Fogat ​fogért (Anita Blake, vámpírvadász 17.) 163 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Anita Blake-nek St. Louis-ból ezúttal az egészen távoli, 2600 kilométerre fekvő Las Vegasba kell repülnie szeretett vámpírjai és vérállatai mellől, hogy eleget tegyen egy meghívásnak. A szívélyes meghívó postán érkezett egy levágott fej képében, feladója a sorozatgyilkos vámpír: Vittorio. Melyik nő tudna ellenállni ilyen ajándéknak, pláne, ha szövetségi rendőrbíró? Anita nem is habozik, bár gyomra eléggé émelyeg a repülőúton, három kollégájával a Bűnös Város táncosait és rendőreit tizedelő vérszívó nyomába ered. Az ő nyomában viszont ott liheg Minden Sötétségek Anyja, valamint Belle Morte, vámpírerejének origója.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
558 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049385 · Fordította: Török Krisztina

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Edward (Ted Forrester)


Kedvencelte 22

Most olvassa 6

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 81


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

„Megszokhattam már, hogy a férfiak mellett, akikkel az életemet megosztom, én vagyok a szürke kisegér. Nem volt újszerű az érzés. Ha zavart volna, nehezen járhattam volna olyan pasikkal, mint Jean-Claude.. vagy Asher.. vagy Micah.. vagy Richard.. vagy Nathaniel. Hát igen, Bernardo mellett egészen ottohonosan éreztem magam.”

Újabb rész, újabb gyöngyszem.

Először is csillogó szemekkel le kell írjam a nevet, akiért rajongok: Olaf!
Igen tudom, beteg, pszichopata és nem éppen egyszerű eset.
De szókimondó, egyedi és olyan szövege van, hogy alig bírom ki ne nevessek hangosan.

Ebben a részben ismét sziporkázik mindenki.
Nyomozunk ezerrel, harcolunk és természetesen egy érzelmi hőhullám is felüti a fejét.

Az összes karakter felvonultatása szívem nagy dobbanásait okozták.
Most őszintén lehet választani ennyi „cukiság” közül?

A fajok is színesek, de, mint erotikus fejlődés az „Anitát akarom és kész” csapat tagjai megint bővülni látszik…lassan tele a „harctér”, bár azt szokták mondani, „sok jó ember kis helyen is elfér”….

Na jó befejeztem a sajátos szarkazmusom, mert ettől függetlenül ugyan úgy imádom.

Kedvenc!♥

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
558 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049385 · Fordította: Török Krisztina
agi89>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Izgalmas volt!
Végre megint nyomoztunk. Igazán. Nem csak említés szintjén.
Nem annyira kedvelem a St. Louis-on kívül játszódó eseményeket, erre pár könyvvel ezelőtt rájöttem. De most tényleg jó volt.
Érdekes és lebilincselő.

És végre Olaf visszatért! Nagyon vártam már. :D

Rémálom P>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Na ez már igazi jóféle Hamilton volt. Legalábbis számomra. Van itt történet, van itt humor, meg a megszokott sötét fantasy világ. Persze, megmaradnak a szexuális elemek, és mondjuk úgy található benne pár olyan dolog, ami másnak sok lesz, vagy felteszi a kérdést magában, hogy „ezt minek?” Kivételesen nálam Hamilton elérte, amit akart, és sikerült meghökkenteni/elborzasztania (áh, nem tudom kifejezni, de hát eleve sok Különleges Ügyosztályt nézek, engem a szexuális felhangú gyilkosságok nem üldöznek ki a világból.) Összességében elfogadnám Anita-vége kötetnek is. És van egy olyan érzésem, hogy tényleg itt kellett volna abbahagyni, nem tudom, ezek után mihez kezdhetne Anita meg Hamilton.

7 hozzászólás
selene>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Nekem tetszett.Néhol ugyan döcögősen haladtam vele de jó volt elmerülni ebben a világban. Jó volt újra találkozni Edwarddal, Bernardoval, Crispinnel. Olaf is sokat jött fel nálam.A kötet humorát külön kiemelném. Emlékeztet a régi részekre.Számomra az új Anita megjelenése még mindig fontos dátum.Várom a folytatást.

Röfipingvin P>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Végre, végre, végre, végre, végre és végre.
Anita Blake volt az első vámpíros sorozat, amit olvastam és olvasok. És, ahogy a legtöbb rajongónak – igen, az vagyok még bögrém is van – nekem is betettek egy kicsit az előző kötetek, pedig nem vagyok prűd, semmi bajom az erotikával, a szexxel.
És most ím hol új nap virradt, megjelent a 16. kötet és úgy érzem visszatalálunk a régi Anitához, aki persze, sosem lesz a régi, hiszen az ő életében is rengeteg változás történt, nem is lenne hiteles, ha visszakapnánk az első kötetek Anitáját.
De végre nem csak szex van 300-500 oldalon keresztül. van nyomozás, harc, fegyverek, pergő, vicces párbeszédek és még sorolhatnám. Igen van szex is, de nagyjából akkora mértékben, amennyiben az illik a cselekmény folyamába.
Megadtam neki az öt csillagot, már csak azért is, mert úgy érzem kezd kicsit észhez térni az egész :)(:
Most már csak abban bízom, hogy a következő kötetben már temetők és zombik is lesznek :)

Agatha>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Teljesen egyetértek az előttem szólókkal (vagyis értékelőkkel): visszatalált Laurell a régi önmagához, és ez már egy olyan történet volt, ami miatt az egész sorozatot olvasni kezdtem: fordulatos, izgalmas – ahogy egy krimitől elvárja az ember, új és visszatérő karakterek – ez meg sorozatnál alap. És persze – megengeded @borga, hogy idézzelek? – „Anitánk végre nem annyira überrüfke…”

2 hozzászólás
Ancsúr>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Jó hír mindazoknak, akiknek a gyengéje a nyomozósdi! Anita Blake újra nyomoz a gonosz alakváltók és/vagy vámpírok után! Csak most Vegasban. (Nem akarok spoilerezni. :) )
Jó volt újra hallani a mi kis drága Halálunk, alias Edwardunk után, és Olafot és Bernardot is örömmel üdvözöltem újfent. Ezen kívül cukik Anita új tigrise(i) is. A vegasi zsaruktól nem kicsit fogtam a fejemet, de más zavaró, idegesítő momentumot nem tudok mondani erről a könyvről.
Kicsit lassan haladtam az olvasással, de amúgy nekem nagyon bejött ez a rész. Már csak egy Richardot hiányoltam a szereplők közül. Folyt. köv.!

Marée_Noire>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Persze, hogy imádtam; mint minden részt. :D Bár egyetlen jelenet azért már nálam is kiverte a biztosítékot a vége felé; érdekes, hogy voltak már ennél sokkal durvább szituk is, és mégis ez tette be kicsit a kaput… :O De persze töretlenül szeretem továbbra is; nem rendíti lelkem. :)

Vicky3>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Hát összeségében nem volt rossz…… Sőt az utóbbi részekhez képest egyenesen szuper. Bár nekem még mindig hiányzik a régi AB. Minden új regénynél reménykedem h újra visszakapom végre a könyvben de eddig nem igazán jött be a reményem. Hát a remény hal meg utoljára…:)
És igen még mindig kíváncsi vagyok a következő részre:)

1 hozzászólás
szendyceh>!
Laurell K. Hamilton: Fogat fogért

Egy kicsit félve indultam neki a könyvnek, vajon mit lehet kihozni ebből sorozatból még, de szokásához híven az írónő megint egy fergeteges könyvet hozott össze. Tetszett, hogy a könyv nem a már megszokott St. Louisban, hanem Las Vegasban játszódott. Szintén jó volt újból viszont látni az egyik kedvenc karakteremet, Edwardot és a másik kettő jómadarat is :) A történet kiváló volt, egy percig se unatkoztam. Kíváncsian várom a következő részt… :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Rémálom P>!

– Én ülök elöl – jelentette be Bernardo.
– Anita ül elöl – intette le Edward, és már ült is be a volán mögé.
– Őt jobban szereted, mint engem – panaszkodott Bernardo.
– Aha – csapta be maga mögött az ajtót Edward.

102. oldal

1 hozzászólás
Rémálom P>!

– Figyelj, Hooper, ha nem rendőrbíróként megyek, akkor ez amolyan csajos teadélután lesz. Elég bizarr lenne, ha bevetésiekkel futnék be. Parancs nélkül ti sem léphetitek át a küszöböt. Jó, ha Tedet be tudom könyörögni magammal.
– Meg engem – csatlakozott Olaf.
– Engem válassz, engem válassz – jelentkezett Bernardo, mint valami jó tanuló az iskolában.

191. oldal

4 hozzászólás
Rémálom P>!

– Repül… ja, mármint repül? – csapkodott a két karjával Bernardo.
– Ja, de repülés közben nem csapkodnak a kezükkel. Igazából inkább lebegnek, mint repülnek.
– Mint Superman – segített be Olaf.

393. oldal

1 hozzászólás
Rémálom P>!

Viszont volt pár lehetőségem. Elájulhattam, de azt azért mégse. Szembe okádhattam. Viszont a hulla köztünk hányásos lett volna. Nem praktikus. Lelőhettem bal kézzel. A legvonzóbb az eddigi három közül mégse kivihető a sok tanú miatt.

136. oldal

Rémálom P>!

Jó, persze, ha szeretné, hogy elnéző legyek a sorozatgyilkos múltjával szemben, neki is illik benyelni ezt meg azt. Élő vámpír, sorozatgyilkos: egyik kutya, másik eb. Vau-vau.

369. oldal

5 hozzászólás
Rémálom P>!

De igaza van, hogy nem kockáztathatunk. Már tizennégy órája, hogy ettem, és téged inkább a bátyámnak tartalak. Nem szívesen állnék Donna meg a srácok elé ezzel a vérfertőzéses megcsalással.

393. oldal

1 hozzászólás
Rémálom P>!

Edward kinyitotta a csomagtartót, a táskájában kotorászott. Újabb három szövetségi széldzsekit húzott elő.
– Nincs ehhez meleg? – kérdeztem.
– A fülünkön is fegyverek lógnak. Te beengednél a házadba, ha nem látnád biztosan, hogy zsaruk vagyunk? De próbálj meg vigyázni rá, fogy a készletem. Valaki mindig összevérezi őket.
– Bocs – hajtottam előtte fejet.

396-397. oldal

1 hozzászólás
Greylupus>!

Megszokhattam már, hogy a férfiak mellett, akikkel az életemet megosztom, én vagyok a szürke kisegér. Nem volt újszerű az érzés. Ha zavart volna, nehezen járhattam volna olyan pasikkal, mint Jean-Claude.. vagy Asher.. vagy Micah.. vagy Richard.. vagy Nathaniel. Hát igen, Bernardo mellett egészen ottohonosan éreztem magam.

163. oldal

Rémálom P>!

– Még nem lehetünk biztosak benne, hogy az övé.
– Nem, de azért durván véletlen lenne, hogy épp most kaptam Vegasból egy jegelt fejet, maguknál meg épp most állt be hiány az állományban fejből. Az ilyen véletlen egybeesések valahogy mindig gyanúsak, Shaw.

12-13. oldal

1 hozzászólás
Rémálom P>!

Olyan, mint felnőttként beszívva Disneylandben.

200. oldal


A sorozat következő kötete

Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos születésnap
Darynda Jones: Második sírhant
J. R. Ward: Halhatatlanság
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Kim Harrison: Boszorkányfutam
Amanda Stevens: Örök kísértés
Jim Butcher: Kísértő vész