Passion ​– Végzet (Fallen 3.) 317 csillagozás

Lauren Kate: Passion – Végzet

Mielőtt Luce a Sword & Crossban Daniellel találkozik, mielőtt megküzdenek a halhatatlanokkal, már sok életet leéltek. Ha a mindenre elszánt Luce meg akarja törni a szerelmüket sújtó átkot, fel kell keresnie múltbéli megtestesüléseit, hogy teljességgel megértse a sorsát. Minden század, minden élet más-más fogódzót rejt számára.
Daniel követi Luce-t a századokon át, míg a lánynak esélye nem lesz átírni a történelmet.
Hány halált bír el az igaz szerelem?
Képes-e Daniel és Luce jövőjük megváltoztatása érdekében feloldani a múlt rejtélyét?

Lauren Kate: Passion

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456591 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
350 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456607 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456591 · Fordította: Godó Klára

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Lucifer · Daniel Grigori · Luce Price · Cameron "Cam" Briel


Kedvencelte 38

Most olvassa 29

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 166

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Te jó ég, hogy én mit szenvedtem evvel a résszel.
Most komolyan, miért kellett elnyújtani az eseményeket?
Az első két fejezetet még élveztem, aztán rá kellett döbbenjek, teljesen másfele járnak a gondolataim.
Luce az agyamra ment, elképesztő változáson ment át és nem a jó irányba.
A múltba való utazgatás más esetben izgalmat vált ki nálam, de most csak az járt a fejembe, de miért?
Az utolsó fejezet ugyan adott némi kapaszkodott, de elment a kedvem a sorozattól egy időre.
Kár érte.

Pillecukorkám>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Nagyon húzós, kezd leépülni…. fejezetenként!!! Na jó amúgy nem is csak…. nA ez azért nem volt olyan jó mint az előző két rész….Hiányzott belőle valami és nem olvastam ugyan azzal az élvezettel mint az első két kötetet….,de az igazat megvallva még mindig jobb volt ez a felállás, mint a túl sok nyálcsorgatás…. Jó volt bele látni Luce és Daniel előző életébe ami nekem kiemelten tetszett, viszont ez sok furcsaság meg minden…….Na abból elég volt egy kis időre!!

barbikaunatkozik>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Daniel, Daniel, Daniel…Már a név olvastán is minden bajom van. Még egyszer le lett volna írva nem is tudom mi lett volna velem. Olyan idegesítő. És a karakterek…továbbra sem nyerték el tetszésemet.
Daniel van, és meg sem próbál több lenni az idő nagy részében, mint egy szép eszköz, Luce pedig ugyan olyan, mint eddig volt. Ostobácska. Kettőjük szerelme továbbra sem jön át a lapokról, valamint azt sem értem, mire kellenek a mellékszereplők, akik ugyancsak olyan semmilyenek, mint a főszereplők.
Viszont volt már pozitívum. Az egyik ilyen az a történet volt. Ez az időutazós szál nekem nagyon tetszett, főleg a régmúlt időkben játszódó jelenetek voltak érdekesek. Habár az is elviselt volna egy kicsivel több drámát (lásd: maják). Túl hamar, túl könnyen átlép a bonyodalmakon az írónő. így néhol élvezhetetlenné teszi az amúgy érdekes történetet. A fő gonosz figuráját nem nehéz leleplezni, de annál örömtelibb olvasni, hogyan veszi palira a gerlepárt. Talán neki vannak a legjobb megszólalásai és ki is mondja azt, ami nyilvánvaló kérdés: Miért szerelmes Luce Danielbe (fájt ezt a nevet újra leírni)? Ehhez kaptunk egy nyúlfarknyi háttértörténetet, de még így sem kerek. Hogyan találkoztak és jöttek össze először? Ez itt a nagy kérdés.
Szerintem ez a „szerelem” inkább csak egy büntetés, amit kimértek kettőjükre, pont azért, mert a D-betűs illető beleszeretett a fogalomba, de remélem kiderül, mi is volt az, ami miatt inkább a Földet választotta.
Mindent egybevetve még mindig ez a legjobb rész az eddigiek közül, de így sem szeretem. Nem is értem, miért folytattam annyi idő után. De most már végig fogom szenvedni olvasni. Ha eddig eljutottam, akkor az utolsó rész gyerekjáték lesz. Csak azt nem értem, miért kellett ezt a sorozatot így húzni. Lehet, hogy egy két kötetes sorozattal jobban ki lehetett volna dolgozni, mert azért hozzáteszem, elég izzadságszagú az egész. Próbált új dolgokat bevinni az írónő, de a legtöbb újítása nem igazán sikerült.
Mindenesetre, akinek eddig is tetszett, annak most is fog. Kivéve persze, ha nem szeretik az időutazós történeteket, amik tele vannak logikai hibákkal. Számukra kihagyható alkotás, mivel csak egy bevezető könyv a fináléhoz (és sajnos ez is nagyon érzékelhető), de azért nekik is ajánlom olvasásra. Az angyalos történetek szerelmeseinek pedig végkép.

Edina_Varga>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Ez a rész volt a legunalmasabb, ugyanakkor ebben volt a legkevésbé idegesítő Luce. Ugrálgatunk a múltba, de, hogy ne legyen olyan egyszerű, két szereplő által tesszük. Luce és Daniel is időutazik, ám még véletlenűl sem egy időbe…
A végén végre kicsit bővebben kifejti a miérteket. Bár nekem nem tetszik az ok okozat összefüggése.
Azért ha már eddig eljutottam, elolvasom a maradék két könyvet.

Risabelle>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Na szóval. Szerény véleményem szerint, ebben a részben Luc nem volt annyira kiakasztó. De kezdjük mondjuk, inkább az elején.
Amikor elkezdtem olvasni ezt a részt, nem ragadott úgy magával, mint az előző kettő. Bár lehet, hogy ez a viszonylag nagy kihagyás miatt volt. De tetszett, összességében. Nekem olvasás közben nagyon olyan volt, hogy ez most csak egy összekötő rész, és majd a következőben lesz a NAGY lezárás.
A szereplőkkel majdnem ugyanúgy állok. Mondjuk elég nehéz lett volna különösebb változást elérnem e téren, mivel még a fontosabb mellékszereplők is nagyon-nagyon keveset szerepeltek. Ettől eltekintve lényegében nem változott semmi. Danielt még mindig bírom. Luce jobb lenne, ha mondjuk nem lenne jó akkor nem lenne bonyodalom, de ez nem fontos, valljuk be: mindenkinek jobb lenne nélküle. Viszont egy kérdést most is intéznék Danielhez: Drága-drága Daniel, még mindig nem értem mi a halálért szereted Lucet, lennél olyan jó, hogy valami nyomós, de tényleg nyomós indokkal előállsz nekem? DE ettől teljesen függetlenül, Camet újra megkedveltem. Még most sem szeretem, de nagyot nőtt a szemembe, így, hogy egy picit, egy icipicit az ő múltját is megismerhettem. Még Bill az akire jobban kitérnék. Fú, de mennyire nem volt szimpatikus. kitérés vége
Ebben a könyvben különösen tetszett, hogy az időben ugrálhattam hátrafelé. De komolyan, ha élőben nem is játszhatok ilyet legalább egy könyvben. Bár azt annyira nm értem, hogyha Luce lelke vándorol, akkor egyes életeiben miért sokkal elviselhetőbb, máskor meg a rossznál is rosszabb? Ezt az egyet nem értem.
Ez rész áttörés volt, most nem kiabáltam annyit. Szóval összességében jó volt. Még mindig szeretem a sorozatot.

Zeraphic>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Javaslat a leendő olvasók számára:
Elég elolvasni az első két fejezetet és az utolsót.
A köztes időben semmi nem történik.

Utálom az időben ugrálást, hát itt volt ebből elég, ráadásul feleslegesen.
Nem tudtunk meg többet, a nyilvánvaló tényeket mélyítették el.
Nagy csalódás kezd lenni ez a könyv, pedig nem indult rosszul.
Sajnos a színvonal egyre jobban csökken, és ahogy a csillagozásaimat nézem, az utolsóra fog maradni egy vagy csak egy fél…

Remélem most már beindul kicsit a gépezet, mert itt halálra untam magam.
Mivel nem kellett túlzottad odafigyelni a cselekményre (esemény hiány végett), így csak süvítettek a lapok, ahogy haladtam a sztorival.
Hamar túl is estem rajta. Szerencsére.
Azt hittem soha nem jön el az epilógus rész.

Egy bajom van még ezzel a könyvvel.
Hatalmas, földöntúli szerelemről szól, amit bizonyít is Daniel folyton, de hozzám mégsem ér el ez az érzés, amit közvetíteni akar az írónő.
Valahogy „nem jött át”, hogy Pély Barna szavait idézzem a régmúlt időkből…

3 hozzászólás
Fay>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Te. Jó. Ég.
Ez a sorozat egyre rosszabb. Imádtam az első részt, a másodikért már nem voltam annyira oda, de ez már egyenesen szörnyű volt!
Hosszú oldalakon keresztül írja a SEMMIT. Ráadásul kicsit olyan érzésem volt, mintha a Fallent és az Időtlen szerelem trilógiát összemosták volna. Ha valaki időutazásos regényt ír, nagyon oda kell figyelni, ami az írónőnek nem sikerült, hisz fel lehet fedezni logikai hibá(ka)t.
Nem tudom, hogy meg merjem-e így kockáztatni a negyedik részt…

Démonika>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Ó Máriám ez valami borzalmasan nevetséges volt. Ez a sorozat egy vicc. Egyszerűen nem bírom komolyan venni.
Az elején, amikor Luce elkezdett visszamenni az előző életeibe, akkor még egészen tűrhető volt a dolog, sőt érdekes. Ahogy más-más kultúrákból kaptunk kis ízelítőt, számtalan kórból.
Aztán ez is elvesztette a varázsát, és kezdett igen unalmassá, monotonná válni. Luce mindig mindenhol csak a halálát megelőző pillanatokba toppant be, és konkrétan soha nem történt semmi megváltó, hiába akarta Lauren Kate megmagyarázni ennek az egésznek az értelmét, és magyarázatot bele csomó mindent, hát nem tudom, én egyszerűen nem láttam.
Hm, aztán a végén jött a „hatalmas” csavar, amire már a kezdetektől számítani lehetett, csak hát igen erősen reménykedtem benne, hogy az írónő nem dobja bele végül, mert így még borzalmasabb lett a sorozat. Gyerekes.
A Fallen úgy indult, hogy az egész sorozat, a soha véget nem érő gyönyörű, ám beteljesíthetetlen szerelemről fog szólni, és ehhez egyszerűen nem illik bele egy olyan téma amit a végén beletett, a nagyszabású kozmikus dolog, éppen azért az a magyarázat is, hogy miért van az ami, hihetetlen volt, már mint ki a fenét érdekelnének ezek ketten, ha annyival nagyobb dolgok folynak a világegyetemben…
spoiler

3 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Lehet, hogy bennem van a hiba, akárhogy is haladok a könyvvel, a történettel, nem tudom beleélni magam. Imádom az angyalokat, az ő világukat, és mégis, nem és nem ragad magával.

1 hozzászólás
Fairy>!
Lauren Kate: Passion – Végzet

Hát ez a sorozat egyre rosszabb!
Többször is elaludtam a könyvön sajnos!
Nem tetszett.
Egész könyvön át húzta a semmit.
Még mindig azt mondom,hogy az alaptörténetből sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Nem is tudok mit írni róla!


Népszerű idézetek

Petra_Nemes>!

– F-f-félek!
– Nem kell! Olyan, mint a vakbélműtét! Jobb lesz nélküle!

marcella08>!

Begyömöszöljelek ebbe a Derengőbe,mint macskát a bőröndbe?

126. oldal

marcella08>!

…a Pokol soha nem lehet a jobbik lehetőség.

225. oldal

latti>!

– Csak mi vagyunk! – dalolta fentről Arirane. – Nefilim is van a kíséretünkben, úgyhogy olyan bájosak vagyunk, mint egy gimnáziumi hokicsapat!

347. oldal

tinush04>!

(…) halandó lény nem bámulhat egy angyal valós alakjára anélkül, hogy bele ne halna!

tinush04>!

– A mai kölykök mindent olyan gyorsan akarnak, durrbele, BUMM!

Surume>!

Daniel meglepetésére Luce nem szállt vitába vele. Sikoly kíséretében rögtön hatalmas pofont kevert le neki.
(…)
– Annyira sajnálom! – mondta Lucinda, kezét a szívére szorítva. – Nem tudom, mi ütött belém. Soha nem csináltam még ilyesmit.
Daniel nem akart vitába szállni vele, hogy az évek folyamán annyi pofont kapott már tőle, hogy Arriane a „Zöldfülű!” címet adta annak a jegyzetfüzetnek, melyben számon tartotta.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Grigori · Luce Price
schesztiஐ P>!

Bill megragadta hosszú, fehér szoknyája szegélyét, és a bokája fölé emelte: – És mit viselsz a lábikódon? Converse cipő? Viccelsz? – csettintett a nyelvével. – Hogy voltál képes túlélni a többi életedet nélkülem?

87. oldal


A sorozat következő kötete

Fallen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalvágy
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Richelle Mead: A halál csókja
Joss Stirling: Misty
Rachel Vincent: Halott lelkek
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus