Fallen ​in Love – Szerelemben (Fallen 3,5) 137 csillagozás

Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

A sors különös szeszélye folytán a középkori Angliában négy rendkívüli szerelem története fonódik össze egy romantikus Valentin-nap alkalmával. Milesra és Shelbyre ott talál rá a szerelem, ahol a legkevésbé számítanak rá. Roland fájdalmas leckét kap a szerelemből és annak elvesztéséből. Arriane megégeti magát, és megfizet a szenvedélyes szerelemért. Daniel és Luce semmihez nem hasonlítható éjszakát tölt el együtt, először és utoljára.
A SZERELEMBEN című könyve telis-tele van szerelmesnél szerelmesebb történetekkel… épp amire mindannyian oly régóta vártunk Lauren Kate tollából.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
180 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992296 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992111 · Fordította: Godó Klára

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Arriane Alter


Kedvencelte 7

Most olvassa 11

Várólistára tette 121

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Valentin nap előtt pont hozta a hangulatot. 4 rövidke történet a főbb mellékszereplőkkel, valamint Daniel és Luce társaságában. A sorozat nem éppen a szívem csücske, de mivel már az összes részt olvastam, csak ezt nem, gondoltam ideje pótolni.
Történet semmi extra, de azért élvezhető. Leginkább az első és utolsó sztori tetszett.

4 hozzászólás
Pelyhe_Anna>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Tetszett, hogy megismerhettük a mellékszereplők történeteit, de ennél jobbra számítottam.
Ettől függetlenül örülök, hogy megismerhettem például Roland történetét, mert jó tudni, hogy mi történt a múltban, de az alap sztorihoz nem tesz hozzá, max. tényleg az, hogy a szereplőket jobban megérthetjük. Arrianne története is érdekes volt, nekem ez a kettő tetszett a legjobban. Luce-ét nem nagyon tudtam hová tenni, és ezt most szó szerint értem. Az előző kötetben Luce ide-oda utazgat a múltjában, és a végén hazatér, de ez az állomás nem volt köztük. Épp ezért nem is értem, hogy most hogy került oda, de a történet egyébként nem volt rossz, csak olyan semmilyen.

Tinah>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Az első részt (Fallen – Kitaszítva) egy éve olvastam, és akkor nem vitt rá a lélek, hogy tovább olvassam. Nem olyan rossz a történet alapja, csupán nem éreztem úgy, hogy szükséges lenne folytatnom.
Ezzel a kis novellás kötettel már régebb óta szemezek, és gondoltam, elolvasom – kíváncsi voltam, milyen élményt nyújt.

Mivel ez a 3,5 rész, pár szereplővel nem voltam tisztában, és csak sejtésem lehetett, ki-ki lehet. Ennek ellenére kellemesen csalódtam: nagyon is hangulatos történetek voltak.
Leginkább az tetszett, hogy mind a négy más, és más, na meg az egybefüggő szál. Mivel novellákról van szó mindegyikről írnék külön-külön pár szót.

Váratlan szerelem:
Számomra túl gyorsan szerettek egymásba Miles meg Shelby (akikről amúgy halványlila-gőzöm-sincs kicsodák) hiszen állítólag a srácnak még nemrég Luce volt a szerelme. Na mindegy, túlléptem a pillanatnyi döbbenetemen, és azon morfondíroztam, hogy miért nem lett kibővítve a két fiatal szerelmi sztorija. Mert akkor még jó is lehetett volna, hiszen a vége aranyosan romantikusra sikeredett.

Szerelmi leckék:
Nem emlékszem Roland nevére, de ahogy nézem, nem is volt benne az első részben. Az ő fájdalmas kis története nekem kifejezetten tetszett, ahogy a múltban múlt eseményeit felidézte. Nagyon érett érzelmi szinten van, ezt szépen felvonultatta az írónő – ezért is volt különleges számomra.

Perzselő szerelem:
Na, Arriane szerelme érdekesen alakult. Az LMBT szál jól illett a kompozícióba, legfőképp azért, mert kedvese nem a nemében különbözött, hanem a lényében. A másik oldalon állva, egy modern Montague-Capulet kapcsolatot alkottak.. csupán itt mindkét szerelmes „Júlia”. Nagyon különleges megközelítése a szerelemnek, és a romantikának, éppen ezért kedveltem.

Végtelen szerelem:
A sorsszerű szerelem, a végzet, és a végeláthatatlan imádat. Előttem még nem tiszta teljesen a kép; a Luce és Daniel közötti vonzalom olyannyira természetes és eredendő, hogy bennem ez a kérdés merül fel: miért szerelmesek állandóan, és miért beteljesületlen? Ez egy igazán rendkívüli alapozás egy sztorinak, fel is ébresztette bennem a kíváncsiságot, és a hajlandóságot a történet folytatására. Az édes kis novella meghozta a kedvemet a sorozat gyökerének felkutatásához, bár tartok attól, hogy a cselekményszálak nem lesznek megfelelően kibontakoztatva. Egy próbát megér. :)

_Vivcsu_>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Egy könnyed kis kiegészítő rész volt, ami által sok mindent megtudhattunk jónéhány mellészereplőről.
Shelby és Miles története megmosolyogtatott, és ismét úgy éreztem, hogy én is szívesen visszaugranék a múltba és eltöltenék ott pár napot, hogy kipróbáljam milyen volt abban az adott korban.
Arriane és Roland története nem volt a legboldogabb és távolról sem egyszerű. Ugyanakkor mégis örültem, hogy ezáltal egy kicsit őket is megismerhettük, hamár ilyen hűségesen végigkísérik Daniel és Lucinda évezredeken át tartó történetét.
Az egyetlen dolog, ami engem egy kicsit zavart, hogy Luce is megjelent a történetben „segédjével”, Billel. Holott az ő idomulásai és nyomozása kerek történet volt az előző kötetben. Akkor szépen követték egymást az események, ezzel pedig, hogy most is megjelent itt a középkorban, azt a benyomást keltette bennem, hogy olyan „nincs más megoldás” alapon bepaszírozta az írónő ezt az utazást a már teljes történetbe utólag. Ettől leszámítva viszont igazán szép és romantikus Valentin napot tudott így megélni Luce Daniellel.

szymba23>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Tetszett ez a kiegészítő kötet. Shelby és Miles története nem annyira érintett meg, de Arriane és Roland múltja teljesen magával ragadott.

schesztiஐ P>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Azt hiszem, a legfőbb probléma az, hogy ennyi idő elteltével olvastam a sorozat után… A szereplők közül volt, akire már alig-alig emlékeztem, Daniel és Luce kettőséből pedig azért már egy kicsit elég is volt.
Viszont a mellékszereplők közül nagyon tetszett, hogy megismerhettük Arriane és Roland történetét, még ha nagyon fájdalmasra is sikeredtek.

Összességében nem bántam meg, hogy elolvastam, de jobb lett volna valahogy rögtön a befejező kötet után. :)

liliom1229>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Érdekes volt visszacsöppenni ebbe a világba. Bár kissé megfakultak az emlékeim a szereplőket illetően, azért nem felejtettem el mindent, aminek határozottan örülök.
Mind a 4 novella elbűvölő volt a maga módján, meghozta a kedvem a sorozat újraolvasásához.

lucus_97>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Már mióta meg van, de csak most szántam el magam.
Miles és Shelby nem hatott meg.
Viszont Roland és Arriane története megérntetett. Annyira szívszorító, hogy egyikük szereleme sem teljesült be.
Jó lett volna most csak is a többiek szerelmére koncetrálodik egész kis novellás kötett.
Mivel három kötetten keresztül követhetjük nyomon Luca és Daniel szerelmét. Ezért én úgy érzem, hogy a ő részüket felesleges volt berakni, de ez az én vélemény.

Xaveri>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Szerintem ez volt a sorozat első része, amit még élveztem is. Gondolom a kis történetek különböző főszereplői miatt lehet, hogy végre nem csak Daniel hisztijeit meg Luce életképtelenségét asszisztálhattuk végig. Jó volt végre egy kicsit a többi szereplőről is megtudni pár apróságot, bár a végén, az a Valentin-napi tisztáson játszódó jelenet, még mindig gyanús.

Gaby33>!
Lauren Kate: Fallen in Love – Szerelemben

Ez a rész nagyon nem tetszett… Teljesen felesleges volt:(


Népszerű idézetek

K_Szilvia03>!

És ott, ama szent pillanatban hirtelen mind a négyen egyetértettek abban, hogy a szerelemnek időnként kellenek az őrangyalok, hogy szárnyra kaphasson, de ha megtette az első szárnycsapásokat, engedni kell, hogy magától emelkedjen, szárnyaljon az elképzelhető legnagyobb magasságokba… a mennyországba… és azon is túl.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mennyország · szerelem
viv_bruto>!

Ez az egyik legnagyobb paradoxon: a lelkeknek égető szükségük van egymásra, de önmagukban,egyedül is erősnek kell lenniük.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arriane Alter
K_Szilvia03>!

Villámcsapásszerű.
Viszonzatlan.
Tiltott.
Örökké tartó.
Mindenkinek megvan a saját szerelmi története.

Zöldövezet>!

Mindenkinek hinnie kéne magában, döbbent rá Arianne, mielőtt szerelembe esik, mert az ember (és az angyal) soha nem tudhatja, hogy a másik mikor lép ki abból a szerelemből. Ez az egyik legnagyobb paradoxon: a lelkeknek égető szükségük van egymásra, de önmagukban, egyedül is erősnek kell lenniük.

Surume>!

– Vagy – folytatta Bill – bulizhat ma éjjel kint a réten is, a kevésbé tiszteletreméltó népeknek rendezett igazi partin, ahol úgy folyik a sör, mint a bor, a bor meg, mint a sör! Ott lesz tánc, dínomdánom, és, ami a legfontosabb, lehet szoknyák után kajtatni!

Razuberii>!

Érdeklődve, kérdőn néztem Billre.
– Miért teszed ezt értem? – kérdeztem.
Bill vállat vont.
– Nekem is van szívem, meg sajna egy érzékeny pontom…
– Micsoda? a Valentin-nap? Miért nem veszem én ezt be?
– Én is szerettem és csalódtam egykoron!
És egy rendkívüli rövid pillanatra a vízköpő reménytelenül vágyakozónak és bánatosnak tűnt. Egyenesen Luce-ra nézett, és szipogott.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valentin nap
Zöldövezet>!

A halandók ritkán ismerik fel időben a valós érzelmeiket, jobbára csak akkor, ha már gyakorlatilag gyomorszájon vágja őket az érzés.

Zöldövezet>!

– Oké, Bill, mire is kéne rájönnöm itt, ebben az életben? Hogy szerinted Daniel egy balfék? Értem. Nem léphetnénk túl ezen?

July>!

A szerelem néha nem a győzelemről szól, hanem a bölcs lemondásról, és arról, hogy számíthatunk valakire.

101. oldal

July>!

Roland rájött, hogy a barátság maga is a szerelem egyik sajátos megnyilvánulása.

101. oldal


A sorozat következő kötete

Fallen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Aranylánc
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Anna Banks: Poszeidón
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Melissa Marr: Veszélyes játék
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Halott lelkek
Rainbow Rowell: Csak így tovább