Torment ​– Kín (Fallen 2.) 396 csillagozás

Lauren Kate: Torment – Kín

Földi pokol. A világ ilyen Luce számára barátja, Daniel, a bukott angyal nélkül. Egy örökkévalóságig tart, hogy egymásra találjanak, ám a fiú bejelenti, most mennie kell. Csak annyi időre, míg kézre keríti a Kitaszítottakat… azokat a halhatatlanokat, akik Luce-t meg akarják ölni. Daniel Luce-t a kaliforniai sziklás tengerpart egyik iskolájában, a Shoreline-ban rejti el, ahová rendkívüli tehetségek csoportja jár: a Nefilim, bukott angyalok és emberek leszármazottai. A Shoreline-ban Luce megtanulja, mik azok az árnyékok, és hogyan használhatja fel őket arra, hogy előző életeibe belepillantson. Mégis, minél többet tanul Luce, annál inkább gyanítja, hogy Daniel nem avatja be mindenbe. Rejteget valamit…, valami végzeteset. Lehet, hogy a Daniel által elmesélt múlt voltaképpen nem igaz? Lehet, hogy Luce számára végül is mást szán a sors? A lebilincselő FALLEN (Kitaszítva) sorozat második könyve…, melyben a szerelem mindent túlél.

Lauren Kate: Torment

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455938 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
372 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455945 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
372 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455945 · Fordította: Godó Klára

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Grigori · Cameron "Cam" Briel


Kedvencelte 50

Most olvassa 42

Várólistára tette 155

Kívánságlistára tette 177

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Rémálom P>!
Lauren Kate: Torment – Kín

Az első résznél értékeltem az alapötletet, és úgy gondoltam, hogy Lauren Kate belejön majd az írásba. Az alapötlet még mindig príma, Világvége és reinkarnációs szerelem, angyalokkal meg démonokkal.
Na ebből az lett, hogy brazil szappanopera, hiszen Lucinda is a főhős neve, és négy pasi meresztgeti rá a szemét. (Egy csak valami random ember, de akkor is.) És ezen kívül az van, hogy bizony ezek luxus iskolába járnak, ahol a legnagyobb probléma a yachton utazás, és hogy miért adnak házi feladatot szegény, ártatlan Lucindának, ha csak egy pár hétre megy oda. Hogy mernek neki házi feladatot adni, amikor Lucinda (imádom leírni a nevét, mellesleg az írónő is) nem bír ki 18 napot a pasija nélkül, (minden fejezet egy nap). Hozzáteszem, ebből az lesz, hogy igazából két naponta látja Danielt, de akkor is ezen haldoklik…
Viszont nem éreztem a szerelmet ebben a kötetben (előzőben sem), Daniel megszabja Lucindának, hogy hova mehet (ez érthető, hiszen csak meg akarja védeni), de hogy azt is megmondja milyen lehet a főhős haja? (Később pedig cselekményelem a főhős haja???????? Ez nem okos húzás volt, nem nagy csavar, hanem olyan dolog, amitől átfejeltem a falat.)
Ami tetszett: az Cam, kár, hogy nem róla írt az írónő egy könyvet, mert Lucindának nincs karaktere… Jajj meg, hogy azért megy ki állandóan a védőburokkal körbevett helyről, mert nem mondja meg neki senki, hogy akkor megölik, ha kimegy. AZ EGÉSZ KÖNYVBEN CSAK EZT MONDTÁK NEKED, TE LÁNY! 460 oldalon át! Nem tehetnek arról, hogy sötét vagy. Nem csodálom, hogy Isten ennyiszer megölte Lucindát, hiszen főhősünknek az sem esik le, hogy talán felismerik a régi életéből az emberek, mert ugyanúgy néz ki, mint azelőtt.

25 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Lauren Kate: Torment – Kín

„– Néha, egészen váratlanul, gyönyörű dolgok tűnnek fel az életünkben. Nem mindig értjük őket, de bíznunk kell bennük.”

Ez a rész is 78% áll, de miért?
Jah, hogy egyedi és még mindig nem tudjuk értékelni..értem én…
Nem gúnyolódom, bár tényleg nem értem.
A történet ott folytatódik ahol az előző véget ért.
Új helyszínre érkeztünk, ami szerintem feldobta az egész hangulatát.
Az iskola, mint helység sablonos, de az új karakterekkel szórakoztatónak találtam és tetszett, ahogy alakította az írónő a kapcsolatokat, élet helyzeteket.
Kicsit másabb a hangulatilag, mintha elvesznénk a részletekben, de mégis megadja azt az alap érzetet, hogy még a felét se tudjuk annak ami a múltban történt. És milyen igazam lett.
Ez a vég elég ütősre sikeredett, nagyon remélem a következő kötet is ilyen jó lesz.
Nem kedvenc, de jól szórakoztam.
Egy olvasásnak tökéletesen megfelelt.

12 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Lauren Kate: Torment – Kín

Nekem ez a könyv valami nagyon-nagy döbbenet volt. Kezdjük ott,hogy sokkal tartalom dúsabb volt, mint az első része és valahogy a szereplők is sokkal jobban tetszettek. Például Daniel sem volt annyira unszimpatikus,mint az első részben. És most,hogy bejött a képbe Miles és Shilby sokkal jobb volt az összhatás. De nekem így is valahogy elég meggyőző volt…

BlackWidow>!
Lauren Kate: Torment – Kín

Nem is tudom.
Tetszett.
Nekem az alapsztori még mindig nagyon tetszik.
Néha-néha kicsit vontatott a dolog, de én végigszeretném olvasni a sorozatot, hogy meg tudjam azokat a dolgokat, amiket még most nem.
Meg szeretném érteni.
Nekem ez az évszázadokon át tartó szerelem…. Hát nem is tudom. Luce szemszögéből elég érdekes, mert hát tényleg annyi van, hogy van egy srác, akit szeret, de nem ismer.
Daniel meg szereti, mert évszázadokkal ezelőtt is szerette.
Fura ez nekem, mert egyszerűen a kapcsolatuk kb a nullán van. Veszekednek, nem értenek egyet, egyszerűen kész káosz.
Szeretném, hogy kicsit a normális dolgok felé elbillenjen a mérleg, de ez így nehéz.
Daniel nem mond el semmit aztán így nehezen haladt a történet is, mert Luce a semmiben tapogatózott, mi meg vele együtt.
Jók voltak azok a vissza-visszaemlékezések meg a derengőbeni utazások.
A vége is elég érdekesen alakult… spoiler.
A harmadik rész fülszövegét olvasva izgalmasabb lesz a történet vagyis remélem, illetve, hogy tele lesz hasznos infókkal és kicsit tisztább lesz a sztori.

Edina_Varga>!
Lauren Kate: Torment – Kín

Ez már sokkal jobb az előzőnél. Cselekménydúsabb, vidámabb is kicsit. Még akkor is ha a nagy csata végig ott lóg a fejük felett. Elvisz az olvasót a való világból, magával ragadva a derengők által. Ugyanakkor még mindig ott van az a tény, hogy nem értem az egészet. Mit titkol továbbra is Daniel?
Valamint még mindig sok egy kissé számomra Luce szerelmi problémája. spoiler

TamlinLover>!
Lauren Kate: Torment – Kín

Ez a része is tetszett annyira mint az első. Luce egy kicsit idegesített most, meg Danielt hiányoltam kicsit, mintha most kevesebbszer szerepelt volna. Lehet, hogy csak azért érzem ezt, mert már kíváncsi vagyok rá. Shelbyt és Milest is megkedveltem. A vége elég érdekes lett, kíváncsi vagyok mi fog kiderülni Luce előző életeiről.

omam>!
Lauren Kate: Torment – Kín

Komolyan jobbra számítottam, legalább 4 csillagosra. De csalódnom kellett.
Még mindig hangoztatnám, hogy az alaptörténet tényleg ötletes, és jó, de a megvalósítás… Lapos. És nyálas, de nagyon.
Időnként a borzalmas csöpögős jeleneteknél legszívesebben a földhöz vágtam volna a könyvet, úgy ahogy van (hadd örüljenek az alattunk lakók). Pedig végre fellélegeztem az elején, hogy Luce és Daniel kevesebbet fognak találkozni, sőt egyáltalán, merthogy nem szabad. Úgy tűnik, a drágalátos író-barátnénk nem így gondolta, idióta szabályszegőket kreált a szereplőkből, hogy CSAK AZÉRT IS találkozgassanak, legnagyobb bánatomra. És szörnyülködésemre. Már tele volt a hócipőm az ilyen kis turbékolós jelenetektől. „Jajj, és Daniel kieresztette a gyönyörű szárnyait, amik bazinagyok, körül is tudott vele ölelni, és tudom, hogy már ezredszerre mondom, de aaaannnyira szépek!” "Óóó, Daniel bekopogott az ablakon, és pár perc múlva már a levegőben repültünk, ő a karjaiban tartott, és nem engedett el…" Pfuj.
Ismerik ezek egyáltalán egymást??? Nagyon nem. Hiába dumál folyton arról Daniel, hogy mennyi életükben szerettek egymásba, az nem jutott eszébe, hogy Luce „esetleg” (ugyan már, egészen biztos, hogy teljesen más a személyisége) megváltozott, mert más szülők nevelték, máshol, más környezetben nőtt fel? Mindig az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen beleszeretett abba a szép kis pofijába, aztán nem is érdekelte, igazából milyen. Konkrétan semmit nem tudtak egymásról, így azt sem értem, hogy lehet ennyire nagy köztük a szerelem.
Milest és Shelbyt imádtam, végre két valóságos, normális szereplő, akik nem akarják mindentől eltiltani Luce-t, inkább még „cinkostársak” is. Amikor Daniel nem volt a képben (az ilyen esetek mindig áldások voltak), egészen élveztem a könyvet olvasni. De amint megjelent… Elment a kedvem.

Gaby33>!
Lauren Kate: Torment – Kín

Nekem jobban tetszett ez a rész, mint az első. Jó volt, hogy új szereplőket kaptunk, akik eléggé színessé teszik a történetet. Engem még mindig erősen idegesít, hogy Daniel ennyire nem mond semmit szegény Luce-nak, miáltal drága főhősnőnk elég sokat agyal a dolgokon, ami néha elég zavaró.

Démonika>!
Lauren Kate: Torment – Kín

Istenem, csak ne lenne ennyire gyönyörű borítója az egész sorozatnak, akkor tuti nem lennék ennyire mazochista.

Nem is tudom, nagyjából négy éve olvashattam az első részt, és most elolvasva a következő részt, és visszaolvasva az értékelésem teljesen megvagyok lőve. Mert vagy ennyit változtam négy év alatt, vagy pedig teljesen más sorozat kezdő kötetét olvashattam, mert ez borzalmas volt. A Torment cím abszolúte illett rá, bár egyáltalán nem olyan okból kifolyólag ahogy az Lauren Kate szerette volna.
A történet vontatott volt, unalmas, és olyan sablonos, hogy olyat már képtelenség írni, hacsak az illető nem Ctrl+C és Ctrl+V – be az egészet innen onnan.
A mellékszereplők még úgy ahogy elmentek, bár lehet, hogy azért mivel nekik nem volt sok szerepük, de Daniel és Luce, na hát tőlük már a falnak mentem.

Luce: Egy idióta életképtelen, kis csitri. Aki mindig a szöges ellentétét csinálja annak amit kéne. Már mit oké, értem én, hogy idegesíti, hogy soha senki nem mond neki semmit, és hogy a végére akar járni a véget nem érő, folytonosan ismétlődő életeinek. De basszus, ennyire buta ő sem lehet, hogy ha menny, pokol, sőt a világ minden természetfelettije csakis rá vadászik, akkor vígan szambázik teljesen egyedül össze-vissza, belesétálva olyan idióta csapdákba, amit még egy kisnyuszi is kiszagolna, csupán dacból. Mert Ő Lucinda Price és aztán neki senki sem mondhatja meg, hogy mit csináljon, még ha történetesen ebbe majdnem mindig belehal… -_–

Aztán ott a másik borzadály aki Daniel névre hallgat. Istenemre esküszöm, nagyon ritkán viszketett a tenyerem egy könyv olvasása közbe ennyire, hogy leüssem az egyik főszereplőt. Vagyis hát elviekben főszereplőt, mert Danielnek nem igazán van sok jelentősége. Csupán annyi a dolga, hogy titokzatos és, csini legyen. De hát erre a célra egy gumibaba is megfelelne… Daniel személye olyan jellegtelen, és felesleges, hogy bár elméletileg köré épül ez az egész reinkarnációs sztori, mégis simán ki lehetne húzni egy apró tollvonással az egész történetből, és akkor mindenki sokkal jobban járna.

Részről- részre egyre jobban esik a sorozat színvonala, vagy lehet, hogy soha nem is volt, csak amikor az első részt olvastam elhomályosította a látásom valami… De mindezek ellenére, folytatom tovább önmagam kínzását, a gyönyörű borítók miatt, még mindig nem hiszem el, hogy ennyire felszínes tudok lenni, mert 5 éve rabul ejtett a Fallen borítója a Corában….

loveQhuay>!
Lauren Kate: Torment – Kín

Egyre jobb! De hatarozottan kevesebb Daniel volt mint amit el tudnek viselni. De meg tartogatom azt az 5 csillagot, bar nar nagyon kezd erni ;)
Iskola valtas, ezzel egyutt egy teljesen uj szereplogarda, mintha nem is ugyanaz lenne mint a Fallen. Az uj szereploknek nagyon orultem mert mindegyik szimpatikus, foleg Shelby mekkorat valtozott az elejehez kepest! Ja es kaptunk egy szerelmi negyszoget. Vagy egy ujabb haromszoget, mindegy is. Miles nagggyon edes, meg jo, Cam is az, de hat na, Daniel az Daniel ;) Csak keveeeeees bruhuhuuuu :(♡
Arianne, hahahaa, Roland jajjj, Steven hmmm, Francesca haaat :D
Es vegre kaptunk kis harcot is a vegere. Es ha mar itt tartunk; A VEGE! O ISTENEM! Nem tudtam merre kapjam a fejem, allandoan inkabb becsuktam a konyvet mert porgott az agyam es nem akartam elore olvasni, de ez uuu :D Nagggggyon jo! Rohanok olvasni a kovit! Meg jo hogy megvettem multheten ezt is… hm :)


Népszerű idézetek

Sheila_7>!

– Néha, egészen váratlanul, gyönyörű dolgok tűnnek fel az életünkben. Nem mindig értjük őket, de bíznunk kell bennük.

296. oldal

Fay>!

Daniel átölelte, és a fejét a vállához húzta. – Kevéssé ismert tény az angyalokról, milyen remek párnaként szolgálnak!

26. oldal

Fay>!

– Bocsánat! – kuncogott Dawn. – Engem lenyűgöz! Olyan rettenetesen romantikus és megindító! Irigy vagyok… jó értelemben persze!
– Irigyled, hogy minden alkalommal belehalok, mikor megpróbálok álmaim fiújával összejönni? – vonta meg a vállát Luce. – Valójában eléggé illúzióromboló.
– Ezt annak a lánynak mondod, aki a mai napig egyetlen csókot váltott, azt is Ira Frankkel, a Túlérzékeny Bélszindróma Rendből? – intett Dawn felé Jasmine bolondozva.

50. oldal

latti>!

Meghitt hálaadási vacsorájukon most tizenketten vettek részt: négy ember, két nefilim, hat bukott angyal (három a jó és három a gonosz oldalról) és egy pulykajelmezbe öltöztetett kutyus, maradékokkal teli tányérjával az asztal alatt.

338. oldal

Hiory>!

Tetszett neki, hogy nem volt semmi „Hol bujkáltál?” , vagy „Kerülsz engem?” odabiggyesztve a végére.
Csak egy egyszerű kérdés: „Hogy vagy?”

185. oldal

szangi P>!

Az a tekintet, amiből sugárzik: annyira szereted azt a valakit, hogy már akkor hiányzik, mikor még előtted áll.

Sheila_7>!

– Hm, tudjuk mi, hogy ki vagy! – mondta Shelby.
– Igen, egy egész fejezet szólt rólad a nyolcadikos angyaltörténelem-tankönyvben! – egészítette ki Miles.
Arriane tapsikolt. – Nekem meg azt mondták, hogy azt a könyvet betiltották!
– Komolyan? Tananyag vagy? – nevetett Luce.
– Miért vagy meglepődve? Nem találsz engem történelmileg érdekesnek?

257. oldal

Hiory>!

– Ha netán nem vetted volna észre, nálam rosszabb dolgok is léteznek a világon!

Sheila_7>!

– Szerintem, Daniel elégedett lesz – kezdte óvatosan Arriane. – Nem mintha Daniel miatt csinálnád! Vagy igen?
– Arriane! – figyelmeztette Luce. Nem hagyja magát beugratni. Ma este nem.
De úgy tűnt, Shelby is beáll. – Tudod, mit szerettem mindig Milesban? Hogy azért szeret, aki vagy, nem pedig azért, amit a hajaddal művelsz!
– Ha ti ketten ennyire feltűnően akarjátok csinálni, jöhettetek volna Daniel meg Miles feliratú pólókban!
– Meg kéne rendelnünk őket! – válaszolta Shelby.
– Az enyém mosásban van – tette hozzá Arriane.

327. oldal


A sorozat következő kötete

Fallen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalvágy
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Richelle Mead: A halál csókja
Joss Stirling: Misty
Rachel Vincent: Halott lelkek
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus