Telihold ​kávézó (Anita Blake, vámpírvadász 4.) 444 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

ANITA BLAKE SZERELMES LESZ. DE EZ A LEGKISEBB PROBLÉMÁJA. Az ember nem szeret bele csak úgy egy vérfarkasba. Rossz hatással lehet a munkájára, főleg ha egy olyan természetfölötti szakértőről van szó, mint Anita Blake. Anita hamar rádöbben, hogy ez a szerelem az életébe kerülhet. Nyolc alakváltó tűnt el nyomtalanul a városban, és a vérfarkasok falkavezére azzal bízza meg a város első számú vámpírvadászát, hogy adottságait kihasználva járjon a végére az ügynek. Az eset önmagában sem látszik egyszerűnek, de Anita életét tovább bonyolítja új szerelme, Richard rivalizálása a falkavezérrel, valamint a színen feltűnő Jean-Claude, aki még mindig nem mondott le Anitáról. Néhány gyilkosság, a vérszomjas fejvadász, Edward, egy titokzatos pornófilm és a Telihold Kávézó egyre türelmetlenebb vérfarkasai gondoskodnak arról, hogy ezt a decembert Anita Blake ne tudja könnyen elfelejteni. Ha egyáltalán túléli.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2004
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638648317 · Fordította: Kós Krisztina
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2004
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118890 · Fordította: Kós Krisztina

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Edward (Ted Forrester) · Richard Zeeman


Kedvencelte 63

Most olvassa 14

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

„Ha már meg kell halni, legalább bátran haljunk meg. Ez kiborítja az ellenséget”

Ez a rész még mindig hozza a formáját.
Itt még imádom a szerelmi szálat is, mert bár elsődlegesen ez lenne a fő téma, nem zavaró, helyet kap a horror, a nyomozás, az izgalom, a feszültség.
És bár már olvastam a sorozatot, nagyon élveztem, hogy újra elmerülhettem ebben a világban.
Igaz Anitat néha megcsapkodtam volna, de ez más kérdés.
Szuper része a sorozatnak és megy a kedvencek közé természetesen. ♥

8 hozzászólás
agi89>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

Ismételten nagyon élveztem!
De most volt egy olyan érzetem hogy össze lett csapva a vége. Eleve a rendőrségi nyomozás teljesen a háttérbe szorult a sztori legnagyobb részében. Az előző 3 részben sem az dominált, de azért néha szóba került hogy az is zajlik. No mind1.
Élvezeti értékét nem rontotta a könyvnek.

A boldogság kék madarával repkedtem, mert kaptam megint Jean-Claudeból egy adaggal. Tesztoszteronnal bőven megfűszerezett adaggal. :P
Köszi Richard! Nélküled ezt nem kaphattam volna meg. :D
Valahogy ez a „bolyhos” dolog nekem nem fekszik. Nem tudom miért jobb nekem, hogy valaki vámpír. Ergo halott. Mint az hogy vérfarkas. o.O
De valószínűleg Richard simulós, nyafi személyisége nem jön be igazán és emiatt nem tetszik.
Ja és teljesen kikészít az hogy musical rajongó. Gyűjti a musical lemezeket… Ne mááár! Ilyen hetero pasi nincs! Ki van csukva!!! :DD
Edward egyre szimpatikusabb, nagyon kíváncsi leszek milyen lesz később.

Most is voltak pillanatok amikor húztam az orrom hogy 'úristenmieez', de már tényleg nagyon gyorsan átlendültem rajtuk.
Szóval amit soha nem gondoltam volna: totál ráfüggtem egy ilyen – vámpíros, szörnyes, horroros – sorozatra. Azt hittem kell vagy 10 év mire végig olvasom a huszon akárhány megjelent részt. Hát nem kell.
Haladok tovább.

2 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

A könyv elsö száz oldala elég unalmas volt. Nagyon untam a táj és egy-egy szoba, oldalakon át tarto leirását. A cselekmény viszont tetszett. Sosem találtam volna ki, hogy ki áll az egész mögött. Richardal nincs semmi bajom söt szimpi pasi csak nem Anita pasijaként.Legjobb barátnak tökéletes lenne. Már alig várom, hogy összejöjön Jean-Caude-val. A Város ura mégis csak jobban illene Anta mellé. Értem én hogy már nem dobog a szive, de Richard sem teljesen ember. Na mindegy ugyis összejönnek csak ki kell várnom

Paulina_Sándorné P>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

Érdekesen alakult ez a rész. Anitát nagyon bírtam. Jókat mosolyogtam egy-egy beszólásán. Nekem még mindig Jean-Claude a favorit. Richard-dal összességében nincs bajom, de önző vagyok és nem őt szeretném Anita mellett látni. Nagyon élveztem, mikor megjelent Jean-Claude Anita lakásán. :-) Kíváncsi leszek a randevúikra. Nem semmi volt a ketreces jelenet. Nagyon izgultam olvasás közben, spoiler

Ittimi78>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

Ez a rész már majdnem kiérdemelte az öt csillagot.
Mivel ez a sorozat elvileg nem krimi (annak ellenére, hogy végig nyomoznak benne), hanem egy pararománc, így elvárható, hogy a romantikus szál ne csak száz oldalanként kapjon egy lélegzetnyi teret. Ez a bajom ezzel a sorozattal.

Mérges vagyok rá, mert maga a nyomozás tárgyát képező „rejtély” annyira szem előtt van, hogy nem lehet nem rájönni, így viszont csak a romantikus szál és az érdekes karakterek azok, amik a kíváncsiságom fenntartják, és mégis tovább olvasok.

Miközben azon mérgelődök sorban minden további és további nyomozásos, száraz fejezetnél, hogy miért nem szólt senki ennek az írónak, hogy figyeljen már arra, hogy ne hagyja el félúton a másik fő szálat?

Tudom, hogy végül visszatalál majd az író a romantikus oldalhoz, tehát tovább olvasok, mert győz a kíváncsiság, de pipa vagyok.

31 hozzászólás
Tüncsimüncsi>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

Egy jól felépített cselekmény és egy fantasztikus befejezés, bár pár oldalt még el tudtam volna képzelni :) Annyi biztos, hogy most a gyilkos kiléte meglepő volt számomra. Egyre jobban tetszik a romantikus szál Richarddal. Jean- Claude hülyeségeit egyre rosszabbul bírom, de így mindig történik valami váratlan.
Tetszett, hogy beleláttam a falka belügyeibe és felépítésébe.
Edwarddal jó párost alkotnak harci helyzetben, de srác még mindig egy nagy kérdőjel.
Történt egy furcsa eset, aminek a jelentőségére nem jöttem rá..
-Ha esetleg valaki olvassa az értékelésem és rájött azt örömmel venném :D- szóval Richard-Anita- Jean Claude egymás kezét fogták és volt az az energia, amit varázslatnak hívtak, ami után Richard nem tudta megérinteni Anitát, mert szikrázott a bőre.. ez mi volt? a későbbiekben ennek van szerepe?

2 hozzászólás
_Katie_ P>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

Lehet morbidnak vagy nem normálisnak nevezni, de vállalom, hogy én jókat szórakoztam Anita poénjain. Néha még Jean-Clude is megnevettetett. jahh, hogy ez nem vígjáték……………nem baj, nekem néha úgy tűnt :) Pszcho-Anita olyannak tűnt, mint aki túl van legalább három sikeres kezelésen és nem annyira elvetemült, mint eddig. Kicsit puding lett, ettől sokkal emberibb is. Nem lehet mindig kemény és rettenthetetlen valaki. Mindegy mennyire kemény a páncélod, neked is kell valaki, akitől kieresztesz, aki elfogad úgy, ahogy vagy és akivel boldog vagy. hozzáteszem, lassan ki kellene derülnie, hogy Anita sem egy „mezei” ember, mert a sérülései sokszor nekem fájnak Richard nekem túlságosan puha volt farkasember létére. Lehet, hogy csak a szerelem teszi, bár az előző részben sem volt az a gyilkolászós pszicho fajta. Mindenesetre bírtam ezt a fajta szerelmet, amikor így feláldozza magát. Szigorúan, csak olvasva.

Edward pedig, Edward: imáááááááádom!!!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Szívesen megsimogatnám azt a szőke buksiját. :) Már alig vártam, hogy megjelenjem a történetben. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Maga sztori nem volt rossz, bár ebben a részben pont maga a krimi szál nem kapott sok szerepet. Megérte, mert így kaptunk egy kicsivel több magánéletet. :)
Zárszóként csak annyit: Edward ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ :) :)

2 hozzászólás
Shanara>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

„Mindent összevetve meg kell állapítanom, hogy az alakváltók világa sem kevésbé összetett, kegyetlen és átláthatatlan, mint a vámpíroké, csak eddig még nem volt szerencsénk hozzá ilyen mélységében. Ügyesen csavargatja a szálakat a szerző, és kellő részletességgel mutatja be, hogy bár ezek a lények lélegeznek, a vérük meleg, alapvetően emberi életet élnek, de attól még az állati részük időként átveszi felettük az uralmat – erre leginkább a telihold környékén van esély.”

„Mindent összevetve meg kell állapítanom, hogy az alakváltók világa sem kevésbé összetett, kegyetlen és átláthatatlan, mint a vámpíroké, csak eddig még nem volt szerencsénk hozzá ilyen mélységében. Ügyesen csavargatja a szálakat a szerző, és kellő részletességgel mutatja be, hogy bár ezek a lények lélegeznek, a vérük meleg, alapvetően emberi életet élnek, de attól még az állati részük időként átveszi felettük az uralmat – erre leginkább a telihold környékén van esély.”

„Amennyire tetszett ennek a résznek a krimi szála és az alakváltók világának bemutatása, éppen annyira másztam falra Anita magánéletének alakulásától. (…) túl van komplikálva ez az egész dolog, és ettől inkább nevetségessé válik a helyzet, mint érthetővé – már első olvasásra is ezt gondoltam, de a későbbi fejlemények ismeretében még inkább így érzem. (…) Anita magánéleti bénázása ellenére ez a rész második olvasatra is a kedvemre való volt. Jöhet a következő.”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2016/01/laurell-k-hamilt…

lena91>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

Nagyon jó, pörgős, izgalmas, igazi Anita Blake!
Én továbbra is nagyon szurkolok,hogy Jean Claude és Anita összejöjjenek, annyira jó ahogy kerülgetik egymást:)
Richarddal se volt semmi bajom, de azért na, nem ő kell Anita mellé.
A nagás rész elég brutál volt, még olvasni is szörnyű:S
A könyv végén meglepődtem, nem erre számítottam, nem tudom elbambultam-e a könyv olvasása közben, vagy mért nem jöttem rá, hogy …:)

Angria_Wolf>!
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó

Másodszori olvasásra is ugyan olyan jó élmény volt. Az eddigiek közül még mindig ez a kedvenc kötetem. Edwardot még mindig imádom, és az a karácsonyi rész a végén most pont stimmelt is. Ez a -Mit lehet adni a Város Urának karácsonyra?- Tényleg fogós kérdés. De hát a vámpírok mióta ünneplik a katolikus ünnepeket?! :D

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Enoia>!

– Ugye az én steakem nem véres?
– Dehogyis. Te mindent úgy szeretsz, ha az nagyon halott.
– Ha-ha.

Sigyn>!

Ha már meg kell halni, legalább bátran haljunk meg. Ez kiborítja az ellenséget.

332. oldal

AniTiger P>!

Puding jött utána vadul csaholva. Úgy nézett ki, mint egy baromira eltökélt pitypang.

Enoia>!

Az anyósülés és a padló tele volt McDonald’s-os zacskókkal és újságokkal. A padlón ezenkívül még egy megkövült pizza és egy nagy halom üdítős doboz is hevert.
– Jézusom, Zerbrowski! Tudnak róla az egészségügyisek, hogy egy veszélyes hulladéklerakóval furikázol lakott területen?
– Na, ezért nem zárom. Ki lopná el?

dödölle>!

Én téged akarlak. Csak azt nem tudom, meg tudok-e birkózni mindazzal, ami te vagy.

232. oldal

Reelka>!

Ha valaha is férjhez megyek, és a férjem megcsal, akkor kettőnk közül nem én fogok eltűnni.

292. oldal

Enoia>!

– Ennél jobb szoktál lenni.
– A halottakkal jobban is megy, Dolph. Mutass nekem egy vámpírt vagy egy zombit, és a TAJ számát is megmondom.

Kapcsolódó szócikkek: vámpír
Enoia>!

Ne akarj önként ujjat húzni a vámpírokkal. Kisebb lesz tőle a várható élettartamod.

Enoia>!

– Honnan tudtad, hogy éhes leszek?
– Mindig elfelejtesz enni – mondta /Edward/.
– Nahát, csak nem a „Legjobb Anya” díjra pályázol?


A sorozat következő kötete

Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Charlaine Harris: Vérszag
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Joe Hill: NOS4A2
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chuck Wendig: Halálmadarak
Meiszner Krisztina: MásValaki problémája
Szergej Lukjanyenko: Kvázi
Sepsi László: Pinky
Stephen King: Álom doktor
Jim Butcher: Teliholdkór