Elnyel ​a sötétség (Merry Gentry 7.) 109 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Meredith ​NicEssus hercegnőnek nincs sok ideje feldolgoznia nagybátyjától, a Fény és Illúzió Királyától elszenvedett erőszakot és kedvese, Gyilkos Fagy elvesztését. A vad falka élére áll, hogy megtorolja anyjaként szeretett és tisztelt nagyanyja halálát. A legfőbb célpontok azonban ő maga és méhében hordott ikergyermekei, valamint az utódok apjai, a testőrei. Andais, a Levegő és Sötétség Királynője Unseelie Udvartartásából a trón eddigi várományosa, Cel korábban sem fogta vissza gyilkos indulatait. Ezúttal is kíméletlenül a hercegnő és sarjai elpusztítására tör. Ugyanakkor nagybátyja, Taranis – feltételezett apai jogon – magának követeli Merry gyermekeit. Eközben a tündérdombok megvetett udvara, a sluagh virágba és mágiába borulva újfent megerősödik. Ám az éjfekete éjrepülők is kevesek megmenteni az önkéntes száműzetésbe kényszerülő újdonsült királynőt és kíséretét. Eljön a leszámolás, a mindent eldöntő csata ideje: Merry csak az Istennő, a Hitves segedelmében és oltalmában bízhat,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049965 · Fordította: Hodász Eszter
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
354 oldal · ISBN: 9786155272981 · Fordította: Hodász Eszter

Enciklopédia 4


Kedvencelte 13

Most olvassa 3

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
lena91
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Ez most nem jobb egy 3-asnál.
Az a gáz, hogy túlontúl részletes, megállnak beszélgetni felesleges dolgokról, elmélkednek, gondolkoznak a múlton, felidézik a faerie történelmét, a férfiak egymással vitáznak, Merryn vagy Merry miatt. A legjobb amikor sietnek megmenteni Misztrált és közben állnak le beszélgetni.
Oldalakat tudtam volna átforgatni úgy, hogy semmiről se maradok le.
Sok részlet elhagyható lenne, ezek nélkül sokkal élvezhetőbbé válna a könyv. Nehéz helyzetben vagyok mert szeretni akarom ezt a könyvet, de nem sikerült a szívembe zárnom.
Merry túl sokat aggódik, néha tényleg elviselhetetlen, ahogy elnyomja a testőreit, azok meg persze hagyják magukat. Mindent rá hagynak.
Ennél többet vártam. Sajnálom, hogy ez most nem úgy sikerült.

>!
Rémálom
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

A szokásos Hamilton könyv, és a jobb fajtából. Pörgős, izgalmas, sötét hangulatú, tele politikai manőverekkel és csodálatosan kidolgozott mitológiával, háttérvilággal. És még szexből is csak egy rövid jelenet volt, még ilyet.

3 hozzászólás
>!
Petra_Nemes
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Ennek a sorozatnak köszönhetően minden szónak, vagy mondatnak megvizsgálom a mögöttes tartalmát, hiszen Meredith mindig elárulja, hogy ki mit üzen valójában a szavaival, vagy az arckifejezése éppen mit árul el. Hasznos kis tulajdonság.
Már abból is lehet következtetni arra, hogy nőtt a színvonal, hogy már nem a légyottokon van a hangsúly, hanem Merry felemelkedésén.
Egyre jobban olvastatja magát. Nem akarom, hogy véget érjen! Sűrűsödnek az események, és egyre jobban várom a végkifejletet. És hogy a babák kire fognak hasonlítani.
Örülök a mi szeretett Fagyunk visszatértének.

>!
Marée_Noire
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Imádtam, mint az eddigieket is. :) Talán még jobb is volt: Merry olyan szintű megerősödést mutat, ami elképesztő; és Fagy pedig megmelengette a szívemet. Persze volt egy veszteség, ami megtaposott…
A döntéseik tökéletesnek tűnnek, jut is, marad is alapon. Rengeteg kérdésre választ kaptunk, ami üdítő volt. :)
A vége pedig furcsa, de simán elment volna befejezésnek! ;)

>!
borga
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Hát ezért szeretem jobban a Merryt, mint Anitáékat (főleg mostanság :) ), mert annyival, de annyival változatosabb nemhogy a karakterek tömege, de az egyes népek, fajok szokásai is. Ráadásul itt mindenki sokkal jobban kénytelen egymás életébe belemászni, mivel hogy az (ironikusan vissza-)fejlődés forrása, az istenek szó- és tettcsöve gyakorlatilag az egy szem hercegnő, és mindenki óhajtana meríteni a forrásból.
Összetett és nyakatekert harc az életben maradásért, ami összekapcsolódott a hatalom megszerzésével és gyakorlásával.
És végre pozitív felhangok a végén. :)

>!
ggizi P
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Ezek a sorozatrészek egyre jobbak! (vagy csak én kezdek minél inkább rájuk hangolódni…:P) Harcokban és mágiákban most sem volt hiány. Volt kit félteni és volt, aki visszatérésének örülhettünk (én legalábbis mindenképp). Nem volt hiány izgalmakban.

>!
Shanara
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

A sorozat egy újabb remek darabja ez a kötet. Az előző rész szomorúsága áthatja ezt a részt, az egyik lényeges szereplő által okozott hiány eléggé érződik a hangulaton, a történeten. Az sem segít az alaphangulatom, hogy Merryt és testőreit is folyamatosan támadják. A kettősség végigvonul a könyvön, mert sokkal sötétebb, komorabb ez a rész, sokkal több halállal és keserűséggel találkozunk össze az olvasás során, ugyanakkor több a mágia és az általa keltett csoda is. Merrynek mindkét udvartartásban egyre több követője akad, ugyanakkor ellenségei is egyre elszántabbak. Terhessége, termékenysége nem lehet pajzs, ami megvédi. Ellenségei nem akarnak tudomást venni sem erről a tényről, sem a mágia növekedéséről. Taranis őrült és a saját világában él, Andais sem hazudtolja meg önmagát és Cel továbbra is kegyetlen. Az Istennő és a Hitves azonban Merry mellett áll.
Mindent összevetve ez egy határozottan jó rész volt. Meglepően kevés ágyjelenettel, viszont annál több tündérpolitikával, csodával és a végén egy meglepetéssel. Várom a következő részt, amellyel, ha nem kapja össze magát az írónő, akkor beérjük a külföldi megjelenéseket.
Bővebben majd a bloglinknél.

2 hozzászólás
>!
Ancsúr P
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Nekem most ebben túl sok volt a politikai játszma az udvarok, illetve Merry között, valamint ezek fegyveres megnyilvánulásaiban a könyvben. Kicsivel több fejezetet nem bántam volna Magyallal és Kőrissel ebben a végtelen hosszúságú részben. Merry és Sholto meg most először volt számomra teljesen közömbös szereplő.
Ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, ez a rész jelentős a történet szempontjából, mert igen fontos dolgok történtek így a vége felé.

>!
Ananiila
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Anita Blake sorozatnak nagy rajongója vagyok, Merry Gentry-t csak kedvelem.
Nem is tudom, eléggé bizonytalan vagyok a véleményemet illetően. Nem volt nagy durranás, az előző rész sokkal jobban tetszett.
Ez is jól indult, de ez a vadászat meg a sok hókuszpókusz nekem már sok volt. Kicsit túl van már bonyolítva ez a történet. Szinte az utolsó oldalakig kellett várni a szexjelenetért, mi történt Laurell? Besokalltál? Nem baj nekem jó volt ez így. Sajnos Fagyot és Kitto-t nagyon hiányoltam, de legalább sok Sholto volt, ők a kedvenceim.
Összességében nagyon olvastatta magát, végig lekötött, csak mégsem volt az igazi.
A végén nagyon meglepődtem, nem mondat közben lett vége a sztorinak, hanem nagyon is le lett zárva. Olyannyira, hogy még az is felmerült bennem, lehet ez volt az utolsó rész?
Aki még nem olvasta ezt a sorozatot annak itt az ideje, így egyben a 7 rész egymás után szerintem sokkal élvezhetőbb lehet, mint az egy év kihagyásokkal.

3 hozzászólás
>!
szil0214
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Talán ez volt az egyik legjobb az eddigi kötetek közül, pedig mindet imádtam. Sötét és borongós hangulatú, egy kis pozitív reménysugárral kedeveredve. Nagyon meglepő és érdekes események voltak ebben a kötetben is.
Merry erősebb, mint valaha, fejlődik, ahogy a többi szereplő is változik.
Szeretem, hogy ebben a sorozatban annyifélék a tündérek és egyéb népek. Hihetetlenül sokszínű. Most is megismerhettünk ezek közül néhányat kicsit közelebbről.
Izgalmas volt végig, és benne volt a szokásos erotika is, bár kisebb mennyiségben. Nekem Hamilton az egyik nagy kedvencem és ezt most még jobban megerősítette ezzel a könyvvel.


Népszerű idézetek

>!
Rémálom

Van olyan hideg, amelynek nincs köze a bőrhöz, takarókhoz, hanem csak a szívhez és a lélekhez.

191. oldal

>!
Rémálom

Azt gondolhatnád, mivel valódi tündérhercegnő vagyok, az életem is tündérmeseszerű, de a tündérmeséknek csak a vége jó. A történet közben borzalmas dolgok esnek meg. Emlékszel Rapunzelre, aki Aranyhajként is ismert? Hercegének a boszorkány kikaparta a szemét. Rapunzel könnyei ugyan varázslattal meggyógyították – de ez csak a mese végén történt meg. Hamupipőke sorsa nem volt sokkal jobb egy rabszolgáénál. Hófehérkét négy alkalommal ölte meg majdnem a gonosz királynő. Mindenki csak a mérgezett almára emlékszik, de ne felejtsd el a vadászt vagy az elvarázsolt övet és a mérgezett hajkefét. Bármely tündérmesét kiválaszthatod, amelyik ősibb történetre támaszkodik: a darab hősnőjének sorsa szomorú, veszélyes, rémálomszerű.

11. oldal

1 hozzászólás
>!
SzAngelika 

Élet soha nincs halál nélkül, sötétség fény nélkül, fájdalom remény nélkül.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · fájdalom · halál · remény
>!
Marée_Noire

Mennyi halál, mennyi veszteség, és még nincs vége. Ez a szeretet igazi horrorja, hogy teljes szíveddel, teljes lelkeddel szerethetsz, és mindkettőt elveszíted.

72. oldal

>!
Rémálom

– Ha elengedem őket, akkor majd hősök akarnak lenni, mert soha nem fogják elhinni, nem mi vagyunk a rosszak. Túlságosan hasonítunk a negatív hősökre, hogy az emberek szemében bármi mások legyünk – mondta, és hangjában volt valami, valami keserűség.

43. oldal

>!
K_Maria P

Néha a Tündérország ott van, ahol megteremted magadnak.

343. oldal

>!
clyme 

Az ölésen kívül a kés még sok dologra használható.

22. fejezet

>!
K_Maria P

…egy királynő nem esik kétségbe, amíg a népe, alattvalói veszélyben vannak. Harcolsz, akkor is, ha a szíved összetört, mert nem csak a te boldogságodról van szó. Az övékről is.

294. oldal

>!
clyme 

– Merry, a szerelem soha nem volt könnyű, különben mindenki szerelmes lenne.

30. fejezet


A sorozat következő kötete

Merry Gentry sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Chanda Hahn: Bűbájtalan
Melissa Marr: Veszélyes álmok
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Nalini Singh: Vonzódás
J. R. Ward: Halhatatlanság
Christopher Moore: Totál szívás