Rapture ​– Boldogság (Fallen 4.) 235 csillagozás

Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​MÚLT ÚJRAÍRHATÓ…
DE MILYEN ÁRON?
A vaksötét égbolton szárnysuhogás hallik…
Luce és Daniel ideje, akárcsak a homokórán gyorsan pergő kvarcszemek, vészesen fogy. Ahhoz, hogy meghiúsíthassák Lucifer a múlt eltörlésére irányuló tervét, időben meg kell találniuk az angyalok földre érkezésének pontos helyét.
Sötét erők üldözik őket, ám Daniel maga sem tudja, képes-e tovább folytatni… örökre együtt tud-e élni azzal, hogy Luce-t újra meg újra elveszíti. Közösen kellene felvenniük a harcot a rájuk váró epikus küzdelemben, amelynek végén csak élettelen testek és… angyalpor marad, miközben hatalmas áldozatok hozatnak, és szívek törnek darabokra.
Luce ekkor eszmél rá az elkerülhetetlenre: megérti, hogy a sors nem is Danielnek, hanem valaki másnak rendelte! A fejükre hozott átok mindig is csupán Luce-ról szólt… róla és a rég elhagyott szerelméről. És voltaképp csak az számít, hogy most milyen döntést hoz.
Ki nyeri vajon végül a Luce-ért folyó… (tovább)

Lauren Kate: Rapture

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
388 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731901 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730652 · Fordította: Godó Klára

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Luce Price · Cameron "Cam" Briel


Kedvencelte 26

Most olvassa 22

Várólistára tette 154

Kívánságlistára tette 174

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Lunèa_Charlotté>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

És ez a sorozat is kivégezve… Soha az életben nem gondoltam volna, hogy szeretni fogok egy nyálkupacot. Mert ez a sorozat kiakasztja a mércét is és mégis, a szívemben egy külön kis zugja van ahova még évekkel ezelőtt egy húsvéti napon furakodott bele. Sajna voltak pillanaok mikor kicsit eröltetetnek találtattam, de egy olyan fantasztikus véget kaptam, hogy repültem!
Ennek az elején már erőm nem volt olvasni… Elvesztettem valahol belül a történetet. Már le akartam tenni. Nagyrészben azért, mert féltem a csalódástó meg, hogy vége. :"/
Mondanom sem kell, hogy az utolsó 5 fejezetet hatalmas mosollyal az arcomon olvastam el…. és a vége, az utolsó oldal… Gyönyörű és számomra az egyetlen megható történet! Mert ez áramcsapásként ért és életet lehelt belém. :) Csak az a sok megválaszolatlan kérdés! Azok már tényleg örök rejtélyek maradnak.
Bárki mondjon bármit. Nem érdekel, ha nyálas, ha elcsépelt! Ez a történet örökké a kedvencem és a gyengém lesz. :D

5 hozzászólás
Vikii_Kis>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Huh, nem is tudom mit mondjak. Ez a rész talán a legjobb a sorozatból, lévén hogy utolsó rész. Itt már minden kérdésre választ kaphatunk. Számomra nem is maradtak homályos foltok. Nem tudok mást mondani, nagyon tetszett! Nem bántam meg, hogy elkezdtem a sorozatot!

szymba23>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Hiába volt, ez is hasonló az első részhez (vontatott volt, felesleges oldalak voltak), mégis van egy kis szomorúság, hogy vége lett. Nem ilyen befejezésre vártam, ez tény… és nagyon is meglepett az utolsó 50 oldal.
Addig csürte-csavarta az írónő, amíg egy elfogadható történet kerekedett ki.

DarknessAngel>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Végre elolvastam és a végére értem ennek a sorozatnak.
Úgy reménykedtem benne, hogy egy igazán ütős és nagyszerű befejezést kapunk, ami sajnos nem igazán következett be.
Az eleje az valami halálosan unalmas volt. Semmi akció vagy érdekfeszítő jelenet, semmi amin izgulhattam volna. Mert, mikor kezdtek a dolgok tényleg érdekessé válni, nem volt benne élet és minden megint elpuhult.
Jó volt benne, hogy Luce itt már kezd egy kissé értelmesebb lenni, amire senki sem számított. A kapcsolata Daniellel számomra a könyv nagy részében nem igazán jött át. Nem adta át az ő óriási szerelmüket, hogy tényleg bolondulnának egymásért és mindent megtennének egymásnak.
Azok a részek, amikor el kellett örökre búcsúznunk olyan szereplőktől, akik már az elejétől részesie voltak a történetnek, olyan érzelemmentesen lettek megírva.
Szivesebben olvastam volna egy kicsit a főszereplők gyászáról, hisz a barátaikról volt szó. Persze időre ment minden (a világ megmentése), mégis annyira elhúzták az egészet fölösleges dolgokkal.
Én inkább csak azért is olvastam már folyton a könyvet, hogy mihamarabb a végére érjek. Annyira akartam, hogy legalább a könyv felénél beinduljanak a dolgok, de nem így lett.
Lucifer is csalódást okozott, pedig őt az előző részben nagyon megkedveltem.
Ami a végső „csatát” illeti, hát én ott már annyira el voltam veszve, hogy az nem igaz.
Még azt is sikerült laposan megírni…egyszerűen dögunalom volt, ahogyan Luce próbálta meggyőzni Lucifert a jó ügy érdekében.
Ami Luce-ról a végén kiderült, engem már az sem lepett meg igazán.
Egyedül a 361. oldaltól volt igazán érdekes minden. Onnantól az tényleg olyan volt, hogy ez egy igazán jó befejezés lesz. Nagyon tetszett, ahogy aztán meg lett oldva az egész átok dolog.
És ami a huszadik fejezetet és az epilógust illeti…nekem azok a kedvenc részeim. Csak ott volt igazán olyan a történet, hogy szép, jó és elfogadható.
Akinek tetszettek az előző részek, szerintem annak ez is be fog jönni. Mindenesetre én örülök, hogy elolvastam és tudom, hogy végződött Daniel és Lucinda sztorija.

K_Szilvia03>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Úristen, úristen, ÚRISTEN!! Ez valami fantasztikus volt *-* A legtökéletesebb befejezéssel!! :DDD Imádom az egész Fallen sorozatot! Lucindát és Danielt! A kitaszítottakat. Az angyalokat. A nefilimeket. És mindenki mást, aki pozitív szereplője volt a könyvnek. Persze sajnáltam azokat is közben, akiknek nem volt maradásuk a történetben. De ezek a részek szükséges rosszak voltak. Mert ezek nélkül nem lett volna kerek a történet. Na és a vége? A legnagyobb szintű Boldogság. Annyira jóó hogy az valami leírhatatlan. Örülök, mint majom a farkának :D A borító pedig eszméletlenül gyönyörű. :))

2 hozzászólás
loveQhuay>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Huszmilllio csillagot erdemel.
Es most lefekszek sirni.
Mert vege.
Es nincs tovabb.
:'(((((((
Annyira nagyon jo volt. Tudtam rn hogy tartogatni kell az 5*ot (bar mar az elozo resz is megkapta) ez vitt mindent. Annyi minfen tortent es vegre kiteljesedett a tortenet es minden es mindenki ertelmet nyert. spoiler
Tetszett ez a 9nap alatt kell a vilagot megmentenunk dilemma, es hogy mennyit kutattaj az ereklyek utab. Izgi volt rendesen! Es a Kitaszitottak is megjavultak. Phil jajj tok edes volt amikor kajat hozott Lucenak. Meg mindig mindenki az volt. Es az aldozatok amiket hoztak :(
Dee szerepe is meglepo volt de tetszett, es Luce tudatara ebredese se volt piskota. spoiler
Kedvenc sorozatot avattam ha ez eddig nem lett volna egyertelmu. Nem is ertem miert huztam eddig az olvasasat. De ez most jol jott :)
IMADOM♡
Es akkor meg jojjon egy kis befejezo szosszenet, a Fallen in love :3 Ha mar multkor sikreresen bespoilereztem magam es beleolvastam es igy hamarabb megtudtam hogy spoiler minthogy az valoban megtortent volna.
Szoval ajanlom mindenkinek akj szereti az angyalos szerelmes es kis idoutazasos kalandos izgalmas torteneteket :)

Xaveri>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Részemről a sorozat legolvashatóbb része. Ha a többi is, legalább ilyen szinten lett volna, már fent csücsülne ez a sorozat a polcomon. El tudtam volna képzelni épp más befejezést is, és a végső problémamegoldás is elég gyermetegre sikerült, de összességébe azért egész élvezhető volt.
Maga a sorozat nekem egyszer olvasós, de azért egyszer átrágtam magam rajt. :)

Lovebooks>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Úgy érzem méltó befejezést kapott a sorozat. Végre a helyére került minden darabka, aminek eddig még homály fedte a jelentését, értelmét. spoiler spoiler

catilde>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Örülök, hogy vége van. A történet közepéig eléggé untam a történetet. A vége felé pörögtek fel az események. Befejezés viszont nagyon jó volt. Számomra egyszer olvasható sorozat volt.

3 hozzászólás
Gaby33>!
Lauren Kate: Rapture – Boldogság

Komoly küzdelmet folytattam ezzel a könyvvel. Sajnos nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nekem ez már túl szenvedős volt és túl lassan kaptuk az információkat. Ami érdekes volt az Luce személye és múltja, de mire eljutottunk a nagy végkifejletthez belefáradtam ebbe a történetbe és inkább már azt vártam, hogy vége legyen…


Népszerű idézetek

kisszsani>!

Míg alant Luce és Daniel életükben először… és utoljára… egymásba szeretett.

385. oldal

szangi P>!

– A megfojtás a legbensőségesebb módja valaki meggyilkolásának – jegyezte meg Cam, mint aki a 'Bevezetés az erőszakba' nevű tárgyat tanítja.

233. oldal

Surume>!

– Szeretném közölni, hogy sikerült természetes úton betépnem! – jegyezte meg Cam.
– Ez a gyaloglás John Denvert is kicsinálta volna! – értett egyet Roland.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cameron "Cam" Briel
DarknessAngel>!

-Csökkentenem kell a tudattágítóm adagját, vagy LP valóban segítség nélkül felidézte előttünk egyik régebbi életét, méghozzá az eddigi legkritikusabb pillanatban?

Zöldövezet>!

– Te mutattad meg nekem a szerelem erejét, és ezért örökké hálás leszek neked. Sajnos azonban nálad a szerelem a távoli harmadik helyre szorult a rangsorban a büszkeséged és a haragod mögé. Olyan harcba bocsátkoztál, amit nem nyerhetsz meg.

bimbano>!

Az ember halandó volta a valaha kitalált legromantikusabb történet. Egyetlen esély, hogy véghezvidd, amit kell. Aztán, csodával határos módon, továbbállsz.

363. oldal, 19. fejezet - Lucinda jutalma (Könyvmolyképző, 2013)

tinush04>!

– Akkor a legnagyobb a sötétség, amikor a leghatalmasabb fényesség alszik ki!

tinush04>!

– A ragyogás és a sötétség összefonódik, hisz mindkettő szükséges, hogy minden az legyen, ami.

tinush04>!

[…]
– Szolgáld meg a tiszteletet – felelte rá Luce –, és azonnal megadom!


A sorozat következő kötete

Fallen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Richelle Mead: A halál csókja
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Richelle Mead: Vérvonalak
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Isaac Marion: Eleven testek
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén