Égő ​áldozatok (Anita Blake, vámpírvadász 7.) 305 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

Anita Blake napjai eddig sem voltak eseménytelenek, de mióta kifejezetten szoros szálak fűzik Jean-Claude-hoz – St. Louis vámpírmesteréhez –, az élete bonyolultabb és veszélyesebb, mint valaha. Anitának rá kell döbbennie, hogy vannak dolgok, melyektől még Jean-Claude is fél. Ilyen például az öreg és hatalmas vámpírokból álló Tanács, melynek tagjai most eljöttek, hogy kielégítő magyarázatot kapjanak társuk halálára. Amikor egy romantikus vacsorát a Jean-Claude titokzatos múltjából felbukkanó vámpírok zavarnak meg, Anita már sejti, hogy a dolgok hamarosan még rosszabbra fordulnak. Miközben a vámpírvadász a vérfarkasok falkájával is összetűzésbe keveredik, a város vérszívóit egy paranormális képességekkel rendelkező gyújtogató veszi célba, és ha Anita nem vigyáz, ez a tűz mindent elemészthet, ami fontos az életében.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2005
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637118179 · Fordította: Gálla Nóra

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Jean-Claude · Richard Zeeman


Kedvencelte 48

Most olvassa 20

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 58


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

"– Ugyanaz a vámpír harapott meg mindkettőtöket, ugye? – kérdeztem végül.
Jean-Claude bólintott.
Asher csak nézett némán.
– Honnan a bús francból akasztott le benneteket? – néztem végig rajtuk. – A disneylandi mesebeli herceg kiárusításából, az akciós fehér lovak mellől?"

Nem tagadom ennek a sorozatnak, ez az egyik ékköve.
Mert itt még horror és krimi jól kijönnek egymással.
Ugyan felüti a fejét a szexualitás és némi szerelem foszlány, de érdekessé teszi a történetet és nem untatott. Valamint új szereplőkkel bővül a paletta.

Én itt lettem szerelmes, de tényleg.

Asher, te jó ég, – nem érdekel, hogy a későbbiekben kiábrándulok belőled –, de itt, még az a csábító „bunkó”, aki kinéz ahogy, tele fájdalommal, mély sebekkel, és úgy gyönyörű ahogy van.
Tele van indulattal, meg nem értéssel, annyira vonz, fantasztikus ez a lelki tusa, aminek a tanúja lehettem.

Na miután befejeztem ezt az érzelmi „csöpögést”, normálisabb hevülettel is megerősíthetem, hogy itt is volt aztán minden.

Anita szokás szerint hozza a kukacoskodását, illetve azt a nézetét, ami engem úgy irritál, „mindenki engem akar, de nem értem miért”…néha én se, de komolyan…

Ezt leszámítva a paletta következő fényessége, bár nem egészen pozitív értelemben az a spoiler…és mint várni lehetett sok rejtély, rengeteg vér, kicsit erősebb indulatok tarkítják a lapokat.

Olyan cuppogósan édes a lelkemnek, mint mikor a vérben fetrengünk és….na itt fejeztem be az eszmecserét, mielőtt valaki szól az illetékeseknek és elvitet.

Kedvenc! ♥ *,*

>!
agi89
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

Huhúúú megint mi volt itt.
Végtelenül izgalmas volt.
Már 7-jére döbbentem le azon hogy az írónő mennyire „megelőzte a korát”, amikor elkezdte Anita történeteit. 20 évvel ezelőtt jelent meg az első rész.
A számítástechnika és mobiltelefon 'hiánya' egyedül ami elárulja hogy nem most írta meg Laurell.

Éééés végre megtudtam hogy is „működik” és mitől olyan rettegett a spoiler

Jean-Claude mellé bejött a képbe Asher és egy pöppet szétfolytam. XD
De egy ilyen anitás bevezető után nem is csoda:

"Egyik vámpírról a másikra néztem. Jean-Claude volt a szívrepesztőbb figura kettőjük közül, és ez nem csak a sebhelyeken múlt. Asher egy fokkal jóképűbb volt, mint amilyen szép.
– Ugyanaz a vámpír harapott meg mindkettőtöket, ugye? – kérdeztem végül.
Jean-Claude bólintott.
Asher csak nézett némán.
– Honnan a bús francból akasztott le benneteket? – néztem végig rajtuk. – A disneylandi mesebeli herceg kiárusításából, az akciós fehér lovak mellől?"

Én ezen akkorát röhögtem. XD
Imádom a humorát. Zseniális!

3 hozzászólás
>!
josageszter 
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

Még mindig 1000 fokon pörög a könyv, bar már egyre több benne az erotika. Szegény Anita, megértem, hogy nem akarja fűvel- fával csinalni, de úgy látszik a szex gerjeszti a legnagyobb erőket. :D Tetszett a közte es Richard között megmaradt konfliktus, viszont Jean-Claude-on már nem tudom mit eszik. Egyáltalán nem kiismerhetetlen, egy átlagos, romantikus krapekra emlékeztet. Tetszett a történet és hogy mindig jön valami, ami összekapcsolódik az eseményekkel én mégsem tudom sehova tenni. Szó vagy inkább kifejezés ismétlés volt benne sok, néha kicsit túlzásnak is éreztem Anita szava járását.

>!
lilla_csanyi
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

Kedves Laurell K. Hamilton néni!

Az Anita Blake sorozat alapvetően nem lenne nagy kunszt. Igénytelenül van megírva, előfordulnak belőle gyanúsan a vissza nem olvasás miatti hibák, és az események néha már-már egy gagyi fanfictionbe csapnak. Ugyanakkor ezt az Anita Blake-et még nem lehet nem szeretni. Hogy miért? Mert a főhősnő pimasz, vagány, vicces. A karakterek a szívünkhöz nőnek. A világa érdekes, és igen, néha még elgondolkodtató is, amin az ember azután is tovább töri a fejét, hogy kiolvasta a könyvet. Mert betekintést nyújt a rendőrségi helyszínelések világába, és van miért izgulnunk. Mert van TÖRTÉNET, és nem csak egyik ágyból a másikig vergődik a főhősnő.
Ebben a részben már fokozódik az erotikus rezgések szintje, de még nem bántó, zavaró és nem minden más kárára kerül előtérbe. Miért kellett ezt az egészet a 10. kötettől kezdve elrontani? Miért?

Üdv : papirzsepi

10 hozzászólás
>!
Banshee
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

Kezdem én is azt érezni a sorozattal kapcsolatban, hogy egyre több a vér, a marcangolás és a szexualitás, de egyre kevesebb a történet és az izgalmas akció. Piros pont hogy ennek a résznek csak egy jó halálos áldozata van, viszont fekete, hogy annál több lelki sérültje.

1 hozzászólás
>!
Niah
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

Imádtam! Vámpírok, farkasok, vércicusok… Ohh igen, megjelent a legkedvesebb, szerényebb, szerethető karakterem is: Nathaniel.
Az édes kis szerelmi háromszög ismét megjelent ebben a részben, azonban kemény szavak, dühöt, és ellenszenvet kapunk. Vegyes érzelmekkel figyeltem Richard és Anita civódását. Mindkettejük álláspontját megértettem, a helyzetet mégis nehéz volt megszokni. Anita a kemény külső ellenére azonban megmutatta mennyire is törődő, szerethető személyiség. Igazi tyúkanyó és odaadó nő. A szörnyek világában azonban nehéz megtalálni az igazit. Főleg, ha ragaszkodunk bizonyos elképzelésekhez…
Anita és a falka kapcsolata teljesen magával rántott. Imádtam ezeket a fejezeteket, a hozzájuk kapcsolódó karaktereket, tetteket és érzelmeket.
A Tanács megjelenése, azoknak morbid tettei csak hab volt a tortán. Megmutatta számunkra a vámpírok igaz oldalát.

>!
kitty03
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

Roppant mód élveztem. Teljesem megfeledkeztem arról, hogy mennyire jó sorozat is ez.

>!
Vhrai P
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

A főszereplő miatt érdemes a sorozatot olvasni, imádom a stílusát. De ha el kéne mondani mi történt a sorozat eddigi részeiben, hát nagy bajban lennék…..

>!
Becca
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

Nem is értem, hogy ez megint miért ment nyögve nyelősen… a történet jó volt, a szereplők jók voltak, minden jó volt.. bár nekem még mindig a Véres csontok a favorit

>!
Kawaii_vIVIv
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok

Na kivégeztem ezt is és imádtam! *.* Izgalmas volt és olvastatta magát :) Nálam simán újraolvasós kategória;)


Népszerű idézetek

>!
inka0507

– Ugyanaz a vámpír harapott meg mindkettőtöket, ugye? – kérdeztem végül.
Jean-Claude bólintott.
Asher csak nézett némán.
– Honnan a bús francból akasztott le benneteket? – néztem végig rajtuk. – A disneylandi mesebeli herceg kiárusításából, az akciós fehér lovak mellől?

Kapcsolódó szócikkek: Asher
>!
inka0507

[Richard] Gúnyosan felhorkant. – Az együttélésre? Mégis hogy képzeled ezt az… együttélést? Idilli házikó a hegyekben, Jean-Claude szundikál a pincében, én meg láncra verve őrzöm a házat?

Kapcsolódó szócikkek: Richard Zeeman
2 hozzászólás
>!
inka0507

Felnézett rám, a szeme vörösre duzzadt a sírástól, és folyt az orra. Az igazi sírás olyan, mint a jó szex. Érzésnek kielégítőbb, mint látványnak.

Kapcsolódó szócikkek: sírás
1 hozzászólás
>!
inka0507

Na ja, az ezüstözött golyó az emberiség legtutibb találmánya a húsvéti nyuszi óta.

>!
Marée_Noire

Egyvalamit tudnom kell, Jean-Claude. Segget rúgni megyünk, vagy seggen csúszni?

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · Jean-Claude
>!
Veron

Emlékeim szerint a szeme olyan zöld volt, hogy bármelyik macska keresztbe pisilne utána.

139. oldal

>!
Veron

Nagymamámnak, Laura Gentrynek, aki megtanított rá, hogy az apró termet, a nőies finomság és a tökösség minden ellenkező híresztelés ellenére sem zárják ki egymást.

Ajánlás

>!
Veron

Olyan pillantással mért végig, mint macska az épp kiöklendezett szőrgombócot.

379. oldal

>!
agi89

Amikor megrohamoz a kegyetlen valóság, vesd be az egyik-fülemen-be-másikon-ki figurát: légy a debilség határát súrolóan nyegle, és elegáns ívben szard le magasról az egészet.

8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake

A sorozat következő kötete

Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Feloldozott szerető
Karen Chance: Megérint a sötétség
Nalini Singh: Angyalháború
Amanda Stevens: Örök kísértés
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Max Gladstone: Nagyrészt halott
Jim Butcher: Kísértő vész
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Gena Showalter: Éjsötét titkok