Hazatérés (Heartland 1.) 72 csillagozás

Lauren Brooke: Hazatérés Lauren Brooke: Hazatérés

A Heartland farmot lovak számára alakították ki Virginia állam lankáin – ám sokkal több egyszerű lovas farmnál. Nincs még egy hozzá fogható hely: a múlt sebei itt begyógyulnak, és a rémült, bántalmazott lovak megtanulják, hogyan bízzanak ismét az emberekben.

Amióta csak az eszét tudja, Amynek Heartland volt az otthona. Itt figyelte, hogy az anyukája bizalommal és reménnyel tölti meg az egykor vad, rémült lovak szívét. És Amyben is megvan az anyukája képessége: a lovakra hangolódva megérti, mire van szükségük. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek nem szabad szem elől veszítenie, amit az anyukája tanított neki – őszintén hinnie kell benne, hogy Heartland a csodák birodalma.

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
136 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995884 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
PonyClub, 2006
124 oldal · puhatáblás · ISBN: 8274285883

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Amy Fleming · Monty Roberts


Kedvencelte 21

Most olvassa 8

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Odonata
Lauren Brooke: Hazatérés

Egy elképesztő történet bevezetése.
Nagyon drámai, sokszor a könnyek kerülgettek. Az eddigi legjobb lovas történet amit olvastam. Azt hiszem az antikváriumokat fogom kutatni, mert kell a többi része is!

>!
Niitaa P
Lauren Brooke: Hazatérés

A Heartland történet szinte mindenki számára ismerősen cseng. Vagy a könyv fordult már meg a kezébe, vagy a sorozatba nyert egy kis bepillantást, de akkor is ismerősen cseng a neve. Menedék a sérült lovak számára, ahol új erőre kaphatnak.
Amy is itt ténykedik nap, mint nap, élete már közelít a tökéleteshez, mikor szörnyű dolog történik.
Ekkor a történet is nagy fordulatot vesz. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én Lou-val értettem egyet. Amy önző, cseppet sincs tekintettel a többiek érzelmére. Nem csak az ő élete változott meg. Tudom, pontosan tudom, min ment keresztül, de ez nem mentség a viselkedésére.
A lovak még mindig imádnivalóak benne, mindannyian.
Örülök, hogy megfilmesítették és így sok emberhez eljut, mert bár nem tökéletes, de attól még egy jó kis történet.

>!
Edina_Varga
Lauren Brooke: Hazatérés

Imádom a tv sorozatot, imádom a könyvet is. Ritka esetek egyike, hogy alig-alig tér a lényeges dolgokban a könyvtől a sorozat, vagy fordítva. Féltem mikor belekezdtem az olvasásba, de szerencsére szuper jó a könyv, csak kevés! Több száz oldalt is olvasnék még megállás nélkül belőle.
Egyedül Ty szerepét kellett szokni, hogy nem ugyanaz a két karakter története. de ebben a könyvben nem volt még zavaró, remélem később sem lesz nagyobb eltérés.
Amy számomra egy példakép, roppant erős és okos lány. Korát meghazudtoló meglátásokkal, bár ez az első részben meg annyira nem jelenik meg, de később ő lesz a kapocs a szereplők között.
Jack, na ő egy igazi morgó vén medve, imádni való mackó. :) Igazi nagypapa karakter.

>!
vargvani
Lauren Brooke: Hazatérés

Amilyen rövid, olyan jó. Kicsit nehezen indult a könyv, unalmasnak éreztem, aztán egyik esemény követte a másikat. És végül tényleg kiderült, hogy az állatok és az irántuk érzett szeretet képes meggyógyítani az embereket. Nagyon sajnálom, hogy a sorozatnak csak az 5. része van meg valahol, mindenképpen folytatnom kell. :) Emellett még a sorozat is érdekel.

Na és eszembe jutott, hogy ezer éve még lovas játékokkal játszottam és sokkal jobban élveztem a könyvet. :D

>!
Light_House
Lauren Brooke: Hazatérés

Tetszik a történet, pedig nem én vagyok a célkorosztály. De átérzem Amy fájdalmát, nagyon is… Persze a lovakat is szeretem. Kíváncsi vagyok a sorozat folytatására.

>!
Viktória_Markovics
Lauren Brooke: Hazatérés

Póniklub által már egyszer megvolt a könyv, de akkor csücsült a polcomon. Nem gondoltam hogy tetszeni fog! 10 évesen olvastam már lovas könyvet, de arra már nem emlékszem, így ez teljesen új élmény volt számomra, ráadásul ifjúsági könyv, amit eddig molyos pályafutásom alatt nem olvastam. Az eleje nagyon lassan indult, azt hittem félbe is kell hagynom, de aztán elindult a történet! Nagyon megszerettem Amy-t, néha azonosulni is tudtam vele. Sajnálatos az amit át kellet élnije! A könyv megmutatja, hogy milyen nagyszerűek az állatok! Bár még is hiányzott valami.

>!
Rhyen
Lauren Brooke: Hazatérés

Nem igazán az én stílusom, igazság szerint kerülöm a lovas könyveket. Ennek ellenére kellemes olvasmány volt, örülök, hogy próbált komolyabb témákat is feszegetni; kicsit nehezen indult, de a végére megtetszett. Egyszer megérte elolvasni. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
136 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995884 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
mézesmogyifelhő P
Lauren Brooke: Hazatérés

Pont egy nyugis délutánra való olvasmány. Nekem most pont ez kelett rövid kedves kis történet. Annak ellenére hogy a filmet ismertem, még így is sirtam picit rajta, pedig mostanában régen könnyeztem meg könyvet :) Remélem kiadják majd a többi részét is. A lovak szerelmeseinek kötelező!

>!
vikcs P
Lauren Brooke: Hazatérés

Imádom ezt a sztorit és persze a lovakat, fantasztikus, ahogy magával ragad az egész, és addig falod a sorokat, míg el nem fogy a könyv. Egyszerű fogalmazás, mégis nagyon beletudod élni magad a helyzetbe, sajnálod Amy-t, osztozkodsz a gyászán, a fájdalmán, az élet bonyolultságán. Izgulsz, hogy mi fog történni, hogy sikerüljön kapcsolatot létesítenie a lovakkal, akik számomra a legcsodálatosabb lények a világon.
Alig várom, hogy a többi részt is elolvashassam és drukkolhassak Amy és Ty kialakuló románcának, a lovak melletti szerelemmel együttvéve. :)


Népszerű idézetek

>!
shadowhunter1975 P

Köszönet Monty Robertsnek, aki először írta le a Csatlakozás-módszert, és aki munkásságával jobb hellyé tette a világot a lovak számára.

5. oldal, Ajánlás (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Monty Roberts
>!
Simon_Eszter_2

„Az ember nem menekülhet a múltja elől…”

131. oldal

>!
June_03

A már kimondott szavakat nem lehetett eltörölni.

69. oldal

>!
noncsi94

A szavak mintha kalapácsként csapódtak volna arcába. Együtt.. Könnyek szöktek a szemébe, ahogy eszébe jutottak Anya és az ő közös álmai, a közös tervek…

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Fleming
>!
Cheril

És most ez a kis jószág megtanította nekem, hogy soha nem szabad megadnunk magunkat a fájdalomnak – jelentette ki, és kezét a póni fejére tette."

123. oldal


A sorozat következő kötete

Heartland sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Ayres: Két jómadár
David Almond: Agyag
John Flanagan: A lángoló híd
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Gordon Korman: A császár hagyatéka
Rick Riordan: A vörös piramis
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő