Hazatérés (Heartland 1.) 106 csillagozás

Lauren Brooke: Hazatérés Lauren Brooke: Hazatérés

A Heartland farmot lovak számára alakították ki Virginia állam lankáin – ám sokkal több egyszerű lovas farmnál. Nincs még egy hozzá fogható hely: a múlt sebei itt begyógyulnak, és a rémült, bántalmazott lovak megtanulják, hogyan bízzanak ismét az emberekben.

Amióta csak az eszét tudja, Amynek Heartland volt az otthona. Itt figyelte, hogy az anyukája bizalommal és reménnyel tölti meg az egykor vad, rémült lovak szívét. És Amyben is megvan az anyukája képessége: a lovakra hangolódva megérti, mire van szükségük. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek nem szabad szem elől veszítenie, amit az anyukája tanított neki – őszintén hinnie kell benne, hogy Heartland a csodák birodalma.

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
136 oldal · ISBN: 9789633995891 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
136 oldal · ISBN: 9789633995907 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
136 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995884 · Fordította: Szabó Krisztina

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Amy Fleming · Monty Roberts


Kedvencelte 21

Most olvassa 8

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Odonata>!
Lauren Brooke: Hazatérés

Egy elképesztő történet bevezetése.
Nagyon drámai, sokszor a könnyek kerülgettek. Az eddigi legjobb lovas történet amit olvastam. Azt hiszem az antikváriumokat fogom kutatni, mert kell a többi része is!

Niitaa P>!
Lauren Brooke: Hazatérés

A Heartland történet szinte mindenki számára ismerősen cseng. Vagy a könyv fordult már meg a kezébe, vagy a sorozatba nyert egy kis bepillantást, de akkor is ismerősen cseng a neve. Menedék a sérült lovak számára, ahol új erőre kaphatnak.
Amy is itt ténykedik nap, mint nap, élete már közelít a tökéleteshez, mikor szörnyű dolog történik.
Ekkor a történet is nagy fordulatot vesz. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én Lou-val értettem egyet. Amy önző, cseppet sincs tekintettel a többiek érzelmére. Nem csak az ő élete változott meg. Tudom, pontosan tudom, min ment keresztül, de ez nem mentség a viselkedésére.
A lovak még mindig imádnivalóak benne, mindannyian.
Örülök, hogy megfilmesítették és így sok emberhez eljut, mert bár nem tökéletes, de attól még egy jó kis történet.

Edina_Varga>!
Lauren Brooke: Hazatérés

Imádom a tv sorozatot, imádom a könyvet is. Ritka esetek egyike, hogy alig-alig tér a lényeges dolgokban a könyvtől a sorozat, vagy fordítva. Féltem mikor belekezdtem az olvasásba, de szerencsére szuper jó a könyv, csak kevés! Több száz oldalt is olvasnék még megállás nélkül belőle.
Egyedül Ty szerepét kellett szokni, hogy nem ugyanaz a két karakter története. de ebben a könyvben nem volt még zavaró, remélem később sem lesz nagyobb eltérés.
Amy számomra egy példakép, roppant erős és okos lány. Korát meghazudtoló meglátásokkal, bár ez az első részben meg annyira nem jelenik meg, de később ő lesz a kapocs a szereplők között.
Jack, na ő egy igazi morgó vén medve, imádni való mackó. :) Igazi nagypapa karakter.

Ibanez P>!
Lauren Brooke: Hazatérés

Hm. Számomra meglehetősen idegesítő egy történet volt, egyrészt Amy magatartása miatt (pár pofont én kiosztottam volna neki Lou és a nagyapa helyében), másrészt a lovas részek elégtelensége miatt, remélem, egyik 10-14 éves lány se gondolja azt, hogy ez hipp-hopp így megy, ahogy itt le van írva spoiler… Na, szinte minden spoilerben ment, a történetet inkább csak a 10-12 éveseknek ajánlanám, és nagyon, de nagyon mese habbal :-D (megkapja a három csillagot, mert valószínűleg lóbolond gyerekként én is imádtam volna, minden hibája ellenére) :-D

Lilla>!
Lauren Brooke: Hazatérés

Úgy gondolom, hogy rövidsége ellenére ez egy nagyon jó kis könyv volt. A történet Heartlandon, a híres lovasfarmon játszódik. Minden jól megy, Marion (Amy anyukája) jól dolgozik, az istállók Ty-nak köszönhetően mindig tiszták és egy ló sem meg el úgy a farmról, hogy ne feledte volna el a múlt fájdalmait. Aztán egy nap szörnyű tragédia következik be, ami az egész családot, a farmot és Amyt is egyaránt próbára teszi. Ha elolvasod a könyvet megtudod, hogy vajon sikerül-e megbírkóznia a tizenöt éves Amy Flemingnek a gyásszal, a csalódással és a lovasfarm ellátásával is egyszerre.

A történet nem csak lovakról szól, fontos szerepet játszik benne a szeretet, az akaraterő, a megbocsátás és a gyász is. Izgalmas, megható könyv volt, nagyon tetszett. Alig várom a következő részt.^^
További: https://lillaolvas.blogspot.com/

vargvani>!
Lauren Brooke: Hazatérés

Amilyen rövid, olyan jó. Kicsit nehezen indult a könyv, unalmasnak éreztem, aztán egyik esemény követte a másikat. És végül tényleg kiderült, hogy az állatok és az irántuk érzett szeretet képes meggyógyítani az embereket. Nagyon sajnálom, hogy a sorozatnak csak az 5. része van meg valahol, mindenképpen folytatnom kell. :) Emellett még a sorozat is érdekel.

Na és eszembe jutott, hogy ezer éve még lovas játékokkal játszottam és sokkal jobban élveztem a könyvet. :D

Light_House>!
Lauren Brooke: Hazatérés

Tetszik a történet, pedig nem én vagyok a célkorosztály. De átérzem Amy fájdalmát, nagyon is… Persze a lovakat is szeretem. Kíváncsi vagyok a sorozat folytatására.

Σtella>!
Lauren Brooke: Hazatérés

Nagyon örülök, hogy megtudtam venni és végre hozzájutottam. Minden percét élveztem. Aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni, vagy imádja a lovakat annak nagyon ajánlom. Kellemes olvasmány volt, mindenképpen folytatom.

Ria_KB P>!
Lauren Brooke: Hazatérés

Nagyon régen, egészen kislány voltam még amikor először olvastam ezt a könyvet. Akkor nagyon szerettem, és most újraolvasva eszembe juttatta mennyire szeretem a lovakat. Kellemes érzéseket keltett bennem.


Népszerű idézetek

shadowhunter1975 P>!

Köszönet Monty Robertsnek, aki először írta le a Csatlakozás-módszert, és aki munkásságával jobb hellyé tette a világot a lovak számára.

5. oldal, Ajánlás (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Monty Roberts
Cheril>!

És most ez a kis jószág megtanította nekem, hogy soha nem szabad megadnunk magunkat a fájdalomnak – jelentette ki, és kezét a póni fejére tette."

123. oldal

Simon_Eszter_2>!

„Az ember nem menekülhet a múltja elől…”

131. oldal

June_03>!

A már kimondott szavakat nem lehetett eltörölni.

69. oldal

noncsi94>!

A szavak mintha kalapácsként csapódtak volna arcába. Együtt.. Könnyek szöktek a szemébe, ahogy eszébe jutottak Anya és az ő közös álmai, a közös tervek…

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Fleming

A sorozat következő kötete

Heartland sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Strange: A fülemüleerdő titka
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Suzanne Selfors: Zord tél a vadnyugaton
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Lucy Strange: A kastély szelleme
Siobhan Dowd: A londoni óriáskerék rejtélye
Kathleen Duey: Lódobogás – Katie és a musztáng II.
Katherine Arden: Apró terek
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Sharon Creech: Anya nélkül soha