Kitaszítva (Fallen 1.) 829 csillagozás

Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik.
Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani…
A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.

Eredeti mű: Lauren Kate: Fallen

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454009 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
366 oldal · ISBN: 9789632454009 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454009 · Fordította: Farkas Veronika

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Grigori · Luce Price · Cameron "Cam" Briel · Arriane Alter · Pennyweather Van Syckle-Lockwood (Penn)


Kedvencelte 109

Most olvassa 53

Várólistára tette 369

Kívánságlistára tette 327

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

>!
Szami81
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Hogy ne legyek mindig negatív:
– szép a borító
– nagyon jókat aludtam rajta

5 hozzászólás
>!
Naiva P
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Egyáltalán nem szokásom csak azért elolvasni egy könyvet, hogy azután jól lehúzzam, de ezzel a könyvvel rendesen kínlódtam és ezt muszáj volt megjegyeznem. Néztem is az átlagát, hogy nem túl biztató, de nem egy alulértékelt könyvvel találkoztam már itt. Éppen ezért és a mostanában bemutatott filmes trailere alapján voltam rá nagyon kíváncsi. Gondoltam, egy újabb Twilight FanFiction. Volt is köztük párhuzam rendesen. Olyan semmilyen volt a főhősnő és az összes szereplő. A történetvezetés pedig nagyon csapongó, hogy az rendesen megnehezítette az olvasási élményt. A könyv 95%-a tömény unalom, a vége pedig össze lett csapva. Ezt a könyvet szeretnem kellett volna, mert egyrészt fantasy , másrészt angyalos bár erre csak utalások vannak. Aki emiatt kezdené el olvasni, mint én, az csalódni fog. Összességében 2 csillag. Abból egy az enyém, amiért ennyire kitartó voltam. A folytatásoktól is elment a kedvem.

19 hozzászólás
>!
Démonika
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Úr Isten! Mi a fenéért halogattam/tologattam eddig ennek a könyvnek az olvasását!!?? :O

Már nagyon nagyon régen kinéztem magamnak ( úgy a megjelenése környékén) csak akkor annyira még nem szerettem olvasni, és igazából csak a borítójába szerettem bele, magába a fülszövegbe nem. Aztán kb egy évre rá megint összefutottam vele de akkor újraolvasva a fülszöveget erre számította: Van egy suli ahova angyalok és démonok járnak és itt találkozik a mi szerelmes párunk Lucie akit angyalnak hittem és Daniel akit meg vámpírnak és akkor adott a tiltott szerelem és azt hittem nagyjából e körül áll majd a sztori. És akkoriban nagyon ki voltam a vámpíroktól ezért újra csúszott. Aztán amikor újra érdekelni kezdett, akkor meg nagyon sok negatív véleményt olvastam róla és megint elmenettől a kedvem. Aztán amikor megvettem volna nem volt raktáron. Szóval ez az egész nem akart összejönni. Mostanra meg elegem lett és megszereztem e-bookba és elolvastam. És jajj!! :DD

Spoiler!

Szerintem egyáltalán nem volt unalmas… sőt! Nagyon is fenntartotta az érdeklődésemet végig! Persze a végső csavarok és összefüggések már úgy a könyv felénél ki lehet találni. (ha nem előbb) de akkor is van benne valami ami úgy bevonz(?) a könyvbe és nem ereszt. A „börtönsuli” hangulat nagyon tetszett, csak talán egy kicsit jobban belemehetett volna az írónő az ilyen helyeken zajló csetepatékba gonoszságba és korrupciókba… Lucie? Hát közel sem a leg idegesítőbb női főszereplő de nem is a legokosabb / tökösebb olyan átlagos, de azért még is csíptem. Gabbe-t utálta de volt benne valami ami tetszett benne. ( ami a végén ki is derült) Arriane cuki őrjöngő, őrült csaj egyből megszerettem kár hogy nem szerepelt többet. Daniel vagy Cam nehéz.. nehéz… A fenéket!! :D egyértelműen Cam nyakába vetném magam gondolkodás nélkül rámenős még is titokzatos… Daniel nekem túl köcsög az elején később meg túl tiszta túl kedves túl-túl-túl… és Lucie is túlzottan odavan érte. Komolyan émelyegtem a Daniel így Daniel úgy miatt. Sokszor rákiabáltam volna a csajra hogy felejtsd el a a szőkeséget legyél Cammal!!! És Penn jajj istenem.. :/ Igaz barátnő. Én is szeretnék egy ilyen édes, imádni-való, kedves barátnőt aki az első pillanattól kezdve kiáll mellettem. Soha nem volt még ilyen de a végén amikor az a bizonyos dolog történt és majdnem elsírtam magam. Értem én hogy meg kell ölni embereket de hogy ez? Egy gonoszság!
Ösz-visz a sok negatív kritika ellenére nekem nagyon tetszett tutira megveszem ezt a részt és a folytatásait is. Alig várom hogy visszatérjek Lauren világába. :)

8 hozzászólás
>!
ƨɔɴом
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Vegre vege!
Nagyon nagyot csalodtam, az eleje egeszen igeretesen indult, vagy csak bennem volt meg a lendulet, ami kesobb alabb hagyott, es az egesz atcsapott valami unalmas betumasszaba, ahol tortenik is valami, de meg sem. Ahol vannak angyalok, de meg sem.
Nagyon sajnalom, hogy ennyire semmilyen lett, mert latszodik, hogy van benne potencial, csak jobban kellett volna megirni…

5 hozzászólás
>!
Edina_Varga
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Nem is tudom mit írjak erről a könyvről. Nem volt rossz, de jó sem. Nekem teljesen kusza az egész. A történet alapjai nagyon jók. Viszont az író közel sem hozta ki belőle a maximumot. Penn karaktere volt az egyetlen, aki ért valamit. Daniel végig idegesített a viselkedésével. Szeretlek, de… akarlak, de… A végére meg egy nyálgép lett. Cam az alattomos negatív hős teljesen jellegtelen volt. Arriane az elején főszereplő aztán eltűnik, majd a végén újra hősi szerepet kap. Luce, hát róla meg végképp nem tudok jót írni, buta kis csitri, aki nem lát tovább a szerelemnél.
Remélem a következő részek javuló tendenciát mutatnak.

3 hozzászólás
>!
loveQhuay P
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Csak 2 évig volt a varolistamon… mi az :D

Bármennyire is akartam olvasni, mindig akadt valami más, mert nem vonzott annyira. Aztán kiderült hogy lesz belőle film is, akkor meg már úgy voltam vele, hogy még előtte el KELL olvasnom.

Angyalok, tinik, iskolai élet, szerelem, kell még valami?

Mondjuk elég sokat kellett várni mire az angyalos téma felmerült, addig csak egy hétköznapi sulis-amcsis tinidráma volt. Adott egy „rosszfiú” aki le se szarja a lányt, neki mégis ő kell, aztan lesz egy jó kis szerelmi háromszög, szegény csaj azt se tudja kit akar… de nem érdekelt, még belefert.

De ahogy kezdett beindulni a törtenet huuuhaaaa ;) nem tudtam már mi kivel van és ki áll a jó es a rossz oldalon.
Nekem mégis tetszett /a 77% ellenére is/ de az az egy csillag levonas kellet! Mégpedig az indokolatlan és felesleges halálesetekért! :(

Egyébként jo sorozatnak néz ki, ugrok is neki a folytatásának :)

6 hozzászólás
>!
CsakSimánDorka P
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Elsősorban köszönöm a lehetőséget, hogy el olvasgattam @Zsófi93-nak :) Másodoszor pedig nekem tetszett! Nem az a hűű mennyire nagyon jó, és mindenki azonnali olvassa el kategória, de számomra kellemes csalódás volt! Nagyon féltem tőle a sok negatív kritika miatt. Végül annyira nem is rossz kis történet kerekedett ki belőle. Persze hemzseg a klisés szerelmi háromszög, jó-rossz harca dolgokban, de azért még szerethető volt. Luce néha irritált, de egész elviselhető volt. Ott van a rosszfiú Cam, aki miatt én átállnék a sötét oldalra :D vagyis igen, ez azt jelenti, hogy engem Dániel xD vagyis Daniel nem nyűgözött le… Egy szó mint száz, egynek elment, nem bántam meg, hogy elolvastam :)

2 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Eszméletlenül jó volt! Halazgattam mindig,hogy majd-majd egyszer valamikor! De szerencsém,hogy most a legjobb barátnőm a kezembe nyomta! Ha tehetném nap estig olvasnám,de ennyi az első rész! Szóval…. Vigyázat Kín (vagyis második rész) megfoglak szerezni!

>!
Heni_
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Már évek óta szerettem volna elolvasni és végre most ezt megtehettem.
Sokkal jobban tetszett, mint amire számítottam. Nem is értem, hogy sokan miért utálják annyira és miért kapott ennyire kevés csillagot itt molyon is.
Tetszett a hangulata. Nagyon szeretem az iskolás történeteket és adott egyfajta különleges hangulatot az, hogy egy temető közelében található maga az intézmény. A két fiú szereplőt is kedvelem, de az első rész elolvasása után arra jutottam, hogy Cam számomra szimpatikusabb. Viszont Daniel jobban passzol Luce-höz. Ha már Luce-nál tartunk, nos a könyv elején még szimpatikus lány volt. Viszont a könyv vége felé már sajnos ezt nem nagyon tudom elmondani róla. Sokszor viselkedett bután. Nem értem, hogy miért kell a könyvek nagy részében butává tenni a főszereplő lányt. Attól, hogy fiatal egy lány, nem kell, hogy buta is legyen. Vannak érett gondolkodású tinik is. Jó lenne egyszer egy olyan YA könyvet olvasni, amelyben ilyen lány szerepelne. Ez lett volna a negatív „kritika” úgymond. Viszont emiatt nem fogom lepontozni akönyvet, mert mint említettem a hangulata teljesen magával ragadott és a történetét is élveztem.
A kedvenc részem a Cam féle piknikes jelenet volt. (Én hordtam volna a nyakláncot, amelyet vett! :) )

>!
Petrus601
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva

Most olvastam másodjára és ugyanúgy imádtam, mint a legelső olvasásnál. Egy-két dologra már nem emlékeztem tisztán, úgyhogy most is ért meglepetés.:D
Imádom ezt a stílust, és a történetet, na meg Danielt…;)
Izgalmas, pörgős, várakozós…kell több? Ide nem. Jár az 5*.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

De a könyvtárban körbenézve melegség öntötte el. Mindig is szerette azt a halványan édes, dohos illatot, amit csak egy teremnyi könyv képes létrehozni. Megnyugtatónak tartotta a lapozgatás hangját.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvtár
>!
Sunshine

– A kettes számú szabály: soha ne hallgass rám! – kacagott Arriane a fejét rázva. – Nekem papírom van róla, hogy elmebeteg vagyok!

34. oldal

>!
Zoey

– A bizalom még a legjobb esetben is óvatlanság. A legrosszabb esetben öngyilkosság.

334. oldal

>!
Zoey

Számomra úgy tűnik, hogy az árulók legalább hoztak egy döntést. De a gyávák? Ők csak ott ültek a körmüket rágva, de nem tesznek semmit, mert félnek bármit is cselekedni. Ez sokkal rosszabb.

157. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

– Nem vagy felszínes, mi? – kérdezte Penn. – Akkor most rögtön állíts össze egy nem-felszínes listát arról, hogy miért érdekel Daniel. De az indokok közt nem szerepelhet a „neki van a legszebb szürke szemecskéje” és az „ó, ahogy az izmai feszülnek a napfényben”.

237. oldal

>!
szakcsgab

– Próbálj emlékezni arra, amit mondtam!
– Melyik részére?- kérdezte Luce enyhe pánikkal.
– Amennyire csak tudsz belőle… de leginkább arra, hogy szeretlek.

360. oldal

>!
szangi

– Ha egynél többször mész valakivel egy helyre, – mormogta Daniel szinte csak magának – akkor azt hiszem, az már nem csak a tiéd.

206. oldal

>!
Grace_Martin

Hadd osszam meg a Sword & Cross óráival kapcsolatos bölcselmemet: jobb soha, mint későn.

118. oldal

1 hozzászólás
>!
Fummie P

– Miss Sophia kölcsönadta neked az autóját?
– Ha az ember évekig él Los Angeles gettónegyedében – vonta meg a vállát Daniel –, akkor, úgy fogalmaznék, felszed némi mágikus tehetséget az „autókölcsönzéshez".

263. oldal

>!
Ingryd

– De hosszú repülés áll előttünk, és hallgatóságul ejthetem a rabomat.
– Úgy érti, rabul ejtheti a hallgatóságát – csúszott ki Luce száján.

361. oldal, 20. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Luce Price

A sorozat következő kötete

Fallen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Cynthia Hand: Angyalsors
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Laini Taylor: Füst és csont leánya
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Richelle Mead: A halál csókja
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás