Egy ​sötét úr halála (Ravenloft 13.) 52 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Egy mágiától rettegő világban egy lány ráébred varázserejére. De megbízhat-e az ajándékában az árulások földjén?

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Delta Vision, Budapest, 2008
344 oldal · ISBN: 9789639679993 · Fordította: Antoni Rita

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zeraphic
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

LKH nekem az egyik legkedvesebb írónőm, ezért is akartam mindenképpen ezt a kis „kitérőjét” elolvasni.
Annyira sajnos nem jött be nekem, de lehet azért, mert túlságosan rá vagyok kattanva az Anita Blake sztorikra.
Nem mondom, helyenként felismertem a sajátos humorát, de kb ennyi…

A zombis történetek nem a szívem csücskei, inkább a vérállatos, és hát itt nem igazán ez volt a fő szál, hanem az élőholtak.
A borító tetszett, érdekesnek mondható a maga dark stílusában.

>!
zamil
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Az egyik kedvenc világom a Ravenloft, a maga sötét, kegyetlen jellemzésével. Sajnos ez a könyv csak nevében Ravenloft, nincs köd, ami elragadja a kalandozókat, nem üt el a többi fantasytől úgy ahogy azt megszoktuk. Maga regény is szegényes egy kalandot mesél el, bár háttérbe nagy dolgok történnek, de ettől függetlenül mégis cselekményben gyenge (olyan mintha egy kalandmodul lenne megírva). Javára legyen írva a regénynek, hogy a mágiát (a papit is) jól, látványosan írja le, a szereplők közül nem mindenki éli túl a kalandot. Viszont ettől még nem hagy maradandót az olvasóban.

5 hozzászólás
>!
ggizi P
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Ahhoz képest, hogy 56% virít a könyvön, én nagyon kellemesen csalódtam benne.
Ez egy jó kis darkos fantasy varázslókkal, harcosokkal, zombikkal, meg persze mágiával. Nem volt tökéletes, de voltak benne lehetőségek, érdekes volt az egész közeg, és ha folytatódott volna a történet, el is olvasnám.
Azért zavartak a névelírások, de összességében egy olvasásra teljesen rendben volt.

>!
Allanon
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Nem volt rossz a történet. Az érzelmek nagyszerűen vannak ábrázolva, sőt túlzásba is esett az írónő, a cselekmény hátrányára. Valamint felesleges dolgokat részletezett oldalakon keresztül. A kicsit horrorisztikus hangulat a regény második felétől kellemesen jelen volt, a végére kiteljesedett tipikus lezárássá. A szóismétlések borzalmasan kizökkentettek. Viszont a jellemfejlődések, és a karakteralkotás Hamilton erősségei közé sorolható.

>!
Corvus_CoRex P
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Nah, hát adtam neki 4 csillagot, mert végül is nem volt olyan rossz, ahogy az elején gondoltam, hogy lesz. Viszont itt is ezek az elgépelések… tisztára, mint a Csontszüretben. :D Majd később idetoldom itt is hozzászólásban a kedvenc félregépeléseim, mint a Csontszüretnél… :)))
Amúgy azt hittem több lesz benne a vérfarkas szál, mert címke alapján választottam kihívásra ezt a könyvet, de utólag belegondolva megvolt a vérfarkas szerepe, csak nem úgy, ahogy arra számítottam. Meg a zombik jobban „eksönöztek”… :D
Vámpírt meg én nem is találtam benne. Egy volt, aki talán, de azt is zombinak írták, szóval aki vámpíros sztorira kíváncsi, ne itt keresgéljen… Mármint a címkézésre fel mondom.

1 hozzászólás
>!
Katus_Kovács
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Rendkívül érdekesnek találtam, hogy az igencsak sok negatív véleménnyel szemben szerintem kimondottan izgalmas és tovább vihető történettel szembesülhettem. Amelyben látok fantáziát és azt hogy miként is lehetne folytatni. Különösen tetszett, hogy amennyire más stílusú könyv, mint az Anita Blake sorozat, annak ellenére egyes poénokban, szófordulatokban mennyire felfedezhető az írónő sajátos hangja. Különlegessége volt még a főszereplők vívódása, hogy a mágia jó -e vagy rossz. A végén van kiszámítható és meglepő csattanó, ami még inkább izgalmassá teszi a történetet. A négy csillagot nálam szimplán a rövidsége miatt kapta.

>!
yendayi
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Egészen más, mint az Anita Blake sorozat, jó is, meg nem is. Sötét, borús, és rosszul végződik. Előnye, hogy haladós, hamar ki lehet olvasni :)

>!
Lada_Girl
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Olyan semmilyen volt. Valószínű az én hibám, mert magát a sorozatot, amihez kapcsolódik, nem olvastam, de ez meg hiányzott a Hamilton plecsnimhez. Legalább gyorsan túl lehetett lenni rajta

>!
aalexaa85
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Megszoktam Laurell-től a pörgős Anita Blake és Merry Gentry sorozatot, ezért ez kicsit lassúra és sötétre sikeredett szerintem… Nem volt rossz, de nagyon elgondolkodnék, hogy ha lenne folytatása, megvegyem-e… :S

>!
inka0507
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála

Minden egyes fejezetnek úgy kezdtem neki, hogy csak történik már valami, és végre ki lesz fejtve egy s más benne. De nem így történt. Kicsi részletekből kell összerakosgatni az eseményeket, hogy még így is egy hiányos kirakóst kapjon az ember. Kíváncsi lettem volna, hogy miért elátkozott a föld, vagy még mit rejt Elaine képessége, és végül mi is lesz a szereplőkkel. de nem kaptam rá választ.
Hiányérzettel tettem le a könyvet. Sajnos…


Népszerű idézetek

>!
veri7

Az őrületben is rejlik valami logika, legyen akármilyen nyakatekert is.

>!
veri7

Ilyen a szerelem. Ha egyszer kialakul az érzés, nem olyan egyszerű elpusztítani.

>!
veri7

Egyesek hajlamosak elfelejtkezni arról, akivel mindennap találkoznak, sokkal inkább, mint bárki másról.

>!
veri7

Nem számít, milyen bölcs is a világ dolgaiban, vannak dolgok, melyek túl szörnyűek ahhoz, hogy megértsük őket, és napirendre térjünk fölöttük.

>!
veri7

Az olyan ház, amely belülről repedezik, előbb-utóbb összedől.

>!
veri7

A panaszkodástól a nehézségeid még nem hagynak el, legfeljebb a társaid.

>!
veri7

A megérzések hazudnak, azt sugallják az embernek, amit hinni akar, nem az igazságot.

>!
veri7

Nem kellett, hogy a szemével lássa, anélkül is érzékelte minden mozdulatát. Érzékelte őt, mint valami hatalmas, ellenállhatatlan erőt. A szerelem és a szenvedély éppoly erős, mint a csillagok hatalma.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ilsa J. Bick: Hamvak
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Nora Roberts: Az Üvegsziget
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Darren Shan: Tengernyi vér
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Stewart Wieck: Malkáv
Stephen King: A Setét Torony – A hármak elhívatása
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna