Sugar ​and Spice – Cukor és máz (L. A. Candy 3.) 31 csillagozás

Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jane ​Robertset, az új valóságshow-sztárt nemrégiben árulta el az egyik legjobb barátnője, úgyhogy megtanult pár dolgot. Legfőképpen azt, hogy kikben bízhat. Hollywoodban pedig ez a lista igen rövid.
Habár a bulvársajtónak feltett szándéka feszültséget szítani közte és exbarátnője – egyben szereplőtársa – Madison Parker között, Jane kézbe akarja venni a sorsát. Első lépésként megfogadja, hogy nem pasizik, a pasikkal úgyis csak baj van. Ám, amikor újra felbukkan gimnáziumi kedvese, Caleb, illetve Los Angeles-i kiszemeltje, Braden, s a fiúk édesebbek, mint valaha, Jane-nek nehezére esik betartani a fogadalmát.
Legjobb barátnőjének, Scarlettnek csupán egyetlen srácon jár az esze: új barátján, Liamen. A lánynak, akinek a szerelem mindeddig üres fogalom volt, most lángra gyúlt a szíve. A gond az, hogy ha az ember egy népszerű valóságshow szereplője, a kamerák előtt más fiúkkal kell hetyegnie, Liam pedig nem szívesen tesz úgy, mintha köze se lenne Scarlett szerelmi… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738795 · Fordította: Fazekasné Hajdú Beáta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
262 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991190 · Fordította: Fazekasné Hajdú Beáta

Kedvencelte 3

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nina__>!
Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

Hát ez kegyetlen rossz volt.
Csak azért olvastam el, mert ez az utolsó rész a sorozatból és be akartam fejezni, na meg nem hittem, hogy az előző kettőnél rosszabb lehet. Hatalmasat tévedtem, határozottan ez volt a mélypont. Legalábbis a vége mindenképp.
Mi volt a tanulság az egész könyvből? Celebnek lenni rossz, mert a magánélet eltűnik és nem éri meg a pénzt és hírnevet választani. WTF??? Valóban?! Mit ne mondjak, mély és eredeti gondolat.
Lássuk be, akinek egy cseppnyi esze is van, ezzel tökéletesen tisztában van.

A történetvezetés abszurd, a különböző szituációk és a szereplők reakciói értelmetlenek. A karakterek irritálóak, felszínesek és legfőképp mérhetetlenül ostobák. Már, ha beszélhetünk itt karakterekről, mert enyhe túlzás annak nevezni őket. Intelligenciájuk fejezetről fejezetre zuhanótendenciát mutatott, mire a végére jutunk, kapunk pár üres személyiségvázat, amik semmilyen fejlődést nem mutattak, kivéve, hogy megtanulták a fent említett közhelyet.
Komolyan mondom egyetlen még csak elviselhető szereplő sincs az egész könyvben.

Megjegyezném, hogy ezek mellé oldalanként tengernyi márkanevet zúdít ránk az írónő és mindig tudjuk, hogy a főszereplő milyen cuccban van a tűsarkújától kezdve a napszemüvegéig.

Összegezve, olyan ez a trilógia, mint egy ZS kategóriás amerikai romantikus vígjáték, enyhén paródia jelleggel fűszerezve.

swa_z P>!
Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

Ezt a harmadik részt már csak azért olvastam el,hogy befejezzem a sorozatot. Szerintem ez az utolsó rész volt a legrosszabb,nekem kicsit olyan volt,mintha ez már csak muszájból íródott volna meg. A karakterek nem fogtak meg,a történet sajnos sablonos volt. A sorozatot igazából csak az író miatt kezdtem el olvasni,kíváncsiságból de valahogy nem lepett meg az eredmény. Ha nem akarsz gondolkodni és az összefüggéseket keresni,akkor ez egy neked való könyv :D

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
262 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991190 · Fordította: Fazekasné Hajdú Beáta
Farkas_Dia>!
Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

Kövezzen meg mindenki, én akkor is imádtam ezt a sorozatot! ˘^˘
Viccet félretéve, nyilván látom a hibáit, de nyilvánvalóan nem az volt a cél, hogy egy tökéletesen felépített regényt kapjunk.Szerintem nem volt jó ötlet új -fontos- szereplőt behozni a sztoriba így az utolsó kötetbe, de hát… írója válogatja. :) Szórakoztatott, el voltam vele. Rózsaszín volt, kerek és cuki volt. Ez volt a cél.

Veronika_Szakács>!
Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

A sorozat még mindig mocsok rossz, az események még mindig értelmetlenek, és hol irreálisan lassan, hol irreálisan gyorsan követik egymást. Scarlettet leszámítva a karakterek még mindig ostobák, Jane-t szívlapáttal kéne agyonverni, hogy megszabaduljon végre a kínjaitól.
Viszont! A vége miatt abszolút megérte elolvasni! Ez a teljesen hülye, őrülten naiv lány 3 kötet mocsok után végre észhez tért, és felismerte, hogy mi is zajlik körülötte. Hihetetlenül érett, intelligens, logikus döntést hozott. Minden butuska kislánynak tökéletes tanmese lehet tehát ez a 3 könyv, mert a vége tényleg nevelő célzatú és tényleg jó.
Még azt is elérte Lauren Conrad, hogy drukkoljak Jane-nek, vagyis… Neki. Ez pedig nagy teljesítmény.

Agymanó>!
Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

A sorozatot azért kezdtem el, mert valami furcsa okból, de szeretem Lauren Conradot. Bírom a stílusát, meg a blogján nagyon jó ötleteket ad, de ez a sorozat nem volt az igazi. Hozzám valamiért mégis közel áll, látom a hibát is, de szerintem elég kellemes kikapcsolódás.
A legnagyobb probléma most is az, hogy a cselekmény naaaaagyon lassan indul be. Ellenben javulás az, hogy Conradnak sok jó ötlete volt, amiknek csak a kivitelezésével volt nem kis gáz. Madison zsarolása elég lagymatag lett, Jane meg még ennél is lagymatagabb maradt. Ellenben sikerült egy-két szereplőt érdekesebbé tenni, pár új és minimálisan meglepő szálat behozni, sőt a végén még meglepetés is ért Jane-nel
kapcsolatban!
Összességében szerettem ezt a sorozatot, kedves volt meg lazulós. Ha a KMK kiadó lefordítja a Madisonról szóló kötetet is, akkor arra is kíváncsi leszek !:)

dorinna00>!
Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

Nagyon tetszett a sorozat. Igazi kis könnyet sztori, nem lett a kedvencem, de két komolyabb olvasmány közé tökéletes egy kis lazításként. :)

f_fancsu>!
Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

Köszönöm Istenem, hogy vége lett a sorozatnak!
Mondhatnám, hogy a harmadik rész lekötött már valamennyire. De nem igazán ez történt, csak a rövidsége miatt volt picit könnyebb olvasnom.
Jane még mindig borzasztóan naiv karakter volt, a végére talán egy minimális fejlődés mutatkozott meg nála. A szerelmi oktaédert az ő esetében meg már konkrétan nem tudtam követni. Továbbra sem értem, hogy a középiskolai ex visszakerülése miért volt ilyen fontos? Ebben a részben oda is elérkeztünk, hogy már Scarlett karaktere is idegesített… Viszont meglepő fordulatok volta Madison esetében, az a szál egy picit még le is kötött.
A vége felüdülés volt, végre kinyílt a lányok szeme, az utolsó fejezet meg keretbe foglalta, hogy kivel mi fog történni a továbbiakban.
Összegezve a sorozat pont annyit nyújtott, amit egy TV sorozat szereplője meg tudott írni. Se többet, se kevesebbet.

wallery>!
Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

Ha ezt a sorozatot nem fejezi be a kiadó, akkor sem történt volna tragédia.. néha nem értem a magyar könyvkiadást. Összességében: ez éppen olyan felejtős, mint az előző részei

Fay >!
Lauren Conrad: Sugar and Spice – Cukor és máz

Végre sikerült túljutnom a sorozaton.
A végét leszámítva, megint csak butácskára és kiszámíthatóra sikeredett. A karakterekre is szintúgy ez vonatkozik. Tudom, hogy Conrad ezt a saját életéből merítette… de egyáltalán nem volt életszagú.
Ellenben a borítók továbbra is kedvencek, csak emiatt érte meg elolvasni a trilógiát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Tahereh Mafi: Ne félts
S. C. Stephens: Féktelen
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Gayle Forman: Csak egy nap
Lauren Oliver: Delírium
Meg Cabot: Menekülés
Meg Cabot: Egy kis túlsúly nem a világ vége