Bűnös ​vágyak (Anita Blake, vámpírvadász 1.) 733 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

„Anita Blake szúr, mint a kihegyezett karó, és kemény, mint egy ezüst pisztolygolyó”
Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol a halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba, vagy patkányemberekbe botlik St. Louis-ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vérszívók kénytelenek külső segítséghez fordulni. Ő Anita Blake. A legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban: Azt hitte, már mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket.
Laurell K. Hamilton regénysorozata Anita Blake főszereplésével.

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2003
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638636106 · Fordította: Jellinek Gyöngyvér
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2003
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118678 · Fordította: Jellinek Gyöngyvér

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Jean-Claude · Edward (Ted Forrester) · Zerbrowski őrmester (Zeb)

Helyszínek népszerűség szerint

St. Louis


Kedvencelte 129

Most olvassa 33

Várólistára tette 195

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

„Rengetegen nem értékelik a humorom. Ha egy kicsivel bizonytalanabb vagyok, azt gondoltam volna, hogy nem jók a vicceim.”

Na VÉGRE!!!!♥♥♥♥♥

Hogy én mennyire szerettem ezt a könyvet, elképesztő jó kezdő kötet.
Anita egy igazi lökött, de makacs és belevaló liba.
Nem sz.r.kodik, már elnézést a kifejezésért.

Imádom a humorát, a felfogása kicsit alakítható, de ez biztosan fog változni.
Horror, humor, szenvedély, borzalom kell egy igazán kíválló kedvenchez, mert ezt imádom és kész! ♥♥

12 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Érdekes volt újraolvasni, újrakezdeni ezt a sorozatot….
Hamilton egy új műfajt, egy egyedi világot teremtett, nem is kétséges – vámpírok, zombik, farkasemberek, patkányemberek…. és egy sajátságos humorral rendelkező vámpírvadász, aki imád fejjel rohanni a falnak; aki eléggé makacs és önfejű ahhoz, hogy soha ne azt csinálja, amire számít az ember; és akinél a halottkeltés egy egyszerű rutinfeladat.
Nem egy szokványos, hétköznapi sorozat – ettől még másodszorra nem ütött akkorát, mint anno, az első találkozáskor…

2 hozzászólás
>!
Bajnoczianna
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Még jó hogy vámpírok nem léteznek. De ha lennének akkor biztos Anita Blake-t hívnám hogy tegye el őket láb alól. Végre egy könyv ahol van kaland, akció és humor egyben. Még a romantika se hiányzott belőle. Egészen jó kis fantasy regény lett belőle amelyet szívesen olvastam.
Anita egy olyan karakter aki talpra esett csajszi, képes a legnehezebb helyzetekben is feltalálni magát. Nagyon erős és szarkasztikus humora miatt egyből belopta magát a szívembe. Az ö vele történet események pedig részletesen lettek bemutatva, még a többi szereplőről is volt benne múltbéli események. Nekem pedig akkor tetszik egy regény ha megismerhetem a karakterek múltját, hogy honét jöttek és merre tart az életük.
http://ujkv.blogspot.hu/2018/04/laurell-k-hamilton-buno…

>!
pdaniel
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Az ötlet utánérzés, a sztori szétesik, a főszereplő egy szűzkurva, a mellékszereplők halottak vagy azok lesznek (nem kár értük), mindenki szexmániás, a könyvben felbukkanó összes férfi a Baywatch-ból szökött meg, hogy borotvált mellkasukkal és szögletes állukkal benedvesítsék Anita bugyiját, és az egész csak még rosszabb lesz a következő résszel.

Újraolvasási értéke végtelen, mivel az első húsz oldal után képtelen vagy felidézni az előzményeket (hidd el, jobb is így). Jó hír viszont, hogy idáig jutva az irodalom koncentrált meggyalázását nem bírja tovább elviselni az agyad, és átlök egy módosult tudatállapotba; innentől pedig már jöhet bármi, kanos patkányemberektől kezdve Anne Rice-tól lopott gyerekvámpírig, remekül fogsz szórakozni rajta.

Összegezve: stílusparódiának kiváló, és ha valami igazán pihentetőt keresel, nyugodt szívvel ajánlom.

6 hozzászólás
>!
agi89
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Na ezt is megértem, elolvastam életem első 'vámpíros' könyvét. :D

Mióta felregisztráltam molyra (~3éve) fent volt a könyves bakancslistámon ez a sorozat.
Semmilyen fantasy nem ragadta meg a figyelmem, de ez igen.
Egy dolog miatt különösen…
Anita Blake is pingvinmániás. :D
Meg a humora és a szabadszájúsága volt ami megfogott.

Na szóval elkezdtem és totál idegen volt az egész.
Minden izé nélkül belecsöppentem egy ismeretlen világba. Csak kapkodtam a fejem hogy 'mi van???'. Megmondom őszintén először nagyon nem tetszett.
Anita se hozta a humorával azt amire számítottam.
A „dögök” is frusztráltak rendesen.
Vámpírok, patkányemberek, zombik… Óóóh anyám mi lesz még itt…

De valahogy mégis olvastatta magát, haladtunk előre. És még az egyik agyarosba is kicsit belezúgtam. :D

Olyan össze-visszának éreztem a végén is.
De olvasom majd tovább, mert érdekel hogy mik lesznek még.
Egy jó darabig el leszek vele.

Ja és Anita személyisége kb. mint én…
Túl sok dologban fedeztem fel magam. Ilyen még soha nem volt. :D

>!
MonikaR
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

„A legtöbbször Murphy törvénye az egyetlen megbízható dolog az életemben.”

Vámpíros könyv, romantika nélkül. Ilyet is ritkán látni! Nagyon jó könyv! Izgalom a köbön!!! Hűha!
Az írónő stílusa nagyon könnyed és humoros volt. Egy új, vámpírokkal és más lényekkel teli világot tárt elénk, mely kicsi – mégis jelentős – részletekben különbözik az eddig olvasottaktól.
A történet tényleg nagyon izgalmas, lehetetlen félbeszakítani az olvasást. Nem állítom, hogy nincsenek benne logikai és másfajta hibák, viszont az izgalom miatt nincs időnk bosszankodni rajtuk, csak megyünk tovább a történettel. Egy dolgot azért megemlítenék, ami idegesített. A „pici, rózsaszín fürge nyelvecskék” kifejezés (vagyis mondatrész), amit az írónő nagy szeretettel használt majdnem minden fejezetben. Na, ettől ugrálni kezdett a szemöldököm. De komolyan… Nem tudom, hogy eredetileg hogy hangzik, de így nagyon idegesítő.
Mindent egybevéve ez egy jó könyv és kötelező minden vámpírkedvelő olvasónak. Nagyon örülök, hogy egy csomó része megjelent magyarul, mindet be kell szereznem! Készülj második rész! Jövökkk! ღ

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2003
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118678 · Fordította: Jellinek Gyöngyvér
>!
csillagka P
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Hónap végére kellettem még egy másfajta vámpíros könyv. Hirtelen felindulásból elkövetett olvasás, sok értékelésben futottam már bele Anita Blake vámpírvadász éltetésébe, és kíváncsi voltam tényleg annyira eredeti és vicces mint sokan mondják. Sajnos nem igazán éreztem kettőnk között az összhangot. Nem nyűgözött le, sokkal inkább a vámpírok, na ők megint rendben voltak, bár közelében sincsenek Anna Rice teremtményeinek. Az egész egy nagy csalódás :(

3 hozzászólás
>!
molybarby
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Hát ez uncsi volt. Adott volt egy halottidéző aki vámpírokra vadászik néha napján, de magát annak nem vallja, a végére mégis. Aztán itt van magában ez a vámpír dolog. Utálja őket, mégis aztán valamelyiket bírja. Philipet is egyszer bírha, máskor nem, aztán amikor spoiler Nekem kicsit fura volt, hogy ha Cathrine annyira nagy barátnője akkor miért kerül ki ennyire a képből. Semmit se tudunk róla. Aztán ott van még Nicolaos… egészen az elejétől fél tőle mindenki, a végére meg egyszerűen spoiler Másik dolog még azt a fura bulis jelenetet se értettem. Arra is amennyit készült, aztán meg csak simán ott hagyta az egészet, hogy feltámasszon egy zombit? Ráadásul az se derült ki igazán, hogy azon a fura bulin mit csinálnak… Na, mindegy. Nekem kicsit kuszaság volt az egész.

>!
AniTiger MP
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Arra már nem emlékszem, hogy a közös történetem Anita Blake-kel, de egyszerűen oda vagyok ezért a pingvin-, kávé- és fegyvermániás, sebhelyes, szókimondó, jócskán antiszociális, morgós, alacsony csajsziért. És a bögréiért.

Én nagyon jól felépítettnek és kitaláltnak találom ezt a világot, amit Hamilton teremtett. A vámpírok (és más lények) előbújnak, üzletelni kezdenek az emberekkel, alakul a törvény a paranormális lények miatt, a határok folyamatosan változnak. Van saját negyedük a vámpíroknak, van sztriptíz klubjuk, belharcaik… Van kereslet a zombik sírból előszólítására, halottkeltőkre, vámpírkarózok járnak a hullaházakba, ha valaki nem akar vámpírként továbbélni, de van vámpír gyülekezet, ahol tanulhat, ha mégis akarna.

Kedvencek: hirtelen túl sok a sorozat elején. Könnyebb olyat találni, akiket nem bírok (Monica, Nikolaos)
Ami első olvasáskor kiverte nálam a biztosítékot: a vérpatkányok. Atya.Úr.Isten!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2014/12/lkh-anitab…

>!
kocybaba P
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Örülök, hogy megismerhettelek Anita Blake, már sokat hallottam rólad. Az első találkánk egész tűrhetően sikerült, bár nem vagy valami óvatoskodó, durr bele mód belecsaptál a dolgok közepébe. Vevő vagyok a sajátos humorodra, ’a nem tudod mikor rakj lakatot a szádra’ féle stílusodra, de nem mindig igazodok ki rajtad. Viszont mivel nyakig gázolsz minden jóban ebben a vámpírokkal, zombikkal, ghoulokkal, patkányemberrekkel és még ki tudja mivel teli világban, megkockáztatom, hogy nem fogom egyhamar elunni magam melletted. Ja és még a halottkeltő képességed nem is említettem, igazán mocskos egy munkád van. A fegyverarzenálodtól, amit állandóan magadra aggatsz rendre felszökik a szemöldököm, Edward ’haverodtól’ meg kissé kiráz a hideg. Fura körökben mozogsz és már előre félek a pasi ügyeidtől. De így első felindulásra Jean Claude mellett tenném le voksom, amiben lehetőleg egyetértünk majd. Na, de meglátjuk, nekem az a megérzésem, hogy benned is sokkal több van még, úgyhogy egyelőre 3,5 csillaggal búcsúzom és abban a reményben, hogy sikerül ennél szorosabbra fűznünk a barátságunkat.;)


Népszerű idézetek

>!
Telena

Néha, nagy ritkán magamban beszélek. Remek tanácsokat adok magamnak. Időnként még meg is fogadom őket.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · tanács
>!
veri7

Arra születni kell, hogy egyetlen szóval tudjuk éreztetni valakivel: ő egy darab szar.

>!
Telena

– Te vagy nagyon bátor vagy, vagy nagyon hülye. [Nikolaos]
– Ehhez a hanghoz gödröcskés arc illene. [Anita]
– Én a hülyére szavazok. [Jean-Claude]

>!
Telena

Rengetegen nem értékelik a humorom. Ha egy kicsivel bizonytalanabb vagyok, azt gondoltam volna, hogy nem jók a vicceim.

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake
>!
girlhu

A legtöbb ember inkább elfogad egy valószínű hazugságot, mint egy valószínűtlen igazságot.

Kapcsolódó szócikkek: hazugság · igazság
>!
Julian

– Az mi? – kérdezte Edward.
– A kerti fészer – válaszoltam. – Szerinted a fű magát nyírja le?
– Ezen még soha nem gondolkoztam – felelte ő.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · Edward (Ted Forrester)
>!
Francica

Engem csak addig lehet megfélemlíteni, amíg dühbe nem jövök. A düh jobb érzés.

>!
Veron

Ne aggódj. Mindjárt rosszra fordul minden.

Emlékezz arra, hogy a beleegyezésed nélkül senki nem kelthet benned kisebbrendűségi érzést.

1 hozzászólás
>!
Julian

Nem kell félni, emberek, ez csak a barátságos halottkeltő a környékről.

161. oldal


A sorozat következő kötete

Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Max Gladstone: Nagyrészt halott
J. D. Robb: Halálos híresség
Jim Butcher: Kísértő vész
Karen Chance: Megérint a sötétség
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Diana Rowland: A démon jele
Kim Harrison: Boszorkányfutam
Jennifer Rardin: Harapnivaló