Rapture ​– Boldogság (Fallen 4.) 171 csillagozás

Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​MÚLT ÚJRAÍRHATÓ…
DE MILYEN ÁRON?
A vaksötét égbolton szárnysuhogás hallik…
Luce és Daniel ideje, akárcsak a homokórán gyorsan pergő kvarcszemek, vészesen fogy. Ahhoz, hogy meghiúsíthassák Lucifer a múlt eltörlésére irányuló tervét, időben meg kell találniuk az angyalok földre érkezésének pontos helyét.
Sötét erők üldözik őket, ám Daniel maga sem tudja, képes-e tovább folytatni… örökre együtt tud-e élni azzal, hogy Luce-t újra meg újra elveszíti. Közösen kellene felvenniük a harcot a rájuk váró epikus küzdelemben, amelynek végén csak élettelen testek és… angyalpor marad, miközben hatalmas áldozatok hozatnak, és szívek törnek darabokra.
Luce ekkor eszmél rá az elkerülhetetlenre: megérti, hogy a sors nem is Danielnek, hanem valaki másnak rendelte! A fejükre hozott átok mindig is csupán Luce-ról szólt… róla és a rég elhagyott szerelméről. És voltaképp csak az számít, hogy most milyen döntést hoz.
Ki nyeri vajon végül a Luce-ért folyó… (tovább)

Eredeti mű: Lauren Kate: Rapture

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
388 oldal · ISBN: 9789633731901 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730652 · Fordította: Godó Klára

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Luce Price · Cameron "Cam" Briel


Kedvencelte 23

Most olvassa 17

Várólistára tette 141

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
szangi
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Mit is várok egy könyvtől, aminek már a címe is spoileres? :D
Az elsőt még szerettem, a másodikat is szódával, a harmadik már kezdett szörnyűvé válni, de a befejező kötettől az agyam a szemem helyén akart távozni hogy megkíméljen a szenvedésektől.
Voltak benne apróbb (?) hibák amik mellett nem tudtam elmenni:
„Ez nem földrengés volt! Szeizmikus időcsúszás!” Csak azért mert jól hangzó szavakat teszünk egymás után, még együtt nem lesz értelmük.
„a valóság szeizmikus eltolódása, nem földrengés!” Éééés ismét… Ha nem tudjuk mit jelent egy szó, ne használjuk, könyörgöm…
A jelenet, mikor Luce Daniellel repül:
„…elhagyták a felhők vonalát… Luce-nak ideje sem maradt azon álmélkodni, hogy képes itt, a légkör határán lélegezni.” Luce-nak fogalma sincs, mi az a légkör.
„Daniel begörbített háttal Luce válla fölé hajolt, és úgy ölelte tovább, olyan szorosan, hogy Luce derekát mindkét karjával elengedhette, és valahogy mégis a levegőben maradt” Akkor mivel tartotta ááááá nemakaromtudni.
„iszonyú sebességgel előzték le az Atlanti-óceánt átszelő repülőgépeket” Valóban? Egy földi halandó? És semmi baja nem lett az égvilágon, fázott kicsikét? De legalább már tudjuk, mitől volt rácuppanva Danielre, mint szétkent légy a szélvédőre.
„A kráterek lyuggatta, hatalmas Holdat félig elrejtette a fakó, szürke felhőtakaró” Hogyan, ha a felhők felett repültek?
És ez csak egyetlen röpködés volt, a könyv legelején…
„Ízlik a bombolini?” Az egyesszáma ennek bombolone (ha már a desideratum többesszámán szívóztak később, és különben is, bomboloni lenne a többesszám)
„A többi angyal Daniel és Luce két oldalán lebegett, úgy hat méterrel az utcaszint felett. …. Arianne, egy felhőt rugdosva…” Talált egy felhőt, hat méterrel a föld felett? Vitte magával?
Az elején Avalonba akartak menni, a könyv közepe felé ez Avignonra változott.
(a térképet nézik, ami a Bukás idején készült, amiről párszor kijelentették, hogy 7000 éve volt): „Dél-Amerika a mostaninál közelebb állt ahhoz, hogy Afrikának ütközzön” Igeeen? 7000 évvel ezelőtt? Dejószemedvan! Meg mi az hogy ütközzön?
Ezeken teljesen kiakadtam, pedig a vége még hátra volt. Amikor minden kiderül! Mindent megtudunk, mi, miért, kivel, hova hányszor! És szörnyű! A legvégső titok, borzalmas csalódás, elcsépelt, semmilyen, Romana regényekhez illő, szörcsögés… Lucifer karakterére szavakat sem találok, hogy mit tett vele az írónő…
Az összes angyal kidolgozatlan, pedig az első részben kezdtük megismerni Cam-et és Arriane-t.
2csillag, mert rendkívül jószívű vagyok, és mert történtek benne dolgok, tényleg eseménydús volt (de ez nem palástolta azt, hogy borzalmas)

4 hozzászólás
>!
Lunèa_Charlotté
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

És ez a sorozat is kivégezve… Soha az életben nem gondoltam volna, hogy szeretni fogok egy nyálkupacot. Mert ez a sorozat kiakasztja a mércét is és mégis, a szívemben egy külön kis zugja van ahova még évekkel ezelőtt egy húsvéti napon furakodott bele. Sajna voltak pillanaok mikor kicsit eröltetetnek találtattam, de egy olyan fantasztikus véget kaptam, hogy repültem!
Ennek az elején már erőm nem volt olvasni… Elvesztettem valahol belül a történetet. Már le akartam tenni. Nagyrészben azért, mert féltem a csalódástó meg, hogy vége. :"/
Mondanom sem kell, hogy az utolsó 5 fejezetet hatalmas mosollyal az arcomon olvastam el…. és a vége, az utolsó oldal… Gyönyörű és számomra az egyetlen megható történet! Mert ez áramcsapásként ért és életet lehelt belém. :) Csak az a sok megválaszolatlan kérdés! Azok már tényleg örök rejtélyek maradnak.
Bárki mondjon bármit. Nem érdekel, ha nyálas, ha elcsépelt! Ez a történet örökké a kedvencem és a gyengém lesz. :D

5 hozzászólás
>!
Risabelle
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Na szóval. Az egész sorozatból ez tetszett a legkevésbé. Nekem valahogy túlontúl kiszámítható volt. Már az elején tudtam mi lesz a vége és így valahogy elveszett az élmény.
És mivel körülbelül végig csak Luce és Daniel voltak mindenhol meguntam őket. Pedig Danielnek milyen szép szeme van. Mostanra viszont végleg megkedveltem Camet. De így igazából a sorozat ezen részében nem is igazán lett volna lehetőségem megismerni jobban szereplőket. És van egy határ ami után Luce már nekem is sok.
Tetszett, tetszett, de jobb is lehetett volna. Sokkal ütősebb lezárást érdemelt volna szerintem. De hát nem kapta meg bele kell törődni.

>!
Edina_Varga
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Isten, mint Trónus? Jajj. Ebben a részben már voltak olyan részek, amik miatt széttéptem volna a könyvet. Hogy lehet egy jó sztorit ennyire elrontani?! Szörnyű végkifejlet, elcsépelt, semmit mondó befejezés. Elolvastam, mert még egy rossz sorozatot sem tudok abbahagyni, ha látok benne egyetlen egy kérdést, amire érdekel a válasz. Így utólag csak azt tudom mondani, hogy kár volt erre pazarolni az időt. :(

>!
szymba23
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Hiába volt, ez is hasonló az első részhez (vontatott volt, felesleges oldalak voltak), mégis van egy kis szomorúság, hogy vége lett. Nem ilyen befejezésre vártam, ez tény… és nagyon is meglepett az utolsó 50 oldal.
Addig csürte-csavarta az írónő, amíg egy elfogadható történet kerekedett ki.

>!
DarknessAngel P
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Végre elolvastam és a végére értem ennek a sorozatnak.
Úgy reménykedtem benne, hogy egy igazán ütős és nagyszerű befejezést kapunk, ami sajnos nem igazán következett be.
Az eleje az valami halálosan unalmas volt. Semmi akció vagy érdekfeszítő jelenet, semmi amin izgulhattam volna. Mert, mikor kezdtek a dolgok tényleg érdekessé válni, nem volt benne élet és minden megint elpuhult.
Jó volt benne, hogy Luce itt már kezd egy kissé értelmesebb lenni, amire senki sem számított. A kapcsolata Daniellel számomra a könyv nagy részében nem igazán jött át. Nem adta át az ő óriási szerelmüket, hogy tényleg bolondulnának egymásért és mindent megtennének egymásnak.
Azok a részek, amikor el kellett örökre búcsúznunk olyan szereplőktől, akik már az elejétől részesie voltak a történetnek, olyan érzelemmentesen lettek megírva.
Szivesebben olvastam volna egy kicsit a főszereplők gyászáról, hisz a barátaikról volt szó. Persze időre ment minden (a világ megmentése), mégis annyira elhúzták az egészet fölösleges dolgokkal.
Én inkább csak azért is olvastam már folyton a könyvet, hogy mihamarabb a végére érjek. Annyira akartam, hogy legalább a könyv felénél beinduljanak a dolgok, de nem így lett.
Lucifer is csalódást okozott, pedig őt az előző részben nagyon megkedveltem.
Ami a végső „csatát” illeti, hát én ott már annyira el voltam veszve, hogy az nem igaz.
Még azt is sikerült laposan megírni…egyszerűen dögunalom volt, ahogyan Luce próbálta meggyőzni Lucifert a jó ügy érdekében.
Ami Luce-ról a végén kiderült, engem már az sem lepett meg igazán.
Egyedül a 361. oldaltól volt igazán érdekes minden. Onnantól az tényleg olyan volt, hogy ez egy igazán jó befejezés lesz. Nagyon tetszett, ahogy aztán meg lett oldva az egész átok dolog.
És ami a huszadik fejezetet és az epilógust illeti…nekem azok a kedvenc részeim. Csak ott volt igazán olyan a történet, hogy szép, jó és elfogadható.
Akinek tetszettek az előző részek, szerintem annak ez is be fog jönni. Mindenesetre én örülök, hogy elolvastam és tudom, hogy végződött Daniel és Lucinda sztorija.

>!
Csakegylány
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Úristen, úristen, ÚRISTEN!! Ez valami fantasztikus volt *-* A legtökéletesebb befejezéssel!! :DDD Imádom az egész Fallen sorozatot! Lucindát és Danielt! A kitaszítottakat. Az angyalokat. A nefilimeket. És mindenki mást, aki pozitív szereplője volt a könyvnek. Persze sajnáltam azokat is közben, akiknek nem volt maradásuk a történetben. De ezek a részek szükséges rosszak voltak. Mert ezek nélkül nem lett volna kerek a történet. Na és a vége? A legnagyobb szintű Boldogság. Annyira jóó hogy az valami leírhatatlan. Örülök, mint majom a farkának :D A borító pedig eszméletlenül gyönyörű. :))

2 hozzászólás
>!
loveQhuay
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Huszmilllio csillagot erdemel.
Es most lefekszek sirni.
Mert vege.
Es nincs tovabb.
:'(((((((
Annyira nagyon jo volt. Tudtam rn hogy tartogatni kell az 5*ot (bar mar az elozo resz is megkapta) ez vitt mindent. Annyi minfen tortent es vegre kiteljesedett a tortenet es minden es mindenki ertelmet nyert. spoiler
Tetszett ez a 9nap alatt kell a vilagot megmentenunk dilemma, es hogy mennyit kutattaj az ereklyek utab. Izgi volt rendesen! Es a Kitaszitottak is megjavultak. Phil jajj tok edes volt amikor kajat hozott Lucenak. Meg mindig mindenki az volt. Es az aldozatok amiket hoztak :(
Dee szerepe is meglepo volt de tetszett, es Luce tudatara ebredese se volt piskota. spoiler
Kedvenc sorozatot avattam ha ez eddig nem lett volna egyertelmu. Nem is ertem miert huztam eddig az olvasasat. De ez most jol jott :)
IMADOM♡
Es akkor meg jojjon egy kis befejezo szosszenet, a Fallen in love :3 Ha mar multkor sikreresen bespoilereztem magam es beleolvastam es igy hamarabb megtudtam hogy spoiler minthogy az valoban megtortent volna.
Szoval ajanlom mindenkinek akj szereti az angyalos szerelmes es kis idoutazasos kalandos izgalmas torteneteket :)

>!
Fairy
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Hál istennek ennek is a végére értem.
Soha többet.
Nekem annyira de annyira nem tetszett a sorozat.
Unalmas lapos volt a történet még mindig az a véleményem,hogy az alapsztoriból többet is ki lehetett volna hozni.
A végén kiderült a titok is amit már elég hamar kitaláltam.

>!
catilde
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Örülök, hogy vége van. A történet közepéig eléggé untam a történetet. A vége felé pörögtek fel az események. Befejezés viszont nagyon jó volt. Számomra egyszer olvasható sorozat volt.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
kisszsani

Míg alant Luce és Daniel életükben először… és utoljára… egymásba szeretett.

385. oldal

>!
szangi

– A megfojtás a legbensőségesebb módja valaki meggyilkolásának – jegyezte meg Cam, mint aki a 'Bevezetés az erőszakba' nevű tárgyat tanítja.

233. oldal

>!
DarknessAngel

-Csökkentenem kell a tudattágítóm adagját, vagy LP valóban segítség nélkül felidézte előttünk egyik régebbi életét, méghozzá az eddigi legkritikusabb pillanatban?

>!
Zöldövezet

– Te mutattad meg nekem a szerelem erejét, és ezért örökké hálás leszek neked. Sajnos azonban nálad a szerelem a távoli harmadik helyre szorult a rangsorban a büszkeséged és a haragod mögé. Olyan harcba bocsátkoztál, amit nem nyerhetsz meg.

>!
bimbano

Az ember halandó volta a valaha kitalált legromantikusabb történet. Egyetlen esély, hogy véghezvidd, amit kell. Aztán, csodával határos módon, továbbállsz.

363. oldal, 19. fejezet - Lucinda jutalma (Könyvmolyképző, 2013)

>!
AnitaZoé P

Az arany glória felé úszott, és két kézzel megragadta. Emlékezett Daniel instrukcióira, és úgy fordította el a glóriát, mintha távolsági buszt vezetne.

78. oldal

>!
A_albiel 

A Trónus, sarkallta párokból
Egy se lángol oly fényesen ám
Mint Lucifer, a Hajnalcsillag,
S Alkonyi fénye, Lucindám

17. fejezet - A szerelem találmánya

>!
Virág_

– Helyettük én a szerelmet választom! – folytatja Daniel. – A szerelem pártjára állok, és rátok hagyom a háborúzást! Nem volt igazad, amikor ezt hoztad ránk! – mondja Lucifernek. – Ezután a Trónus felé fordul. – A Mennyben és a Földön minden jónak része a szerelem. Talán nem ilyen szándékkal teremtetted a világmindenséget… talán a szerelem csak az egyik összetevője ennek a bonyolult, kegyetlen világnak, mégis, a szerelem az általad alkotott legjobb dolog, az egyetlen, ami érdemes maradt a megmentésre. Ez a háborúskodás nem az. Ez az ellenségeskedés nem jó senkinek. Egyedül a szerelemért érdemes harcba szállni!

335. oldal, 17. fejezet - A szerelem találmánya (Könyvmolyképző, 2013)

>!
Surume

– Szeretném közölni, hogy sikerült természetes úton betépnem! – jegyezte meg Cam.
– Ez a gyaloglás John Denvert is kicsinálta volna! – értett egyet Roland.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cameron "Cam" Briel

A sorozat következő kötete

Fallen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Cynthia Hand: Angyalsors
Laini Taylor: Füst és csont leánya
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Shift – Változás