Micah (Anita Blake, vámpírvadász 13.) 124 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Micah

Anita Blake-et ezúttal Philadelphiába szólítja a kötelesség. Szövetségi rendőrbíró kollégája helyett ugrik be a közelmúltban elhalálozott fontos koronatanú halottkeltése ügyében. A váratlan kiruccanás azonban kihívások elé állítja a nekromantát: egyrészt az asszisztensként vele tartó Micah, a leopárdkirály tartogat számára meglepetéseket, másrészt az ősi sírkertben is elszabadulnak az indulatok… Úgy látszik, az élet még Anitának is tud újat mutatni!

A magyar rajongók által olyannyira várt Micah kisregény eredetileg az Anita Blake-sorozat 13. kötete, a Lidérces álmok és a Haláltánc között jelent meg.

Eredeti mű: Laurell K. Hamilton: Micah (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155272035 · Fordította: Török Krisztina

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Micah Callahan


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 62


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Laurell K. Hamilton: Micah

"– Annyira gyönyörű vagy – szaladt ki a számon önkéntelenül is.
– Ezt nem nekem kellene mondanom? – mosolygott."

Bár nem rajongok Micah karakteréért, mégis úgy gondolom ez a kötet kellett ahhoz, hogy végre letisztuljon az ő személyét körül ölelő rejtély.
És nem csak, hogy képet kaptam a múltjáról, de egy kicsit közelebb tudtam engedni magamhoz.
Sajnos még mindig nincs a top 5 – ben sem, de sokkat segített.
Örülök, hogy olvastam, és azért izgalmakban is volt részem bőven.

Egy olvasásnak tökéletesen megfelelt.

>!
agi89
Laurell K. Hamilton: Micah

Ezaaaaz végre letisztult Micahval való „kapcsolatom”! Mostmár tudom hogy 'hova tegyem'. Ez a kisregény, ez a kiruccanás nagyon kellett a helyrerakáshoz.
Majdnem jobban rámfért, mint Anitara. XD

Hú de nagyon izgultam.
És annyira édes volt. :3

Cicaszem bírlak!

>!
Röfipingvin MP
Laurell K. Hamilton: Micah

Hogy adjunk el egy novellát kisregénynek? Hatalmas betűméret, hatalmas sorköz, a fejezet mindig csak páratlan oldalon kezdődhet és annak is csak az alsó harmadában.
Az az igazság, hogy ez a kötet tipikusan olyan, amit csak az vesz meg, aki már elég sok Anitát olvasott, jó pár kötet (akár az összes, pl nekem) megvan neki otthon, és nem utolsó sorban szereti a karaktereket. Ugyanis ez egy novella. De egy 35-50 oldalas kis füzetecskéért senki nem adna 2780.- -t , így minél inkább könyvkinézetűvé kell tenni.
Én rajongó vagyok és 35% kedvezménnyel vettem meg. Mert azért az eredeti árat én is sokallottam volna.

Szóval jó kis történet, de ennyi. Novellányi. Nem mondom, hogy nem lehetett volna regényt írni belőle, de azért annyira nem is velős. Szóval délutáni kikapcsolódásnak tökéletes. És csak egy(!) szexjelenet van benne, holott a történet helye a Lidérces álmok és a Haláltánc között van.
És ha már Micah a címe sokkal, de sokkal több háttérinformációt vártam volna a fent nevezett emberről, pontosítsunk: leopárdról.

A borító viszont nagyon bejövős. Szerintem jól eltalálták! :)(:

4 hozzászólás
>!
inka0507
Laurell K. Hamilton: Micah

Az egyetlen hibája, hogy rövid! Minden nap be tudnék falni Anita napjaiból egy ilyen kis szösszenetet! :)

>!
Ancsúr
Laurell K. Hamilton: Micah

Számomra az egyik kedvenc vércicusom Anita háreméből: Micah. Az az igazság, hogy nem tudnék Micah és Anita kapcsolatáról eleget olvasni, így szívesen vettem a kezembe ezt a könyvet.
Negatívumként élem meg, hogy túl rövid volt, és hamar véget ért. Plusz kevés Nathaniel volt benne. Máskülönben imádtam ezt a részt!

>!
vikiniki2
Laurell K. Hamilton: Micah

Ezt a könyvet már olvastam franciául a magyar megjelenés előtt, így nem okozott különösebb meglepetést a tartalma. Ez egy aranyos, érdekes kis kiegészítés az Anita Blake regényekhez. Aminek itt nagyon örültem, az az volt, hogy itt nem csak a szexualitáson volt a hangsúly, hanem újra előkerült a halottkeltő vonal. Mégse tudok erre a kötetre ugyanúgy öt csillagot adni, mint a francia verzióra, mert bár az eredeti kiadáshoz eddig nem volt szerencsém, de a francia kiadásban ehhez a történethez még hozzáraktak két-három novellát, amik nekem nagyon tetszettek és ezeket hiányoltam innen.

>!
lena91
Laurell K. Hamilton: Micah

Esti mesének jó. Kb pont addig is tartana mint egy normál mesekönyvet felolvasni.
Nem volt rossz, azért nem mondhatom rá egy az egyben, de jó sem.
Maradjunk annál, hogy közelébe se ér annak amit Hamilton tud.

>!
AniTiger MP
Laurell K. Hamilton: Micah

Nem egy nagy sztorit felkaroló történet – Anita kézenfogja Micah-t és elrepülnek Philly-be (Philadelphia) zombit kelteni – aztán elszabadul a pokol.
Egyhuzamban olvasható, könnyed olvasmány. Lelkizés, romantika, erotika és vérengzés.

Személy szerint örülök Micah novellájának, mert ebben végre szerelmespárként lehetnek együtt. Semmi vérállat, semmi vámpír. Lényegében csak a kedvenc párosom kirándul kettesben. Na igen, én személy szerint fognám Micah-t a névrokonom helyében és árkon-bokron túlra menekülnék vele – ő az Igazi pasi :))

>!
Shanara
Laurell K. Hamilton: Micah

Örülök neki, hogy a kiadó végül is engedett az olvasói kéréseknek és megjelentette ezt a kötetet. A meglepetést mindössze a kiadó könyveire nem jellemző hatalmas betűméret és a sortávolság váltotta ki belőlem. De értem ezt is, mert így legalább van terjedelme és gerincvastagsága a kötetnek, észrevehető a polcon a terjedelmesebb társai között. A lényeg, hogy megjelent. :) A borító pedig ötletes és gyönyörű.
Legnagyobb örömömre ebben a kötetben ismételten a halottkeltés volt műsoron, Anita kísérője pedig Micah lesz. Anita reakcióját és félelmeit nem igazán értettem vagy tudtam felfogni épp ésszel. El is gondolkoztam, hogy most bennem vagy benne van a hiba, mert én bizony hasonló szituációban nem hisztiztem, lelkiztem volna ennyit. Az egyetlen előny, hogy Micah egy új oldalát mutatta meg. A lelkizés közben Micah múltjának egy részére fény derül, de én szívesebben olvastam volna lényegesen többet róla.
A halottkeltős részt nagyon szerettem olvasni. Anita és a halottak kapcsolatát mindig nagyon szépen és érdekesen tálalja az írónő. Ami viszont nagyon nem tetszett, hogy a hosszú lelkizések és szóváltások után az akció része lemaradt a történetnek. Helyette csak pár mondatos magyarázatot kaptam.
Olyan érzésem volt, mintha az írónő nem találta volna meg a kellő egyensúlyt az aráson belül. Bele akart ő tenni mindent: történetet, szerelmet, kötelező szexjelenetet és halottkeltést, de valahogy elcsúszott az egyes jelenetek közötti összhang. Vagy írhatta volna hosszabbra és akkor nincs gond.
De nem siránkozok, a lényeg, hogy olvashattam.
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2013/02/laurell-k-hamilt…

>!
aani
Laurell K. Hamilton: Micah

Nagyon régen volt, amikor még élvezettel olvastam Anita Blake-ről; talán igaz sem volt.
Anita kedveskedik, Anita keménykedik, Anita pánikol, Anita hisztizik, Anita félelmében dühöng, Anita újra pánikol … Aztán a baromira rutin félresiklik és Anita természetesen tökös csaj és a legjobb és legerősebb. Na meg a kettő között az ágytorna; a könyv terjedelméből fakadóan csak egy (!), de az is bőven sok.
Micah természetesen szerethető, kedves és megértő. És bár nem tartozik a kedvencekhez, azért egy pontig a története is érdekes, csak aztán előtérbe kerülnek a prioritások, amikhez már hozzászoktunk mi, akik kitartunk.
A könyv legnagyobb érdeme a borító, ami ugyan kicsit kilóg a sorból, de valóban gyönyörű; és az oldalak száma, ami megnyugtatóan kevés.
A jellemfejlődésben ugyan már régen nem hiszek, de tovább fogom olvasni a sorozatot, már csak azért is. Bárhogy tépje is Anita éppen az idegeimet!


Népszerű idézetek

>!
Rémálom

Lélekbúvárkodni már végképp nincsen idő. Mennem kell melózni, a neurózisom várhat még egy kicsit. Első a zombi.

45. oldal

>!
Rémálom

– Csak átkaroltuk egymást, Fox ügynök, mert azután, amit abban a házban láttunk, mindkettőnknek szüksége volt az élő emberi test melegére. Döbbenet. Hagyom, hogy egy pasi megfogja a kezemet, és mindenki rögtön azt hiszi, hogy le is fekszem vele. Istenem, néha komolyan rühellem, hogy egyedül vagyok nő ebben a szaros bagázsban.
Közben kikászálódtam a kocsiból, Micah pedig kipakolta a csomagjainkat.
– Ez most kivételesen nem volt igazságos, rendőrbíró. Ha én ölelgettem volna Ramirezt, és mászkálok vele kéz a kézben, a pletykák akkor is lábra kapnak.
Erre megtorpantam, majd elnevettem magam.
– A fenébe is, mennyire igaza van.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake
>!
Rémálom

És bizonyos szempontból ebben igaza is volt, mert ha az ügyészség koronatanúnak egy halottat idéz be a bíróságra, akkor a védelem is kénytelen lesz idegen erők segítsége után nézni. Jó, az ufonauták, mondjuk, első nekifutásra kissé elrugaszkodott tipp, de ki vagyok én, hogy mások feje felett pálcát törjek? Elvégre zombikeltésből és vámpírirtásból élek.

143. oldal

>!
Quvik

– Annyira gyönyörű vagy – szaladt ki a számon önkéntelenül is.
– Ezt nem nekem kellene mondanom? – mosolygott.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · Micah Callahan
>!
AniTiger MP

– Te féltékeny vagy? – torpantam meg hirtelen a gondolattól.
– Nem a szó klasszikus értelmében. De végre csak kettesben vagyunk, Anita, közös életünkben először. Csak te meg én.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · Micah Callahan
>!
AniTiger MP

Az ajtófélfának nyomta a homlokát egy hosszú pillanatra, majd felnézett, bele egyenesen a szemembe:
– Szeretlek.
Hirtelen gombóc lett a torkomban:
– Én is szeretlek.
Micah egyszerre csak a levegőben volt, és épp csak sikoltani volt időm, már ott térdelt felettem úgy, hogy közben hozzám sem ért.
– Megütöttelek? – kérdezte kissé ijedten.
– Dehogy – nevettem.

188-189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · Micah Callahan · szerelem
>!
julietbordeaux

– Még soha nem adtad a véred zombikeltéshez.
– Jean-Claude viszont néha szívja, nem lehet olyan nagy a különbség.

9. fejezet, 127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Micah Callahan
>!
Christine_ 

Olyan sok pletykát hallott már, hogy akkor sem fogja felismerni az igazságot, ha az seggbe harapja önt.

>!
Quvik

A bírósági eseményeken valahogy másképpen múlik az idő. Amit a valóságban öt perc alatt el lehet rendezni, az itt alsó hangon fél óra.

141. oldal

>!
vudura06 P

A halottkeltés egyszerű, a szerelem nem.

18. oldal


A sorozat következő kötete

Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Éjsötét szerető
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Charlaine Harris: Vérszag
Darynda Jones: Második sírhant
Nalini Singh: Angyalárny
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Amanda Stevens: Örök kísértés