyönyörű arcát. Azóta a lánytestvérek, akik korábban olyan közel álltak egymáshoz, egyetlen szót sem váltanak. Nick egy pillanat alatt elvesztett mindent, és feltett szándéka a nyár folyamán visszaszerezni, amit lehet.
Darának azonban más tervei vannak. Amikor a születésnapján eltűnik, Nick azt hiszi, csak játszik vele. Ám egy másik lány, a kilencéves Madeleine Snow is eltűnt és mivel Nickben egyre erősebb a meggyőződés, hogy a két eset összefügg egymással, húga keresésére indul.
Ebben a lebilincselően izgalmas regényben a Delírium-trilógia és a Mielőtt elmegyek írója, Lauren Oliver olyan világot alkotott meg, ahol a cselszövés, a veszteség és a sejtelem összefonódik, és érzékeny részletekkel kirajzolja két önmagát és egymást kereső testvér életútját.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2016
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399918 · Fordította: Heinisch Mónika

Enciklopédia 1


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

kkata76>!
Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Először azt gondoltam, azt fogom írni, hogy egész jó könyv, kicsit talán jobb, mint a többi nagyon hasonló. Aztán a felénél ott tartottam, hogy kimondottan jobb, mint a többi nagyon hasonló. Az utolsó harmadától nem tudtam letenni, és rájöttem, hogy el kell majd olvasnom újra. Sokkal jobb, mint a többi hasonló.
http://konyves.blog.hu/2016/09/20/a_cukormentes_amerika…

aszor P>!
Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Két testvér kapcsolatáról szól ez a regény, a tragédiájukról, ami megváltoztatja örökre az egész család életét. Nem mindig tudtam követni az eseményeket, de lehet, hogy azért, mert a dátumokra nem figyeltem eléggé.A vége felé gondolkoztam, hogy is van ez? De nem volt kedvem visszalapozni, így csak gondolatban próbáltam helyre rakni az eseményeket.
Valami hiányzott a könyvből. Nem tudom megfogalmazni, hogy mi, de hiányérzetem van vele szemben. A végét összecsapottnak éreztem, valahogy befejezetlennek.
Lehet, hogy ha egyszer még újraolvasom, akkor minden a helyére kerül.

sZsófi>!
Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Csillagozást nem is nagyon tudok adni erre a könyvre. Ilyen gyorsan szerintem meg nem olvastam, ki regényt, csak úgy faltam a sorokat. Tudni akartam, hogy mi történt a múltban, de valahogy nem állt össze a kép. A vége teljesen összezavart, nem nagyon tudom, hogy most akkor mi is volt valójában.
Szerintem újra fogom olvasni valamikor, és akkor talán sikerül megértenem .

*egy nappal később*
Még mindig ezen a könyvön gondolkodom. Más értékelések alapján már úgy sikerült összerakni a sztorit és kb állandóan azon kattog az agyam, hogy mik voltak erre a jelek. Szerintem nagyon figyelmetlenül olvastam, nem nagyon figyeltem a dátumokra, csak haladtam és lapoztam, és inkább a cselekményre összpontosítottam, nem a lelki dolgokra. Nembaj, ez volt az első ilyen típusú könyvet, legközelebb majd jobban odafigyelek. Mert mindenképpen lesz legközelebb, az 100%, nagyon tetszik ez a műfaj, pedig meg se gondoltam volna.

Tooncsi>!
Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Az igazat megvallva, vegyes érzéseim vannak ezzel a történettel. Nagyon nehezen nyerte el a tetszésemet és ez részben annak köszönhető, hogy a végén indult be a cselekmény, és onnantól fogva nem tudtam letenni. Az úgy nevezett krimi szálat érdekesnek találtam és már tűkön ülve vártam, hogy ki az elkövető.
És aztán jött a csavar, ami olyan szinten feldúlt engem, hogy el kellett rajta gondolkodnom, hogy ez mégis hogyan történt. Aztán rájöttem, hogy az igazság végig ott volt az orrom előtt, csak nem figyeltem rá eléggé. Olvastam már erről a témáról és akkor is ugyanezt éreztem. Felvetődnek a kérdések, hogy hogyan és miért nem szólt senki semmit se. Olvasás közben Parker teljesen összezavart, egyrészt aranyos meg minden, de másrészt egy kicsitt seggfejnek gondoltam és így a végén már megértettem. De még mennyire…
És még a végén azért hozzátenném, hogy az elején azt hittem, hogy Nick fiú >.<
Úgy gondolom, hogy ez a könyv egy igazán lenyűgöző és gyönyörű történet egy testvérpárról és egy tragédiáról, ami örökre megváltoztatja az ember életét.

_Katie_ P>!
Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Hát nekem ez baromira tetszett!
Már olvastam az írónôtôl, és így azért meg kellett ugrania egy lécet, ami aztán sikerült is neki.
Nagyon tetszett a váltott szemszög, az idôbeli ugrások, viszont a dátumok kiakasztottak. Most akkor ez mikor is történik…mi volt elôtte? Persze a végére aztán belejöttem, de az elején gáz volt.
Nick karakterét szerettem bár elég elcseszett, hogy ez egy fiúnév, és az agyam nehezen állt rá arra, hogy lányként azonosítsa az írónô pedig tényleg úgy mesélte a történetet, hogy nem tudtam mi is lesz a vége, de aztán egy mondattal minden világossá vált. Akkor minden egyértelmû lett, minden más értelmet nyert. Tényleg elég sokáig sikerült az írónônek megvezetnie. :)

krisza19>!
Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Huuu. Ez valami eszméletlen volt. Egyáltalán nem számítottam a végére. Mindenre csak erre nem.
A szereplők közül Nicket és Parkert szerettem. Nick azért érintett meg mert mindenki őt okolta a történtekért még saját maga is. Dara nagyon idegesített bár néha megértettem őt is. Elveszített mindent ami fontos volt számára. Parker ő össze volt kicsit zavarodva szerintem. Nem tudta mit akar mit érez. Előbb is rájöhetett volna, de nem csak ő. Imádtam nagyon tetszett.

libanán>!
Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Ismét egy könyv, amiről nehéz értékelést írni. Az alap elképzelés nem volt rossz. A karakterek sajnos egyáltalán nem fogtak meg, Nickre nehéz volt lányként gondolni, de se ő, se a többiek nem érdekeltek. Egyedül a Mennyország Kapuja szál foglalkoztatott, de sajnos nem ez volt a fő téma.
Maga a történet a vége felé indul be, véleményem szerint egy kicsit túl lassan. De a vége, amikor minden kiderül, számomra agyoncsapta az egész történetet. Nem ezt vártam, egyáltalán nem így fejeztem volna be az írónő helyében.

Sylvie23 P>!
Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Mostanában rengetegszer írom azt, hogy a borító fogott meg, de ez van nem tudok mit csinálni. :) Nagyon vacilláltam a 3.5-4 csillag között és még most se vagyok teljesen biztos benne. Lehet, hogy ez L. O. egyik legjobb könyve, de nekem ez volt az első, szóval nincs viszonyítási alapom. Maga a történnnet tényleg az, amit a fülszöveg is tartalmazz, a csavarok se akkora csavarok, sajnos kiszámítható az egész, és ha esetleg valaki rájön az egésznek a nyitjára jóval a könyv vége előtt, akkor sajnos az unalom veszélye is fenyegeti. Lehet, hogy a kedvenc szerzőm után éreztem kevésnek ezt a könyvet, de nekem a stílusa se tetszett annyira, egyszerűen nem fogott meg. A nagy betűknek és a tagolásnak köszönhetően viszonlag rövid az egész, oldalszámok ellenére is, így gyorsan kiolvastam és örömmel viszem vissza a könyvtárba, valahogy nem érzem úgy, hogy bánkodnék miatta, L.O. többi könyvévvel pedig biztosan várni fogok még egy kicsit. Parker és a lányok között lévő kapcsolat tipikus szerelmi háromszög, Nick elég átlagos, néha azt gondoltam, hogy még átmehet érdekesbe is, de azt is csak a nagyon gyerekkori emlékeik alapján. Dara dettó sablon karakter, bulis rosszkislány, ő leginkább hidegen hagyott. A szüleikre pedig kár szót pazarolni, hiszen alig szerepeltek a könyvben. Egyedül talán annak az ábrázolása tetszett, hogy bár azt hisszük, hogy 100%ig ismerjük a másikat, a valóságban pont az ellenkezője igaz. Végülis nem volt rossz könyv, de maradok a 3.5 csillagnál, mert nagyon hamar rájöttem mindenre. :)

V_Giger>!
Lauren Oliver: Tünékeny lányok

Én ezen a könyvön sokkot kaptam.
Minél több könyvet olvas az ember, annál többször jön rá a csavarra idő előtt. Sok olyan könyvvel találkoztam, aminek nem sikerült meglepnie, pedig az lett volna a cél – na, ennek sikerült.
Szeretem Lauren Oliver könyveit, de amikor ennek úgy a kétharmada körül jártam, kezdtem csalódottá válni. Úgy gondoltam, hogy szép történet, szép üzenet, és az írónő stílusa is rengeteget fejlődött, de mindezt már láttam más könyvekben… jobban előadva. Tetszett, de nem találtam benne semmi olyat, amit ki tudnék emelni, semmi extrát.
Aztán jött a csavar a végén és leesett az állam. Visszagondolva, egyértelműen erre épül az egész, és minden más, amire addig figyeltem, csak mellékes volt ehhez képest.
Le a kalappal Lauren Oliver előtt, mert bár olvastam már jobbat tőle, sikerült úgy meglepnie ezzel a könyvvel, ahogy eddig majdhogynem senkinek.


Népszerű idézetek

cicerokiado KU>!

Ha az ember majdnem meghal, furcsamód mindenki azt várja tőle, hogy a boldogság tengerén hajózzon, pillangókat kergessen virágos réteken vagy szivárványt lásson az autópálya olajtól sötétlő pocsolyáiban.

(első mondat)

kkata76>!

Ez a legfőbb baj a terapeutákkal: jó sok pénzért hangoztatják ugyanazt a hülyeséget, amit mások ingyen is elmondanak.

199. oldal

_kata__>!

Képtelenség, hogy a legsötétebb dolgok a hétköznapi valóságunk mellett léteznek, párhuzamosan.

kkata76>!

Boldog Valentin-nap másnapját! Legszívesebben kivinném azt, aki kitalálta ezt az ünnepet, a hátsó udvarba, és kapna egy régimódi sortüzet. Vagy ami még jobb: felgyújtanám Cupido nyilait, hogy lángolva fúródjanak bele a seggébe!

247. oldal

_Katie_ P>!

Mindenki tudja, hogy a régi szép idôk soha nem térnek vissza.

_Katie_ P>!

…az egész élet valahova máshova visz, mint ahova menni szeretnénk, mégis meg kell tanulnunk megelégedni azzal, amit találunk.

kkata76>!

Háromszáz évvel ezelőtt a gyarmatosítók felfedezői a Hudson folyót keresték, és azt hitték, megtalálták, holott csak a Saskawatchee partján sikerült tábort verniük, az eredeti célpontjuktól nyolcszáz kilométerre, délnyugatra. Egy ponton aztán rájöttek a tévedésre, ám addigra már túlzottan előrehaladott volt a letelepedés, így nem tehettek semmit.

66. oldal

1 hozzászólás
_Katie_ P>!

Furcsa, hogy milyen sokáig maradnak ugyanolyanok a dolgok, aztán hirtelen, véglegesen megváltoznak.

_Katie_ P>!

Beteges, mennyire szeretik az emberek a tragédiákat – talán ezektôl kevésbé látják szíváskupacnak a saját életüket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Rick Riordan: A vörös piramis
Jandy Nelson: Az ég a földig ér
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Victoria Schwab: Felszabadulás
Paula Hawkins: A víz mélyén