Fallen (Fallen 1.) 112 csillagozás

Lauren Kate: Fallen Lauren Kate: Fallen Lauren Kate: Fallen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Seventeen-Year-Old Luce is a new student at Sword & Cross, an unwelcoming boarding/reform school in Savannah, Georgia. Luce’s boyfriend died under suspicious circumstances, and now she carries the guilt over his death with her as she navigates the unfriendly halls at Sword & Cross, where every student seems to have an unpleasant—even evil—history.

It’s only when she sees Daniel, a gorgeous fellow student, that Luce feels there’s a reason to be here—though she doesn’t know what it is. And Daniel’s frosty cold demeanor toward her? It’s really a protective device that he’s used again . . . and again. For Daniel is a fallen angel, doomed to fall in love with the same girl every 17 years . . . and watch her die. And Luce is a fellow immortal, cursed to be reincarnated again and again as a mortal girl who has no idea of who she really is.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Random House, UK, 2010
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552561730
>!
Corgi, London, 2010
452 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552561730
>!
Doubleday, London, 2009
452 oldal · ISBN: 9780385618021

1 további kiadás


Kedvencelte 25

Most olvassa 41

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Lauren Kate: Fallen

Szerettem is, meg nem is. Eléggé sokrétű könyv, és vannak benne érdekes történések, a vége felé már izgalmasabb volt.:) Annyira nem fogott meg, hogy kedvenc legyen, de egynek elment.

meteoritastar>!
Lauren Kate: Fallen

Elöször ezt a könyvet kb 5-6 éve ólvastam, amikor évente kb 5-6 könyvet olvastam csak. Beteg időszak lehetett. Nem tudom hogy voltam erre képes. :)):))
Most újra olvasva és magam mögött tudva már elég sok könyvet, nem tudott úgy elvarázsolni,mint elöször. Mos már jobban szemet szúrtak a kisebb nagyobb hiányosságok. Ez inkább az iskolai élettel voltak kapcsolatosak.Azt jobban ki lehetett volna dolgozni.
De ugyanúgy szerettem a szereplőket és az alap történetet. Nem is beszélve a főszereplőink első találkozásáról. Hiába, mikor elöször olvastam, leesett az álam. Most is tetszett :)):)) ahogy a közös jeleneteik is. Több is lehetett volna.
Ha most kellene csillagoznom, nem adnám meg neki a maxot. De ez azért van, mivel már végig olvastam a sorozatot, így tudtam, hogy mi lesz, mi mért történik, így nem tudtam annyira beleélni magam és jobban észleltem a könyv hiányosságait. De még mindig emlékszem, hogy annó mennyire tetszett, így maradnak a csillagok :)):))

/ A film is jó volt. Bár eleve úgy kezdtem neki, hogy rossz lesz :)):))
Pedig a két kedvenc jelenetem nem volt benne off:)) Meg persze a szokásos kihagyások, átírások stb…. De szerintem jó volt. Ha nagy Fallen rajongó vagy és leülsz megnézni a filmet LÉGY NYITOTT!!
Remélem magyarban is leadják. Illő lenne. Rengeteg magyar vett részt a film elkészítéseben és persze a Szabadkígyósi kastély is. Bocsi, de tök jó, hogy sokszor jártam már ott :)):)) /

Rémálom P>!
Lauren Kate: Fallen

Elsőkönyves írónéni (ha a másik könyve előbb született, akkor nem tanult semmit a hibáiból) és szerkesztő ezt a papírhalmot kétlem, hogy látta. Gagyi nevek, nulla karakterizálás, és egész végig egy javítóintézetben keringenek. Az utolsó 40 oldal kapott egy bónusz csillagot, meg az alap téma, mivel a reinkarnálódós szerelem az egyik kedvencem. (Nem, ez nem spoiler, a prológusban lelövik.) És pont ezért, mert a prológusban tudjuk a nagy részét, meg hát húha, az Angyal Dániel nevű fiúból de nehéz kitalálni, hogy angyal, ezért roppant unalmas a könyv első fele. Órákra járunk, eszünk, úúú a szőke lány ránk önti a kaját. És mivel nincs egy fikarcnyi humor sem, sőt karakterizálás sem, így nagyban elvérzik az egész. Rejtély, misztikum? Nincs. A romantika része sem az igazi, de ha nagyon hunyorítok el tudom fogadni, de nagyon sok dolgot elbaltázott az írónő. Hülyének néz minket, mert elnevezi a főhőst Dániel „A bukott” angyalnak (a grigori kb. ez, nem angolul, magyarul is) és úgy összekeveri a keresztény vallást a pogány elemekkel, hogy kapartam a szemem. Kate, kérlek szépen, hogy ha a fejünkbe vered légkalapáccsal, hogy az egész könyvben a Biblia, meg a kereszténység az alapkő, akkor értsél is hozzá. Az epilógus tetszett. :D

22 hozzászólás
Pumi007>!
Lauren Kate: Fallen

A borító miatt olvastam el, de szerintem annyira nem volt rossz. A vége nagyon tetszett de addig valahogy nem kötött le. Persze jó volt, csak nekem furcsa volt hogy az egész történet egy javítóintézetben játszódik. De azért érdekel a folytatása.:)

Doryy33>!
Lauren Kate: Fallen

Hosszú idő óta az egyik kedvenc könyvem lett. Imádom Luce és Daniel szerelmét, ahogy kibontakozik, ahogy kiderülnek a dolgok az életeikről.
Tetszik a Sword&Cross rejtélyessége, baljóslatúsága. Arianne-t is nagyon bírtam, vagány egy csaj igaz fájó érzelmekkel. Imádnám a barátnőmnek :)
Lucie szüleit nem egészen tudom hova tenni, nem tudom bele illeszteni a képbe, aranyosak de nem tudom nekem nem illenek a képbe :)
Ugyanakkor imádom az egész könyvet :)
Mééég méééég :D

Amelitt>!
Lauren Kate: Fallen

Nehéz értékelni. Nem azért, mert olyan jó, de nem is azért, mert olyan rossz. Még közepesnek sem mondanám, mert annál jobb.
A karakterek kidolgozása: nuku, nulla, semmi.Semmit nem tudok róluk.
A történet maga érdekes lenne, ha nem lenne ilyen körítés hozzá.
A kivitelezés megállja a helyét, de ha elég erősen megfújom leszánkózik a béka popsija alá.
A borító. A borító miatt olvastam el. Megfogott és megszorongatott. Szép és órákig lehet nézegetni.
http://amelitt.blogspot.com/2012/01/fallen-avagy-szep-b…

Tündér_Lala>!
Lauren Kate: Fallen

Ettől a könyvtől valami nagyot vagy különlegeset, mindenesetre valami márt vártam.
Hát rosszul tettem.
Jó történet volt az ilyen típusú könyvekben fellelhető ugyan azon cselekménnyel.
Nem unatkoztam olvasás közben de nem okozott meglepetést se.

Angel_Eyes>!
Lauren Kate: Fallen

Nagyon jó könyv!:) Titokzatos kezdet, aztán a történet egyre inkább bonyolódik. Persze sejteni lehet mi fog történni, de végül felülmúlja a várakozást, és meglepetést okoz. Eseménydús, izgalmas; a könyv második felétől szinte le sem tudtam tenni. Nagyon várom a folytatás!!!!:))

Nagy_Daniella>!
Lauren Kate: Fallen

Olyan örömmel kezdtem el olvasni, minden sorát imádtam, egészen az utolsó könyvig ahol az utolsó 4 oldal teljesen tönkre tette azt amit én eltudtam volna a végére képzelni, letört az egész, persze így sok minden kérdés megoldódott, de akkor is lehetett volna jobb a vége, de gondolom így egyszerűbb volt lezárni mindent.
Egészen beleszerettem ebbe a könyve és a végén csak a döbbenet maradt meg, hogy miért is érzem azt hogy nem kellene elolvasnom a végét, és tessék.
De azért kellemes időtöltés volt ha nem tudtam mást csinálni.

Farkas_Éva P>!
Lauren Kate: Fallen

A borító nagyon tetszett és ennek hatására sokat vártam a könyvtől. Jó volt, de olvastam már sokkal izgalmasabb könyveket is. Az utolsó 50 oldalon kissé felpörögtek az események, de kb. ennyi. Ennek ellenére nem mondom, hogy rossz volt. Remélem a többi része izgalmasabb lesz. A szereplőket jobban ki lehetett volna dolgozni nem sok derül ki róluk, ezt viszont nagyon is hiányoltam. Hát akkor folytassuk a második résszel….


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

„“Will you say it again?"” he asked, almost shyly. “"Will you tell me … what I am?””
“"You'’re an angel,”" she repeated slowly, surprised to see Daniel close his eyes and moan in pleasure, almost as if they were kissing. “"I'’m in love with an angel."”

6 hozzászólás
ℕnabella>!

“I've already had to wait so long."
„How long?” Luce asked.
"Not so long that I've forgotten that you're worth everything. Every sacrifice. Every pain.”

ℕnabella>!

“The good news is" he paused, carefully choosing his words, "I kissed you, and you're still here.”

ℕnabella>!

“We meet. We always meet, somehow we're always thrown together, no matter where I go, no matter how I try to distance myself from you. It never matters. You always find me.”

ℕnabella>!

It's such a beautiful question, Luce. I adore you for asking it, and I wish I could explain it better. All I can tell you is this: The only way to survive eternity is to be able to appreciate each moment.

ℕnabella>!

Callie always said Luce was incapable of brutal honesty and that was why she got herself stuck in so many crappy situations with guys whom she should have just told no.

ℕnabella>!

“Will you stay with me ” she asked. Her voice was the thinnest whisper almost canceled out by a low groan of thunder…. Forever ” he whispered back. The sweet sound of his voice filled her up.

ℕnabella>!

“Scared ya, did I? Aw, that's sweet. Don't worry the shocks won't kill me," she whispered. "They only make me stronger. Anyway, it was worth it to give that cow a black eye, ya know?”

ℕnabella>!

Oh. My. God. They were fighting. In the library. Over her.

ℕnabella>!

She'd always loved the faintly sweet musty way that only a roomful of books smelled. She took confirt in the soft occasional sound of turning pages.


A sorozat következő kötete

Fallen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: City of Glass
Susan Ee: Angelfall
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Cynthia Hand: Unearthly
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury
Becca Fitzpatrick: Silence
Wendy Higgins: Sweet Evil
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Richelle Mead: Vampire Academy
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star