Unforgiven ​– Megbocsátás (Fallen 5.) 78 csillagozás

Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

A szerelmeddel élni maga a Mennyország.

Elszakítva lenni tőle maga a Pokol.

Cam vajon hová kerül?

Cam tudja, milyen a megszállottság. Több időt töltött a Pokolban, mint amennyit egy angyalnak szabad volna. Számára a legújabb pokol egy gimnázium, ahol Lilith – az egyetlen lány, akit szeret – az ő bűneiért vezekel.

Cam alkut köt Luciferrel. Tizenöt napja marad, hogy a kiválasztottja újra belé szeressen. Ha sikerül, Lilith visszatérhet a világba, és Cammel élheti le az életét. De ha kudarcot vall…, Camet a Pokolban egy külön a számára fenntartott hely várja.

Tikk-takk.

A népszerű sorozat újabb kötete, egy önmagában is izgalmas ifjúsági regény szerelemmel, földöntúli lényekkel és fordulatos cselekménnyel.

Bontsd ki a szárnyad, és repülj, míg a rosszfiú, a sötét angyal végre feltárja meggyötört szívét az Unforgiven / Megbocsátás című, nagyszerű regényben.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789634574101 · Fordította: Szőke Julianna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789634574118 · Fordította: Szőke Julianna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634574095 · Fordította: Szőke Julianna

1 további kiadás


Enciklopédia 3


Kedvencelte 6

Most olvassa 6

Várólistára tette 91

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

Még valamikor 2014 őszén olvastam a Boldogság című kötetet és megmondom őszintén, hogy úgy emlékeztem: Lilith démon volt, de olvasás közben kiderült, hogy az írónő inkább csak egy démonról nevezte el és itt, ebben a sztoriban, ő egy ember.
Persze ha a Bibliát nézzük és az apokrif iratokat, akkor Lilith eredetileg is embernek bizonyult, akiből később démonikus, gonosz nőszemély vált. Ez viszont igazából már nem ide tartozik.
Leginkább azoknak ajánlom, akik szerették és olvasták a Kitaszítva sorozat előző köteteit, hiszen erősen kapcsolódik hozzá. Véleményem szerint nem igazán állná meg a helyét önálló kötetként, mert rengeteg benne a visszautalás és régi, ismert szereplők is újra feltűnnek benne. Bizony, még maga Daniel és Lucinda is.
A cselekmény két szálon fut, mert olvashatunk fejezeteket a jelenben, de vannak úgynevezett Közjátékok, kitekintésék a múltba is, amik részletes magyarázatot adnak, hogy miként is jutottunk el idáig.
Számomra Cam mindig is kicsit szimpatikusabb volt, mint Daniel, mert ő valahogy túlságosan tökéletes, túlzón idealizált karakter, de Cam tipikusan az a szereplő, aki esendő, akiben van bőven potenciál és aki cseppet sem tökéletes, de igyekszik mindent elkövetni, hogy helyrehozza a hibáit.
Lilith karakterét nem igazán tudtam megkedvelni, nem lopta be magát a szívembe és arra is rájöttem, hogy Lauren Kate női karakterei közül csak és kizárólag Lucinda legjobb barátnőjét, Penn-t szerettem, a többiek inkább csak idegesítettek.
Ezzel szemben, Lucifer személyisége, megjelenése és viselkedése meg eléggé bejött. Jó, nyilván erre nem igazán vagyok büszke, de szeretem az ilyen kétes, kiszámíthatatlan és meglepő viselkedésű irodalmi szereplőket. A való életben nem tolerálom az ilyesmit, de a lapokon kimondottan jól hat és átjön egy ilyen furcsa személyiség, mert egyszerűen érdekes és kész.
Viszont akkor is úgy érzem, hogy ez a kötet elsősorban inkább valamiféle kompenzáció lett, inkább az igazi, hard core fanoknak és rajongóknak lett írva, nem pedig azért, mert olyan sok mondanivaló lett volna még Cameron múltjáról és jövőjéről.
Az biztos, hogy gyorsan tudtam vele haladni, olvastatta magát, de a lezárással nem vagyok annyira elégedett, mert számomra összecsapott lett, túlságosan is elkapkodott, de legalábbis egy rendes epilógus minimum kijárt volna, ha az írónő ennyi időt és energiát ölt a kötet megírásába.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/11/konyvkritik…

5 hozzászólás
meteoritastar>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

Ismét egy könyv, aminek az értékelésével bajban vagyok.
1. Az alap sorozatot szerettem, szeretem. / filmet nem/
2. Camet nagyon kedveltem az elejétől fogva és a 4. rész végén, bár rég olvastam a sorozatot, de még mindig emlékszem, hogy nagyon sajnáltam őt. Szerettem volna, ha ő is megkapja a boldogságot.
3. Mikor hallottam, hogy van/lesz könyve Camnek is, nagyon megörültem.
DE!!!!
Mivel elég rég olvastam a sorozatot és mire megjelent ez a rész, valoszínű az ízlésem is változott. Olvasok ilyen tipusú könyveket most is, de nem olyan sokat, mint régen. Így nem a megjelenéskor vettem meg és régóta a polcon várta a sorát. Szoval sok minden közrejátszhatott, hogy miért nem nyújtotta azt az élményt, mint amire szmítottam.
De így se bántam meg, hogy elolvastam. Magával ragadott a történet, de sajnos rossz volt, hogy sok mindenről megfeledkeztem. Persze a történet folyamán sok hasznos információt kaptam, emlékeztetőket. A szereplők lényegre törő bemutatásának nagyon örültem.
Az egész történetnek eléggé depresszios hangulata volt. De a helyszínt nézve, ez nem csoda. Ráadásul erre még a főszereplő lány is rétesz pár lapáttal. Lilith nem hiába volt olyan, amilyen. Az írónő jól bemutatta az életét és jó volt olvasni, ahogy a fény kezdte őt is elérni. Kezdett változni, másképp látni a dolgokat. De néha már sok volt a viselkedése.
Camet most is kedveltem. De nem hozta a régi formáját. Igaz, itt egy másik oldalát ismerhettük meg, de sajnáltam, hogy ekkorát változott. De az tetszett, ahogy megpróbálta meghódítani szíve hölgyét.
A könyv legnagyobb hibái:
Hiányóltam, hogy milyen szabályok vannak ott. spoiler
A könyv hosszú lett, ahhoz képest, hogy nem sok minden történt benne. Így is lekötött. Meg szépen lelett írva a szereplők változása, ezt nem rövídíteném le. De több mozgalom kellett volna még bele. Csavar, szurka-piszka, akció. Nem tudom. De még sem egy mindennapi helyszínen játszódik a történet ráadásul angyalokkal, démonokkal, lelkekkel a főszerepben. Többet vártam.
A könyv vége hatalmas fájdalom volt. Hírtelen. Mivel semmi nem jelezte, hogy egyáltalán felmerűlhet ilyesmi, így hiába van nagy képzelőerőm és nyitott vagyok, de ez nem tetszett. spoiler
Hallottam, hogy valakik szerint önálló kötetként is megállja a helyét. Szerintem nem. Nem nyújtana teljes élményt.
A fülszöveg alapján én más helyszínre számítottam. Meglepett. spoiler
Örülök, hogy olvashattam. De csak Cam miatt. spoiler

Paulina_Sándorné P>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

Nem lett volna rossz történet. Érdekesen volt felépítve, de Lilith nagyon idegesítő személyiség volt. A frász kerülgetett tőle sokszor. Pedig Cam és Lilith kapcsolata, történetük érdekes volt, mondhatni izgalmas. Mégis ezt nem igazán kaptam meg. Lucifer gonosz volt. Egy kicsit tömörebben lehet, hogy élvezhetőbb lett volna. Cam szimpatikus volt, értékeltem a küzdelmet a szerelemért.

Vikii_Kis>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

Az első négy részt végigolvasva csalódott voltam, nem hozta ki a szerző szerintem a sorozatból a legtöbbet. Viszont amikor sok év múlva meglepetésszerűen a kezembe akadt az ötödik rész, felcsillant a remény egy jobb, csodálatosabb befejezésre. Persze ez egyből el is úszott, amikor rájöttem, hogy ez a könyv nem Luce és Daniel története. Persze Cam-et is nagyon bírtam, dehát ez így mégis csak más. De csak hogy ne maradjon 'félbe' ez a sorozat se, nekiálltam ennek a kiegészítő könyvnek. Szerencsére gyorsan beindult a cselekményszál, és elég érdekesre sikerült a történet. A mágikus és titokzatos vonal itt is megmaradt, ami jól is jött. Összefoglalva nem nagyon üt el az előző négy könyv által kiváltott érzéseimtől, nem csalódtam benne, mert már számítottam erre. Olvastam már jobb könyvet is, de nem volt olyan nagyon szörnyű.

KittyKaty>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

Már nagyon kíváncsi voltam Cam történetére. Az eleje nagyon jól indult, de a vége számomra kicsit összecsapott lett. Jó volt több régebbi szereplőről újra olvasni. Imádtam, hogy itt Lucifer is nagyobb szerepet kapott. Egyáltalán nem bánom, hogy elolvastam ezt a sorozatot, a maga módján kikapcsolja az embert.

Jeyne_Poole>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

Elég jó volt, bár meg se közelítette Lucinda és Daniel történetét, még így is, hogy hiába Cam volt abban a sztoriban is az egyik kedvencem. Kicsit nyálas volt. Bár megértem miért. Lilithet hol szerettem, hol nem, volt hogy értettem őt, volt hogy nem. Úgy vettem észre, hogy az írónő egy vagány lányt akart a vagány srác mellé hisz nyomokban érződött, de volt hogy sajnos csak hisztis kiscsaj sikeredett belőle.
spoiler

knitta02>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

Ez a könyv összetörte a szívemet! Annyira akartam, hogy sikerüljön ennek a lánynak, mert hát milyen esélye lehet ilyen névvel? Szóval csaltam, hogy legyen egy kis reményem, hogy kitartsak, amíg a végére nem jutok, de megérte! Nagyon szívfacsaró volt és izgalmas is. Annak ellenére, hogy gimiben játszódott, egy kicsit túlmutatott rajta. Bebizonyította, hogy nem számít honnan jössz, ha tehetséges vagy és keményen dolgozol, akkor elérhetsz valamit és a barátok segítenek átvészelni (ez esetben inkább elviselni) a legnehezebb időket is. Márpedig az olyan suli, ahová olyan csajok járnak, mint Chloe és bandája, a pokol legmélyebb bugyra. Minden segítség elkél. Nagyon szemetek voltak, még könyves mércével is!
Nem éreztem igazságosnak Lilith büntetését sem. Egy félreértés miatt a pokolra jutni? Lucifer nagyon piszkosul játszott!
Régen olvastam a Fallen sorozatot, mert tetszett a film és az első könyv is jó volt (a többi már kevésbé), de nagyon borús hangulatú. Ez a rész is sokban hasonlított rá, de volt benne csöppnyi vidámság a zenekar tagjai és Cam barátai által.
Örülök, hogy elolvastam!

szandi_kiralyne_nemeth P>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

Nem tudok rá kevesebb csillagot adni, mert ez a sorozat nagy kedvencem. Az első vörös pöttyös könyvek között volt a Fallen amiket olvastam és emlékszem, hogy nagyon imádtam, még a dedikálásra is elmentem mikor Lauren Kate Magyarországon járt *.* Azóta az eredeti sorozatot még nem olvastam újra (túl sok így is az olvasatlan könyv :D) demikor megláttam ezt a könyvet, egyből előrendeltem, de ahhoz képest sokáig tartott mire a kezembe került, de kicsit se csalódtam benne. Vissza kerültem a régi kedvenc világomba, és egyébként is Cam volt mindig a kedvencem, úgyhogy ezt a könyvet nekem találták ki. Imádtam, annyira jó volt!!!!

4 hozzászólás
Xaveri>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

Vártam már Cam könyvét. Őszintén szólva, kicsit másra számítottam. Nem volt rossz ugyan, de el tudtam volna képzelni másként is ezt a könyvet. Kicsit olyan összecsapott és dezsa vu érzésem volt, de hát ez van. Viszont ennek a könyvnek legalább volt egy kis humora, ami színt vitt a történetbe.

AnitaZoé P>!
Lauren Kate: Unforgiven – Megbocsátás

7 éve olvastam a 4. részt. Ez a történet annyira nem függ össze az előzőekkel, így nem volt gond a hosszú szünet. Azért kapunk pár régebbi szereplőt. Jó volt velük találkozni.
Lilith egy olyan világban él, ahol nem létezik hétvége. Nem ez a legrosszabb pokol, ahol a több ezer év alatt élt, de elég kegyetlen Lucifer részéről. Pláne, hogy folyamatosan be is kavar.
Nem egy világmegváltás, elég egyszerű történet mindenféle meglepetés nélkül. Nem nagyon történik semmi, de az egész jól megírva.


Népszerű idézetek

Aaron_Rgd>!

CSAK EGYSZER ÉLSZ,
DE HA JÓL CSINÁLOD, EGYSZER IS ELÉG!

49. OLDAL

Jenessa>!

– Nem kéne itt lennetek! – mondta Lilith.
– Neked sem – szólt Cam, és küldött felé egy újabb, idegesítő kacsintást.
– Te tikkelsz? – kérdezte Lilith. – Begörcsölt a szemizmod?
Cam meglepetten nézett rá.
– Kacsintásnak hívják, Lilith. Van, aki kedvesnek találja.
– És van, aki pedig azt gondolja, hogy úgy nézel ki tőle, mint egy perverz hülye!

89. oldal, 5. fejezet - Marked (Könyvmolyképző, 2018)

Aaron_Rgd>!

– Mindannyian magunkkal hordjuk az utazásaink emlékét – mondta Roland. – Mindannyian tanulunk a hibáinkból. Ki mondhatná, hogy mi nem érdemeljük meg a boldogságot?

13. oldal

Butty>!

A délutánt a város kis, organikus
élelmiszereket árusító boltjában töltötte, ahol az egészséges
ételek közül különleges, izgalmas dolgokat válogatott, amikről
úgy vélte, hogy Lilith kedvére valók: avokádót, gránátalmát,
kuszkuszt. Csupa olyan ételt, amit Lilith még sosem engedhetett
meg magának, Cam legalábbis azt gondolta.
Igazság szerint ő sem engedhette meg ezeket magának.
Akkor csente el őket, amikor a bolt tulaja nem figyelt. De mi lett
volna a legrosszabb, ami történhet? Hogy pokolra kerül?

134. oldal, 10. fejezet - Slow dive (Könyvmolyképző, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: avokádó · gránátalma · kuszkusz
bookaholic_angel>!

– Hol szeretsz kajálni itt, a környéken?
Lilith vállat vont.
– Egy kedves kis helyen, amit úgy hívnak: semmi közöd hozzá!
– Egzotikusan cseng! – válaszolta Cam. – Merre van? […]

56. oldal, 3.fejezet

Aaron_Rgd>!

A testvéri harmóniánál nincs szebb zene a világon.

211. oldal

Aaron_Rgd>!

– Jézus, faszikáim! – mondta Arianne. – A bugyimat azért hagyjátok rajtam, oksi? – Aztán odahajolt Camhez, és a fülébe súgta: – Nincs is rajtam bugyi!

253. oldal

Aaron_Rgd>!

– Táncoltunk? – kérdezte elfulladva. – Vagy repültünk?
Cam két kézzel átölelte a derekát.
– Ha jól csinálják – és a homlokát a lányéhoz nyomta –, nincs különbség a kettő között.

276. oldal

Aaron_Rgd>!

– A létezés akkor a legnyomorúságosabb, amikor van benned érzék a szépség iránt – válaszolta Lucifer. – Arra szolgál, hogy emlékeztessen mindarra, ami sosem lehet a tiéd.

37. oldal

Aaron_Rgd>!

– Légy büszke magadra! – mondta neki Cam. – Nem azért, mert azt gondolod, hogy ez jobb, mint más dalok, hanem mert ez fejezi ki a lehető legjobban, hogy ki vagy és mit érzel most.

73. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Wendy Higgins: Angyali gonosz
Cassandra Clare: Aranylánc
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Melissa Marr: Veszélyes játék
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Richelle Mead: A halál csókja