Gyilkos ​tánc (Anita Blake, vámpírvadász 6.) 370 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

Elérkezett az idő. Anita Blake-nek választania kell… egy vámpír és egy vérfarkas között.

Anita Blake, profi halottkeltő és vámpírvadász. De ez alkalommal rá vadásznak. Valaki 500.000 dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére, így bujkálnia kell, és az sem árt, ha közben kideríti, ki haragszik rá ennyire. Vajon ember vagy szörnyeteg akarja őt eltenni láb alól? Hogy ne legyen túl egyszerű a dolga, Anitának nemcsak a saját életét kell megmentenie. Richard élete is veszélybe kerül, akárcsak pozíciója a falkában, mivel nem hajlandó ölni saját vérfarkasaiért. Anita viszont öl helyette is. Jean-Claude pedig, a város vámpírmestere csak a megfelelő alkalomra vár, hogy belebújhasson Anita elméjébe, a szívébe… és talán az ágyába is.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2010
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049026 · Fordította: Jellinek Gyöngyvér
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2005
416 oldal · ISBN: 9789637118906 · Fordította: Jellinek Gyöngyvér
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2005
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637118098 · Fordította: Jellinek Gyöngyvér

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Jean-Claude · Edward (Ted Forrester) · Richard Zeeman


Kedvencelte 66

Most olvassa 16

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

„Két lehetőséged van, ha úgy nézel ki, mint egy szado-mazo Barbie baba. Vagy elszégyelled magad, vagy agresszíven kezdesz viselkedni. Találjátok ki, melyiket választottam.”

Gondolhattam volna, hogy bár még mindig rajongok ezért a sorozatért, a finnyás kis lelkem elkezdi szétcincálni a történetet.
A cselekményszállal továbbra sincs problémám, élvezetes volt a rejtély, a „gonosz” felkutatása. Még mindig érzem azt az aggódást a szereplők iránt, mint első olvasásomkor.

Ellenben ami idegesíteni kezdett, az két fő hím….
Az első természetesen Jean – Claude, egyre pipogyább, vagy csak nálam kezdi kihúzni a gyufát, de egy vámpír nem lehet ennyire mafla, nem helyezheti a „szerelmet” előtérbe, néha megkérdőjelezem hogyan élte túl az elmúlt évszázadokat.

A másik ilyen díszes példány nem lehet más mint, Richard Zeeman.
Most tényleg ott tartunk, hogy egy vérfarkasnak fontosabb az erkölcsi norma, mikor húst eszik és nem átsütve a legtöbb esetben????
Nem az a gondom, hogy van egy határ amit nem lép át, félre ne értse senki, de a lelki tusa minden normális ragadozóban ott van. Félig ember, félig állat, mégis mit várt?

Ezeket leszámítva, még mindig nagyon véres, még mindig nagyon eredeti és még mindig nagyon mocskos.
Anita pedig a szokásos „nem értem miért imádnak” viselkedésével ingerelt, de ezt az örömöt nem adom meg neki, akkor is megy a kedvencek közé.
Jöhet a következő rész.

Kedvenc!♥

7 hozzászólás
agi89>!
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

Igazán, tényleg ez eddig a legkedvencebb részem!
Menthetetlenül, végérvényesen szerelmes lettem abba a rohadék vámpírba.
Átkozottul sajnálom hogy ilyen sokáig vártam ennek a sorozatnak az olvasásával.
Durván ráfüggtem.
Olyan keveset aludtam miatta. :'D
Mileszittmég?
!

3 hozzászólás
josageszter>!
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

Nagyon nehezen rázódtam bele, nem kellett volna ennyi időt hagynom két rész között. A következőt szerintem már hamarabb olvasom el. A közepétől tetszett nagyon, amikor beiundultak az események. Elég sok rejtély és szál indult el benne, itt is ott is és a végén szépen egybe folytak. Lehet élelmesebb molyok már az elején össze tudják adni ezeket, és rájönnek a talányokra, nem úgy mint én :D. Cassandrát megkedveltem spoiler Gabriel ugyan olyan beteg és undorító volt, mint korábban. Mónikát sajnáltam, nem érdemelte, amit kapott :( Remélem még benne lesz a sorozatba, érdekel hogyan alakul az élete. Jean-Claude egyre pipogyább, de nyilván a spoiler. Richard most annyira nem idegesített, már megszoktam, hogy ilyen kis ne bánts virág, ahhoz képest, hogy amúgy egy vérfarkas. Tiszteletre méltó viszont, hogy vannak elvei és próbálja magát ahhoz tartani! Kiváncsi vagyok képes lesz-e megreformálni tényleg a falkát, de én arra tippelek, hogy nem.

BezTina>!
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

Anita szarkazmusa és szinte feketébe hajló humora részről részre egyre jobban szórakoztat. A triumvirátus nagyon érdekes s kíváncsian várom, mi sűl ki a továbbiakban ebből. Nekromancia.. Ön magában is érdekes ilyen fordulatokkal tarkítva meg pláne. Edward..érdekes személyiség.. Az Anitával köztüklévő bizalmi, de ingatag kapcsolat pedig szintén rengeteg mindent rejt magában. Richard értem, hogy szeretné megváltani a vilàgot, de egyre keményebben fizeti meg a tanuló pénzt. Jean-Claoude Ő pedig egyszerűen zseniális személyiség.. Eddig: kiváncsisàg kelltő, magához húzó, idegborzoló.

_Katie_ P>!
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

Hááát….nagy bajban vagyok ezzel a résszel. Ugyan szép csavar volt a végén, ez leginkább Anita érzelmi viharáról szólt.

Pszichomindenkitkicsinálok Anita hozta a szokásos – és lassan elvárt formáját – irtott és kaszabolt, szúrt és döfött, magyarán: megint nyakig ült a szarban. na meg a vérben

Ez a mesterhármas totál kiakasztott. Amúgy sem bírom az ilyen fajta vergődést. Talán bennem van a hiba, de nehogy már ne tudja Anita a két szörny közül kiválasztani melyiket akarja….vergődik, sír, hogy mindkettőt szereti valamiért, aztán a jól megszokott klisével ( az egyik a másik ágyába kergeti ) véget is ér a döntésképtelenség. Tényleg elég volt ennyi?? Igen, jól láthatóan mégiscsak tudott dönteni végre.

A rajongók biztosan nem örülnek ennek, de Jean-Claude leginkább csak idegesített, és ha meghalt volna, nekem akkor sem hiányozna. Valahogy nem ugyanolyan volt a karaktere, mint eddig. Nem volt se vicces, se szexis.
Richard pedig…nos, Richard egy gyenge jellem, szóval neki tipli hála istennek, nem bírom a rinyálós pasikat de biztos vagyok benne, hogy visszatér majd valamelyik részben.

Aki viszont vitte a pálmát, ismételten Edward . Imádtam a fickót. Sokat nevettem rajta és ha élne, minket egymásnak teremtett volna az ég. :D nincs nála cukibb bérgyilkos a világon :)

❤❤❤ Team Edward Forever ❤❤❤

AustraliaFan P>!
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

Majdnem öt csillagot akartam rá adni, de nem megy. Dicséretre méltó, hogy majdnem végig Anita szerelmi élete van porondon, de nekem ez akkor is kevés volt még mindig. Vagyis inkább nem kevés, hanem a komfortzónámon kívüli.
Egyik szereplőt sem tudom feltétel nélkül elfogadni és szeretni. Persze érdekel mi fog történni, de senkinek nem tudok feltétel nélkül drukkolni. Lassan valósággá kezd válni, amit az elején viccből mondtam, hogy Edward a legszimpibb. Mert ő egyenes és következetes.

Most fejeztem be, de esküszöm nem tudnám pontról pontra felsorolni, hogy mi történt a könyvben. Nem alkot kerek egészet a fejemben :( Túl sok, túlságosak pörgös a cselekmény. Tényleg le a kalappal Hamilton előtt, hogy ezt ennyi részen keresztül kézben-észben tudja tartani.

Legszivesebben most szüneteltetném a sorozatot, de olyan gyorsan lett vége, hogy legalább még egy kicsit olvasnom kell a következőből, mert tudnom kell mi a felállás a szereplők között.

Takkancs90 P>!
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

Izgalmas, magával ragadó és igen csak túlfűtött kötet volt. Nem lehetett letenni. :) A fél csillagot Anita miatt vontam le, mert a falra másztam attól, hogy spoiler Egyszer már olvastam a könyveket, akkor eddig a kötetig jutottam. Most végre teljesen ismeretlen kalandokba fogok Anitával keveredni! Nagyon várom, hogy hogyan is alakul kettejük spoiler.

t_marcsi P>!
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

Hosszú pihi után tértem vissza Anita Blakehez. Nem volt rossz rész maga a cselekmény és a történet jó volt egy dolog miatt nem tudok 5öst adni neki, ez pedig a szerelmi háromszög, de nem is ez zavar, oké két dögös pasi epedezik a csajért, ki ne szeretné ezt, hogy akarják, engem az zavar ahogy ezt kezelik, leginkább Anita „egyiket se de mindkettőt akarom”, nem tudok dönteni közülük hozzá állása spoiler. Két dögös szexi pasi és a vége úgyis az lesz h valaki két szék között a padlón végzi.
Egyébként tetszett és tökre beszippantott megint szóval jöhet még egy pár rész majd.

Niah P>!
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc

Egy szerelmi háromszög, amely több köteten keresztül húzódva itt hál’isten lezárul. Végre. Elsőre azt mondanám “pfuuu de izgalmas”… másodszori olvasásra egyszerűen csak annyit írnék: fenn tudta tartani az érdeklődésemet annak ellenére, hogy homályos emlékképeim voltak a résszel kapcsolatban.
Mindig is szerettem mikor Edward felbukkan a kötetekben. Kedvenc szereplőm, jobban fogalmazva az egyik. Veszélyesebb, titokzatos bármelyik szörnynél, vonzza magához az olvasót mindazok ellenére is, hogy nem egy Anita Blake
Egy dolog azonban elkápráztat ezzel a sorozattal kapcsolatban: Hamilton minden egyes résznek a végét olyan töményen és röviden zárja le, hogy ha úgy döntenék itt elég akkor nem lenne hiányérzetem. Nem lenne bennem semmi kétség, hogy “Na kislány, ha már elkezdtek, olvasd mégis végig!” Nincs ilyen. Mindegyik a maga módja szerint egy önálló kis történet, amelyben egyetlen változó dolog létezik, és az Anita magánélete.


Népszerű idézetek

inka0507>!

– Én mindig őszinte vagyok, ma petite. Még akkor is, ha hazudok

Kapcsolódó szócikkek: Jean-Claude
Veron>!

Még hogy oltár elé vezessenek? Engem? Akinek az élete egy okkult szappanopera és egy akciófilm keveréke? Mintha a Kriptamesék találkozna a Rambo sokadik folytatásával a boncasztalon.

inka0507>!

Richard olyan reményvesztetten nézett rám, mint egy kisfiú, aki most fedezte föl, hogy az ágya alatt tényleg lapul egy szörnyeteg, és ráadásul éppen anyucit döngeti.

inka0507>!

Richard odalépett mögém. Nem ért hozzám, de éreztem, hogy mögöttem áll. Egy boldogtalan, felhevült test a hátam mögött. Nem hibáztathattam. Jean-Claude úgy nézett ki, mint a Nedves Álmok Rajongói Klub reklámja

Kapcsolódó szócikkek: Jean-Claude · Richard Zeeman
Amadea>!

Az asztalom mögött ült a leggyönyörűbb hulla, akit valaha láttam.

(első mondat)

5 hozzászólás
Veron>!

Két lehetőséged van, ha úgy nézel ki, mint egy szado-mazo Barbie baba. Vagy elszégyelled magad, vagy agresszíven kezdesz viselkedni. Találjátok ki, melyiket választottam.

Kapcsolódó szócikkek: Barbie baba
Francica>!

– Nagyon elkomolyodtál. Mi jár a fejedben, Anita?
Odahajoltam hozzá, és megcsókoltam.
– Vér, szex és halál. Mi más?

inka0507>!

A konyhaasztalnál ültünk Edwarddal és Richarddal. Edward meg én kávéztunk, Richard teát ivott. Kevés súlyos jellemhibája közé tartozott, hogy utálta a kávét. Márpedig ne bízz olyan férfiban, aki nem hajlandó kávét inni!

Amadea>!

Felült az ágyon, és a két kezét összekulcsolta az ölében. Zavart, ideges kifejezés suhant át az arcán.
– Nekem soha egyetlen nő sem mondott még nemet, ma petite.
Erre már mosolyognom kellett.
– Akkora egód van!
– Ez nem az egóm, ma petite, ez az igazság!

247. oldal


A sorozat következő kötete

Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
J. D. Robb: Halálos szertartás
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Gail Carriger: Szívtelen
Darynda Jones: Első sírhant
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve