Delirium ​(angol) (Delirium trilogy 1.) 18 csillagozás

Lauren Oliver: Delirium (angol) Lauren Oliver: Delirium (angol) Lauren Oliver: Delirium (angol) Lauren Oliver: Delirium (angol) Lauren Oliver: Delirium (angol) Lauren Oliver: Delirium (angol) Lauren Oliver: Delirium (angol) Lauren Oliver: Delirium (angol)

Before scientists found the cure, people thought love was a good thing. They didn’t understand that once love -the deliria- blooms in your blood, there is no escaping its hold. Things are different now. Scientists are able to eradicate love, and the governments demands that all citizens receive the cure upon turning eighteen. Lena Holway has always looked forward to the day when she’ll be cured. A life without love is a life without pain: safe, measured, predictable, and happy.

But with ninety-five days left until her treatment, Lena does the unthinkable: She falls in love.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2012
442 oldal · ISBN: 9780061726835
>!
HarperCollins, London, 2011
442 oldal · ISBN: 9780061726828
>!
HarperCollins, London, 2011
480 oldal · ISBN: 9780062112439

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lena Haloway · Hana Tate


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Evelena
Lauren Oliver: Delirium (angol)

Számomra olyan olvasni ezt a kötetet, mintha az írónő hozzám szólna, érzem az illatokat, hallom a tenger morajlását, amint a parton ülök spoiler és magam sem értem, miért, de egyre gyorsabban kezd verni a szívem. Majd futni kezdek, érzem a homokot a talpam alatt, a levelek susogásátspoiler és hagyom, hogy magába szippantson egy olyan világ, amiről eddig semmit sem tudtam. A Delirium számomra olyan, mint egy menekülés a szürke hétköznapokból, vagyis az ok, amiért olvasok.

>!
Szamღca
Lauren Oliver: Delirium (angol)

Nem volt rossz. Szeretem a disztopias konyveket pedig valahol megremitenek. Sajnos mindig el tudom kepzelni, hogy az emberek igenis ennyire meghulyithetok; ennyire agymoshatok….
Nagyon erdekes az alapotlet, a tortenet, a levezetese. A konyv szinte vegig olvastatta magat bar igazan izgalmassa csak mondhatni az utolso 50 oldalon valt….
Volt benne azert egy eleg nagy hulyeseg (ezert is a pontlevonas) de ennek ellenere tetszett.

>!
Lex 
Lauren Oliver: Delirium (angol)

Hát… hát… hát… kifogott rajtam. Próbáltam benne meglátni valamit, küzdöttem vele és nem egy esélyt adtam neki, hisz több mint a felét elolvastam a könyvnek. De egyszerűen nem megy.

Nagyon akartam szeretni ezt a könyvet, hiszen annyira sokan ajnározzák, és tényleg érdekelt a történet. Habár messze nem mondanám egyedinek. És itt most muszáj a Matched-hez hasonlítanom a könyvet, ami ugyanúgy egy szerelem kontrolláló társadalmi alapon nyugszik. Nekem a Matched nem nyerte el különösebben a tetszésemet, de azt hiszem ennél azért jobban tetszett. Azt végig bírtam olvasni. Sőt még a második részt is elolvastam.

Aztán később eszembe jutott még egy könyv, ez pedig a Csúfok. Ott ugyebár mindenki az átalakító műtétre vár, hogy végre szépek legyenek, és eközben teljesen megváltozik a személyiségük. Hát, itt is valami efféle fog történni a kúra után. Mármint agyi téren.

Mindenki mondja, hogy milyen lenyűgözően ír az írónő. Hát, nem tudom. Olvastam már jobbat is. Én kifejezetten szenvedtem. Főleg a karakterek miatt, annyira sablonosak voltak. A szerelmi szál meg… tipikus első látásra, nyálcsorgatósan, minden megalapozott indok nélküli. Ez sem feltétlen lenne baj, számos történet büszkélkedhet (khm…) efféle nagy volumenű romantikával, de azoknál a történet megadja azt a pluszt, ami miatt elnézem ezt a dolgot.

Zeneajánló:
Minnie Birch – Delirium
http://www.youtube.com/watch…

>!
Veronika_Szakács
Lauren Oliver: Delirium (angol)

Már az első fejezettel megvett magának Lauren Oliver! :) Imádtam ennek a könyvnek az elejét.

>!
Rémálom
Lauren Oliver: Delirium (angol)

Nem olvastam Lauren Oliver másik könyvét, így nem tudom az írását azzal összehasonlítani, de egy biztos, még jobban érdekel a Mielőtt Elmegyek, mint eddig. Bár számomra akadt pár kivetnivaló a történetben (főleg az utolsó jelenetnél), és egy kicsit „lightos” nekem disztópiás regénynek, és a főhős annyira nem megkedvelhető, mégis magával ragadott a világ, az egész elmélkedés arról, milyen lenne egy világ a szeretet nélkül. Piszok nagy függővége van, de hát nem vártam mást egy disztópiás trilógia első részétől.

>!
dancing_moly
Lauren Oliver: Delirium (angol)

Nagyon hasonlított az eleje Matched-re. Összeségében olvashatató, sajnos kicsit túl sok könyv létezik már ebben a kategóriában.


Népszerű idézetek

>!
Rémálom

It’s so strange how life works: You want something and you wait and wait and feel like it’s taking forever to come. Then it happens and it’s over and all you want to do is curl back up in that moment before things changed.

>!
Rémálom

Hearts are fragile things. That’s why you have to be so careful.

>!
Rémálom

Mama, Mama, help me get home
I’m out in the woods, I am out on my own.
I found me a werewolf, a nasty old mutt
It showed me its teeth and went straight for my gut.
Mama, Mama, help me get home
I’m out in the woods, I am out on my own.
I was stopped by a vampire, a rotting old wreck
It showed me its teeth, and went straight for my neck.
Mama, Mama, put me to bed
I won’t make it home, I’m already half-dead.
I met an Invalid, and fell for his art
He showed me his smile, and went straight for my heart.
—From “A Child’s Walk Home,” Nursery Rhymes and Folk Tales, edited by Cory Levinson

>!
Rémálom

Everyone you trust, everyone you think you can count on, will eventually disappoint you.

>!
Rémálom

We should be protected from the people who will leave us in the end, from all the people who will disappear or forget us.

>!
Rémálom

The deadliest of all deadly things: It kills you both when you have it and when you don’t.

>!
Rémálom

It’s going to be okay. Words that mean nothing, really, just sounds intoned into vastness and darkness, little scrabbling attempts to latch on to something when we’re falling.

>!
Evelena

Sometimes I feel like if you just watch things, just sit still and let the world exist in front of you— sometimes I swear that just for a second time freezes and the world pauses in its tilt. Just for a second. And if you somehow found a way to live in that second, then you would live forever.

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lena Haloway
>!
Rémálom

It’s amazing how words can do that, just shred your insides apart. Sticks and stones may break my bones, but words can never hurt me—such bullshit.


A sorozat következő kötete

Delirium trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Silence
Marissa Meyer: Cress (angol)
Susan Ee: World After
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Veronica Roth: Four
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep
Tahereh Mafi: Destroy Me
Patrick Ness: Monsters of Men
Kresley Cole: The Dark Calling