Elnyel ​a sötétség (Merry Gentry 7.) 121 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Meredith ​NicEssus hercegnőnek nincs sok ideje feldolgoznia nagybátyjától, a Fény és Illúzió Királyától elszenvedett erőszakot és kedvese, Gyilkos Fagy elvesztését. A vad falka élére áll, hogy megtorolja anyjaként szeretett és tisztelt nagyanyja halálát. A legfőbb célpontok azonban ő maga és méhében hordott ikergyermekei, valamint az utódok apjai, a testőrei. Andais, a Levegő és Sötétség Királynője Unseelie Udvartartásából a trón eddigi várományosa, Cel korábban sem fogta vissza gyilkos indulatait. Ezúttal is kíméletlenül a hercegnő és sarjai elpusztítására tör. Ugyanakkor nagybátyja, Taranis – feltételezett apai jogon – magának követeli Merry gyermekeit. Eközben a tündérdombok megvetett udvara, a sluagh virágba és mágiába borulva újfent megerősödik. Ám az éjfekete éjrepülők is kevesek megmenteni az önkéntes száműzetésbe kényszerülő újdonsült királynőt és kíséretét. Eljön a leszámolás, a mindent eldöntő csata ideje: Merry csak az Istennő, a Hitves segedelmében és oltalmában bízhat,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049965 · Fordította: Hodász Eszter
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
354 oldal · ISBN: 9786155272981 · Fordította: Hodász Eszter

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Meredith Gentry · Doyle · Galen (Zöld lovag) · Rhys (Fehér lovag)


Kedvencelte 14

Most olvassa 2

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

lena91>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Ez most nem jobb egy 3-asnál.
Az a gáz, hogy túlontúl részletes, megállnak beszélgetni felesleges dolgokról, elmélkednek, gondolkoznak a múlton, felidézik a faerie történelmét, a férfiak egymással vitáznak, Merryn vagy Merry miatt. A legjobb amikor sietnek megmenteni Misztrált és közben állnak le beszélgetni.
Oldalakat tudtam volna átforgatni úgy, hogy semmiről se maradok le.
Sok részlet elhagyható lenne, ezek nélkül sokkal élvezhetőbbé válna a könyv. Nehéz helyzetben vagyok mert szeretni akarom ezt a könyvet, de nem sikerült a szívembe zárnom.
Merry túl sokat aggódik, néha tényleg elviselhetetlen, ahogy elnyomja a testőreit, azok meg persze hagyják magukat. Mindent rá hagynak.
Ennél többet vártam. Sajnálom, hogy ez most nem úgy sikerült.

klaraboglarka P>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Pont a könyv olvasása közben gondolkodtam el azon, hogy melyik rész lenne a kedvencem, és a könyv befejezésének utolsó mondatainál meg is kaptam a választ. Ez a kedvencem!

Először is, a legelső oldal már azonnal erőteljesen indult, amitől picit el is szoktam, mert sok Young Adult /ifjúsági könyvet olvasok, ahol nincs ennyi kendőzetlen igazság. Ettől függetlenül egy kisebb mennyiségű szemöldök húzogatás és megszeppenés után azonnal elmerültem a történetben.
De kedvencemnek inkább az utolsó mondatok miatt hívnám a könyvet, mivel annyira azt a „megnyugvás” feelinget adta át, hogy tőlem aztán itt be is fejeződhetne a sorozat. Nagyon nagy fordulópontok és csavarok voltak ebben a részben, és irtóra imádtam, mellé egy annyira higgadt véget kaptunk. Határozottan nem hatásvadász a stílus, amit nagyon értékeltem.

A legjobb rész pedig az Hamilton írásaiban, hogy olyan részletekbe megy bele, amit élvezet olvasni, mellé pont annyi akcióval megfűszerezve, ami még nem addiktív. Plusz a könyv lezárása is mindig elfogadható. Egy hosszabb olvasás után könnyedén visszacsusszanok a valóságba, még ha agyalok is egy picit a könyvön, nem annyit ami egészségtelen lenne.:)

Rémálom P>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

A szokásos Hamilton könyv, és a jobb fajtából. Pörgős, izgalmas, sötét hangulatú, tele politikai manőverekkel és csodálatosan kidolgozott mitológiával, háttérvilággal. És még szexből is csak egy rövid jelenet volt, még ilyet.

3 hozzászólás
Marée_Noire>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Imádtam, mint az eddigieket is. :) Talán még jobb is volt: Merry olyan szintű megerősödést mutat, ami elképesztő; és Fagy pedig megmelengette a szívemet. Persze volt egy veszteség, ami megtaposott…
A döntéseik tökéletesnek tűnnek, jut is, marad is alapon. Rengeteg kérdésre választ kaptunk, ami üdítő volt. :)
A vége pedig furcsa, de simán elment volna befejezésnek! ;)

borga>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Hát ezért szeretem jobban a Merryt, mint Anitáékat (főleg mostanság :) ), mert annyival, de annyival változatosabb nemhogy a karakterek tömege, de az egyes népek, fajok szokásai is. Ráadásul itt mindenki sokkal jobban kénytelen egymás életébe belemászni, mivel hogy az (ironikusan vissza-)fejlődés forrása, az istenek szó- és tettcsöve gyakorlatilag az egy szem hercegnő, és mindenki óhajtana meríteni a forrásból.
Összetett és nyakatekert harc az életben maradásért, ami összekapcsolódott a hatalom megszerzésével és gyakorlásával.
És végre pozitív felhangok a végén. :)

ggizi P>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Ezek a sorozatrészek egyre jobbak! (vagy csak én kezdek minél inkább rájuk hangolódni…:P) Harcokban és mágiákban most sem volt hiány. Volt kit félteni és volt, aki visszatérésének örülhettünk (én legalábbis mindenképp). Nem volt hiány izgalmakban.

Shanara>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

A sorozat egy újabb remek darabja ez a kötet. Az előző rész szomorúsága áthatja ezt a részt, az egyik lényeges szereplő által okozott hiány eléggé érződik a hangulaton, a történeten. Az sem segít az alaphangulatom, hogy Merryt és testőreit is folyamatosan támadják. A kettősség végigvonul a könyvön, mert sokkal sötétebb, komorabb ez a rész, sokkal több halállal és keserűséggel találkozunk össze az olvasás során, ugyanakkor több a mágia és az általa keltett csoda is. Merrynek mindkét udvartartásban egyre több követője akad, ugyanakkor ellenségei is egyre elszántabbak. Terhessége, termékenysége nem lehet pajzs, ami megvédi. Ellenségei nem akarnak tudomást venni sem erről a tényről, sem a mágia növekedéséről. Taranis őrült és a saját világában él, Andais sem hazudtolja meg önmagát és Cel továbbra is kegyetlen. Az Istennő és a Hitves azonban Merry mellett áll.
Mindent összevetve ez egy határozottan jó rész volt. Meglepően kevés ágyjelenettel, viszont annál több tündérpolitikával, csodával és a végén egy meglepetéssel. Várom a következő részt, amellyel, ha nem kapja össze magát az írónő, akkor beérjük a külföldi megjelenéseket.
Bővebben majd a bloglinknél.

2 hozzászólás
Ancsúr P>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Nekem most ebben túl sok volt a politikai játszma az udvarok, illetve Merry között, valamint ezek fegyveres megnyilvánulásaiban a könyvben. Kicsivel több fejezetet nem bántam volna Magyallal és Kőrissel ebben a végtelen hosszúságú részben. Merry és Sholto meg most először volt számomra teljesen közömbös szereplő.
Ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, ez a rész jelentős a történet szempontjából, mert igen fontos dolgok történtek így a vége felé.

Ananiila>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Anita Blake sorozatnak nagy rajongója vagyok, Merry Gentry-t csak kedvelem.
Nem is tudom, eléggé bizonytalan vagyok a véleményemet illetően. Nem volt nagy durranás, az előző rész sokkal jobban tetszett.
Ez is jól indult, de ez a vadászat meg a sok hókuszpókusz nekem már sok volt. Kicsit túl van már bonyolítva ez a történet. Szinte az utolsó oldalakig kellett várni a szexjelenetért, mi történt Laurell? Besokalltál? Nem baj nekem jó volt ez így. Sajnos Fagyot és Kitto-t nagyon hiányoltam, de legalább sok Sholto volt, ők a kedvenceim.
Összességében nagyon olvastatta magát, végig lekötött, csak mégsem volt az igazi.
A végén nagyon meglepődtem, nem mondat közben lett vége a sztorinak, hanem nagyon is le lett zárva. Olyannyira, hogy még az is felmerült bennem, lehet ez volt az utolsó rész?
Aki még nem olvasta ezt a sorozatot annak itt az ideje, így egyben a 7 rész egymás után szerintem sokkal élvezhetőbb lehet, mint az egy év kihagyásokkal.

3 hozzászólás
RedAngel>!
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség

Megmondom őszintén én egyre jobban unatkozok Meredith történetén. Nagyon lassan történnek az események és egyre zavarosabb az egész. Egyik pillanatban még úgy néz ki, hogy semmi nem történik csak megy a felesleges beszélgetés meg haj és szem színek leírása, majd hirtelen csata lesz a semmiből és persze Meredith mindenkit meg akar menteni. Lehet csak én változtam, vagy túl sok jó más könyv került a kezembe az első részek óta, de valahogy egyre kevésbé tetszik.


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

Van olyan hideg, amelynek nincs köze a bőrhöz, takarókhoz, hanem csak a szívhez és a lélekhez.

191. oldal

Rémálom P>!

Azt gondolhatnád, mivel valódi tündérhercegnő vagyok, az életem is tündérmeseszerű, de a tündérmeséknek csak a vége jó. A történet közben borzalmas dolgok esnek meg. Emlékszel Rapunzelre, aki Aranyhajként is ismert? Hercegének a boszorkány kikaparta a szemét. Rapunzel könnyei ugyan varázslattal meggyógyították – de ez csak a mese végén történt meg. Hamupipőke sorsa nem volt sokkal jobb egy rabszolgáénál. Hófehérkét négy alkalommal ölte meg majdnem a gonosz királynő. Mindenki csak a mérgezett almára emlékszik, de ne felejtsd el a vadászt vagy az elvarázsolt övet és a mérgezett hajkefét. Bármely tündérmesét kiválaszthatod, amelyik ősibb történetre támaszkodik: a darab hősnőjének sorsa szomorú, veszélyes, rémálomszerű.

11. oldal

1 hozzászólás
SzAngelika>!

Élet soha nincs halál nélkül, sötétség fény nélkül, fájdalom remény nélkül.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · fájdalom · halál · remény
Marée_Noire>!

Mennyi halál, mennyi veszteség, és még nincs vége. Ez a szeretet igazi horrorja, hogy teljes szíveddel, teljes lelkeddel szerethetsz, és mindkettőt elveszíted.

72. oldal

klaraboglarka P>!

Mindig a nők a főnökök egy olyan háztartásban, ahol a dolgok jól mennek

Kapcsolódó szócikkek: Doyle
Rémálom P>!

– Ha elengedem őket, akkor majd hősök akarnak lenni, mert soha nem fogják elhinni, nem mi vagyunk a rosszak. Túlságosan hasonítunk a negatív hősökre, hogy az emberek szemében bármi mások legyünk – mondta, és hangjában volt valami, valami keserűség.

43. oldal

clyme>!

– Merry, a szerelem soha nem volt könnyű, különben mindenki szerelmes lenne.

30. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rhys (Fehér lovag)
K_Maria P>!

Néha a Tündérország ott van, ahol megteremted magadnak.

343. oldal

klaraboglarka P>!

Politikai szempontból nemet kellene mondanom. Világom biztonságának szempontját figyelembe véve nemet kellene mondanom. Az összes aláírt megállapodás biztosításáért nemet kellene mondanom. Az egyetlen választ adtam, mit lehetségesnek tartottam.
– Igen.

Kapcsolódó szócikkek: Meredith Gentry

A sorozat következő kötete

Merry Gentry sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés
Jeaniene Frost: Síri csendben
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Anna Banks: Poszeidón
Karen Chance: Megérint a sötétség
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl