Borzongató ​fény (Merry Gentry 9.) 74 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

„Meredith ​NicEssus Hercegnő vagyok. Hivatalosan Meredith Gentry, mert a „Hercegnő” annyira nagyképű lenne a jogosítványomban. Én voltam az első tündérhercegnő, aki az Amerikai Egyesült Államok földjén született, de már nem sokáig leszek én az egyetlen.”

Merry Gentry, ex-magánnyomozó, jelenleg teljes állású hercegnő tudta, hogy ősei között termékenység Istennők is voltak, de csak akkor kezdte megérteni, mit is jelent ez valójában, amikor kiderült, hogy hármas ikreket vár. A terméketlenség évszázadok óta sújtotta a faerie legfelsőbb köreinek tagjait. Most az udvartartások nemesei jönnek a Nyugati Tájak Los Angeles nevű városába Merry-nek és szeretőinek udvarolni, mert bármit megtennének azért, hogy utódjuk születhessen.

Taranis, a Fény és Illúzió Királya sokkal veszélyesebbnek bizonyult. Megpróbálta elcsábítani Merry-t, és miután kudarcot vallott, megerőszakolta. Ezt követően az emberek bíróságához fordult, megpróbált láthatást kikényszeríteni, arra hivatkozva, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2014
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155468728 · Fordította: Hodász Eszter
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2014
384 oldal · ISBN: 9786155468735 · Fordította: Hodász Eszter
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2014
376 oldal · ISBN: 9786155468728 · Fordította: Hodász Eszter

Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Shanara>!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Mivel az előző kötetben szereplő történéseket, amolyan kitérőnek, mellékszálnak éreztem, ezért kifejezetten vártam azt, hogy milyen eseményeket élhetek át ennek a résznek az olvasása során. A végeredmény teljesen olyan lett, amilyet csak Laurell K. Hamilton képes produkálni, az alkalmazott történetvezetés szinte már a védjegyének számít: izgalmas kezdés, amelyet a már csontig lerágott magánéleti problémák újbóli és ezúttal is végeredmény nélküli elemezgetése követ, majd a végén az addig feledésbe merült szálakra alapozva a cselekmény felpörgetése és villámgyors, ugyanakkor kétesélyes, a folytatásra is nyitott lezárása. Pozitívum, hogy most legalább a sorozat fő történetszála szempontjából fontos események tették ki a kötet fő részét és nem csak úgy kalandoztunk a tündérek világában.
Számomra így, ezzel a kötettel, ezzel a befejezéssel kereknek és tökéletesen élvezhetőnek érződik Merry története. Úgy gondolom, hogy most érkezett el az idő – és az egyik legjobb lehetőség arra –, hogy befejeződjön ez a sorozat, elengedjük a szereplőket. Azt, hogy az írónő is így gondolja-e, majd megmutatja az idő múlása.
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/04/laurell-k-hamilt…

Vicky3 >!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Talán kezdjük azzal, hogy a cselekményét a sorozatnak igazából sose szerettem különösebben. Még a legjobb pillanataiban se volt tökéletes a sorozat, engem mégis elvarázsolt. Méghozzá a világ, amit Hamilton megteremtett, amit apró részletességgel tett élővé és lélegzővé, aminek hála olyan érzésem volt olvasás közben, mintha beléphetnék a könyv lapjain keresztül az Udvartartások egyikébe. Ezért hát nem is nagyon számítottam lebilincselő és izgalmas történetre, de azért meglepődtem, hogy semmilyen cselekménye nem volt. Csak és kizárólag az érzelmeken volt a hangsúly.

Összességében ezen a részen már nagyon látszik, hogy be kellett volna már fejezni ezt a sorozatot. Az írónő már nem mutat semmi újat, csak a régieket ismétli, holott igazából lenne benne egy csomó potenciál, de persze ehhez az kéne, hogy teljesen másra helyeződjön a hangsúly. Ami nem hinném, hogy meg fog történni, pedig ez a csodálatos varázslatokkal és tündérekkel benépesített világ még nagyon sok meglepetést tartogathatna. Ennek ellenére – tudva, hogy ez nem igen fog bekövetkezni – azt tanácsolom az írónőnek Hu, mintha olvasná! hogy engedje el ezt a sorozatot és békében váljon el a szereplőktől, mert ha sokáig húzza, ez nem nagyon fog sikerülni. Végül 3,5 csillagot adok, mert hiányzott ez a bagázs, de lehet, hogy nem érdemelne ennyit.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2015/02/laurell…

Petra_Nemes>!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Akármennyien leírhatják, hogy mennyire unták a sok leíró részt, én nagyon megszerettem ezt a világot, és Laurell stílusát. Felőlem húzhatja akármeddig ezt a sorozatot, én nem fogok panaszkodni, ha a további részek is így olvastatják magukat.
Valószínűleg azért olvasom olyan nagy lelkesedéssel, mert nem olyan mint a többi könyv. Nem a cselekményen van a hangsúly, és nem is a párbeszédeken, hanem Merry érzelmein és gondolatain. Akár egy napló.
Taranis-t már jó lenne eltávolítani a képből, mert a nem épelméjű emberektől lehet tartani. Andais változását érdeklődve követem, bár fogalmam sincs mennyire lehet elvárni tőle, hogy aranyos nagynéni legyen. Kíváncsian várom, hogy mennyire sikerül neki az új szerepében maradnia.

ggizi P>!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Az alapfelállás maradt a régi: politikai harcok, támadások, esélylatolgatások. És amennyire édesen szirupos volt a félistenek babázgatása és az ilyen-olyan érzelemnyilvánítások, a végén sajnos kiegyenlítődött a mérleg Taranis jóvoltából. Érdekes volt, de a lezárás nekem elég összecsapottnak tűnt.

Marée_Noire>!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Méltó befejezése a sorozatnak, valahogy mégis hiányérzetem van, pedig általában szeretem, ha bármilyen történetnek úgy van vége, hogy a szereplők élik tovább az életüket. ;) Valami még kellett volna, de talán mégsem, talán csak én maradtam volna tovább… :)

deen>!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Más volt ez a rész, mint az eddigiek. Gördülékeny volt és olvasmányos, de kevesebb volt benne az eddig megszokott akció. Most inkább az érzelmeken volt a hangsúly. Meredith már nem csak a szerelmei miatt kell, hogy aggódjon, hanem hármas ikrei miatt is, akiknek már újszülött korukban erős a mágiájuk. A politikai lavírozás tovább folytatódik, Meredith a Sluagh királynője, de lemondott az Unseelie trónról a száműzetést vállalva, hogy védje szeretteit. Taranis azonban nem tesz le arról, hogy megszerezze Meredith-t és a gyerekeket. A történet érdekes volt, de kevésbé mozgalmas és izgalmas, helyenként nekem már sok volt az érzelem. Fagy és Doyle kapcsolata a barátságból átfordult valami olyanná, amit már nem tudok értékelni, sőt inkább taszít. Miért kell itt mindenkinek, mindenkibe szerelmesnek lennie? Solthót nagyon sajnáltam, sokkal kedvelhetőbbé vált számomra, mint a többiek. Mivel újabb problémák is felvetődtek a halandóság kérdésében, kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a történet, de remélem, ennél a résznél többet kapok majd.

1 hozzászólás
Ananiila>!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Duma, duma, duma. Némi erotika. Duma, duma, duma. Kinyírja Hamilton a 2. kedvenc pasimat. Duma, Duma, Duma. Vége.
Vagyis csak a szokásos.
Most mégis jobban csúszott, talán azért mert már ki voltam éhezve Hamilton stílusára.
Jöhetne már a régóta vágyott befejezés, ez a rész eléggé megalapozott egy lezáró részt.

2 hozzászólás
blankaveronika IP>!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Nem tetszett a befejezés. Nemcsak, hogy nem volt kielégítő, de teljesen összecsapott lett az egész. Hamilton 2,5 oldalban próbálta lezárni a történetet, mintegy mellékesen.
Maga a könyv sztorija nem lett volna rossz, de az összes történést feleennyi oldalszámban is el lehetett volna mesélni, a többi mind felesleges ismétlés és visszautalás volt, holott egy kilencedik résznél azért már lehet feltételezni némi előolvasottságot…
Végül is, egynek elment, de ezt így nagyon nem kellett volna megírni.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Már nagyon hiányoztak Doyle-ék, ezért egy csillaggal többet adok, mint ami a cselekmény alapján járna. Megint túl sok a szöveg és a lelkizés, bár a három baba miatt nem irigylem Merryt. Andais kezd kezelhetőbbé válni, Taranis sajnos nem. Sholtó miatt pedig nagyon haragszom. Őt kimondottan kedveltem. Legközelebb nagyobb erőfeszìtést kérünk kedves ìrónő, nem átverni a rajongókat!

4 hozzászólás
Ancsúr>!
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény

Miért?! Ó, miért kellett annak meghalnia a könyvben, aki meghalt, és miért nem az nyiffant ki, akinek kellett volna. Az a személy még mindig él, és… hát nem virul, de akkor sem kéne még élnie ennek a főméltóságnak a Seelie udvarban. Tulajdonképpen kezdek már fejre állni ettől a két udvartól. Valahogy egyre unszimpatikusabb számomra ez a két udvar.
Még mindig úgy érzem, hogy nem kaptam eleget Doyle-ból, Fagyból, Rhysból és Misztrálból. Belőlük szó szerint a túladagolás is kevés lenne. :D
Összességébe véve ez a rész most nem volt annyira kiemelkedő a sorozatból, de szerintem ez csak egy átkötő történet volt, ami egy izgalmasabb részt hívatott előkészíteni.


Népszerű idézetek

Petra_Nemes>!

– Néha el kell veszítened valamit, hogy értékelni kezdjed – mondtam halkan.

Azazel>!

Hogy is van az a mondás? Bottal és kővel árthatsz nekem, de a szavak leperegnek rólam. Bárki is találta ki, fogalma sincs arról, mekkora ereje van a szavaknak. Mélyebbre vághatnak, mint bármely kés, nagyobbat üthetnek, mint bárki ökle, olyan részeidet érinthetik, amelyet fizikai erővel soha nem érhetnek el és vannak olyan sebeket ejtő szavak, amelyek soha nem gyógyulnak be, mert akárhányszor a fejedhez vágják, megbélyegeznek vele, és a seb újból felfakad. Olyan, akár egy korbács, minden egyes alkalommal megsebez, amíg úgy nem érzed, hogy a csontodról is lehánytja a húst, de a világ nem lát rajtad sérüléseket, ezért azt hiszik, semmi bajod, miközben belül minden egyes alkalommal meghalsz.

1 hozzászólás
Petra_Nemes>!

– Ez a probléma akkor, ha az exeiddel továbbra is jóban vagy – jegyeztem meg.

clyme >!

– (…) A kedvesség a gyerekeké és az emberek tündérmeséié.

clyme >!

Azt mondják, a szerelmesek azt akarják, a világ is együtt szeressen velük, de a szerelem, amelynek akadályokat állítanak, éppoly visszataszítóvá, veszélyessé válhat, mint a gyűlölet.

clyme >!

– Nincsenek illúzióid arról, hogy mi és ki vagy ma. Olyan életet élhetsz, ami a valóság, nem pedig fantázia. Igaz és jó, miként a mély gyökereket eresztő fa, amely kiállja a viharokat, amíg az alig a földbe kapaszkodókat az első erősebb szél felborítja.

clyme >!

Úgy vélem, a legtöbb kegyetlen ember, függetlenül attól, hogy cselekedeteik mennyire súlyosak, ha egyszer szembe találják magukat valamiféle megtorlással vagy náluk erősebb egyénnel, akkor tudnak viselkedni. A gonoszság nem őrültség, hanem egyszerűen gonoszság.


Hasonló könyvek címkék alapján

Chanda Hahn: Bűbájtalan
Sylvia Day: Megigézve
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Jeaniene Frost: Síri csendben
Gena Showalter: Atlantisz
Karen Marie Moning: A hajnalra várva
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Joss Stirling: Misty
Deborah Harkness: Az élet könyve