Végzetes ​flört (Anita Blake, vámpírvadász 18.) 155 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból.

Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049781 · Fordította: Török Krisztina

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Nathaniel Graison · Jason Schuyler · Nicky · Jacob Leon · Tonny Bennington


Kedvencelte 17

Most olvassa 5

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

„A sorozatgyilkosok szívesen alapoznak erre. Pisztolyt szorítanak a hátadhoz valami zsúfolt helyen, hogy gyerünk, szállj be a kocsiba, ha engedelmeskedsz, nem lesz gikszer, nem fognak bántani. Hazugság. Fő szabály szerint, ha bárki is pisztolyt szegezne rád egy zsúfolt helyen, ahol még segítséget kérhetsz, akkor ne habozz, kiabálj, kérj segítséget. Mert ha egyszer magadra maradsz vele, azzal, akinél fegyver van, már késő kiabálni, azt tehet veled, amihez csak kedve van, és az általában rosszabb annál, mintha egyszerűen csak hátba lőne azon a bizonyos zsúfolt helyen. Az legalább gyors halál. Az ember soha ne hagyja, hogy a rosszfiúk azt tegyék, amit elterveztek. Alapszabály.”

És egy újabb rövid novellás kötet.
Nem várok az ilyen csöppségektől túl sokat, mert mindig hiányérzetem támad.
És milyen igazam volt, mivel a „nagy” érzet elmaradt így a csalódottság is kisebb mértéket öltött.
Csak annyit jegyeznék meg, jó volt, mert nyomoztunk, mert éreztünk és némiképpen fejlődtünk.

Viszont rossz volt, hogy kevésnek éreztem, némiképpen kidolgozatlannak és ez a kötet is bőven elbírt volna még pár száz oldalt.

Egy olvasásnak megfelelt.

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049781 · Fordította: Török Krisztina
13 hozzászólás
Greylupus>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

És újra Könyvhét és újra Anita.
Nagyon vártam már az új könyvét, hisz örömmel láttam, hogy a „Fogat fogért” résszel ismét kezd a régi Anita előkerülni és nemcsak a +++++18-s karikájú jelenetek egymásba fűzését olvashatjuk. Így reméltem, hogy ezzel a résszel tovább haladunk a javulást útján:).

Amin először meglepődtem, az a könyv vékonysága volt. Ennél jóval vastagabb könyvekhez szoktam Hamiltonnál, de aztán kiderítettem, hogy ez csak egy novellája, nem egy nagyregény. Okééé, akkor olvassuk novellaként tovább:).

A történet maga nem volt rossz – végre Anita ismét az eredeti foglalkozását űzi és nem kizárólag vámpírok és vérállatok szexpartnere, de mire belelendültünk volna a történetbe, már vége is lett. Kerestem a nagy csattanót, amit a könyv fülszövege írt, de valahogy ez úgy elmaradt – vagy csak én nem értettem a történet ide vonatkozó részét? Valaki kérem magyarázza el nekem, hogy mrs. Bennington mivé lett… (priviben, ha lehet, hogy ne spoilerezzünk itt:).
Anita viszont beszerzett egy újabb vérpasit maga mellé – hurrá! (nincsenek még elegen mellette?:))), így a hárem tovább bővült.
Jason és Nathaniel még mindig nagy kedvenceim – bár sajnos kevés szerepük volt. Azt a kis kommunát, amiben együtt élnek hármasban-négyesben, viszont nagyon szeretem.
Micah-t viszont még mindig nem tudtam megkedvelni, egyszerűen irritáló számomra még mindig ez a „papucs-leopárdalfa”. Persze, ez így nagyon kényelmes, hisz nem mond ellent Anitának, így nincs konfliktus és jóval nagyobb a harmónia, de akkor is… Szerény véleményem szerint NEM illik mellé.
Jean-Claude-t viszont nagyon hiányoltam:(.
Sajnos jóval többet nem tudok írni a történetről, mert rövid. NAGYON RÖVID.

Ami azért javított az egész könyv megítélésén, az az utolsó rész, ahol az írónő megosztotta velünk, hogy milyen ötlet alapján és hogyan írta meg ezt a novellát. Ezt nagyon szerettem. Mostanában egyre többször látom, hogy az írók megosztják velünk ezeket a „kulisszatitkokat” és én nagyon élvezem. Jó belelátni a gondolkodásmódjukba és hogy hogyan, mi alapján készülnek el a műveik.

A könyvet nagyon köszönöm az AGAVE kiadónak!

8 hozzászólás
Röfipingvin P>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

Már majdnem ott van, de csak majdnem.
Igen, nálam is némileg kiverte a biztosítékot a kötet hossza, de aztán lecsillapodtak a kedélyek…
Már a Fogat fogért-nál is örvendett a szívem, hisz feltűnt valami derengés a mérhetetlen koituszok ködén át. Itt is valami hasonlót éreztem, de bár tartott volna tovább a történet.
Nagyon remélem, hogy nemsokára jön az új Hamilton regény, ami majd valamelyest kárpótol.
Tudjátok, a remény hal meg utoljára. nem is, mert a sejtszintű enzimműködés xD

Ancsúr>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

Régen nem esett ilyen jól egy Anita Blake-könyv! Kicsit megtévesztő az a farkas a könyv elején, mert ez a rész mindenről szólt, csak nem (vér)farkasokról. Kár, hogy ilyen rövid volt, mert nagyon tetszett ez a rész. Kezdek rájönni, hogy egyre jobban bejönnek nekem kedves névrokonom leopárdjai, oroszlánjai. Bár azt kell, hogy mondjam, most sem kaptam belőlük eleget a könyv során.
Folyt.köv.! ;)

lena91>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

Na végre egy igazi tökös Anita Blake-es könyv:)
Az első 40 oldal rettentő unalmas volt, eszembe is jutott hogy mi lesz ebből, de aztán szerencsére belehúzott.
Egy délután alatt kiolvastam. Izgalmas, pörgős, bár a férfi szereplők néhol már-már idegesítően hisztisek, de ettől most eltekintek.
Azért az elég abszurd, amikor a véroroszlán (hova fajul a világ?:D) bérgyilkos a Büszkeség és balítéletből idézett szöveget felismeri és elismeri, hogy ő ilyeneket olvas:)))
Annak külön örültem, hogy végre nem csak szexből állt a könyv. Viszont az ardeur-rel kapcsolatos dolgokat érdekesnek találtam.
Ja és a legjobb: Megtaláltam azt a szót, ami ha eszembe jut, minden alkalommal elkap a nevetés: bundabaszó. Bakker ez hogy született?:))

Agatha>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

Hát kérem, ezen a köteten oly gyorsan végigértem, hogy két Moly-bejelentkezés között elolvastam.
Lehetett volna ez egy nagyon jó sztori, olyan igazi régi fajta Anitás, mint az előző, amikor vállal egy melót, ami a munkáját ismerve sosem mentes az izgalmaktól, meg történik egy s más kicsiny otthonában tobzódó pasihegyeivel. De nem lett. Mintha csak egy fél könyvet írt volna meg Hamilton, a másik történetszál meg valahol a képregénnyel együtt elveszett. Sőt én az elején állítom, erősen azon tanakodtam, biztosan ő írta-e, mert valahogy fura volt számomra a stílus, olyan elnagyoltnak mondanám.

5 hozzászólás
Rémálom P>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

150 oldalas kis novella, szóval sokat nem vártam tőle. Kis kikapcsolódás Anitával, a szokásos zombik, vér, izgalom, erkölcsi kérdések, és PASIK! Alapvetően nagyon nem történt semmi, de az is kellemes volt, nem meglepő, nem csavaros, csak egy pici akció. (ha-ha a szó mindkét értelmében) Hiányoltam Jean-Claude-ot azért.

3 hozzászólás
Niah>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

A maga módján “aranyos” volt a történet. Rövid kis novella, amit hamar ledarál az ember, de valamelyest ki is kapcsolja. Nem számítottam vele kapcsolatban sokra, így nem csalódtam benne. Bár a borítón lévő farkas helyett igazán lehetett volna inkább oroszlán… jobban passzolna a sztorihoz.

Az előző könyvhöz képest azonban még mindig úgy érzem túl hosszú ez a sorozat nekem. Mégis, ha arra gondolok, hogy félbehagyom máris hiányozni kezd Anita és a többiek.

dreamborder>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

Tegnap rádöbbentem, hogy eléggé elmaradtam Anita Blake ügyileg. Sőt, olvasás közben az tűnt fel, hogy jééé én ezt már olvastam. :D Ergo anno sem hagyott mély nyomot bennem. Novellának elment, semmi extra. Azt értékeltem, hogy csak egy pikáns jelenet volt közben, ez Hamiltontól igazán szokatlan. :D

2 hozzászólás
Reszike>!
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört

Nagyon vártam,hogy végre olvassam!Elsőre lelombozott,hogy csak egy kis novella.Így egy könnyedebb történetet kaptunk,ami nekem tetszett,jó volt.Anita megint beszerzett egy újabb pasit!Viszont én nagyon-nagyon hiányoltam belőle Jean-Claude-ot!!!


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

Persze, gondolom, ha a jóisten nem hallgatja meg a könyörgésed, akkor mással kezdesz alkudozni, a mennyeknél valamicskét alacsonyabb régiókban. Ha isten nem vesz tudomást rólad, már az ördög se tűnik annyira visszataszítónak.

86. oldal

Rémálom P>!

– Nick boldogan nyírná ki a kis pincérét, Anita.
– De mennyire – bólogatott édes mosollyal és ragyogó babakék szemekkel Nick.
– Kicsit betegek vagyunk? – kérdeztem kedélyesen, de a fegyvert nem mertem felé fordítani, utáltam volna mélyebben megismerni a jellemét és a reakcióit.
– Nem kicsit, nagyon – vidámkodott.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · Jacob Leon · Nicky
Ligeia>!

A sorozatgyilkosok szívesen alapoznak erre. Pisztolyt szorítanak a hátadhoz valami zsúfolt helyen, hogy gyerünk, szállj be a kocsiba, ha engedelmeskedsz, nem lesz gikszer, nem fognak bántani. Hazugság. Fő szabály szerint, ha bárki is pisztolyt szegezne rád egy zsúfolt helyen, ahol még segítséget kérhetsz, akkor ne habozz, kiabálj, kérj segítséget. Mert ha egyszer magadra maradsz vele, azzal, akinél fegyver van, már késő kiabálni, azt tehet veled, amihez csak kedve van, és az általában rosszabb annál, mintha egyszerűen csak hátba lőne azon a bizonyos zsúfolt helyen. Az legalább gyors halál. Az ember soha ne hagyja, hogy a rosszfiúk azt tegyék, amit elterveztek. Alapszabály.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · sorozatgyilkos
yves>!

– Úgyis régóta szeretnék már egy kiskutyát – szólalt meg vidáman Nathaniel – És őt aztán tényleg úgy találtuk.

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nathaniel Graison
Rémálom P>!

Tény, hogy sose volt erősségem a tetszés kifejezése. Ha valakivel járni akartam, akkor kipréseltem magamból valahogyan, de most, hogy Nathaniel kitanított, és már én is képes vagyok erre a tágabb értelemben vett flörtre. Ettől kellemesebb ember vált belőlem. Az is tény, hogy nehezen válhattam volna még annál is kellemetlenebbé, mint amilyen voltam. Szóval felfelé könnyebb volt elindulni, mint lefelé lett volna. De ez már az én szocproblémám.

36. oldal

Ligeia>!

…és már én is képes vagyok erre a tágabb értelembe vett flörtre. Ettől kellemesebb ember vált belőlem. Az is tény, hogy nehezen válhattam volna még annál is kellemetlenebbé, mint amilyen voltam.

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake
Reszike>!

– Jesszus, ember, ha maradt még magában csöppnyi józan ész, hadd mondjam el, hogy ennél borzalmasabb dolgot még nem művelt a praxisomban ember embertársával. Márpedig az én praxisomban az ocsmánynál is ocsmányabb bűnesetek sorakoznak, vagyis nézzen magába Ms. Zell, és rémüljön magától halálra.
– Ismerem a bűnügyeit, Ms.Blake. Tudom, hogy veszett alakváltók és vámpírok rémtettei után nyomoz.
– Akkor talán felfogja, mekkora szörnyetegnek tartom magát.

51. oldal

Ligeia>!

Bár ez az erő ahhoz kicsit túlzott, hogy udvarlásnak vegyem. Csak akkor szabadítják rád a vaskályhát meg a fojtogató levegőt, ha gyorsan tisztázni akrják, hogy erősebbek és gonoszabbak, mint amilyen te lehetsz. Nálam mondjuk nehezen, de próbálkozni szabad.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake
Quvik>!

Nálam csakis olyan pasik jöhetnek már szóba, akik szívesen lesznek a bástya a trón mögött, nem akarnak mindenáron maguk felkapaszkodni rá.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake
Gaby33>!

Szóval az én esetben nem egyszerű öngyilokról lenne szó, hanem csoportos mészárlásról, ami még az önzésnél is röhejesen önzőbb valami lenne.


A sorozat következő kötete

Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Bishop: Vörös betűkkel
Jeaniene Frost: Síri csendben
J. R. Ward: Halhatatlanság
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Kresley Cole: Vámpíréhség
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Gena Showalter: Atlantisz
Amanda Stevens: Örök kísértés
Jim Butcher: Kísértő vész