Kitaszítva (Fallen 1.) 1017 csillagozás

Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik.
Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani…
A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.

Lauren Kate: Fallen

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454009 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454016 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454009 · Fordította: Farkas Veronika

2 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Grigori · Luce Price · Cameron "Cam" Briel · Arriane Alter · Pennyweather Van Syckle-Lockwood (Penn)


Kedvencelte 109

Most olvassa 45

Várólistára tette 418

Kívánságlistára tette 411

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

Evelena P>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Megnéztük a filmet nem is olyan régen és engem teljesen beszippantott.
A hangulat, a szereplők, a múlt-jelen összetalálkozása, a korokon átívelő szerelem, ami mindig utat talál magának.
Tudtam, hogy el kell olvasnom, és a folytatást is, annyira elkezdett érdekelni.
Kicsit azért más volt a könyv, a szereplőket jóval részletesebben látjuk.
Luce nekem szimpatikus volt, próbál logikus magyarázatra lelni, míg egyszer csak váratlanul olyan érzések támadnak benne egy ismeretlennek tűnő fiú iránt, amit nem tud magyarázni. Minden hozzá vonzza, akármilyen titokzatos, távolságtartó és vele szemben furcsán viselkedő. Ő Daniel, aki nekem itt jobban tetszett, mint filmbeli énje. Képtelen magát távol tartani Luce-tól. spoiler

Aztán itt van Cam, aki szerintem talán még több női rajongót vonz, mint a mi úriemberesebb Daniel-ünk. Cam az a tipikus rosszfiú, meghintve egy nagy adag ellenállhatatlan kisugárzással és sármmal.

Penny, Luce barátnője volt az egyik kedvencem, mindig tudta, mit kell mondani, remek karakter spoiler.

Az iskola minden ízében érdekes hely, a közeli temetővel, a templomból átalakított medencével. Ez a helyszín adja a keretet egy érdekes találkozás sorozatból, ahol senki sem az, akinek tűnik, és átszövi valami megfoghatatlan.

Sejthető, hogy mi a megoldása a rejtélyeknek, de így is volt néhány nehezebben megérthető rész a világból, na talán majd a későbbiekben.

A múltbéli emlékek, az erre utaló dolgok hihetetlenül tetszettek, remek ötlet, érdekes felvetés. :)

Engem egyszerűen elkapott a hangulata, várom a folytatást.
Ui.: Évekkel ezelőtt találtam egy dalt és nagyon ide passzol, a videóval együtt:
https://www.youtube.com/watch…

Nikolett0907 P>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

„De a könyvtárban körbenézve melegség öntötte el. Mindig is szerette azt a halványan édes, dohos illatot, amit csak egy teremnyi könyv képes létrehozni. Megnyugtatónak tartotta a lapozgatás hangját.”

Ismételten belefutottam egy olyan sorozat kezdő kötetébe, amit egyszer már olvastam, csak nem ebben a formában.
Akkor nagyon tetszett, de a sok olvasatlan könyveim halmozódása miatt, a folytatások kézbevétele elmaradt.
Mikor láttam, hogy megjelent magyarul is megörültem, de úgy gondoltam várok még a beszerzéssel, majd ha a többi rész is kiadásra került.
A sorozat immáron szépen gyarapodott, de nekem már nem volt kedvem megvenni.
Mostanában inkább a komolyabb témákra szomjazik a lelkem, így aggódtam, hogy mennyire fogom tudni élvezni, de megnyugodtam, mert teljesen rendben találtam és kellemes, izgalmakkal telt olvasmányban volt részem.

Luce érdekes karakter, noha nem hibátlan, mégis a nehéz sorsa miatt, a gondolatai összeszedettsége és úgy ahogy kezeli a helyzetet nagyon szimpatikus szereplővé vált a könyv végére.
Itt is van némi hím „kakaskodás”, illetve úgy alapvetően is vannak harcok, amik nem kis izgalmat okoznak az olvasó számára.
A vége pedig eléggé erősre sikeredet, feltétlen elszeretném kérni barátnőmtől az egész sorozatot, mert ebből még igen csak érdekes és izgalmas fejlemények alakulhatnak ki.

Viszont felmerül bennem egy kérdés.
Miért áll a könyv 76 %?
Már nem azért, de egyáltalán nem rossz, maximum szokatlan.
De még mindig egyedibb, mint a mostanában úgy kedvelt egy kaptafára épült, sablonos erotikus történetek.
Szokás szerint ami nekem tetszik, a többségnek nem. Van ez így….

Egy olvasásnak tökéletesen megfelelt.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454009 · Fordította: Farkas Veronika
Dawnofmyth>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Ehhez túl öreg vagyok már, végig ilyen érzéssel olvastam, és ha nem kihíváshoz kellett volna talán be sem fejezem. Volt benne egy-két érdekes rész, de javarészt unalmasnak, sablonosnak éreztem, és megint szerelmi háromszög. Bevallom nem sok minden maradt meg belőle, sőt olvasás közben is volt, hogy egy idő után elgondolkodtam, mit is olvastam az elmúlt órában. Nem fogott meg vagy tényleg túl koros vagyok már az ilyen történetekhez XD Mindegy, lehet színészek jobban élvezhetővé tudnák tenni, de nem érzek rá ingerenciát, hogy belenézzek a sorozatba.

Démonika>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Úr Isten! Mi a fenéért halogattam/tologattam eddig ennek a könyvnek az olvasását!!?? :O

Már nagyon nagyon régen kinéztem magamnak ( úgy a megjelenése környékén) csak akkor annyira még nem szerettem olvasni, és igazából csak a borítójába szerettem bele, magába a fülszövegbe nem. Aztán kb egy évre rá megint összefutottam vele de akkor újraolvasva a fülszöveget erre számította: Van egy suli ahova angyalok és démonok járnak és itt találkozik a mi szerelmes párunk Lucie akit angyalnak hittem és Daniel akit meg vámpírnak és akkor adott a tiltott szerelem és azt hittem nagyjából e körül áll majd a sztori. És akkoriban nagyon ki voltam a vámpíroktól ezért újra csúszott. Aztán amikor újra érdekelni kezdett, akkor meg nagyon sok negatív véleményt olvastam róla és megint elmenettől a kedvem. Aztán amikor megvettem volna nem volt raktáron. Szóval ez az egész nem akart összejönni. Mostanra meg elegem lett és megszereztem e-bookba és elolvastam. És jajj!! :DD

Spoiler!

Szerintem egyáltalán nem volt unalmas… sőt! Nagyon is fenntartotta az érdeklődésemet végig! Persze a végső csavarok és összefüggések már úgy a könyv felénél ki lehet találni. (ha nem előbb) de akkor is van benne valami ami úgy bevonz(?) a könyvbe és nem ereszt. A „börtönsuli” hangulat nagyon tetszett, csak talán egy kicsit jobban belemehetett volna az írónő az ilyen helyeken zajló csetepatékba gonoszságba és korrupciókba… Lucie? Hát közel sem a leg idegesítőbb női főszereplő de nem is a legokosabb / tökösebb olyan átlagos, de azért még is csíptem. Gabbe-t utálta de volt benne valami ami tetszett benne. ( ami a végén ki is derült) Arriane cuki őrjöngő, őrült csaj egyből megszerettem kár hogy nem szerepelt többet. Daniel vagy Cam nehéz.. nehéz… A fenéket!! :D egyértelműen Cam nyakába vetném magam gondolkodás nélkül rámenős még is titokzatos… Daniel nekem túl köcsög az elején később meg túl tiszta túl kedves túl-túl-túl… és Lucie is túlzottan odavan érte. Komolyan émelyegtem a Daniel így Daniel úgy miatt. Sokszor rákiabáltam volna a csajra hogy felejtsd el a a szőkeséget legyél Cammal!!! És Penn jajj istenem.. :/ Igaz barátnő. Én is szeretnék egy ilyen édes, imádni-való, kedves barátnőt aki az első pillanattól kezdve kiáll mellettem. Soha nem volt még ilyen de a végén amikor az a bizonyos dolog történt és majdnem elsírtam magam. Értem én hogy meg kell ölni embereket de hogy ez? Egy gonoszság!
Ösz-visz a sok negatív kritika ellenére nekem nagyon tetszett tutira megveszem ezt a részt és a folytatásait is. Alig várom hogy visszatérjek Lauren világába. :)

8 hozzászólás
Edina_Varga>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Nem is tudom mit írjak erről a könyvről. Nem volt rossz, de jó sem. Nekem teljesen kusza az egész. A történet alapjai nagyon jók. Viszont az író közel sem hozta ki belőle a maximumot. Penn karaktere volt az egyetlen, aki ért valamit. Daniel végig idegesített a viselkedésével. Szeretlek, de… akarlak, de… A végére meg egy nyálgép lett. Cam az alattomos negatív hős teljesen jellegtelen volt. Arriane az elején főszereplő aztán eltűnik, majd a végén újra hősi szerepet kap. Luce, hát róla meg végképp nem tudok jót írni, buta kis csitri, aki nem lát tovább a szerelemnél.
Remélem a következő részek javuló tendenciát mutatnak.

3 hozzászólás
loveQhuay>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Csak 2 évig volt a varolistamon… mi az :D

Bármennyire is akartam olvasni, mindig akadt valami más, mert nem vonzott annyira. Aztán kiderült hogy lesz belőle film is, akkor meg már úgy voltam vele, hogy még előtte el KELL olvasnom.

Angyalok, tinik, iskolai élet, szerelem, kell még valami?

Mondjuk elég sokat kellett várni mire az angyalos téma felmerült, addig csak egy hétköznapi sulis-amcsis tinidráma volt. Adott egy „rosszfiú” aki le se szarja a lányt, neki mégis ő kell, aztan lesz egy jó kis szerelmi háromszög, szegény csaj azt se tudja kit akar… de nem érdekelt, még belefert.

De ahogy kezdett beindulni a törtenet huuuhaaaa ;) nem tudtam már mi kivel van és ki áll a jó es a rossz oldalon.
Nekem mégis tetszett /a 77% ellenére is/ de az az egy csillag levonas kellet! Mégpedig az indokolatlan és felesleges halálesetekért! :(

Egyébként jo sorozatnak néz ki, ugrok is neki a folytatásának :)

6 hozzászólás
CsakSimánDorka>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Elsősorban köszönöm a lehetőséget, hogy el olvasgattam @Zsófi93-nak :) Másodoszor pedig nekem tetszett! Nem az a hűű mennyire nagyon jó, és mindenki azonnali olvassa el kategória, de számomra kellemes csalódás volt! Nagyon féltem tőle a sok negatív kritika miatt. Végül annyira nem is rossz kis történet kerekedett ki belőle. Persze hemzseg a klisés szerelmi háromszög, jó-rossz harca dolgokban, de azért még szerethető volt. Luce néha irritált, de egész elviselhető volt. Ott van a rosszfiú Cam, aki miatt én átállnék a sötét oldalra :D vagyis igen, ez azt jelenti, hogy engem Dániel xD vagyis Daniel nem nyűgözött le… Egy szó mint száz, egynek elment, nem bántam meg, hogy elolvastam :)

2 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Eszméletlenül jó volt! Halazgattam mindig,hogy majd-majd egyszer valamikor! De szerencsém,hogy most a legjobb barátnőm a kezembe nyomta! Ha tehetném nap estig olvasnám,de ennyi az első rész! Szóval…. Vigyázat Kín (vagyis második rész) megfoglak szerezni!

Petrus601>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Most olvastam másodjára és ugyanúgy imádtam, mint a legelső olvasásnál. Egy-két dologra már nem emlékeztem tisztán, úgyhogy most is ért meglepetés.:D
Imádom ezt a stílust, és a történetet, na meg Danielt…;)
Izgalmas, pörgős, várakozós…kell több? Ide nem. Jár az 5*.

3 hozzászólás
Heni_s_BookBar>!
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Már évek óta szerettem volna elolvasni és végre most ezt megtehettem.
Sokkal jobban tetszett, mint amire számítottam. Nem is értem, hogy sokan miért utálják annyira és miért kapott ennyire kevés csillagot itt molyon is.
Tetszett a hangulata. Nagyon szeretem az iskolás történeteket és adott egyfajta különleges hangulatot az, hogy egy temető közelében található maga az intézmény. A két fiú szereplőt is kedvelem, de az első rész elolvasása után arra jutottam, hogy Cam számomra szimpatikusabb. Viszont Daniel jobban passzol Luce-höz. Ha már Luce-nál tartunk, nos a könyv elején még szimpatikus lány volt. Viszont a könyv vége felé már sajnos ezt nem nagyon tudom elmondani róla. Sokszor viselkedett bután. Nem értem, hogy miért kell a könyvek nagy részében butává tenni a főszereplő lányt. Attól, hogy fiatal egy lány, nem kell, hogy buta is legyen. Vannak érett gondolkodású tinik is. Jó lenne egyszer egy olyan YA könyvet olvasni, amelyben ilyen lány szerepelne. Ez lett volna a negatív „kritika” úgymond. Viszont emiatt nem fogom lepontozni akönyvet, mert mint említettem a hangulata teljesen magával ragadott és a történetét is élveztem.
A kedvenc részem a Cam féle piknikes jelenet volt. (Én hordtam volna a nyakláncot, amelyet vett! :) )


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

De a könyvtárban körbenézve melegség öntötte el. Mindig is szerette azt a halványan édes, dohos illatot, amit csak egy teremnyi könyv képes létrehozni. Megnyugtatónak tartotta a lapozgatás hangját.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvtár
Sunshine>!

– A kettes számú szabály: soha ne hallgass rám! – kacagott Arriane a fejét rázva. – Nekem papírom van róla, hogy elmebeteg vagyok!

34. oldal

Zoey>!

– A bizalom még a legjobb esetben is óvatlanság. A legrosszabb esetben öngyilkosság.

334. oldal

Zoey>!

[…] számomra úgy tűnik, hogy az árulók legalább hoztak egy döntést. De a gyávák? Ők csak ott ültek a körmüket rágva, de nem tesznek semmit, mert félnek bármit is cselekedni. Ez sokkal rosszabb.

157. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

– Nem vagy felszínes, mi? – kérdezte Penn. – Akkor most rögtön állíts össze egy nem-felszínes listát arról, hogy miért érdekel Daniel. De az indokok közt nem szerepelhet a „neki van a legszebb szürke szemecskéje” és az „ó, ahogy az izmai feszülnek a napfényben”.

237. oldal

szakcsgab>!

– Próbálj emlékezni arra, amit mondtam!
– Melyik részére? – kérdezte Luce enyhe pánikkal.
– Amennyire csak tudsz belőle… de leginkább arra, hogy szeretlek.

360. oldal

szangi >!

– Ha egynél többször mész valakivel egy helyre, – mormogta Daniel szinte csak magának – akkor azt hiszem, az már nem csak a tiéd.

206. oldal

Grace_Martin>!

Hadd osszam meg a Sword & Cross óráival kapcsolatos bölcselmemet: jobb soha, mint későn.

118. oldal

1 hozzászólás
Fummie>!

– Miss Sophia kölcsönadta neked az autóját?
– Ha az ember évekig él Los Angeles gettónegyedében – vonta meg a vállát Daniel –, akkor, úgy fogalmaznék, felszed némi mágikus tehetséget az „autókölcsönzéshez".

263. oldal

Ingryd>!

– Postakocsi. – Cam befurakodott Penn elé, és két összehajtogatott cetlit nyújtott át Luce-nak a mutató- és a középső ujja között.
– Mi van? A lovad elhunyt végkimerülésben az út közepén? – fújtatott Penn, elkapva a leveleket. – Egy órája adtam oda ezeket neked. Mi telt ennyi időbe? Remélem, nem olvastad el őket…

162. oldal, 10. fejezet


A sorozat következő kötete

Fallen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalsors
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Rick Riordan: Neptunus fia
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Joss Stirling: Angel
Isaac Marion: Eleven testek
Rachel Vincent: Halott lelkek
Richelle Mead: Vérvonalak