Titkok ​és exek éjszakája 400 csillagozás

Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Eliza teljesen kikészül, amikor eltűnik legértékesebb holmija: a lila notesza, amiben listát vezet mindarról, amit szeretne, de nincs mersze megtenni. Amikor megtudja, hogy a füzetet az expasija nyúlta le, akkor aztán totál bepánikol. És joggal. Mert Cooper és barátai – egy titkos fiúszövetség tagjai – megzsarolják: ha nem állja ki egyetlen éjszaka alatt a noteszben szereplő összes próbát, felteszik a füzetet a netre.

Csakhogy Eliza nem hagyja magát! Teljesíti ugyan a cikibbnél cikibb feladatokat, de közben két barátnőjével addig ügyeskednek, amíg meg nem találják a fiúk gyenge pontját. Mert hát mindannyiunknak vannak kínos titkai, amiket szeretnénk örökre megőrizni…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2016
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634154358 · Fordította: Zalotay Melinda
>!
Móra, Budapest, 2015
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631198621 · Fordította: Zalotay Melinda
>!
Móra, Budapest, 2013
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631195293 · Fordította: Zalotay Melinda

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

235 tag · 52 karc · Utolsó karc: 2021. április 11., 10:08 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Cooper Marriatti · Eliza Sellman


Kedvencelte 24

Most olvassa 41

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 81

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

DoreenShitQ>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Mi a fenének elfojtani az érzéseinket?

Ennyire nem akartam bántalmazni még könyvet. Utáltam, utáltam, fúj, fúj. Igazából csak az akadályozott meg abban, hogy ne menjek neki az ereimnek olvasás közben, hogy elképzeltem, hogy minden szereplőt elüt egy busz. Sajnálom elhalt agysejteimet.
Remélem az írónő bevonul valamilyen intézetbe, mert neki tényleg problémái vannak, ha ezt a tinilányok kezébe akarja adni. Vagy bárkiébe. Inkább tüzeljük el mindent, egyetlen jó tulajdonága ennek a borzalomnak, hogy jól ég.

41 hozzászólás
zsiina>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Nem tetszett. Az egész történet unalmas volt, semmi érdekes nem történt benne. Eliza teljesen kikészített, nem értem mit kellett ennyit szenvedni azért a noteszért? Annyi eszük nem volt, hogy visszalopják? Vagy esetleg szóljanak valakinek? Végig azért volt ez az egész, hogy nehogy feltegyék a netre. És ha felkerült volna? Mi lett volna belőle? Semmi eget rengető dolgot nem írt bele, csak annyit, hogy mitől fél, és hát azért nem voltak annyira gáz dolgok, nem tudom miért aggódott. Aztán csak eszükbe jutott komolyan mondom olyan szőkék voltak ezek hárman atyaúristen, már fájt!, hogy visszalopják. Sikerült? Naná, hogy nem! Olyan bambák voltak, annyi eszük nem volt, hogy amikor rajtakapták őket, hogy gyorsan kivegyék azt a kicseszett noteszt és eldugják valahová? Mondjuk a ruhájuk alá? Nem, á annyi gógyi nincs, inkább kitaláltak mindenféle hülyeséget és a végén még az egyiküket el is vitte a rendőrség. Komolyan mondom, hogy lehettek ennyire butyuták? Agykárosodást szenvedtem miattuk, főként Eliza miatt. Nem volt komplett a csaj! És az egészben csak Coopert sajnáltam. Szegény srác, és még is mellette maradt, Eliza meg csak észre sem vette… Mindegy, nem is idegesítem magam, egyszerűen kikészített. Ez volt a legrosszabb LOL könyvem.

4 hozzászólás
MissFortune>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Igazatok volt Molyocskák.. ez az egyik legrosszabb Lol könyv amit valaha olvastam.
Valahogy fura volt már az alaptörténet is. Aztán pedig gyerekes hisztinek éreztem az egészet. A Cooperrel való civakodás is butaság volt, sőt ha hajlandó lett volna végig hallgatni szegény gyereket nem is szakítanak..
A könyv végén az egyik mondat pedig teljesen kiverte a biztosítékom…
„ Sőt sokat tanultam magamról, meg hogy mi mindenre vagyok képes. Meg arról, hogy a barátaim igazi barátok.”
Mi van? A sztori felénél otthagyták, hiába hívogatta őket, magasról lesz*rták. Mindegyik a maga kis gondjával törődött, mikor Eliza bajban volt. Nem gondolnám, hogy ilyenek az igaz barátok.

MHenimoly>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Még sosem olvastam ilyen és ehhez hasonló könyveket! DE sajnos beteg voltam és egy könnyed olvasmányra vágytam. Féltem, hogy lapos lesz a sztori, ès hogy halálra fogom magam unni! Nem ez történt! Esküszöm, hogy szószerint nem tudtam letenni, míg ki nem olvastam. Annyira hiányzott már egy ilyen könyv: Végre nem volt benne szerelmi háromszög de izgalmas és ötletes is egyszerre. Azt hittem, hogy nem fogom szeretni Elizat de végülis jó karakternek tartottam. A „baràtnői”…..hát ha nekem ilyenek lennének….Coopert nem nagyon tudtam hová tenni.
A könyv végén úgy éreztem magam: ez tényleg LOL!

kiruu>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Itt és most hivatalosan is kijelentem, hogy a LOL könyvekben szereplő női szereplők totálisan vakok, jó erős szemüveget mindegyiknek, mert egyik sem volt képes észrevenni, hogy a pasi akit szeretnek TOTÁLISAN ODA VAN ÉRTÜK. Remélem a Móra kiadó továbbra is olyan könyveket jelentet meg, amikben ilyen női szereplők vannak. Hahaha. Csak vicceltem. Ez botrányos.
Eliza érdekes naplót ír, én nem is annyira hívnám annak. Inkább „dolgok, amiket félek megtenni” titkos listájának. Nekem nagyon kellemetlen érzésem volt vele kapcsolatban, elég gyakran a könyv alatt. Túl sokat hisztizett. Jó, persze én is fel lennék háborodva ha elvennék a naplóm, bár én inkább megcsavarnám a tökét annak, akit elveszi, de ez részletkérdés. Sok volt a hiszti, felesleges nyávogás. És totál hülye, amiért nem látta, hogy Cooper jó srác és halálosan szerelmes belé. Én sem bocsájtok meg egykönnyen, de amit Coop tett eszméletlen cuki és én rögtön a lába elé borultam volna.
Na tehát Coopert imádtam, nem is részletezem.
Eliza barátnői elég érdekesek voltak. Az egyik nem jön rá, hogy olyan pasi után koslat, akit senki nem érdekel húzósabb időtartamra. A másik pedig tele van nagyon furcsa családtagokkal. Hát, őket nem értettem különösebben, de mind egy. Ott voltak, oké.
Egyedül Kate, Eliza nővérét kedveltem meg nagyon, és sajnáltam, hogy olyan keveset szerepelt.
A 318 klúbja, vagy micsoda elég érdekes. Na, a tagokat nem bírtam és ez olyan „a pasik nagyon unatkoznak, valamivel el kell tölteni az időt” dolog. Nézzenek pornót, egyenek, nyomkodják az elektronikus kütyüjeiket, vagy mit bánom én, de ilyet ne.
A történet néha nagyon lehetetlen volt, és akkor elvesztette a hatását a könyv. Sajnálom, hogy egy kicsit csalódnom kellett, de végül is nem olyan rossz és az alatt a pár óra alatt, amíg olvastam, lekötött.

1 hozzászólás
Vivi_>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Mennyire megörültem a könyvtárban, hogy már ezt is megvették és ki tudom kölcsönözni.
Hát, azt bejelentem, hogy ez a könyv Marni Bates közelébe sem ér. Mert Bates sokkal szórakoztatóbban ír és még valóságosabbnak is látszik az, amit leír.
Lauren ezt nem nagyon hozza, mert 1. nekem ez nem volt valami valósághű, nem tudom miért 2. a szereplők sem nyerték el a szívem.
A főszereplő (erősen gondolkozok mi is a neve, ez már rossz jel,nem?) oh, igen Eliza nem a legeslegszimpibb ember. A könyv hátulján levő szöveg elolvasása után eszembe jutott. :D
Na, hát kapunk egy újabb hisztis csajt. Már meg sem lepődök ezen, hiszen mostanában ez az „ideális” főhősnő.
Eliza egy noteszba írta le a dolgokat, amit nem mer megcsinálni. Na, igen ezt ellopják és megzsarolják, hogy felnyomják a netre az egészet, ha nem csinál meg pár dolgot belőle. Egyébként most így komolyan, én szerintem valahogyan megmérkőztem volna a tulajdon tárgyamért, esetleg egy bunyó Tylerrel, vagy nem is tudom, de akkor sem hagytam volna csak, hogy így zsarolhassanak.
Ez a 318-asok klubja is egy oltári nagy baromság, szerintem ilyet régen az ovisok csináltak, vagy legfeljebb kisiskolások…
Cooper sem hagyott nagyobb nyomot bennem, cuki dolog volt, amit tett de nálam itt ki is fújt.
A két barátnő is számomra „egybefolyt”. Valamikor már nem is néztem a nevet kiről van szó, mert annyira nem volt egyéniségük.
Kicsit jobbra számítottam ettől a LOL – könyvtől, mert eddiigi tapasztalaim alapján a másik kettő remek volt, de ez… a nyomukba sem ér. Sajnálom, és remélem a többi legalább azt a szintet hozza, amit Marni elért.

Kitti_Kinczer>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Egy érdekes esemény dús LOL könyv… is lehetett volna. De helyette unalmas volt és vontatott. Mikor azt hittem valami normális dolog következik sosem az lett. Nem értettem az egészet. spoiler
Hát mindegy túl vagyok ezen a könyvön is…

PEvice>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Hát én már nagyon kinőttem ezt a könyvet úgy 4-5 évvel ezelőtt talán 5 csillagot adtam volna neki. Nem volt rossz tipikus tini könyv ami kikapcsolja az agyad. Idegesítő szereplők nem voltak. Végül is csak ajánlani tudom a 13-19 éves korosztálynak.:)

deen>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Könnyed kis könyv volt, jókat derültem rajta. Ahogy visszaemlékszem ennyi idősen én sem tettem volna meg ezeket a dolgokat, amiket Elizának pechjére meg kellett tennie. Ez a 318-as klub elég nagy hülyékből áll, de hát mit is lehet várni egy csorda unatkozó, tizenéves fiútól. Cooper egy nagyon cuki srác, aki igen, valóban elkövetett egy óriási baklövést, de mindent megtesz, hogy jóvátegye. Ennek ellenére Eliza nem az a könnyen megbocsátó típus, bár kicsit érthető a dolog, egyszerűen nem tud hinni Coopernek miután az csúnyán átverte. A könyv szórakoztató volt, és megvan a tanulság is, jobb, ha nem titkolózol, hanem elmondod a dolgokat, vagy ha már titkolózol, akkor tartsd őket magadban. És persze minden jó, ha vége jó.

reka0216>!
Lauren Barnholdt: Titkok és exek éjszakája

Nem vártam sok mindent ettől a könyvtől mégsem volt annyira szörnyű, mint ahogy vártam.A szereplőket nem szerettem, Eliza és a két barátnője néha szó szerint annyira buták voltak, hogy az már fájt és olyan gyerekesen viselkedtek, hogy néha elgondolkoztam nem-e 14 évesek a szereplők és csak én olvastam félre.A többi szereplőt jelentéktelennek találtam, de igazából szerintem se megkedvelni, se megutálni nem lehetett senkit.A cselekmény nagyon rövid volt, de így legalább nem volt unalmas és lehetett gyorsan haladni vele.Az üzenete tetszett, hogy el kell dobni a félelmeinket és ,hogy ne hagyjuk hogy a félelmeink befolyásolják a cselekedeteinket.


Népszerű idézetek

Vivi_>!

A pasik mindent megtesznek azért, hogy elhitessék veled, számíthatsz rájuk, meg kellesz nekik, aztán lelépnek, és összeállnak bárkivel, aki az útjukba akad. Ezért nem szabad túl hamar lefeküdni velük.

Vivi_>!

… az emberek időnként hibáznak, de megérdemlik az esélyt, hogy jóvátehessék.

Vivi_>!

Nem akarom visszadni. Az, akit lapátra tesznek, legalább a lapátot megtarthatja.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Marriatti
Cheril>!

– Gyáva nyúl voltam. Arra gondoltam, hogy túl okos lány vagy hozzám.
– Ez így is van. Sokkal okosabb vagyok nálad.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Marriatti · Eliza Sellman
Łauraa>!

Csak mert jó eséllyel hamarosan meghalok, még nem jelenti azt, hogy közben nem akarok kinézni valahogy.

DoreenShitQ>!

(…) az emberek hibáznak, és megérdemlik az esélyt, hogy jóvátehessék.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eliza Sellman
DoreenShitQ>!

Aki kitalálta, hogy tizenakárhány centi sarkú cipőben járni lehet, az nem volt százas.

52. oldal

Cheril>!

…Ez még rosszabb, egy seggfej, aki jó fejnek akar látszani. Akkor már jobb egy seggfej, aki seggfejnek is látszik.
Egy olyan seggfej, aki időnként rendes srácnak tetteti magát, képes arra, hogy megszédítse az embert, hogy elhitesse vele, érdemes még egy esélyt adni a másiknak, vagy hogy talán félreismerted őt.

104. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Kasie West: A távolság relatív
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Nélküled
John Green: Csillagainkban a hiba
Morgan Matson: Páratlan nyár
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Kasie West: Szívességből szerelem