Elátkozott ​kígyók (Anita Blake, vámpírvadász 26.) 42 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

A ​rendőrbíró és vámpírhóhér Anita Blake abban a hitben él, hogy neki a természetfelettiek világa nem mutathat már semmi újat. Amikor azonban két vérleopárd szerelme, Micah és Nathaniel társaságában a legjobb barátja, Edward esküvőjére repül Florida legdélibb csücskébe, és azt tervezi, hogy hosszú évek óta most először végre felhőtlenül fog nyaralni a vőlegényeivel, hirtelen azzal szembesül, hogy még soha nem tévedett ekkorát.

A szállodából elrabolnak egy lányt, és bár Anita nem szeretné beleártani magát a bűnügybe, végül a bűnügy rántja magához őt. Amikor ugyanis előkerül a holttest, az esküvőre érkezett rendőrbírók kötelességüknek tartják, hogy segítsenek a nyomozásban, mert a gyilkosságot minden jel szerint nem emberi lény követte el. Arra azonban senki sem készült fel, hogy még maga Anita is tanácstalanul áll a nyomok előtt…

A környéken ugyanakkor évszázadok óta él egy család, akit különös átok sújt, és akik éppen Micah és a Koalíció segítségét kérték végső… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
464 oldal · ISBN: 9789634196174 · Fordította: Török Krisztina
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634196167 · Fordította: Török Krisztina

Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
kvzs P
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

250 oldallal kevesebb lelkizés és 150 oldallal több nyomozás/akció kellett volna ennek a könyvnek. Sajnos az alaptörténet össze lett csapva, Hamilton fantáziálása és magyarázkodása (mért kell ennyire bizonygatni, hogy a poliamória nem rossz?) pedig túl lett tolva.
Túlságosan szerettem ezt a sorozatot az elején, így mindig reménykedek, hogy talán visszatalál ahhoz a természetfeletti kimi vonalhoz, ami annyira sikeressé tette…

>!
Marée_Noire
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Továbbra is tartja a kedvenc státuszt ;) Bár itt-ott éreztem bizonytalanságokat a fordításban, volt pár fura szóhasználat, de nem volt olyan zavaró, hogy kizökkentsen. :)
A sorozat legidegesítőbb karakterét ismerhettem meg, Dixie olyan szinten irritáló volt, hogy kábé már százszor felrúgtam volna a végére, egyszerűen nem értettem, miért finomkodnak és tötymörögnek ennyit vele, ahelyett, hogy kicsapták volna, mint macskát sz*rni…Ilyen viselkedésre nem lehet semmilyen mentség, a személyes nyomora sem, az ég kíméljen az ilyen „baráttól”! :O
A szex teljesen elhanyagolható mennyiségű volt, kifejezetten minimális, így a hangulata nekem némileg a régi AB-könyveket idézte, kivéve, hogy szerencsére Anita sokkal stabilabb lett majdnem minden téren. ;) Tetszett, hogy Bernardoról és Edwardról is többet tudtunk meg. :)

>!
rafaelo0824
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Elképzelem, ahogy Hamilton leül regényt írni, befejezi és ránéz az oldalszámra. Hm, ez csak 90 oldal, mi legyen most? Á, megvan, rakjunk bele még 400 oldal emlékeztetőt, hátha így a 26. rész környékére elfelejtette valaki hogy néz ki Jean-Claude, vagy hogy milyen állandó fegyverei vannak Anitának. Meg sebhelyei. És hogy amúgy a többi szereplő, akik szintén tizenakárhány kötet óta jelen vannak, hogyan is festenek. Igen, Micah szeme, meg Nathaniel… Csupa újdonság! Mondjuk mégsem lett 400 oldal az emlékeztető, mi jöhetne még? Ja, igen, jöjjön egy-két ember, akik leribancozzák Anitát, mert poliamóriás, plusz pár példa arra, hogy mindenki féltékeny egy vagy két szeretőjére, esetleg Anitára, mert olyan gyönyörű, ráadásul mindenki irigy is, mert titokban ők is le akarják rázni a monogámia szörnyű terhét. Hm, kész is a regény. Vagyis dehogy, mert kimaradt pár random hiszti is, amik így beállnak a nyomozás (nyomozás? mi is az?) közepébe. De persze amúgy mindenki nagyon boldog Anita körül, kivéve akinek ez sok vagy kevés, de hát arra meg ott a terápia ugyebár… Na, most van kész.

>!
CarmenV 
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Imádtam ezt a borítót, szerelem volt első látásra :) aztán ha gonosz lennék, azt mondanám itt vége is….
Jó az alap történet, a kemény csaj egy férfias munkával, önálló, vicces, szarkasztikus :) aztán jött valami ami elvitte a bizarr (undorító, szánalmas és felesleges) irányba. Jött a nyáltenger, rimánkodás, és a végtelen ismételgetések…és ezáltal a f @ sz a történetből lett egy rakás híg bélsár… a kezdeti részeknél volt a (legyen egy könyv 100 oldal) 100 oldalból 99 ami király volt, majd eljutott oda hogy 50-50, jelenleg a 100 oldalból 99 felesleges :(
Szerettem Richardot és Jean-Claudet és sajnálom amit velük tett és bár az elején imádtam Micaht de hihetetlenül irritál Nathaniellel együtt…főleg Nathaniel….hiányoznak a régiek és …..áhhhhh….
Nos a történet nekem gyenge, bár oldalszámban lényegesen jobb az előzőnél, ahol kb az utolsó 2 oldalba sűrítette az összes lényeget és addig csak a szenvedés volt…. a mostaniban legalább volt valami ami halványan emlékeztetett a régiekre,de nagyon távoli unokatestvérként…. áldozzunk embereket és bízzunk a nem is tudom miben…mindezt egy kis szigeten, ahol kb mindenki ismer mindenkit a régiek közül, bár a modern világot ahogy behozta a világhálóval és az okostelefonnal az elég sok lehetőséget felvetett volna, amihez nem kell ártatlanokat ölni…szerintem több minden lehetett volna benne mint amit elénk tett… de nekem a fordításban pl elég sok rész tetszett :D mondjuk volt ami nagyon nem és szerintem elírás is volt benne, de mindegy :) a régi szövegei mondjuk tény, hogy hiányoznak, de a mostani egy – két villanás is üdítő volt :)
Komolyan kíváncsi leszek mit hoz még ki belőle, mikor és hogy zárja le a történetet…mondjuk az esküvő nekem ilyennek tűnt…szóval várom a lehetséges fejlődést (vagy a következő fejlövést) és addig bízom a legjobbakban :)

>!
zsof
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Az előző kötet nagyon rossz volt, ez újra hozza az átlagot. Sajnos vagy nem sajnos, csak az átlagot, de 26 könyv után ez szerintem jó is így.
Izgalmas volt meg nem is, kiszámítható volt meg nem is, fordulatots volt meg nem is, s így tovább…
Annak nagyon örültem, hogy a Három Lovas újra összeállt, szó szerint felsikoltottam Foltos Ló megjelenésekor.
Anita meg az élete már nem lesz a régi, de ezt hívják karakterfejlődésnek.
Az utóbbi időkben ez volt az egyik legjobb Vámpírvadász kötet.

>!
Zsengellér_Kitti
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Olvasva az értékeléseket…Már látom, hogy nem csak bennem van folyamatosan hiányérzet. Amennyire várom az újabb kötetek megjelenését….elolvasás után az ehh…..a legmegfelelőbb kifejezés arra, amit érzek.
Imádom a világot, amit Hamilton teremtett és magukat a teremtményeket is szeretem/szerettem. De mintha H. is beállt volna a MeToo mozgalomba és folyamatosan herélné ki a pasikat Anita körül. Megjelenik valaki, megismerjük, megszeretjük, aztán elkezd nyígni, Anita besokall tőle és huss, már nincs sehol. Imádtam Richardot, Ashert is nagyon bírtam, de a végére már mindkettő idegesített. Kár, hiányoznak..és most már a két cicus is idegesít..nem jó jel. Kicsit szerintem túltolta H. a szereplőket és már nem tudja kézben tartani őket. Még szerencse, hogy van egy Edward, aki sokat dob a történeteken..meg Anitán is. 26 könyv után már nem fogom feladni, végigolvasom a majdan megjelenő részeket is, már csak a nosztalgia kedvéért is. Meg hát mégiscsak Hamiltonnal és Anitával együtt öregszünk.

>!
BBetti86 
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Ez a sorozat számomra már soha nem lesz olyan, mint az első köteteknél volt. Akkor nem a szerelem és a szex volt a középpontban, hanem az ügyek és a horror. De már jó ideje fordult az arány, és csak megszokásból olvasom Anita újabb és újabb kalandjait.
Ez a kötet azért a szokottnál jobban tetszett: hiába, Edward az egyik kedvenc karakterem és most volt Olaf is. Ok, velem is lehet valami baj, hogy lazán a szociopata és a pszichopata a kedvencem. Meg a gyilkosságok jobban bejönnek, mint a szerelem, esküvő, szenvedély tematika…
A regény vége, amikor nyomoznak és szörnyvadászatot tartanak, kifejezetten szórakoztatott. Tetszett a regény természetfeletti része is: az új lények, a különleges lény és mágia. Abban benne volt, amiért szerettem ezt a sorozatot.
Helyenként az a humor is megcsillan, ami szintén bejön Hamiltontól.
De sajnos, a regény első fele pontosan az a szerelmi és szexuális problémázás, ami kiakaszt. Hála égnek, most kevesebb volt az erotikus jelenet, de azért most is volt, hogy meglepetten felhúztam a szemöldököm… Nathaniel néha komolyan kiakaszt. Annyira biszex, hogy már Micah is próbál mellette melegebb lenni? Amikor arról beszélnek, hogy szexuálisan hogyan bővítsék a komfort zónájukat, majdnem be is csaptam a könyvet. Egyszerűen nem fogom fel, ha Hamilton olyan jó lényeket talál ki, stílusosan ír pszichopatákról, mészárlásokról és nyomozásról, miért kell a könyv nagyjának szexről vagy szerelemről szólnia? Anita, a Hóhér annyival jobb, mint Anita, a szukkubusz!
De most próbálok a pozitívumokra gondolni. Edward, Olaf, humor, új és rémisztő lények, szörnnyel leszámolás. Ezeket szerettem.

>!
Kamilla_e
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Azért egy marha nagyon hősnek érzem magam, hogy elolvastam egy – egyelőre-huszonhat részes sorozatot. Hihetetlen belegondolni mekkora út is volt ez Anita Blake-nek, mire eljutottunk idáig.
Én igazán a hatodik részétől kezdtem megszeretni a sorozatot, majd valahol a huszadiknál már elkezdtem egyre többet fogni a fejem. Még sem mondhatom, hogy rossz volt, mert akkor biztos nem lettem volna ennyire kitartó. Őszintén jó ez a sorozat, ha közben valami mást olvastam, valahogy mindig visszavágytam ezekhez a szereplőkhöz, még ha néha idegesítettek is.
Micah-t az elején sokkal jobban szerettem- Most olyan volt, mintha totál az akkori énjének lett volna az ellentéte. Jobban szeretem ha lazább, mint ezt a hisztisebb verziót. Edward nekem kissé már kezd elpuhulni, de hát ez van. Most már Olafot is jobban elviselem, mint az elején. Ebben a részben is volt egy csomó felesleges leírás, így elég sokáig is tartott, mire elolvastam, de nem baj. Az a lényeg, hogy amúgy még mindig le tud kötni.
Örök Jean-Claude fanként pedig imádok minden egyes jelenetet, amiben megjelenik a drága francia ♥

>!
bessy85 P
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

Reménykedtem benne, hogy az előző rész után megint kapunk valami jó kis sztorit, de tévedtem.
Annyira szerettem a régi könyveket, leginkább az első hármat, szerencsére utána is volt pár ami hasonlított ezekre.
A közel 500 oldalból olyan 150 volt érdemleges. A maradékban csak a hisztizés, ömlengés, nyivákolás és szerelmi szál bonyolítás.
Az alaptörténet érdekesnek indult, de nagyon gyorsan le lett pörgetve és össze lett csapva.
Jópár helyen ralálkoztam olyan szavakkal a szövegben amik számomra egyszerűen nem illettek bele a környezetbe.
Ha az eddigieket veszem alapul akkor talán a következő kötet megint jobb lesz.

>!
Azazel P
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók

A multkori kotetnel jobb volt szerintem. Legalabbis emlekeim szerint. Az borzaszto volt, vagy az azelottire gondolok?! Ez a masik szomoru, annyira erdektelen ez a pornoszarsag, hogy nem is emlekszem a konyvekre, bezzeg az elso par kotet! Poccre tudom, olvasmanyos, felepitett konyvecskek voltak.

Mentsegemre szoljon, de most nem olvastam vegig minden oldalt, lapozgattam itt-ott, egyszeruen nem erdekelt a szex, a nyaltenger, sem az, hogy kinek-milyen szinu a szeme, szep a haja, konturos az … eh. Sorolhatnam.

A cselekmeny osszecsapott, elnagyolt, amit nagyon sajnalok, mert a karakterek jok is lehetnenek. Viszont szegeny Olaf elindult a kihereles utjan… nem adok 2 konyvet neki es o lesz Anita ujabb csicskaja, ami valljuk be, hogy teljesen karakteridegen.

Egyre inkabb azt szeretnem, hogy ez a sorozat ugy erjen veget, hogy Anita fogonosz lesz, akit ki kell nyirniuk a tobbieknek, de valoszinuleg csak bele fog fulladni a nyaltengerbe…

Nehol a forditas botranyos, es bar nem olvastam az eredeti kotetet, de ez a szovegkornyezetbol igy is kitunik, sajnos ez csak a szokasos problema ennel a sorozatnal.

Es miert a 3.5 pont? Remeny, ami lassan elenyeszik…

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
ithil

Valaki szerint ez a táska a tökéletes választás utazáshoz, ami persze jó nagy baromság, mert a női válltáskánál nincs lehetetlenebb képződmény. Mindegyikhez méretre gyártott fekete lyuk is tartozik, amely mindent elnyel, ami csak a táskába kerül, hogy aztán a legváratlanabb helyeken és időpontokban köpje vissza a tulajdonosának.

134. oldal

>!
AnkerAdri

Az érzéseinket nem nyomhatjuk el, át kell őket élnünk, azonosulnunk kell velük, máskülönben idővel maguktól buknak a felszínre. Ha tudatosan megéled őket, akkor legalább valamennyire irányíthatod, ha viszont nem veszel róluk tudomást, akkor a lelked sötét rekeszeiben a belső démonjaid erősödnek tőlük.

155. oldal

>!
Vera_Németh

A herceg és a szörnyeteg között a különbséget gyakran azt teszi, hogy az adott férfi mire és hogyan használja az erejét és az indulatait. Ha jóra, akkor a két karja biztos búvóhely lehet a legnagyobb viharban is. Ha ellened, akkor ez a tökéletes és szinte feloldhatatlan csapda.

54. fejezet

>!
Kasztór_Polüdeukész 

A kiégett ház mellett füstölgő szörnyeteg annyira
érthetetlen és idegen volt, hogy fogalmunk sem lehetett, mikor
pusztult el, egyáltalán elpusztult-e.
Nem tudom, hogy csak nekem ugrott-e be a régi horrorfilm a
gyerekkoromból, amiben a hatalmas szörnyeteg soha nem pusztul
el. Legfeljebb a folytatásig tűnik halottnak.

64. Fejezet

>!
Kasztór_Polüdeukész 

Ez mágia. Gőzöm sincs, hogy kerültek a
kígyók a képbe, de valaha szirének voltunk, és néhányunk örökül
kapja a hangot, de nem ez az egyetlen tehetségem. Tudom, mire
vágynak az emberek, mi a szívük legdrágább és legmerészebb álma.

63. Fejezet

>!
Kasztór_Polüdeukész 

– Háború már itt van, de hol lehet Halál, Ragály és Ínség?
Gondolom, nem járnak messze, soha nem hagynák a hölgyüket
egymagában akciózni. Mibe, hogy testőröket is hozott?

63. Fejezet

>!
BBetti86 

Azt akarja, hogy becézgessük egymást, az eszem megáll! Szentséges atya-gatya, mi a fenét kezdjek egy kézhez szoktatott, megszelídített sorozatgyilkossal?

294. oldal

>!
BBetti86 

Sütött róla a boldogság, márpedig a boldogságnál és a szerelemnél semmi se szépít meg hatékonyabban. Nincs az a smink vagy csodaszérum, amely hatásában vetekedne ezzel a szépségtrükkel.

25. oldal

>!
Aniyou P

…ha egyszer valaki meghalt, akkor annál alaposabban már nem állhatunk rajta bosszút.

457. oldal

>!
AnkerAdri

Más nők is drukkoltak ennek a Paulnak, és támadt egy olyan sanda gyanúm, hogy a fazont, akivel Edward épp versenyt úszik, Paulnak hívják.

179. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Éjsötét titkok
Jeaniene Frost: Síri csendben
Gena Showalter: Atlantisz
Karen Chance: Megérint a sötétség
Joseph Fink – Jeffrey Cranor: Üdvözöljük Night Vale-ben!
Anne Bishop: Holló a hollónak
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Dan Wells: Nem akarlak megölni
J. D. Robb: A halál fényében