Jason (Anita Blake, vámpírvadász 23.) 63 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Jason

Anita érzelmi élete egyre bonyolultabb, mert újabban már női szeretője is van a fekete tigris Jade törékeny személyében. Ráadásul az ágyban nem megy minden gördülékenyen, ezért Anitának segítségre lesz szüksége. Itt lép be a képbe J.J., a gyönyörű new york-i balerina, aki Anita legjobb barátjának és kedvenc vérfarkasának, Jasonnek a szerelme.

Azonban J.J.-nek is vannak megoldásra váró problémái, melyeken pont Anita tudna segíteni. A rettegett vámpírvadász beadja a derekát, a végeredmény pedig egy olyan élmény lesz, amit sem ők, sem az olvasó nem fog elfelejteni.

A Jason egy szó szerint lebilincselő, fülledten erotikus fejezet a rettegett vámpírvadász amúgy sem szokványos életéből.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634190530 · Fordította: Török Krisztina

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 54


Kiemelt értékelések

>!
deen
Laurell K. Hamilton: Jason

Nem nagyon értem, hogy ez miért lett önálló kötet, mert igazán semmit nem adott a korábbi cselekményhez, értsd nulla cselekmény. Ez inkább, ahogy a fülszöveg is írja egy erotikus novella, ami történetesen Anita szexuális életének egy olyan aspektusát taglalja, amiről még nem volt szó, a nőkkel való kapcsolatát. Ebben kap szerepet Jade, aki Anita egyetlen nőnemű szeretője és legalább annyi gondot okoz, mint Asher, mert nem képes osztozni. Aztán a másik oldalon ott van Jason barátnője J.J. aki egyben a megoldás és a másik probléma. Így Anita jó sokat lelkizik, hosszan megy a duma ugyanarról, majd további megbeszélések, hogy ki miben van benne és így tovább… közben jó sok szexszel, ilyen-olyan párosításban, csapatban stb, csak úgy anitásan. Simán kihagyható.

>!
Zeraphic
Laurell K. Hamilton: Jason

Igazából nem értem ezt az alacsony értékelési százalékot, mert novellához képest pont elég információt tartalmazott.
Picit visszatért a fókusz Janos-re, aki azt hiszem legutóbb a Fekete vérben volt főszereplő.
Eddig nem éreztem túl nagy szimpátiát barátnője iránt, de itt igazán megkedveltem a csajt.
Viszont Jade hatalmas csalódás, nem is gondoltam még bele, hogy milyen teher lehet Anitának és lelkileg hogy meggyötörheti ez a kapcsolat.
Úgy látom ő mindent megtesz, hogy jobban érezze magát, de Jade magasan tesz rá, csak saját kis önzősége hajtja, amit borzalmas múltjával magyarázz örökké.
Valamilyen szinten sajnálom, mert szörnyű élete lehetett előző mesterénél, de valamit azért végre próbálhatna ő is hozzá tenni a dolgokhoz.

Jason hozta a formáját. A humora a helyén, a többi részéről nem is beszélve :))))
Őrülök, hogy a kis lila szemű leopárdunk is helyett kapott a sztoriban, mert ő egyik nagy kedvencem.
Az erotikus részek szépek voltak, még ha kicsit sok is volt a csaj az én ízlésemhez, de hát Anita is így van vele néha…

1 hozzászólás
>!
kicsiboszi
Laurell K. Hamilton: Jason

Két rémesen elnyújtott gruppen jelenet, megszakítva a leglehetetlenebb helyzetekben (amikor az ember lányának a valóságban tényleg nem dumálni lenne kedve) olyan érzelmi párbeszédekkel, amik már legalább hat kötet óta vannak terítéken. Minden részben rájönnek a nagy megoldásra, aztán mégis újra nyomorognak. Az az érzésem, hogy Hamilton eleinte a vágyait írta ki, most meg, hogy ő is felvállaltan sokas szerelemben él, mentegeti az életvitelét, magyarázza a bizonyítványát. Jó lenne, ha a könyvei másról is szólnának, mint arról, hogy attól, hogy egyszerre tíz péló van az étrendeden, még nem vagy ribi.

27 hozzászólás
>!
Ria23 
Laurell K. Hamilton: Jason

Egy kihívás miatt olvastam el ezt, bár az előző részek kimaradtak.
Megmondom őszintén, nem nagyon jött most ez így át most. Nem láttam, hogy valóban Jason lett volna a középpontban. A cselekményt sem tudtam értelmezni igazából, pedig nagyon szeretem ezt a sorozatot. Jó lenne, ha visszakanyarodna oda az írónő, ahonnan indult ez az egész. Too much sex… pornó forgatókönyvnek elmenne, de ezt én nem adtam volna ki önálló kötetként.
Lehet, hogy ezért én egyszer még meg leszek kövezve, de nekem ez egyáltalán nem tetszett. Nem tartom méltónak az első néhány könyvhöz…

6 hozzászólás
>!
Marée_Noire
Laurell K. Hamilton: Jason

Tényleg csak egy novella, tényleg semmi sem történik benne, csak szex és lelkizés/beszélgetés, ám valamiért engem még így is magával ragad. Nem tudom eldönteni, hogy a világ szippantott így magába, esetleg Hamilton stílusa, ami ennyire megfogott és nem enged; de tény, hogy szinte nulla cselekménnyel is alig tudtam letenni. 5 csillag, mert még mindig letehetetlen számomra minden könyve, és röhejes módon nincs hiányérzetem sem. ;)
Számomra ez a sorozat az ultimate guilty pleasure: hiába látom a hibáit, ahogy mindenki le is írja, én nem érzem, kicsit sem. :) :)

>!
kvzs P
Laurell K. Hamilton: Jason

Ezért kár volt. De legalább rövid.
Sajnos ebben már semmi nem volt abból, amiért az elején szerettem a sorozatot…

7 hozzászólás
>!
Shanara
Laurell K. Hamilton: Jason

„Az a nagy igazság, hogy ennek a résznek csak annyi köze van a sorozathoz, hogy Anita és a többiek szerepelnek benne, de egyébként semmi köze nincs a vadászathoz és egy árva vámpír sem bukkan fel benne – szóval ennyit a vámpírvadászatról. Ahogy azt sem értem, hogy miért pont a "Jason” a kötet címe, mert ennyi erővel lehetne akár Nathaniel is, mert ő is ugyanannyit szerepel benne, de még inkább Jade, mert ő pedig még inkább minden tekintetben a középpontban van. (…) És akkor a cselekmény… Öööö… rossz hírem van: nem igazán volt cselekmény. spoiler Unalmas, a lelkizés részéről túlzottan ismerős, a másik részről pedig túlzottan is sok újdonsággal szolgált, de ez nem vált a történet előnyére. (…) Mivel semmi köze a sorozathoz, előremutató vagy a történések szempontjából lényeges cselekmény nincs benne, ezért senki nem veszít semmit azzal, ha kihagyja az olvasását. Magam is ezt tenném, ha visszamehetnék az időben, de most már késő."
Bővebben: https://shanarablog.blogspot.hu/2016/08/laurell-k-hamil…

2 hozzászólás
>!
Ashriver
Laurell K. Hamilton: Jason

Ez eléggé olyan semmilyen volt. Persze imádtam meg minden, de hiányzott belőle a nyomozás, a bűnüldözés meg persze Jean-Claude. A misztikum hiányzott nagyrészt. Ez most langyira sikeredett, semmi másról nem szólt csak, hogy Anita hogy is érez Jade iránt, vagyis hogyan nem érez iránta. Ez egész annyi volt, hogy átmentek egyik szobából a másikba dugni. Mondom langyi lett. De legalább Nathaniel benne volt :)

>!
Ancsúr P
Laurell K. Hamilton: Jason

Ez a könyv maga volt a nagy betűs SZEX. Lényegében az egész másról sem szólt. Az egész könyvet kb. öt egyszerű mondatban le lehetne írni, amit egy kicsit sajnálok, mert nívósabb történetekhez szoktam az írónőtől. Vagy legalábbis olyan könyvet, aminek van története, és nem csak a szexről van szó benne.
E mellett egy kicsit fárasztott most Anita cirádás magyarázatai, beszélgetései a többiekkel. Az ember a végére már azt sem tudja, hogy mi volt az eredeti gondolatszál, annyira eldumálgatják itt a dolgokat.
A szereplőket még mindig nagyon szeretem, bár egy kicsit fájlalom, hogy „elvesztettük" Jason-t, mert ő volt az egyik kedvenc farkasom a csapatból, akik Anitához is közel álltak. J.J.-t viszont még szívesen látnám még a sorozaton belül, ha csak egy kicsi kis mellékszálban is.

>!
Ananiila
Laurell K. Hamilton: Jason

Ezzel a címmel, hogy Jason, vártam volna egy kis vérfarkas drámát, el is képzeltem egy jó kis harcos Jason-Richard konfliktust, amit Anitának kell megoldani.
Na ehhez képest kaptam egy pornó-novellát. Ezzel sincs semmi bajom, ha lenne már rég nem olvasnám ezt a sorozatot, de ha már Hamilton felvállalta az erotikus irodalmat legalább mesterfokon űzné.
Már az elején befeszültem, hisz beígérték, hogy most itt aztán elszabadul a szadomazo – ezt a műfajt kimondottan utálom- na ehhez képest egy szimpla kis gruppi lett, túl sok lefetyeléssel.
Tudom ízlés kérdése, de nekem nem jön be. Most viszont megint megvan a 20 könyvre való ok, hogy miért kell szabadkozni meg nyavalyogni.
Van még mit tanulnia Hamiltonnak, ajánlom tanulmányozni pl. Reisz könyveit, ha már erőlteti ezt az erőszakos témát. Kíváncsi vagyok hány rész kell még amíg eljut a hátsó bejáratig, ha már annyira döngetni akarja a tabukat, akkor ideje lenne már.
Az más kérdés, hogy én inkább másról szeretnék olvasni ha már Anita Blake sorozatról van szó.
A csillagozással is bajban vagyok, ha sorozatrészként kezelem akkor fél csillag, ha pornókönyvként akkor úgy két és fél, a jó szívemnek köszönhetően kap 3 csillagot.


Népszerű idézetek

>!
AnkerAdri

Késznek kell lennünk elvetni azt az életet, melyet elterveztünk magunknak, hogy azt az életet élhessük, amely ránk vár. Mert le kell vedleni a régi bőrt, hogy kinőhessen az új.

8. oldal

>!
AnkerAdri

– Mondják, hogy az ember néha azt a tanácsot adja, amit neki kellene megfogadnia.

173. oldal

>!
AnkerAdri

– Ha sértegetsz, azzal nem leszel jobb nálunk – jegyeztem meg.

28. oldal

>!
AnkerAdri

– Ha valaki szereti az izgi szexet, és élvezi csinálni, viszont ha komoly kapcsolatba kerül, leáll vele, akkor frusztrált lesz tőle, és az tuti, hogy a kapcsolat rovására megy. Mert bármennyire is bejön átmenetileg a visszafogott boldogság, egy idő után hiányozni fog a változatosság.

59. oldal

>!
Röfipingvin MP

– Milyen teát kérsz? – kérdezte Jason. Már le is tette a kávéját, és indult a konyhaszekrényhez. Ő eleget aludt már itt, hogy elboldoguljon a konyhában is.
– Mentát – felelte Envy, és két karjára hajtotta a fejét, mint aki mindjárt visszaalszik.
– Bors, fodor vagy vegyes?

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: menta

A sorozat következő kötete

Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Charlaine Harris: Holtak klubja
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Nalini Singh: Angyalárny
Sylvia Day: Megigézve
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Jeaniene Frost: Síri csendben
Gena Showalter: Atlantisz
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak